31 maj-10

Idag blev det en kort stallvisit ;) Valle gick i skritten medan jag smörjde alla lädergrejer efter tävlingen, mamma mockade och sen tog jag in honom och ryktade och putsade lite på man & svans medan mamma gjorde höpåsar :)

Några bilder för att göra inlägget lite roligare ;)


Framridningen i helgen ;)


Mwihihi ;D

Veckoplanering vecka 22

Veckoplanering för kommande veckan! Dock kan den ändras en del fre, lör och sön, har inte bestämt något de dagarna :)

Måndag: Skritten

Tisdag: Uteritt (med Rosanna?)

Onsdag: Skritten

Torsdag: Dressyrträning för Ninni!

Fredag: Dressyr eller joggingpass? På ängen?

Lördag: Dressyr?

Söndag: Kondition?


Svar på komentar

Anonym komenterade mitt inlägg från igår, fick inte in nån bild på den men hon/han frågade om jag kunde lägga in film från tävlingen.

Jag tänkte dock inte göra det då ritterna mamma filmade, de 2 sista, gick sjukt dåligt och det såg iinte bra ut hah xD Så tyvärr, nej ingen film från den här tävlingen :) Mamma glömde ju filma den första klassen som gick bra :(

Och snälla, ni som komenterar, skriv bloggadress eller mejl eller liknande så att det blir lättare att svara, det tar så mycket längre tid att skriva ett nytt inlägg än att bara slänga in en komentar på en blogg ;)

Jaja, strax kommer ett till inlägg om dagen, dock ett kort ;)

Tävlingen 30 maj-10

Idag skulle det vara samma klasser som igår, lagtävlan och mästerskap, men jag strök mig från mästerskap, kändes bättre att bara nöja mig och åka hem och ladda om, men nu ångrar jag mig dock då det bara var 4 av 12 ekipage som fick över 60 procent, man behövde endast 62-63% för att bli placerad :P

Lagtävlansprogrammet: Framridningen kändes verkligen toppenbra, jobbade nästan bara på att göra honom mjuk och få med rygg och bakben. Valle trampade verkligen på sjukt bra, och han var på och pigg! Precis innan jag gick ner till collectingring så red jag skolor, kändes bra! När jag gick in på banan dog Valle dock.. Han gick i alldeles för öppen form. Det kändes i alla fall bättre än det såg ut.. Fick 58,61% av domare H, 60,27% av domare C och 58,88% av domare M, sammanlagt blev det 59,25%. Kom någonstans i slutet av resultatlistan ;)


Framridning idag eller igår?


Valle i hagen när vi kom hem ;D

Tävlingen 29 maj-10

Igår (lördag) var det debut i nationell dressyr på ÅrstaRunsten! :D Red FEI's lagtävlansprogram och FEI's mästerskapsprogram;

Lagtävlansprogrammet: Framridningen kändes fin, red många enkla byten och en del skolor, och mjukgörande för att få med bakbenen. På banan kändes det också bra! Fick tyvärr ett taktinslag i skritten men annars skötte sig Valle sjukt bra! Vi fick procent långt över förväntan, 65% sammanlagt, domare H gav mig 64,16%, domare M gav 66,94% och domare M gav 63,88%. Det blev även en 5e placering!!! :D :D Och även ett av två SM-kval, man måste ju ha minst 64% i 2 nationella FEI program för att kvala :D Är så sjukt nöjd!

Mästerskapsprogrammet: Framridningen kändes bra här också, Valle kändes lite lite segare bara. Jobbade likadant som innan första klassen, alltså mycket skolor, mjukgörande och några enkla byten. Inne på banan dog Valle verkligen, det blev knappt några ökningar eller så.. Fick 60,52% av domare H, 57,89% av domare C och 62,89% av domare M, och sammanlagt blev det 60,43%. Är ändå nöjd med procenten, sa på väg till tävlingen att jag skulle vara nöjd med 60%, blev dock lite väl besviken efter klassen med tanke på framgången i lagtävlan, men nu är jag nöjd i efterhand ;) Kom i alla fall på 13e plats med 24 ekipage.

