27-29 augusti 2011

I lördags blev det en mysig barbackatur i skritt med Rosanna & Darwin! Red förbi korthålsbanan och upp på grusvägen för att sedan fortsätta in på stigen bakom Winges väg. Sedan red vi även runt hotellet. Var nog bara ute i 35-40 minuter.

I söndags
red jag ut med mamma. Började med grusvägen bakom hotellet och fortsatte sedan upp på vägen förbi Grönköping. Där bakom är det superbra grusbackar som man kan klättra i! Galopperade upp och skrittade ner ett par gånger fram och tillbaka innan vi vände hem igen. Vet inte hur länge vi var ute :P

I måndags red jag Gucci. Hann inte rida Valle så han gick nog i skritten drygt 20 minuter. Det gick i alla fall bra att rida Gucci! Joggade lite i ridhuset. Red mest i trav på fyrkantsspåret och jobbade lite små tempoväxlingar och jobbade på att använda hörnorna utan att hon skulle öka takten så fort vi kom ut på långsidan. Red några 15-metersvolter för att mjuka upp henne. Red även lite diagonaler och gjorde många halter och tränade på att lätta direkt när hon gjorde halt, hon har nämligen svårt att stå still utan börjar backa direkt. Men jag är jättenöjd, det gick bra! :D I slutet tog jag ett varv i varje galopp innan jag travade och skrittade av. Red nog i 40 minuter.


Vägen vi gick i söndags =)

Programträning för Lotta Bogårdh 26 augusti 2011

Träningen gick helt enkelt skitdåligt! Började med att bli försenad med att göra i ordning Valle så jag hann bara rida fram i 20 minuter och jag skrittade inte lika länge som jag brukar. När jag tog tyglarna började jag pressa Valle för hårt och försökte "kicka" igång honom när han kändes seg. Dessutom hetsade mamma upp mig genom att försöka hjälpa till. När vi gick in i ridhuset kändes det bra först, när jag bara travade några varv på en volt. Sedan skulle jag rida programmet och Valle vägrade gå ut i hörnorna och låtsades vara rädd för underlaget i hörnorna, som var blött efter vattning. Sedan vägrade han gå ute i spåret i mitten av ena långsidan. Jag blev arg pga att jag stressat tidigare och hanterade inte situationen som jag borde gjort. Detta resulterade i en nolla och några 3or hahah. Men efter själva ritten red vi lite öppnor, ökningar och skrittpiruetter som gick mycket bättre! =)
Skrittade av runt hotellet.


23-25 augusti 2011

I tisdags blev det en mysig galopprunda. Red ut på stora ängen och galopperade ett par vändor. Valle tyckte att det var jätteroligt att gasa på, så han började till och med bocka och sparka bakut en gång xD Red öven ängen och upp på asfaltsvägen innan vi svängde ner mot Nils-Emils och tog ett par rundor i galopp fram och tillbaka där också. Sedan skrittade vi hem igen längs vägen. Var ute i 1 h och 10 minuter.

I onsdags tog vi en skrittur på 40 minuter, bara mot Malma och tillbaka. Valle var duktig =)

I torsdags trimmade vi lite på utebanan, barbacka. Det gick bra, red igenom LA.P1an en gång har jag för mig (a) Valle var pigg.


Från Karlslund


22 augusti 2011

Idag blev det stressigt för mig med stallet, så jag borstade bara av Valle och satte på tränset. Red runt hotellet och klättrade lite i backarna i skogen för att sedan avsluta med lite galopp på utebanan. Valle var duktig, var nog bara i ute i 25-30 minuter tyvärr.


Pigg ponny 21 augusti 2011

Snabb sammanfattning från gårdagen!

Började stalldagen med knytkalas i den nymålade kafeterian, supermysigt! Hade även stallmöte i samband.

