Dagbok 27 juni

Idag blev det ett kort dressyrpass i ridhuset på plutten!
Det gick superbra! När jag hade kommit igång och började jobba i vanlig form så red jag först lite förvänd galopp, men sen red jag bara i trav, många slutor och öppnor och några skänkelvikningar och ryggningar.
Valle kändes jättefin! Han hade bra takt, tryck och tempo nästan hela tiden och flyttade jättefint för hjälperna! Och idag satt slutorna mycket bättre än vad de brukar göra, öppnorna är ju (y) och skänkelvikningarna kändes också fina, han blev inte så stel i formen som han kan bli!

Red bara i 30 minuter, efter det gick vi in i spolspiltan och schamponerade inför träningarna för Gunilla nu mån-tis. Sedan gick Valle i skritten ungefär 25 minuter och sen betade han en stund med mamma medan jag smörjde grejor :)

Imorrn blir det hård dag, vi åker till Gunillas gård på morgonen, på förmiddagen ska vi ha som programridningsgrej och träna på ett program medan någon filmar, sen ett till pass på eftermiddagen och på tisdag ännu ett till pass, och Valle ska bo över natten hos dem! Superkul kommer det bli :D

Jaja, lägger upp en gammal bild från tävlingen på K1 nu, vi hörs imorrn!


Dagbok 26 juni

Goddag!
Åkte till stallet tidigt imorse idag också, eget utsläpp och intag som sagt ;) Vi red först, gick genom skogen till den stora ängen vid vägen. Det gick bra! Valle var pigg och glad, och det gick ganska fort när vi galopperade 'hemåt' på ängen hah :P
Men vi tog det ändå lugnt, skrittade bara i skogen och sedan travade vi en bit bortåt på ängen, lite galopp en bit och sedan samma sak tillbaka bara, så Valle blev inte ens svettig ;)
Efter ritten fick Valle gå ut i hagen och mysa några timmar innan lunchfodringen (:
Red bara i ungefär 35-40 minuter?

En (dålig) bild från igår:


25 juni 2010

Idag mådde Valle mycket bättre när vi kom till stallet! Han fick gå i skritten cirka 45 minuter och tyvärr inte lika lång tid i hagen som han brukar gå, med tanke på att det är eget ut/insläpp.

Bilder från dagen!Kommer inte på rubrik - 24 juni

Jag är ledsen över att det inte blev några mer inlägg igår kväll, men för det första kom vi hem vid 9 och för det andra gick det inte att starta datorn...

Iaf, red Valle först och sedan Piccolo.

Valle kändes huur fin som helst, något halvseg för skänkelhjälperna men annars var han verkligen toppenfin! Tränade dressyr på utebanan, mest slutor, öppnor, ryggningar och enkla byten. Allt kändes toppen! Red i cirka 45 minuter.

Piccolo kändes också fin i början, red även honom på utebanan. Red dock bara 20-25 minuter.

Anledningen till att jag bara red så kort tid på Picce är att mamma kom och sa till mig att det var något fel med Valle, att han inte åt maten i boxen och bara försökte lägga sig ner hela tiden.
När jag släppt ut Picce så skyndade jag mig till Valle igen och han hade tydligen fått kolik... Jag vill inte skriva massa detaljer men vi ledde runt honom väldigt länge, ringde veterinären och så. Till sist kom hon och gav honom kramplösande/smärtstillande spruta och kollade till honom, och vid det laget mådde han mycket bättre.

Kom på sen när vi åkte hem att det förmodligen var tävlingskarens på medicinen, och sen kollade vi upp det och det var ju såklart 14 dagars, så det blir inget Karlstad nästa helg D':
Men det är ju självklart att man hellre försöker få hästen frisk än att tävla, men jag hade längtat till tävlingen så mycket, men sånt händer... Nu är det bara att hoppas att Valle inte blir sjuk igen, och tagga inför New Forest mästerskapen istället!

Så nu vet ni, det kommer snart ett till inlägg från idag :)

24 juni 2010

Helloj!
Jag och mamma ska väl åka till stallet snart, ska träna Valle och Picce idag, så mer update blir det senare ikväll, det är ju så bra väder så man vill inte sitta inne mitt på dagen ;)

Men nu vet ni i alla fall, dagbok kommer senare!