Lite bilder ;)


Framridning till första klassen


Innan jag gick in i collectingring ;)


Innan startsignal


Uppridning


Galoopp


Prisutdelning :D


Ärevarv


:D <3

Oj oj oooj

Nu har jag uppdaterat väldigt dåligt men har inte haft tid eller ork, i fredags var jag i stallet under kvällen och gick och la mig tidigt, lördags var det tävling heela dagen och idag var det tävling under dagen, sen stallet och ta in alla grejer och fixa ;)

I alla fall, Valle vilade i fredags, gick bara ett tag i skritten, vi duschade honom och packade grejer ;)

Strax kommer tävlingsridböcker också (:

Piccolo dagbok 27 maj-10

Dressyr med ridhuset även med Piccolo idag, ridbanan är avstängd för att vi ska få nytt underlag där fre elr lör, hoppas det blir bättre än förut! ;D
I alla fall, det gick bra med Picce också! Red mycket hårdare än jag brukar, mest trav och galopp. Men jag började såklart med framskrittning och började jobba i skritt, hade snodden på.
När vi hade kommit igång med trav och galopp också så jobbade jag i galopp, mest på fyrkantsspåret med volter i olika storlekar på långsidorna för att få honom att jobba bättre med ryggen och komma ner i en fin form. Började bara med 15meters volter, sen 12meters och sen 10meters, det gick bättre och bättre! I början kändes det som om han mest bara drog upp huvudet och sprang men sen när vi kom ner på 10metersvolterna så kändes han mycket stadigare och gick i en rund form och sprang inte alls iväg lika mycket! Gjorde likadant i båda varven.
Sen i traven så gjorde vi många serpentiner, tränade på att ställa, kunna rakställa på medellinjen och sedan ställa om till nästa båge. Även detta gick bra! I början blev det lite vingligt över medellinjen men sedan mot slutet kändes det toppenbra, så då la jag ner honom i en ännu lägre form och sedan skrittade vi av ;)

Är väldigt nöjd med passet idag, Picce kändes verkligen fin och han blev till och med lite svettig under sadelgjorden trots att passet bara tog runt 35-40 minuter :D


Valle dagbok 27 maj-10

Dressyrtrimm på Valle idag, inför helgen ;)
Började med att skritta fram och jogga igång i låg form, Valle kändes halvpigg men jobbade ner bra i formen. När jag började kräva mer så jobbade vi mest i galopp i början, mycket förvänd galopp och enkla byten. Båda kändes toppen!
I traven, som jag började jobba mer ungefär i mitten av passet, jobbade jag mest på öppna och sluta, på linjerna som är med i programmen. Öppnorna kändes toppen, men slutorna på diagonalen kändes lite stela, de sista jag gjorde kändes dock helt ok! Han blev lite upptryckt i nacken efter det men då jobbade jag mer i en rundare form så då kändes det bättre! I slutet jobbade jag mer med samma grejer jag gjorde i början och mitten, även lite ökningar som kändes fina!

Är nöjd med dagen trots att Valle blev lite spänd i formen, det var ju mitt fel så jag kan ju självklart inte klaga på honom :P


Igår, 26 maj

Igår var jag ju stalledig, så ni missade ingenting då, eftersom att jag inte skrev något inlägg ;)

Nu kommer det iaf strax riddagböcker för passet på Valle och passet på Picce ;)

Dagbok 25 maj-10

Jaa, idag blev det ett kort och lätt joggingpass i ridhuset! Det gick bra. Jobbade bara i låg och rund form. I traven red jag mest skänkelvikningar som mjukgörande, och i galoppen blev det lite öka/minska. Valle kändes lite halvtrött i kroppen men var mjuk och följsam! Speciellt skänkelvikningarna kändes jättefina idag, han gick verkligen åt sidan och korsade benen jättefint, och även den lilla bakdelen hänge med :D Ridpasset tog ungefär bara 40 minuter högst, och efteråt fick han stå med BoT på ryggen medan jag mockade ;)

Finns inte mycket mer att säga, är nöjd med passet! Här kommer lite gaamla bilder ^^


Söta Lovisa & Duett ;)


Elin & Spike :D


Kasper :D<3

Dagbok 24 maj

Idag var det ju dressyrträning för Gunilla! :D
Fast Elena red passet idag för att gå igenom honom och så inför tävlingen ;) I alla fall, jag red fram i ungefär 35 minuter innan Elena hoppade upp. Jag skrittade fram länge, sen joggade jag igång i låg form i trav och galopp, sen plockade jag upp honom sakta, och när jag väl hade honom i en fin arbetsform så red jag en del galoppmoment från programmen, enkla byten och tempoväxlingar. Red även en del i trav, mest slutor och lite öppnor ;)
Sen hoppade Elena upp, hon red mest mjukgörande och så för att han skulle gå i en bra form och få med sin bakbenen och ryggen. Hon red mycket skänkelvikningar, öppnor, slutor, tempoväxlingar i galopp, förvänd galopp, enkla byten och skrittpiruetter, det såg superfint ut!
Sen hoppade jag upp en stund i slutet också för att känna på honom, då red jag lite i trav och sen enkla byten och tempoväxlingar i galopp ;)