Sedan jag jag ut och red. Red barbacka igen, skrittade fram runt hotellet innan vi gick in i ridhuset för att dressyra lite. Jobbade mest på formen, att han skulle vara rund och eftergiven samt att inte bli öppen. Det gick bra! Red en del skolor samt förvänd galopp innan jag red igenom FEI mästerskap en gång. Valle blev galet het och drog till och med iväg i galoppökningen på diagonalen! Både jag och mamma fick oss ett gott skratt då ;)

När jag ridit igenom det så jobbade jag lite mer med skolorna och att hålla honom eftergiven i dem. När jag kände att han gav efter ordentligt travade jag ner i låg form och sedan fick han gå ut i skritten 10 minuter då jag började må dåligt...


Från en träning för Kristian, dåligt med nya bilder känner jag...

20 augusti 2011

I lördags hann jag inte rida så Valle gick i skritten 40 minuter medan jag mockade och fixade allt =)


Gammal bild från senaste Gunillakursen


Uteritt & Gucci 19 augusti 2011

I fredags såg ni att jag var ute i skogen med Valdemar, red ut på stigen efter Winges väg och vidare över stora ängen och sedan via vägen tillbaka till stallet. Var nog bara ute i 35 minuter, tog det lugnt. Valle har det lite slappt nu efter SMet, snart ska vi komma igång och träna lite mer inför DM och elitomgångarna!

Efter att jag ridit Valle så red jag även en storhäst i stallet, Gucci. Red lite dressyr i ridhuset vilket gick bra! Hon tyckte att det blev lite jobbigt ibland, hon är inte så välmusklad just nu då hon inte har vart frisk och blivit riden så mycket. Jobbade mest bara på att få henne lösgjord och mjuk i formen. Hon har riktigt härliga gångarter, stora och ganska luftiga. Lite svårt att sitta ner ibland men roligt! :P Red nog i 40 minuter tror jag.


Från förra Kristian-träningen


Ute på en mysig uteritt!

dsc01393 (MMS)

Ute på en mysig uteritt!


Bilder från SM


Coola bokskogar på åsen i Kågeröd!


Hannah har en egen metod när det gäller att ströa boxen :P


Och hon är stolt över det! =)


Valle =)) <3


Annelie var lika glad och snygg som vanligt!


<3


Jogg på banorna på onsdagen, Hannah & Sessan


<3


<3


Invigning


D-ponnyryttarna


C-ponnyryttarna


B-ponnyryttarna


Westernuppvisning på invigningen
Shettis-agility


Nationalsången


Lervälling :P

Resten av bilderna kommer senare!


16-18 augusti 2011

I tisdags red jag bara barbacka runt hotellet, vilket tog drygt 15 minuter =)

Igår red vi lite markarbete på utebanan! Skrittade fram runt hotellet. När jag travat och galopperat igång började jag trava över lite bommar innan jag hoppade lite sockerbitar. Det gick superbra, Valle tyckte det var kul med omväxling! :D

Idag skrittade jag fram runt hotellet igen, sedan trimmade jag lite på utebanan. Red barbacka och i gympaskor men det gick superbra! :D Jobbade mycket i tempoväxlingar, övergångar galopp-skritt-galopp i lite enkla byten osv samtidigt som jag jobbade på rundningen i formen. Red en del skolor innan jag red igenom LA.P1an, vilket kändes superbra! Tryckte dock inte på honom så mycket i ökningarna, det blir lite svårt att sitta barbacka men jag höll mig kvar haha ;) Är supernöjd! Skrittade av runt ladan.


Från jogging på SM.


SM helgen!

Urusel bloggning, usch usch dålig stil Ida, dålig stil!!! Jag får helt enkelt berätta såhär i efterhand vad som hände under helgen =)

fredagen startade jag vid halv 2, FEI lagtävlan. Kom till anläggningen vid 9 för att gå ut och promenera med Valle och hinna kolla lite på några ekipage. Åt lunch innan vi började knoppa osv.

På framridningen kändes han fin, inte super men bra! När jag väl kom in på banan så tappade jag honom totalt och formen blev öppnare och öppnare för varje moment...  Hade i alla fall inga stora missar och fick trots allt godkänd procent! =)


Fick som ni ser även 62,5% av en domare och jag är jätteglad över det! :) Kom 36a/40 ekipage.