Bara för att bilden ser somrig ut ;)

23 juni 2010

Idag har det tyvärr inte blivit någon uppdatering, har nämligen vart stalledig och Valle har bara gått i skritten och fått massage ;)

Så, förlåt för dålig update, men imorrn blir den bättre, har ju 2 ponnysar att rida då ;)

Dagbok 22 juni

Idag började vi med att skritta runt hotellet, klättrade även 2 vändor i en backe. Det gick bra, och Valle blev inte så jätterädd när en golfbil kom (!) :D
På grusvägen brevid skogen & golfbanan, bakom hotellet, så jobbade jag i låg form och gjorde skänkelvikninar över vägen åt båda hållen, båda för att han skulle bli mjuk och för att han inte skulle stirra och bli rädd för allt annat :P Det gick i alla fall bra!
När vi kom tillbaka till stallet så gick vi in på utebanan och travade en stund i låg, rund form. Även här red jag bara skänkelvikningar och lite övergångar trav-skritt-trav. Det gick bra nu också! Sen skrittade jag av på banan.

Är nöjd med dagen, det blev ett väldigt lätt pass på cirka 45 minuter tror jag :)

Gammal bild ;)

Veckoplanering vecka 24

Måndag: Träning för Ninni

Tisdag: Klättring & Jogging

Onsdag: Vila/Skritten

Torsdag: Dressyrträning

Fredag: Vila/Skritten

Lördag: Cavaletti/Hoppning

Söndag: Uteritt


22 juni 2010

Godmorgon på er!
Underbar dag idag, dock inte så underbart att bli väckt vid 07.15 för att städerskan kommer vid 07.30... Men det var bara att gå upp och nu har jag precis vart ute och powerwalkat 1 timme med Ragge, vi gick till en sjö i närheten där han fick bada lite också, riktigt skönt var det att komma igång på det viset!

I alla fall, idag tänkte jag åka ut till stallet på förmiddagen/vid lunch, ska ta det ganska lugnt med Valle idag :)

Snart kommer en något sen veckoplanering, hann tyvärr inte göra den igår kväll men nu ska jag göra det (:


Dagbok 21 juni

Idag blev det träning för Ninni!
Det gick bra. Vi tränade mest på slutor i traven, bakdelsvändningar i skritten och galoppserpentinerna med enkelt byte.
Jag jobbade också på att hålla handen stilla och inte ge efter med stora rörelser.

I alla fall, Valle kändes fin, galoppen gick bäst idag! Stundtals blev det lite 'travgalopp' men så fort jag lade till skänklarna lite mer så slutade det. Han kändes jättefin i förvända bågarna på serpentinerna, och enkla bytena satt klockrent! Red även några ökningar som också kändes helt okej!
Skrittarbetet kändes också bra, han trampade på bra med bakbenen i vändningarna och sköt inte ut ytterbak så mycket som han brukar!
Han var väldigt mjuk i sidorna så slutorna kändes också fina! Valle fick verkligen med sig rumpan bättre utan att tappa ställningen så mycket. Red också några öppnor som kändes kanon!

Efter lektionen travade vi av, sen spolade jag av honom innan han fick gå i skritten en stund :)

Är nöjd med dagens pass, kändes bara som att han hade kunnat vara lite mer alert och pigg, men annars!


Gammal bild ;)

Dagbok 20 juni

Idag blev det ett lugnt pass, skrittade till skogen och klättrade lite i backarna. Red 4 vändor i skritt i den minst branta backen, sedan 2 vändor i skritt och en i trav i den brantare backen, och sen en i trav i den mindre branta backen innan vi skrittade hem igen :)

Som sagt blev det ett lugnt pass, tror det tog ungefär 30 minuter högst :)


Dagbok 19 juni

Idag red jag ut till en lång äng som Valle fick springa av sig liite på :P
Vägen dit va en stig som vi travade lite på i slutet, väl på ängen blev det mest galopp, dock inte länge, sen travade jag av lite innan vi red tillbaka.
Gick in en stund på utebanan medan jag väntade på mamma (som gick lite långsammare än Valle :P). Där joggade jag mest, lite i trav och i galopp, i låg form. Sen gick vi in och spolade av honom innan han fick gå i skritten cirka 15 minuter :)

Passet tog sammanlagt ungefär 50 minuter tror jag ;)


Dagbok 18 juni

Idag blev det ett lätt dressyrpass på utebanan. Började skritta fram i ridhuset men det blev för många ekipage i ridhuset (det var lektion) så jag gick ut frivilligt..