Hela passet idag (y)


Veckoplanering vecka 21

Måndag: Träning för Gunilla

Tisdag: Dressyr

Onsdag: Vila/Skrittmaskin

Torsdag: Dressyrtrimm

Fredag: Skrittmaskin

Lördag: Tävling

Söndag: Tävling


Haha kolla Valles snygga man x)

Dagbok 23 maj

Idag blev det ett kort pass på 40 minuter :)
Började med att skritta fram i cirka 20 minuter ute runt hotellet, började även jobba i låg form där. Sen gick jag in på utebanan och började trava och galoppera lite i låg, rund form, sen travade jag över några bommar och skuttade på några låga hinder på typ 40-50 cm i trav och galopp. Valle kändes dock väldigt trött och seg så jag travade av ganska fort och skrittade av sen ;)


Jurenco dagbok 22 maj

Det blev ett lätt dressyrpass i ridhuset för Jurenco igår.
Jobbade mest i skritt och trav, hade även ett annat bett som såg ganska konstigt ut xD Men det var 3delat med fasta ringar i alla fall, och så hade jag min remontnosgrimma för att han inte skulle gapa som han gjorde sist jag red. Jag märkte också när jag tog tygeln och började jobba, att han gapade när jag hade ett ojämnt stöd på tyglarna, alltså när jag hade ena tygeln lös och höll den andra med kontakt i hans mun t.ex, och han gapade även när jag satte mer press på honom, så jag försökte vara stadig och inte öka pressen så snabbt liksom.
Det gick väl helt okej, han är ju också väldigt känslig och stödjer inte så bra på tygeln. I början och mitten av passet jobbade jag mest i skritt, lite trav och galopp också, och jag kom på att det förmodligen inte var så bra att jag bara nötte i skritten, han ville ju inte stödja och så, så i slutet blev det mest trav, i ett så lugnt tempo som möjligt för att han skulle stödja bättre och inte bli helt uppstressad.

Är mest nöjd med slutet av passet idag!


23 maj

Helloj!
Sitter här hemma nu och har inget att göra, så i nästa inlägg kommer dagboken från passet på Jurenco igår, och sen ska jag även lägga upp dagbok från idag på Valle och en veckoplanering inför nästa vecka! :D


Oj oj!

Jag red även Jurenco idag, men nu måste jag sova så jag skriver dagbok imorrn! :)


Valle dagbok 22 maj

Även idag blev det dressyrtrimm inför nästa helg! Red igenom lagtävlansprogrammet en gång idag, och nu i veckan måste vi träna mycket mer på mästerskapsprogrammet!
I alla fall, Valle skrittade fram i skritten, sedan in i ett tomt ridhus! Joggade fram i trav och galopp, låg och rund form och för att få honom att börja jobba med rygg och bakben, som vanligt.
Sen red jag några av galoppmomenten och även skolorna från FEI lagtävlan inna jag red igenom hela programmet! Det kändes faktiskt toppenbra. I andra öppnan råkade jag tappa linjen något mot slutet men båda slutorna kändes toppen! Och skritten känns det verkligen som att jag har fått till nu, och även ökningarna i alla gångarter känns bättre ;)
Enkla bytena också, idag dök han dock lite i några av dem men annars kändes de fina :)
Eftersom programmet kändes så bra så joggade jag ner direkt efter och sen fick Valle duscha innan han fick gå i skritten en stund :)