I lördags red jag vid 4, FEI mästerskap gällde då. Promenerade på morgonen innan jag, mamma och Peter åkte iväg på äventyr. När vi kom tillbaka var det dags för lunch och börja fixa inför starten. Jag fick hjälp av Hannahs faster Annie på framridningen, vilket var superbra! Jobbade på att verkligenfå ihop formen och att Valle skulle arbeta bakifrån, samt att jag inte skulle tappa tygeln i ökningar och moment. När jag kom in på banan så tappade jag honom igen... Hade dock inte heller här några missar, slutade på 58,5% enligt Equipe.På mitt protokoll står det drygt 57%, måste kontrollräkna för att se vilket som stämmer :P Kom 38a av 40 ekipage.

söndagen var det final för 12 D-ponnyekipage, och consolation för oss andra. Alltså fick jag rida FEI mästerskap igen. Idag hjälpte Emilia, Valles förra ägare, till lite på framridningen och det kändes bra! Idag vägrade jag tappa honom i formen på banan haha, det gick i alla fall bättre än de två andra ritterna men mot slutet på galoppen blev han ändå lite för öppen, men är ändå nöjd!Kom 23a av 25 ekipage.


Framridning på lördagen.

Fler bilder och totalresultat för meetinget kommer i ett annat inlägg! =)


Konstant regn, vet-besiktning samt invigning 11 augusti 2011

Jaa som rubriken lyder har det regnat konstant under natten samt Hela dagen idag! Fy fasen alltså. Det blev kaos på anläggningen då tältstallarna står i en liten "grop" och allt regn rann in, så under förmiddagen har funktionärerna grävt vallar och skyfflat in grus i stallet för att slippa pölarna som var över allt. Valles box var blöt, dock inte lika blöt som Sessans, hennes var så inregnad att de var tvungna att flytta henne! Helt kaotiskt. Grävmaskinen som grävde precis utanför stallet skrämde dessutom vettet ur de flesta ponnyerna i våran länga, inklusive stackars Valle.

Var ute och promenerade en del under förmiddagen, sen på eftermiddagen var det dags för veterinärbesiktning. Vi har aldrig vart på en tävling där det har krävts så vi visste inte riktigt hur det skulle gå till, men det gick bra, veterinären kollade bara på Valle och så fick vi springa en vända.

Vid 7 på kvällen var det dags för invigning av SMet, den var i ridhuset. Alla ryttare gick in på banan och så ropade en tjej upp allas namn och vi fick räcka upp händerna. Sen gick vi upp på läktaren och kollade på numrena, det var 2 westernryttare som red lite, sedan en liten tjej som tränade agility med sin shettis och till sist en tjej som spelade Nationalsången på tvärflöjt, riktigt fint =) Alla var tydligen "lokala talanger" som alltså bodde i Kågeröd, riktigt coolt då ena tjejen som red western tävlade utomlands och grejer!

Nu måste jag sova och vila upp mig inför morgondagen, startar 13.27! Ska bli galet roligt, hoppas att väderprognoserna stämmer och att vi slipper regnet!


Framme i Kågeröd!

Igår kom vi fram runt 3-halv 4 tror jag, skönt tyckte Valle, att äntligen få komma ut och sträcka på benen! Jag promenerade lite med honom tillsammans med Hannah & Sessan. Sedan ställde vi in honom i sin box i tältstallet medan vi gjorde i ordning med alla grejer.

Sedan åkte vi till bed & breakfasten där vi ska bo och kollade och tog det lugnt ett tag innan vi åkte tillbaka till anläggningen, där jag tog ut Valle för att jogga lite. Jobbade mest i låg form, mycket ställa böja osv. Tog upp ohnom lite i slutet och samlade galoppen ordentligt i båda varven innan jag travade av. Han kändes så fin så jag kände inte att jag behövde fortsätta =)

Bilder kommer när jag laddar in dom, senare idag.

Skåne next!

Nu är vi på väg till Skåne! Grejerna är packade, hästen tvättad och lastad och proviant för mig och mamma står i baksätet. Det här kommer bli galet kul! :D


Kür 9 augusti 2011

Igår red jag ett sista pass i ridhuset, skrittade fram och av runt hotellet. När jag kom in i ridhuset började jag arbeta i låg form och fick honom framme för skänkeln, vilket gick bra! Gjorde lite Kristian-övningar sedan, alltså samla-länga vilket gick riktigt bra, speciellt i galoppen!