I alla fall, började väldigt lätt, mycket skritt, halter, ryggningar, böja igenom. I traven red jag en del skänkelvikningar och skolor som kändes väldigt fina. Även här red jag en del halter.
Jobbade även mycket i galopp, mest förvänd, enkla byten och små volter. Det kändes också jättebra!

Red bara i cirka 40 minuter. Är nöjd med passet, Valle kändes dock mycket segare än vad han borde gjort med tanke på att han har vilat i 2 dagar.. :)

Har inte så mycket mer att skriva så :P


Gammal bild ;)

Bilder från i onsdags!

Jaa jag tänkte att jag kunde ladda upp bilderna på Challe & Ettas ponny Kidden här, det är inte många bilder men ändå :)


Kidden & Challe


Kidden


Kidden


Kidden & Challe


En annan häst i deras hage, Emir

Piccolo dagbok 17 juni

Valle fick vila idag igen :)

Piccolo däremot tränade jag dressyr på i ridhuset, kort pass på cirka 40 minuter. Det gick bra, red mest i skritt och galopp. Hade snodden på också.
I alla fall tränade vi mest på formen osvh mjukgörande, en hel del halter i skritt och övade på att han skulle ställa upp rakt, det gick väl helt ok.
I galoppen blev det mest volter i olika storlekar på långsidorna för att han skulle sakta ner tempot och komma ner i formen, det gick bra i båda varven!

Orkar inte skriva mer, det finns ifs inte så mycket mer att skriva så ;)


Jag vet att jag har laddat upp den här bilden ett antal gånger men jag har inga andra bilder på Picce ;)

16 juni

Idag var jag som ni kanske förstår inte på Fågelbro, Valle vilade också :)

Men jag var med min vän Etta till hennes stall och kollade när hennes medryttare red Kidden (Ettas ponny), så lite hade jag o göra med hästeriet idag :P Sa även hej till Helenas förra ponny Challe :D

Bilder kommer när jag har laddat upp ;)

Anledningen

Anledningen till det sugiga uppdateringen är att jag har sovit hos en vän nu 2 nätter, men now I'm back in business!

Strax kommer riddagböckeeer ;)

Dagbok 15 juni 2010

Tjenare på er!
Idag så bytte vi hage till Valle, förut stog han i en stor gräshage längst bort från stallet på eftermiddagen, nu står han i en gräshage som är precis bakom gödselcontainern bakom stallet på förmiddagar, det blir mycket smidigare för mig då, jag slipper gå upp i ottan för att ta bussen till stallet, vilket tar över en timme. Plus att det är fler hästar både när Valle står inne och ute, han är ju sällskapsjuk så det är skönt för honom :P

I alla fall! Idag blev det ett lätt joggingpass på utebanan, red även över bommar i trav och galopp. Red bara lång, låg form hela passet, mycket böja igenom och så. Det gick bra! Valle kändes dock väldigt seg så jag red bara i 40 minuter.
När vi red över bommarna så red jag över i olika tempon hela tiden, tex först kort arbetstrav och sen lite längre steg, samma i galoppen där jag även ändrade avståndet mellan bommarna en gång för att det skulle gå att korta upp galoppen mer över bommarna :)

Är nöjd med passet, imorrn kommer ju jag vara stalledig och Valle kommer nog bara gå i skritten så han kommer förhoppningsvis vara piggare på torsdag :P


Från tävlingen i söndags. Jaa han har bara 3 lindor, den 4e åkte av pga leran, och strax efter detta foto åkte även den andra bakbenslindan av...

Veckoplanering vecka 23

Måndag: Träning för Hanchen

Tisdag: Jogga

Onsdag: Vila/Skritten

Torsdag: Träning

Fredag: Uteritt?

