16/8-12

Idag åkte jag ut efter lunch för en tur på stora ängen. Fick sällskap av Jennifer & Braven, supermysigt! Galopperade lite på ängen och lite i en backe, ganska kort och lätt uteritt =)

Sedan kom mamma och vi åkte med Arragon till Karlslund, han ska stå och få träna lite vattenband osv där under helgen. Då får även vi lite ledigt att göra annat :)

Dagarna efter SM

Arragon har fått promeneras och gå i skritten måndag-tisdag och varva ner efter helgen. Nu ska jag strax till stallet och idag blir det ridning, vet inte om jag rider ut eller joggar en sväng på utebanan, vi får se! =)

Deltagare i kvalfinalen i Globen Ponnykür cup!

Nu i helgen, under SM, reds ju det sista kvalet i Globen-cupen i och med finalen. Innan finalen låg vi på en 6e plats, och det är 10 ekipage som går till kvalfinal i Nordhalland i november.
 
Om jag inte har räknat helt fel så är vi ett av de ekipagen som kommer få rida sin kür och tävla om de 4 platserna till Globen i december! :D
 

Nöjd

Nu är vi på väg hem från SM. Är supernöjd med min duktiga ponny, och helt okej nöjd med resultaten. Hade tyvärr inte tiondelsmarginalerna på vår sida den här helgen, och på grund av den enda grova missen vi hade i helgen så missade vi finalplats. Vi var 5e ekipage utanför final och det räckte med en dryg procent till för att komma med.
Men så är det ibland!

Har haft en otroligt härlig helg med alla underbara människor, otroligt fin anläggning och bra anordnad tävling och vi har även haft tur med riktigt fint väder! Nu åker vi hemåt, Arragon ska få ta det lugnt några dagar och vi ska förhoppningsvis åka ner till min vän i Mantorp i veckan och ta lite semester :) Sedan är det dags att ladda om inför första elitomgången i början av september!


På väg!

Nu sitter vi äntligen i bilen på väg till svenska mästerskapen! Nästa stopp blir i Örebro, då är det lunchdags för både ponny, mamma och ryttare.


8/8-12

Nu är vi klara för dagen, eller ja vi kom ju hem för några timmar sedan hah.
 
Efter att vi varit ute och promenerat i en timme gick jag in och friserade Arragon och putsade det sista innan jag satte på BoT-paddar och ställde in honom. Jag fortsatte med att smörja alla grejer, och packade sedan in i tävlingsskåpet medan mamma packade in allt foder inför helgen.
 
Fick massor av lyckoönskningar i stallet idag, tack åter igen för dem! :)
 
Galet vita ben och en blöt ponny som ser ut som en mörkbrun hingst haha ;)

I stallet

Nu är Arragon schamponerad och vi är ute och promenerar nu. Vitare bakben har han nog inte haft på länge! Dock ser de inte så vita ut på bilden haha ;)


To do-lista

Detta står på att göra-listan idag:
 
√ Schamponera Arragon
√ Gå långpromenad
√ Smörja allt läder
√ Frisera och putsa Arragon
√ Packa!
 
Imorgon bitti åker vi äntligen!!! :D På väg till SM tar vi lunchstopp hos Ansi för att pussa på min älskade lilla Valle som jag inte har träffat på 7 månader, längtar verkligen! :D
 

Dagens pass, 7/8-12

Sista ordentliga dressyrpasset inför SM är avklarat! Det gick bra även idag, red i ridhuset idag. Jag fick bättre stöd från början idag, jobbade ändå på samma vis som de tidigare dagarna, och även lite förvänd galopp.

I slutet av passet red vi igenom küren en gång och jag fick tips av Kristian, superbra tips, dock vill jag gärna rida igenom programmet mer och använda hans tankar innan jag använder dem på tävling då det kan bli knasigt i musiken, jag ska plugga musiken ordentligt nu och bestämma mig för hur jag ska göra, om vi nu kommer till a-final. Jag vill ju vara säker på allting =)

Red travdelen en gång till med hjälp av tipsen, vilket gick bra! Sen joggade vi ner och packade ihop och for hemåt till Fågelbro igen.