Sen red jag igenom küren 2 gånger. Vi lånade en CD-spelare av Cina, supersnällt! Det gick i alla fall bra, programmet är verkligen superbra, älskar speciellt galopp-delen! Takten i musiken passar Valle väldigt bra. Själva ritterna blev, igen, lite väl forserande. Valle gasade verkligen och låg på galet mycket, blev lite galopp i ena travökningen och lite dåliga enkla byten osv. Dock känner jag och mamma att det kan få vara så på träning, jag har ju bara ridit igenom küren några få gånger för det första, för det andra så skulle dom problemen förmodligen inte uppstå på tävling, då vi tappar energin en del och Valle inte alls ligger på lika mycket. Dock är det ju väldigt väldigt liten chans att jag skulle lyckas rida mig in i A-final, men jag kommer ju försöka! =)

Är i alla fall väldigt nöjd med passet! När jag ridit klart så packade vi tävlingsskåpet och badade ponnyn.


Såhääär fint ska han öka i helgen hah! :D


Träning för Kristian 8 augusti 2011

Idag var det dags att åka till Ågesta igen och träna för Kristian! Den här gången red vi på utebanan och jag hann knappt rida fram då vi blev försenade. Men det gick bra ändå! Även idag red vi mycket samla&korta för att sedan öka/länga. Det gick bra. Red även en del öppnor på långsidorna samt uppridningar i galopp, antingen med enkelt byte eller att vi bara fortsatte i galopp hela vägen och ut i samma varv.

Valle var väldigt spänd i vänstervarvet, han ville verkligen inte ställa ordentligt dit, speciellt inte i öppnorna. Jobbade tyvärr inte tillräckligt länge med samma övning för att lossa honom där. I högervarv kändes han dock mycket mjukare!

Enkla bytena idag kändes okey, avbrotten kändes bra men Valle blev lite vinglig i skritten och fattningen, pga mig. Galoppen kändes allmänt bättre än traven, mot slutet fick vi till riktigt fina, runda språng! :)


Inte så bra bild från träningen idag =)


Klippning och halvt dressyrpass 7 augusti 2011

När vi kom till stallet igår började jag med att borsta av Valle och sedan började vi klippa honom! Kände att det behövdes nu innan SM, han hade redan börjat få lurv-päls under magen, och jag kan säga att Valles vinterpäls är inte att leka med :P Det tog väl drygt 2 timmar, Valle tröttnade framåt slutet så jag får finslipa imorgon =)

Vidare till ridpasset - och som rubriken lyder blev det ungefär ett halvt dressyrpass igår.. Skrittade fram och travade igång osv, började göra lite samla-öka övningar som vi gjort hos Kristian. Valle kändes riktigt fin. Det var meningen att jag skulle rida igång och sedan rida igenom küren, dock kände jag att jag började må riktigt dåligt och var till sist tvungen att hoppa av, efter att ha ridit i ungefär 30 minuter. Mamma tog Valle och lede runt honom i ridhuset, dock kände jag mig inte mycket bättre efter en kvart och då tog mamma in Valle... Blev riktigt sur och besviken på mig själv men jaa sånt händer ;)Bilder på klippningen kommer imorgon =)


Nils-Emils 6 augusti 2011

I lördags red vi ut en sväng till Nils-Emils för lite galoppintervaller. Valle har börjat förstå vad vi ska göra när vi kommer dit så nu gasar han mer redan från början :P Finns inte mycket att säga, tror att vi var ute i 50 minuter.


Från Vansbro, Camille & Bibbi bakom oss


Skritt 5 augusti 2011

I fredags fick Valle en skön skrittur runt stora ängen, var ute i en timme, skönt och mysigt var det =)

Träning för Gunilla 3-4 augusti 2011 - Dag 2

Valle sov över på Norrby ons-tors och jag sov hos Ebba =)

På torsdagen red jag och Ebba till ridhuset på Rörby för att rida lektionerna där, jag skulle rida igenom min kür också! När Gunilla kom började jag. Gjorde samma övning i början som vi gjorde på onsdagen. När vi jobbat med samlingen i alla gångarter så red jag först igenom FEI mästerskapsprogrammet för att kürmusiken inte hunnit komma till ridhuset.