Lördag: Träning

Söndag: Uteritt


En vän till mig tog denna bilden, tack Katta! :D

Bilder från tävlingen igår :)


Måste nog va bästa bilden mamma fotade på oss idag :D <3


ööökad skritt


Älskade ponny <3


äärevaarv


Helena på Spice o jag-Valle :D <333


Helena var såå duktig, hon kom 6a med Spice i LA :D <33

Tävlingen 13 juni (igår)

Jaa igår var det som sagt tävling på Ryttarstadion, jag red en regional LA:1 bara, det var mest hopptävling (4hoppklasser & 2 dressyr) och min bäste vän Helena var där och tävlade så vi träffades, sjukt kul :D

Mycket konstigt väder var det, ena stunden blåste det jättemycket, sen spöregnade det, sen vart det sol och jättevarmt, osv osv.. Tävlingen var utomhus så varken framridningen eller tävlingsbanan var speciellt rolig, men framridningen var värst, det var bara en gigantisk ler-och vattenpöl, jag fick lerstänk upp på axlarna när jag travade liksom...

I alla fall var Valle väldigt pigg och fin! Han var nästan lite för pigg, så att han blev spänd i formen och så när jag skulle korta eller sakta av, så jag red nästan bara runda, böja igenom osv på framridningen, i slutet började jag rida skänkelvikningar, och lite öppna/sluta i traven, några ryggningar och förvänd galopp. Det kändes bra, han klev upp sig mycket mer själv med hjälp av leran och vattenpölarna (y)

Inne på banan blev han faktiskt inte seg!! Han gick nästan så att jag behövde hålla in honom lite, han kändes jättefin förutom i skänkelvikningarna där han blev väldigt spänd och gick och tryckte upp nacken, fick tyvärr bara 5or på dem.. Men förvända galoppen speciellt kändes jättebra, och så var jag väldigt noggrann med vägarna, fick 2 komentarer om fina hörnpasseringar faktiskt :D

Slutade till sist i alla fall på 68,42% och en 2a placering, EN poäng från vinnaren -.- Men jag är supernöjd, jag hade nog vart nöjd oavsett vilken procent jag hade fått, bara med tanke på att han kändes så fin :')

Måste även tillägga att tävlingen var väldigt dåligt ordnad!! Det fanns ingen funktionär alls till dressyren, det var väl några stycken vid hoppbanorna och sen en parkeringsvakt. Dålig parkeringsordning, alldeles för sega resultat, varje resultat från dressyren kom typ 10-20 minuter senare än de borde kommit. Även prisutdelningarna var dåligt ordnade.. Dålig 'kafeteria', jag såg massa folk som va tvungna att stå och grilla sina korvar/hamburgare själva (!!) och all mat/osv tog slut en gång och då fanns det en annan kafeteria, som jag visserligen inte var vid, men den låg väldigt långt bort från tävlingen..

Nej det var helt enkelt allmänt dåligt, måste nog säga att det var en av de sämst anordnade tävlingarna jag vart på faktiskt..


Jaa som ni ser brukar jag styra med munnen.. Haha usch kolla på hästen istället! ;)

Fler bilder kommer i ett annat inlägg!

Stallet 12 juni

Idag blev det en snabbis i stallet, bara borsta av Valle och sen fick han gå i skritten i cirka 15-20 minuter, mamma mockade o gjorde höpåsar och så smörjde vi stövlar och träns.
Jag kommer starta väldigt sent imorrn, säkert inte före 5 på kvällen, så vi åker till stallet vid typ halv 11 och badar Valle och packar osv då :)

Har inte mkt mer att säga, slänger upp några random pix :)


Har kanske laddat upp denna förut? Från nationella på ÅrstaRunsten iaf :)


Har redan laddat upp denna i knoow :)

Vill ha (a)

Tänkte att jag skulle göra ett inlägg och lägga upp lite hästgrejer som jag vill ha, mest bara för att jag har väldigt tråkigt :P


Svarowski pannband, ååh :D Hittade ett i ett stånd på Strömsholmstävlingen i år, det va liksom silverstenar fast de blänkte i massa färger, åh guud va snyggt det va!! Iaf, detta kostar 1.119 kronor (a)


Halsband från Luc of Sweden, love it, kostar dock 650 kronor, heh..


Jeansridbyxor från Martha Ridewear, OMG ge mig, såå sjukt snygga, kostar dock 1799 kronor..


Jaa det va lite grejer, ska önska mig i födelsedagspresent :D

Mamma!

Och jag tycker att alla som läser bloggen ska skriva en komentar och gratta min käre mor som fyller år idag!