Är supernöjd med dagen och väldigt taggad inför nästa helg! :D


21 maj - 90e inlägget :D

Idag blev det dressyrträning i ridhuset!
Det gick toppen, Valle var lite seg då och då men men kändes lydig och fin! Tränade jycket på programdelar idag. Han fick först skritta fram i skritten 10 minuter, sen började jag jogga fram, och även i galopp i låg form för att få igång honom.
Sen började jag mycket i galopp, serpentiner och eknla byten, förvända galopper, volter osv. Det gick bra! Enkla bytena kändes speciellt bra, Valle var verkligen mjuk och avsaktningarna var toppen, och skritten och fattningarna :D
Sen körde jag också skrittarbete och varvade med galoppen. I skritten jobbade jag mest med skrittpiruetterna som också kändes toppen idag! :D Valle trampade på bra med bakbenen, han blev lite öppen i formen dock, men är nöjd!
Travarbetet gick också bra, slutorna kändes mycket bättre idag! Fick med bakdelen men han blev lite dåligt ställd i nacken men det får jag nöja mig med!
Joggade ner och skrittade sedan av ute :)

Är i alla fall jättenöjd med ponnien idag ;D


Från Gunilla-träning i vintras ;)

Dagbok 20 maj

Först red jag Picce, jogging på utebanan blev det! Mycket skritt och trav, tränade på formen mest då jag inte hade nån snodd eller så :) Det gick bra, bäst i mitten av passet, i början va han halvseg och jättekänslig i munnen och i slutet började jag kräva för mycket av honom så det gick inte så bra då xD
Red väl ungefär 45-50 minuter :)

Sen red jag dressyr på utebanan med Valle ;D Det gick helt okej, Valle var dock hur pigg som helst och sprang iväg mycket xD När jag kommit igång började jag i alla fall mycket i galopp, en det förvända serpentiner och sånt, lite enkla byten som momenten i FEI programmen, även S-linjen som gick mycket bättre idag! Sen red jag lite trav, skolor som momenten, öppnorna kändes fina, sen gjorde jag slutorna så som de är i mästerskapsprogrammet och det gick väl inte så bra, när Valle är så pigg som han var i dag och han springer iväg så springer han bara på, utan att ställa rätt och så tappar jag bakdelen. Men då red jag slutorna som de är i LA.P1 och de gick bättre.
Joggade och skrittade av, red i cirka 55 minuter :)


Valle på Karlslund ;D


19 maj

Stalledig idag, som alla andra onsdagar och Valle har gått i skritten :)

Pappa skickade 2 bilder på mig o Valle från Arboga ;D Jag behövde dock ta bort mig för jag såg hemsk ut men här dommer det på Valle :)
Dagbok 18 maj

Idag fick Valle skritta fram i skritten cirka 10 minuter, sen red jag lite gymnastik/dressyr barbacka på utevolten! Det gick bra! Började jogga fram så mycket det går när man rider barbacka :P
Sen började jag travhoppa ett litet hinder på cirka 30 cm bara för att Valle skulle börja jobba med ryggen bra och så, hoppade några gånger och varvade med låg form. Sen red jag i galopp på S-linjen som är med i mästerskapsprogrammet med enkelt byte, idag gick det jättebra! Gjorde fina avsaktningar till skritt och även fattningarna kändes bra!
Red även lite skolor som blev helt okej, Valle blev något spänd i formen men annars kändes det bra :)
Varvade dressyrarbetet med några skutt i galopp på 30cm-hindret, det gick också bra :)
Sen travade jag ner i låg form innan jag duschade av Valle lite där han blev svettig, sen fick han gå i skritten medan jag mockade :)

Är nöjd med dagens pass, målet med att rida barbacka var att inte sätta för höga krav på Valle vilket jag gör ibland när jag tränar, så det gick bra!


