Lugn vecka

Den senaste veckan har det blivit mycket promenader och uteritter och lite träning de senaste dagarna bara. Red för Hanchen i måndags, det kändes lite ringrostigt så igår jobbade jag igenom honom ordentligt och mjukade upp musklerna ordentligt. I början var han lat men kom igång riktigt fint och blev mjuk och kvick för hjälperna!

Har heller inga bilder från nyligen som jag kan förbättra bloggningen med... Men nu är det dags att komma igång igen, efter idag har jag bara ett arbete och en bok att läsa kvar i skolan så nu blir det mer tid för både häst och blogg!

Lugna dagar 20-22 maj 2012

De senaste dagarna har Arragon fått ta det lugnt, det är slutspurt för mig i skolan den här veckan så det har blivit lite snabbare stalldagar de senaste dagarna. I söndags promenerade vi runt förbi korthålsbanan och på stigen bakom Winges väg, var ute i ungefär 30 minuter.

I måndags joggade vi ungefär i 40 minuter på utebanan. Arragon skötte sig exemplariskt! Vi joggade även lite bommar och han hoppade ett hinder på typ 25 cm! Duktig poni, han har ju typ aldrig hoppat tidigare, han tyckte att det var väldigt konstigt att det låg en massa pinnar i vägen på banan ;)

Igår tog vi samma promenad som i söndags sen fick han även gå i skritten en liten stund. Idag hoppade jag upp och red slingan, klättrade ett par gånger upp och ner för en backe och sedan travade och galopperade jag ett par varv på banan innan vi avslutade.

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna, de två från hoppningen är printscreenade från filmer ;)


Ute i skogen och betar


Hälsar på boxgrannen Gucci


Mantorp 17-19/5-12

Åkte ner till Mantorp i torsdags. Åkte direkt till anläggningen för att rida lite på framridningsbanorna. Började med att promenera länge innan jag hoppade upp. Arragon var spänd i början på utebanan men det blev bättre och bättre! Jobbade massor av övergångar, rund låg form och sidvärts för att mjuka upp och samtidigt hålla honom fokuserad på mig, mycket skritt och även trav och en del galopp på slutet. Fick riktigt fint schvung i traven i slutet! Avslutade med att gå en stund till. Sedab lastade vi och åkte till Himmelsby Gårdshotell där vi bodde både häst och jag o mamma. Installerade hästen i stallet innan vi gick in för att sova.

Dagen därpå började vid 6, upp och fodra tävlingshästarna i stallet. Förutom Arragon stod även våra vänner med c-ponnyn Daylight och hingsten Valdo RP där. Min första start för dagen var vid 11, lagtävlansprogrammet på utebanan. Även idag började A med att vara lite spänd men mycket bättre än dagen innan! Jobbade likadant som på torsdagen på framridningen, och i slutet red jag även lite programdelar. Väl inne på banan spände nog jag till mig lite så även ponnyn blev spänd. Han höll på lite väl mycket. Slutade på 58,6%.

Nästa klass startade jag först i, klockan 3. Nu var det mästerskapsprogrammet som gällde, och även kval till Falsterbo. Den här gången gick klassen i ridhuset så vi red även fram inne. A var riktigt duktig på framridningen, och det höll sig även på banan! Fick ett par missar på grund av mig men jag är nöjd ändå. Det är alltid svårt att starta först i en klass, domarna vet inte riktigt vart de ska lägga sig i bedömningen så jag visste inte vad jag skulle få. Fick 66,58%, 65,36% och 60,48% så vi slutade på 64,14%. Riktigt surt när en domare dömmer ner på en ritt som inte var värd den procenten, man ska ju kolla på de två domarna som ligger jämnt för att se ungefär vad ritten var värd. Men det höll trots allt till en femteplacering, var 2a av en domare och 4a av den andra som gav högre procent.

Senare på kvällen på fredagen var det daga för soundcheck inför küren på lördagen!

Det blev en liten sovmorgon för oss på lördagen. Startade vid 1, sist av 14 ekipage som startade küren. Arragon kändes en aning trött på framridningen men det blev bättre mot slutet, i vårat fall är det bättre att han är lite seg än att han är lite spänd haha. Väl inne på banan blev han dock lite för seg, fick flera missar jag kostar på mig för att jag var slarvig. Tyvärr kom vi också väldigt före i musiken, tänkte lägga in en volt i slutet men jag gjorde aldrig det, vilket jag ångrar! Fick endast 62,75%, mamma tyckte att det var värt mer men jag håller inte med henne.