Älskar dig mamma, tack för allt du gör för mig, du är bäst!! <3


Dagbok 11 juni, igår

Sen dagbok men här kommer den iaf!! ;)

Igår red jag dressyr i ridhuset, lite trimm inför tävlingen imorrn! Det gick bra, Valle kändeslite piggare än i torsdags iaf :)
Tränade mest på skänkelvikningar och ökningar i traven, vilket gick bra! Red även några uppridningar med halt, är ju inte van vid att rida upp i trav längre hah :P Men det gick iaf bra, några halter blev lite snea men de sista kändes bra :)
Red också några ryggningar som gick bra, Valle ryggade rakt i nästan alla och var villig framåt igen :)
I galoppen red jag mycket förvänd, och 10meters volter. Det gick bra! Förvända galoppen i LA:1an är ju väldigt enkel, det är ju inte ens några svängar i förvänd :)

Red i ungefär 50 minuter, och är nöjd med passet! Valle kändes fin och trampade på bra med bakbenen också.

En bild från torsdags-passet ;)


Komentera helst inte min häl tack (:

Dagbok 10 juni

Idag tränade vi på utebanan, det gick helt okej.
Började med mycket böja, runda och ställa i låg form i alla gångarter. Valle kändes lite väl seg så jag fick säga åt honom några gånger, men mot slutet kändes det bättre!
I traven red vi mest skänkelvikningar, skolor och ökningar, det gick bra! I galoppen red jag också mycket öka-minska och även en del förvänd och några enkla byten, detta gick också bra!
Red i ungefär 1 timme skulle jag tro ;)

Orkar inte skriva detaljerat så jag lägger upp några bilder istället, komentera gärna allt förutom min sits då jag sitter på något konstigt sätt vissa bilder ;s :)


Igångsättning
Jag rider lätt på några foton :P


Böja igenom


Skänkelvikning :P


Komentera inte min sits, jag vet inte vad jag gör :P


fin hest, ful skänkel


gölle :D
Älskade ponni :')


Sista bilden, orkar inte zooma in :D

9 juni

Jag vet att uppdateringen har vart sämst, men i onsdags var jag ju inte i stallet och Valle gick bara i skritten, igår... Orkade jag inte :P

Men nu kommer dagbok från igår, och även lite bilder för att mamma fotade :D

Dagbok 8 juni 2010

Idag blev det en pysseldag och ett kort, lätt joggingpass på utebanan :) Passet gick bra, jobbade bara i låg, rund form och mest bara att böja o ställa i båda varven, red mycket serpentiner i trav och lite förvänd galopp. Valle kändes fin, inte så trött och han var jämn i båda sidorna idag oxå! Red i ungefär 40 minuter.
Efter passet blev det pyssel, jag ryktade noggrannt och länge och klippe lite på manen, svansen, hovskägget och stubben vid manken, oljade hovarna utanpå och inuti osv. Sen fick Valle gå in i boxen och jag smörjde alla grejer med den nya såpan, allt blev jättefint! ;)

Valle idag, efter putsningen och senare i boxen :)

Dagbok 7 juni

Idag var det ju träning för Gunilla, det gick verkligen toppenbra!!
När jag red fram kändes Valle jättemjuk och fin, han var nästan helt jämnt i höger och vänster varv när jag böjde igenom, jag har ju sagt att han är stelare i vänster? ;) Men idag kändes det mycket bättre än det brukar! När jag hade jobbat i cirka 15 minuter i låg form kortade jag upp lite och red lite förvänd galopp i båda varven, något enkelt byte och bakdelsvändningar, sen red jag några skänkelvikningar och skolor, speciellt öppnorna känndes toppen!
När Gunilla kom började vi i skritt, red några skänkelvikningar på diagonalen först, och ökad skritt några gånger. Sen började vi trava, då red vi först också lite skänkelvikningar och sen många trav-halt-ryggning-trav och även i galopp direkt efter ryggningen, detta gick jättebra! Någon gång gick han för många steg bakåt (Gunilla sa hur många steg vi skulle rygga ;)) men då var det jag som slarvade! Sen red vi även några travökningar innan vi skrittade några varv och började med galoppen. Då red vi först en uppridning i galopp, sen halt och fram i trav direkt efter, och jag skulle vara supernogrann med vägarna, det gick bra! Sen red vi mest bara öka-minska-öka-minska, först på volten och sedan på diagonaler. Det gick bra i slutet, men i början var Valle för seg i början av ökningen, eller han va det i slutet också men inte alls lika mycket! Jag fick i alla fall sparka på honom lite för att han skulle vakna men den absolut sista ökningen kändes bra!
Sen joggade vi ner och Valle fick gå i skritten cirka 10 minuter, sen stretching och massage (y)

Är vääldigt nöjd med dagens pass, kändes så bra att vi inte behövde börja jobba med att han skulle gå i rätt låga form i början utan att vi kunde starta direkt!