Programmet kändes bra. När jag ridit igenom det så hade musiken kommit så jag började på küren. När vi kom till travprogrammet märkte vi att det var fel version så jag och Valle fick en liten paus medan mamma och Elena åkte till Gunilla för att hämta den rätta musiken.

När de kom tillbaka så kunde vi äntligen rida igenom programmet. Kom in för sent i musiken i början så ritten blev lite forserad pga att jag försökte rida in förseningen. Men jag lyckades i alla fall med det, kom in perfekt i halten i slutet!

När vi ridit igenom det så travade jag av och skrittade tillbaka till Norrby och sen åkte vi hem till Fågelbro =)


Har inga nya bilder =/


Träning för Gunilla 3-4 augusti 2011 - Dag 1

I onsdags så åkte vi med Valle till Gunilla på kvällen för att träna! Red på utebanan och det gick suuperbra! Idag testade vi en ny övning för att Valle verkligen skulle komma igång med bakbenen och ryggen så fort som möjligt.

Började i skritt på en volt som var drygt 10 meter. Jag skulle hålla stadigt i innertygeln så att han ställde sig ordentligt och inte släppa efter på den tygeln. Yttertygeln skulle jag knappt använda över huvud taget. och så skulle jag nästan bara använda ytterskänkeln, alltså de diagonala hjälperna. Uppgiften var att få honom att ge efter i formen och får honom att spåra och använda bakbenen ordentligt. Det var svårt, men det gav definitivt resultat! När Valle började ge efter så började vi trava på en lite större volt, men gjorde samma övning.

När han gav efter även i traven så gick vi ut på fyrkantsspåret och red ordentligt genom hörnor och red några diagonaler och ökade. När jag red genom hörnorna så kändes verkligen effekten av övningen vi gjorde i början! Valle blev verkligen galet välbalanserad och travade verkligen genom hörnorna utan att flyta iväg inåt. Det kändes superbra.

Gjorde samma sak i båda varven, sedan fortsatte vi i galopp. Här red vi lite tempoväxlingar på volten först, sedan red jag några ökningar på diagonalen för att sedan samla ihop innan avbrottet till trav och rida ordentligt genom hörnan.

Red sedan den svåra galopp-uppridningen från FEI mästerskapsprogram, alltså 8meters volt, enkelt byte, 8meters volt åt andra hållet och sedan enkelt byte igen. Det blev lite tajt med tanke på att Gunillas utebana är 20x40, och inte 20x60, men det gick! Första två gångerna tappade jag Valle lite sista kvarten av volterna, men sedan tänkte jag ordentligt på det och satte mig ner i sadeln bättre och så blev volterna mer balanserade! Enkla bytena kändes riktigt fina.

Travade av och skrittade av ute på grusvägar sedan =)


Uppridningen, från Stallbacken


Tack!

Innan jag börjar skriva om hur det gått med de senaste dagarnas ridpass måste jag bara säga tack till alla som kommenterat och grattat mig för SM, så - Tack! :D

Lånar Davids dator så nu ska jag fixa lite bättre inlägg ;)

SM!

Idag klockan 18.00 stängde anmälan till SM. Jag låg på 39onde plats, tror ni jag har vart spänd under dagen? Det är 40 D-ponnyer som får vara med och det var 53 anmälda.

Nu är det i alla fall klart och jag står med på deltagarlistan! :D
Karlslund 2 augusti 2011

Idag blev det en tripp till Karlslund för att Valle skulle vattentränas! Vattenband i kanske 30 minuter, sedan stod han på Vitafloor i 20 minuter, sedan stod han och solade solarium ett bra tag. Till sist fick jag laserbehandla honom själv, det var kul :D Lasrade korset, bakkotorna, bakknäna och ena låret där han hade en spänning =)


Laser!


Vattenträning


1 augusti 2011

Igår fick Valle ta det lugnt, promenerade runt hotellet vilket tog 15 minuter, sedan fick han gå i skritten kanske 30 minuter =)