Frågor om Ragge

 
 
Detta är alltså Ragge:
Det är våran hund! Blev lite förvånad över kommentaren, känns inte som att jag har nämnt honom på länge men så är det! Ragge är en knäpp, 6årig jack russell terrier =)
 
Det kanske är lite förvirrande för vissa att vår hund heter Ragge och ponnyn heter Arragon, man skulle ju kunna tro att vi kallar Arragon för Ragge men så är inte fallet! ;)

På väg till sista träningen innan SM!

Nu är jag på väg till Ågesta för det sista passet. Idag ska vi även rida igenom küren en sista gång. Igår kom ryttarmeddelandet ut, och det verkar bli ett riktigt bra mästerskapsarrangemang! Ser verkligen fram emot helgen! Startlistan för d-ponny på fredag, i första kvalet, ser ut såhär;

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_5020cedce087c3761a000694.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_5020cedce087c3761a000694.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_5020cededdf2b3375c0000d5.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_5020cededdf2b3375c0000d5.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_5020cede9606ee0c6300072e.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_5020cede9606ee0c6300072e.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_5020cee3ddf2b3456800007a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_5020cee3ddf2b3456800007a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_5020cef1ddf2b31b0a00014d.jpg" class="image">


Träning dag 2, 6/8-12

Nu är jag på väg hem efter träningen idag. Det har gått bra, jobbade på samma sätt som igår men kom igång och arbetade längre i den kortare tävlingsformen, mer enkla byten och öppnor. Idag var Arragon lite tittig på hästarna i hagen vid kortsidan av banan men skärpte sig efter ett tag, han kändes i alla fall fin hela passet! Imorgon ska vi fortsätta med det här arbetet i början och sen ska vi rida küren och träna på de momenten :)


Träning för KvK 5/8-12

 
Träningen idag gick riktigt bra! Jobbade i ganska låg, rund form i början samt skänkelvikningar för att mjuka upp i traven då A blev lite spänd. Sedan fortsatte vi med galoppen där vi jobbade på fyrkantspåret, fortfarande rund form. På långsidorna flyttade vi in bakdelen och ställde utåt, mycket bra för att komma igång och mjukna i sidorna!
Sedan red vi lite skolor samt övergångar och tempoväxlingar. I slutet höjde jag handen och formen och fick in bakdelen under honom bättre och vi fick till ett par riktigt fina travökningar och enkla byten då!
 
Är supernöjd med dagens pass. Nu står Arragon på Ågesta till på tisdag för fortsatt träning, ska även förhoppningsvis rida igenom küren imorgon!
 
Arragon idag efter träningen!

På väg

Nu åker vi på motorvägen mot Ågesta!


Mot Ågesta!

Snabbt inlägg såhär på morgonen! Nu åker vi till stallet för att hämta Arragon innan vi beger oss mot Ågesta för träning! Uppdaterar ikväll efter träningen! =)

4/8-12

 
Idag blev det en sen stallkväll. Vi var ute med båten hela dagen, sen åkte jag och mamma till stallet. Det blev en mysig barbackatur runt hotellet och en liten stunds arbete på banan bara för att han skulle få röra lite på sig.
 
Imorgon förmiddag åker vi till Kristian, 12.30 är det dags för träning! Det ska bli riktigt roligt att komma dit igen!

Kürträning 3/8-12

Idag tränade vi lite på utebanan samt red igenom küren en gång.

Igår red vi för portugisen Paulo Basto för första gången, och det funkade så bra så jag försökte rida så även idag, speciellt när jag joggade fram. Väldigt mjuk ridning, mycket jobb med att hålla jämnt stöd på tyglarna och ärlig bjudning i skänkelvikningar i trav samt tempoväxlingar i galopp.
När vi hade kommit igång och även gjort några skolor red jag igenom küren och tänkte på de tips jag fick av Gunilla när vi tränade för henne mån-tis. Vi satte den bra, måste fortfarande lära mig övergångarna bättre, sen hörde jag inte riktigt musiken på bortre kortsidan pga vinden så det blev en större musik-miss där. Arragon kändes grymt fin idag, vilket gjorde mig ännu mer peppad! :D

Bilder från derbyt samt Eskilstuna i våras.

Nystart

Först och främst - tack alla ni som fortfarande går in och kollar bloggen varje dag, det känns sjukt att jag har så många besökare varje dag trots att jag aldrig bloggar...
Men nu lider lovet mot sitt slut, SM hägrar om en vecka och en massa har hänt/kommer hända. Så jag tänkte försöka komma igång med bloggningen igen, hoppas jag lyckas och att ni stöttar mig haha ;)