Någon gång i höstas ;)

Veckoplanering vecka 23

Måndag: Dressyr för Gunilla

Tisdag: Lätt joggingpass

Onsdag: Vila/Skritten

Torsdag: Dressyr på Valle & Piccolo

Fredag: Dressyr

Lördag: Skritten

Söndag: Tävling!


Strömsholm - Bilder från gårdagen!

Är kommer några av de runt 200-300 bilder jag tog, enjoy :)

Klicka på de små bilderna för att göra dem större :D

Ponnyküren, C-ponny

Amanda Svanberg & Findus
Ellinor Magnusson & Paulo Pan
Ponnyküren, D-ponny

Gabriella Sohlberg & Milous Pandora Tootsie
Moa Morell Trolin & Casiopeia 2
Frederik Dannisgaard & Lucas
Amalie Egholm Hebsgaard & Verdi RP 144
Marina Mattson & B Capriole
Ärevarv!

Vinnare kat C - Ellinor Magnusson & Paulo Pan
Vinnare kat D - Amalie Egholm Hebsgaard & Verdi RP 144


2a kat C - Isabelle Hällberg & Ronaldo
2a
kat D - Frederik Dannisgaard & Lucas

3a kat C - Thilda Rimsäter & Stenbroåsens Alice
3a kat D - Marina Mattson & B CaprioleFör Hela resultatlistan, www.equipe.nu :)

6 juni

Idag blev det inget stall för min del, dock åkte jag och mami till Strömsholm och kollade dressyrtävlingarna! :D Träffade även Ansi där, och såklart Elena&Gunilla som tävlade, så snart kommer det ett inlägg fullt med bilder!

Dagbok 5 juni 2010

Idag blev det en skön uteritt med klättring! Red upp i skogen och klättrade först 3 vänder upp och ner i skritt i en backe som inte var så brant, sen 3 vänder i skritt i en ganska brant backe, sen en vända i trav i den backen, sen travade jag lite på stigen, sen red jag tre vändor i skritt och en i trav i en sista backe. Alla 3 backarna var ganska korta :)

Sen skrittade vi hem igen och Valle fick gå 10 minuter i skritten :)
Lite bilder från idag!


I gången innan ritten :D


På väg till skooogen


Casini fick vara med på bild..


.. och även mami & Ragge


I skogen! Haha min mobil gör så att bilden dras ut osv när jag inte håller den still (a)

5 juni

Idag åkte vi till stallet tidigt på förmiddagen och red och fixade klart, kommer dagbok strax!
Efter stallet åkte vi in en sväng på Värmdö Zoo, köpte ny lädersåpa och en pensel till hovfettet :)


Lädersåpan vi köpte, tummen upp till den alltså!

Jurenco dagbok 4 juni-10

Idag blev det dressyrpass på banan även för Jurenco! ;)
Det gick mycket bättre än förväntat! Började skritta fram och sen joggade jag igång. När vi kommit igång red vi mest i galopp, tränade mycket på att öka-minska på långsidorna, gjorde även mycket volter. Ökningarna gick superbra! Han ökade fint och tog upp jättebra, jag märkte att han lyssnade väldigt bra på sätet i upptagningarna så jag höll nästan tygeln löst och satt bara till litegrann och han bröt nästan av haha :P MEn det gick jättebra, även volterna kändes fina fast det blev lite travgalopp i några av dem.
Red inte så mycket i trav, men lite i skritt, där vi mest red skänkelvikningar för båda skänklarna. Joggade ner och skrittade av sen :)

Är väldigt nöjd med passet, Jurenco kändes pigg och arbetsvillig! Red ett kort pass på cirka 40 minuter :)
Några bilder på Valle från idag ;)