Är trots två dåliga ritter helt okej nöjd med helgen. Arragon var jättefin på alla framridningar och en ritt så det är framsteg i alla fall, och en placering med hem är inte helt fel!


Trött!

Ordentlig rapport från helgen kommer imorgon, kan säga att den består av både ris och ros i alla fall.


Framme i Mantorp

Nu har vi installerat oss här i Mantorp!

Åkte direkt till anläggningen när vi kom för att rida på framridningsbanorna. Började med att promenera en bra stund på utebanan innan vi satte på utrustningen och hoppade upp. Jobbade bara i skritt länge, massor av halter och sidvärts för att han skulle slappna av och fokusera på mig. Tänkte jättemycket på att hålla mina händer korrekt och stilla. När det kändes bra började jag göra korta travinslag och fortsatte med sidvärts och halter. Var även ännu noggrannare med handen, att hålla den stilla och korrekt med jämnt stöd. Efter ännu ett tag började jag lägga in galopp, ännu mer övergångar och sidvärts. I slutet fick vi till det riktigt bra, han travade stort och luftigt och fick till riktigt fina språng och övergångar i galopp-skritt! När vi var nöjda joggade jag av och promenerade en stund till innan vi lastade och åkte till gårdshotellet där hästen står och vi bor.

Hästen är nattad och vi ska sova nu, första start för oss blir 11.10 imorgon så det blir tidig morgon, är supertaggad! :DFina ponnyn i Eskilstuna!

Promenad 15/5-12

Igår gick jag och ponnyn ut och promenerade, tog en vända i skogen och klättrade lite för hand, sen fick han beta på ängen vid Grönköping innan vi gick runt och hem igen, var ute i ungefär 50 minuter.

Nöjd ponny!


Segersta 13/5-12

Ursäkta för att tävlingsrapporten har blivit försenad, här kommer den i alla fall!

När vi kom fram till Segersta tog vi först ut Arragon och promenerade en stund innan jag satt upp. Han var riktigt fin på framridningen! Jobbade mycket låg form, övergångar, tempoväxlingar och skolor. Fick till riktigt fint flyt i det mesta.

Väl ute på bananvar han duktig först, men sen kom vi till den bortre kortsidan där det stod en tom domarkur precis utanför banan, och av någon anledning tyckte han att den var läskig. Han började bromsa och ha sig vid den och jag hann inte rätta till det innan jag fick startsignal. Det orsakade så klart i att stora delar av programmet blev spänt och ett par missar just när jag skulle rida förbi kuren bland annat.

Slutade med dessa procenter:

Och kom på en 7e plats av 24 startande och 6 placerade. Är nöjd med ponnyn ändå, tyckte vi fick lite låga poäng på de sakerna som var bra dock men så är det. Det här var bara en träningstävling för oss ändå, miljöträning och för att han inte skulle bli spänd.

Har tyvärr inga bilder från tävlingen, endast mobilbild från innan vi åkte.

Nu åker vi!

Nu är ponnyn joggad, knoppad, putsad och lastad! Han kändes riktigt fin på utebanan idag, nu satsar vi på att det håller när vi kommer till Segersta!

Startar inte förrän 14.44, de ändrade starttiderna för typ en halvtimme sedan. Trodde vi startade 14.14 så nu har vi väldigt gott om tid på oss när vi kommer fram, skönt!


Taggar inför imorgon!

Ja nu sitter vi hemma och taggar inför morgondagens FEI mästerskap på Segersta! Trimmade lite i ridhuset idag, red igenom programmet och jobbade lite extra på vissa moment. Jobbade även mycket rund form även idag. A blev lite väl taggad i slutet av passet men vi löste det! Efteråt gick vi en promenad ute, lyckades undvika regnskurarna!


En gammal bild ur en film, från i vintras.

11/5-12

Igår joggade vi på utebanan för att mjuka upp hans muskler efter träningen i torsdags. Jobbade i väldigt rund, låg form hela passet, mycket övergångar och lite tempoväxlingar i galopp. Red bara 30 minuter, behövdes inte mer. Efteråt tog vi en promenad runt hotellet.

Bild efter passet igår.


Regnig träning på Ågesta 10/5-12

I torsdags var det äntligen dags att åka och träna för Kristian igen! Mamma hade andra planer så jag och pappa hade lite ensamtid i stallet!