Min tränare Hanchen och hennes fina häst Deran Morsö ;D

Dagbok 17 maj

Idag blev det dressyrträning för Hanchen!
När vi kom till stallet så stod Valle inne i boxen, men när vi tog ut honom i gången var han helt svettig! Haha undrar vad han har gjort i hagen idag :P I alla fall! Det gick jättebra på träningen. Skrittade och joggade fram cirka 30 minuter innan träningen började. Vi tränade mest på programdelar ur FEI lagtävlansprog och FEI mästerskap!
Började med skolorna ur lag, vilka är 8meters volt vid S/R, öppna ur den till V/P och sen halvvolt och sluta tillbaka till S/R. Det gick bra, volterna kändes dock lite stora och halvvirriga i början men Hanchen sa inget så det var nog inget :P Öppnorna i högervarv kändes toppen, har verkligen fått till det mycket bättre nu! I vänstervarvet blev han lite stel och hög i nacken, men de sista kändes fina! Slutorna kändes bra i slutet, i början tappade jag bakdelen för mycket, men sen tog jag mer i yttertygeln och då gick det mycket bättre! Brukar alltid släppa den litegrann för att Valle ska ställa bättre i nacken men då tappar jag som sagt bakdelen, så nu ska jag ta mer i yttern på slutorna!
Sen red vi bakdelsvändningarna i lag, som är vid M och H. Det gick bra! De första sa Hanchen att jag red för ihoptryckta lxm, så då red jag så att Valle fick gå runt lite mer med baken istället för att va på samma ställe hela vändningen. Då kändes det mycket bättre! Även här fick jag jobba mycket med yttertygeln, och nästan felställa honom innan vändningen.
I galoppen började vi med serpentiner, som de är i lag, 3 serpentiner, enkelt byte vid X, 3 serpentiner ut igen. De kändes helt okej, enkla bytet vart väl sådär men det är bara att träna! Sen red vi ett väldigt svårt moment ur mästerskapsprogrammet, man rider upp på medellinjen i galopp, gör en 8metersvolt vid L, sen ett enkelt byte vid X, 8metersvolt åt andra hållet vid I och sen ett till enkeltbyte vid G. Det gick okej, volterna blev stora och första enkla bytet vid X stannade han på först, andra bytet vid G blev lite tajt då jag inte planerade vägen tillräckligt bra.
Sen red vi bekdelvändningarna några gånger till i slutet, sen joggade jag av och Valle fick en liten dusch innan han fick skritta av i skrittmaskinen, sen fick han beta lite :)

Är ändå väldigt nöjd med passet, Valle var pigg och på och jobbade jättefint med bakdelen så jag är nöjd!


Bild från Arboga

Valle dagbok 16 maj

Idag blev det hoppning på utebanan för Valles del! Skrittade och joggade fram, travade några gånger över bommar på ett voltspår.
Hoppade ett räcke på diagonalen och en 2hinders kombination på ena långsidan med ett kryss och ett räcke, 2 galoppsprång mellan dem. Det gick jättebra! Började att hoppa diagonala räcket några gånger i båda varven, bara på cirka 40 cm höjd, tränade mest på att bara hålla i honom tillräckligt länge innan hindret och inte släppa iväg honom vilket jag har en tendens till att göra ibland :P Men det gick iaf bra som sagt, några gånger råkade vi komma för långt ifrån/för nära hindret.
Sen hoppade jag kombinationen några få gånger bara. Red först i trav på krysset och fattade galopp efter det och hoppade räcket i galopp för att jag trodde att avståndet mellan hindrena skulle vara för kort för 2 galoppsprång och för långt för 1 språng, men då märkte jag att det skulle fungera med 2 språng så jag red andra gånger i galopp. Jag höll honom för länge innan krysset så jag va efter i språnget men räcket gick bra. Sista gånger jag tog det gick det toppen så då joggade jag av och skrittade sen av runt hotellet :)

Är jättenöjd med dagens pass på Valle också! Trodde inte att vi skulle hoppa men det var kul ;)


Random pic ;)

Piccolo dagbok 16 maj

Red dressyr med snodden i ridhuset, det gick bra! Ledde fram honom i cirka 10 minuter innan jag hoppade upp. Joggade fram och så i låg form.
Jobbade mest i skritt, har kanske inte sagt det förut men när man tar i tygeln och jobbar i form så blir Picce jätte'tung' i högertygeln, han liksom håller i den tygeln och när jag glappar på den tygeln eller släpper så går han ur formen direkt. Så idag tränade jag mest på att få honom att inte 'lita' så mycket på den tygeln, höll bara i den men nästan helt utan kontakt med hans mun, många varvbyten, lite övergångar skritt-trav-skritt, skritt-halt-skritt osv. Det gick bra! Efter ett tag så gick han i en jättefin låg form utan att hålla i högertygeln i båda varven och även i trav!

Är jättenöjd med dagens pass på Picce!

orkar inte ladda upp någon ny bild så det blir en förut uppladdad på Piccolo

16 maj

Idag red jag Picce och Valle, riddagböcker kommer strax!


En redan uppladdad bild, men det är Valle på besiktningen vintern-08

Dagbok 15 maj

Joggade Valle i ridhuset, det gick bra! Han fick skritta fram i skritten, cirka 15-20 minuter innan jag hoppade upp. Jag joggade lite i trav, red några varv i lätt sits i galopp, men sen blev det mest skritt. Red mycket i sluta på en liten volt, vilket är bra att göra innan bakdelsvändningar, speciellt när man ska lära sig det. Jag gör det för att få med Valles bakdel, han brukar ställa ut ena bakbenet i första steget i bakdelsvändningen, men det brukar gå bättre när jag gör den här övningen innan!
Det gick i alla fall bra, tänkte inte så mycket på formen, mest bara på bakbenen då :)
Red även lite skänkelvikningar i skritt och trav, det gick också bra!