Valle på väg till skritten :)


I skritten :P

Valle dagbok 4 juni-10

Det blev ett kort dressyrpass på utebanan idag. Började skritta och jogga fram, red i låg och rund form och böjde igenom ordentligt i båda varven, alla gångarter, innan jag började korta upp honom. Då började jag i galopp, red en del förvänd för att mjuka upp ytterligare, och även lite öka-samla. Sen började jag i traven, red några skänkelvikningar i båda varven. Sen red jag igenom LA:1an en gång bara för skoj skull. Det kändes bra, travökningarna tappade jag dock formen lite på och så kändes det som att Valle bara sprang iväg så när jag ridit klart programmet red jag ett par extra ökningar som kändes bättre! Då joggade jag ner och sen gick jag in och tog av Valles utrustning så fick han gå i skritten medan jag gjorde höpåsar, i cirka 15 minuter :)

Är väldigt nöjd med passet, kändes som att jag fick igenom honom ordentligt och han var ganska pigg men inte tittig!

som sagt har jag inga bilder, men ska ladda upp några som kommer i nästa inlägg :)

4 juni

Helloj! Nu kommer jag bli bättre på att uppdatera, har nämligen fått in en egen dator i rummet så nu slipper jag bara av behov av mamma varje gång jag ska ha en dator, dock har jag inte en enda bild på denna datorn så jag måste fixa det, skicka över från mamma och så (y)

Jaa, men nu kommer det strax riddagböcker från idag i alla fall, har ju ridit Valle och Jurenco ;)

3 juni

Hann tyvärr inte rida Piccolo idag med tanke på Ninni-träningen, men mockade och gjorde höpåsar till honom och checkade så han mådde bra ;)

Dagbok 3 juni-10

Idag blev det träning för Ninni på Valle, är ju reserv på torsdagar och idag fick jag lektion! :D
Det gick väldigt bra! Skrittade först fram och så såklart, sen började jag jobba i en väldigt låg och rund form, böjde igenom ordentligt för att han skulle bli mjuk, och då kom även bakbenen med bättre! Gjorde detta i alla gångarter. Sen började jag plocka upp honom steg för steg, red en del skänkelvikningar som kändes jättefina, han klev verkligen på bra sidvärts och var rätt ställd och inte för stel i nacken! Jobbade även en del förvänd i galopp för att han skulle mjukna! :)
Under själva träningen tränade vi på att förbättra Valles bärighet, framför allt i framdelen. Det gick bra! Började i trav, gjorde mycket halvhalter, jobbade mycket med sätet för att jag skulle vara still i handen men samtidigt tänka på att inte låsa underarmen. Det gick toppen, Valle klev på jättebra fast jag inte använde skänklarna så mycket och han bar sig jättefint efter en stund! Vi red ett par travökningar på diagonalen oxå för att se att vi inte tappade för mycket bärighet. Vi tappade dock en del men det kändes ändå bra!
Sen började vi i galoppen, även här mest träning på bärighet, mycket med sätet och halvhalter och stabiliseringar. Här gjorde vi också en övning, att vi red upp på medellinjen, red mellan galopp lite längre än till X, och sedan samla galoppen igen. Det var en väldigt bra övning för just bärigheten och så, speciellt eftersom att varken jag eller Valle hade en vägg att 'luta' oss mot så vi behövde verkligen bära upp ordentligt och vara stabiliserade. Det gick ganska bra också!
Sen joggade jag ner, duschade av Valle och sen fick han gå och torka i skritten :)

Är väldigt nöjd med dagens pass, Valle kändes ganska pigg och på för skänkeln och hade ett fint stöd i munnen! Red väl i ungefär 1 timme sen gick han i skritten i cirka 15-20 minuter, så det blev ett långt pass men sen fick han stå en stund med BoT ryggvärmaren medan jag mockade klart ;)


1 juni 2010

Idag blev det en härlig uteritt till ängen och lite jogging där!
Började med trav i låg form, sedan galopp och lite mer trav, mest tempoväxlingar. Sen kortade jag upp formen litegrann och red några skänkelvikningar åt båda hållen, detta gick också helt okej! :)

Finns inte mycket mer att säga :P Är nöjd med passet, red väl i cirka 40 minuter.


Bild från tävlingen i helgen :)