Vi rider ju alltid på utebanan på Ågesta då det är ridskola i ridhusen, i torsdags var det tyvärr inte så mysigt då regnet absolut inte ville upphöra... Allt och alla blev dygnsura men jag är supernöjd med träningen! Jobbade mest på att hålla en rund, ganska låg form hela tiden samt att Arragon skulle arbeta med ryggen ordentligt. Jobbade en del skolor samt enkla byten som jag fick bra tips för att förbättra!

Arragon skötte sig superbra trots att vädret inte var med oss och han var lite stirrig i början.


Husman Hagberg

Häromdagen när vi kom till stallet hade vår fina sponsor Husman hagberg lämnat två fina pikéer till oss på boxen! Tack så mycket!


Träning 8/5-12

Igår tränade vi för Ninni. Det gick bra, dock tror jag att Arragon hade lite träningsvärk efter klättringen i helgen då han var lite lat. Jobbade i alla fall lite på samma spår som förra lektionen, snabba reaktioner och att verkligen ha honom mellan hand och skänkel. Jobbade även skolor på spåren som är i mästerskapsklassen och lite enkla byten och tempoväxlingar i galoppen. Fick en riktigt fin känsla i slutet! Efter passet tog vi en promenad ut runt hotellet.


Bild från en film här om dagen

Nästa tävling

Fick en fråga om när jag startar min nästa tävling för några dagar sedan! Nästa blir Segerstas nationella vårdressyr nu på söndag! Vi efteranmälde oss till den för att träna bara, det är ju ute så vi åker dit för miljöträning. Startar endast mästerskapsklassen där.


Ny sponsor - Equine Supply

Ja nu har vi glädjen att välkomna en ny sponsor till vårat lilla team! Equine Supply är ett nystartat företag som säljer hästvårdsprodukter bland annat.

Klicka på bilden för att komma till deras hemsida!


Fotografbilder från Eskilstuna!

Vi hittade bilder på Equipe från mästerskapsklassen som mamma köpte! Han ser ut som en stridshingst på sista hahah men han är ju för vacker!


Kristian 2a i Radzionkow!

Min tränare Kristian von Krusenstierna var i Polen och tävlade med Biggles i helgen och kom tvåa i lördagens Grand Prix Special! Grattis!

Ska förresten åka till Ågesta på torsdag och träna inför helgens tävling, ser verkligen fram emot det!


5-6/5-12

Arragon tog det lugnt dagarna efter Eskilstuna i tisdags, igår blev det ett ordentligt dressyrpass! Det gick riktigt bra och vi gick verkligen igenom skolorna för att få till tvärning och ställning korrekt. I slutet av passet kändes A galet fin, riktigt lösgjord och mjuk! Red lite programdelar från FEI-klasserna också.

Idag stod det klättring på schemat! Red till långa backarna bakom korthålsbanan och skrittade ett par vändor, sedan runt hotellet och igenom skogen. Endast skritt idag, Arragon skötte sig superbra!

Eskilstuna 1/5-12

Nu kommer lite update om hur det gick på Eskilstuna i tisdags!

Det blev första riktiga utetävlingen för i år, Hästhagen var ju både inne och ute så det kändes inte riktigt likadant haha. I alla fall började dagen för oss med FEI lagtävlan, jag startade vid 14 så vi hade gott om tid att rida fram innan. På framridningen kändes Arragon superfin, riktigt lyhörd och med rätt power! Det var direktinridning sedan och precis när vi kom innanför staketet så spurtade A till och bytte galopp för att jag förberedde inridningen lite för slarvigt. Tyvärr blev han lite spänd resten av programmet så fick några småmissar på grund av det. Är i alla fall nöjd, det kändes mycket bättre än i Hästhagen vilket var målet ändå!På detta lyckades vi knipa en 7e placering. Det var galet tajt mellan 3e-8e placeringarna, endast 1,5% skillnad så utan missarna hade jag kunnat komma flera placeringar upp.

Inför nästa klass, FEI mästerskap, kändes A lite motsträvig på framridningen, förmodligen blev den lite för lång så vi tog det lugnt, hann inte rida igenom några moment speciellt, jobbade mest låg form.
Programmet kändes ändå okej. Är ganska nöjd med travprogrammet, tyvärr blev det lite missar i galoppen då han skyggade för hästen på banan bredvid en gång och lite så, sen blev galoppen lite kantig så domarna drog ner på det. Dock tyckte ingen att det var så dåligt som domarna tydligen tyckte. Lite konstigt att de gav så lågt för de gav ändå bra kommentarer i allmänna haha.Bilder kommer senare!