Är väldigt nöjd med dagens pass ;)


Valle idag när jag släppte ut honom i hagen ;)

15 maj

Haha idag blev det storförändring i planeringen igen, red varken Jurenco eller Piccolo, det blev bara Valle idag :P Dagbok kommer strax!


Valle härom dagen :)


Jurenco dagbok 14 maj

Dressyrade i ridhuset på Jurenco också ;) Testade och bytte till ett vanligt 3delat bett idag, normalt sett har han ju en jaktstång. I alla fall, red som sagt dressyr. Det gick inte så bra, helt okej i slutet. Han var lika känslig i munnen trots det mildare bettet, och när jag försökte ta ett stadigt tag och hålla kvar tygeln så bara gapade han och struntade i bettet..
Red i alla fall mycket i skritt, tränade mest på att få till formen. Det var mycket lättare i högervarvet, i vänster är han mycet stelare och ville inte alls ta bettet.
Red en del skänkelvikningar i trav, de blev fina, något öppen i formen men han gick åt fint åt sidan! Red bara lite i galopp, en serpentin med bibehållen galopp som faktiskt kändes helt okej också!

Red skänkelvikningarna i slutet, och när jag fick till en som kändes bra så joggade jag av, man ska ju alltid sluta när det går som bäst, right? ;)


Jaktstången Jurenco har vanligtvis

Valle dagbok 14 maj

Red dressyr i ridhuset, började jogga fram och så, Valle kändes fin och framåt! Red igenom skolorna så som de är i FEI lagtävlansprogrammet, alltså först 8meters volt på långsidan, sen öppna ur volten, öppna 2 bokstäver, halvvolt på 10 meter, sen sluta tillbaka till där volten slutade/öppnan började, några gånger, de kändes fina, det känns som om jag verkligen har fått till öppnorna nu ;D  Slutorna måste jag fortfarande lära mig runda Valle mera, men de känns också helt okej!
När de kändes bra så red jag igenom hela programmet en gång! Valle kändes lite halvspringig i galoppen, ville inte riktigt sätta sig ordentligt på baken. Travökningarna kändes toppenbra! Valle var väldigt på och bra ;D Han var dock lite för på i enkla bytena, de är ju på medellinjen, man gör liksom en S-linje från ena långsidan till den andra med enkla bytet på medellinjen. De tränade jag mycket på, kändes dock inte så toppenbra så det får vi jobba mycket på! :)
Jag tappade dock humöret lite också när vi jobbade på enkla bytena så det va mest mitt fel, såklart :)
I slutet gjorde jag ett par travökningar till bara för att de kändes så bra i programmet (a) Även nu kändes de vääldigt fina, har verkligen fått till de på träning, gäller bara att få till det på tävling också!

Allt som allt är jag nöjd med passet, kunde ha vart mycket bättre men Valle var jätteduktig ändå (:


Årsta-Runsten 2009

14 maj

Nu kan jag precis hem från stallet, skulle visst inte ta hand om Piccolo idag så jag har bara ridit Valle och Jurenco ;) Riddagböcker kommer senare! (:

Veckoplanering resten av v. 19

Fredag; Dressyr på Valle, Picce och Jurenco

Lördag; Jogging på Valle, dressyr på Jurenco

Söndag; Dressyr på Valle? och Picce, jogga på JurencoValle, Piccolo och till sist en dålig bild på Jurenco som jag hittade på hans ägares FB ;)

Dagbok 13 maj

Red dressyr på ängen idag :)
Började med att jobba lågt i skritt och trav, Valle var vääldigt pigg och försökte verkligen springa iväg när vi red 'mot' stallet x) Det gick bra ändå. Sen red jag lite i galopp, ganska låg form och lätt sits, lite öka/minska, detta gick också bra, men Valle drog fortfarande 'mot' stallet.
När vi kommit igång red jag först mycket galopp och skritt, mjukgörande i skritten så att han skulle slappna av och lite förvänd och så i galoppen.
Sen red jag mer i trav, gjorde en öppna och några slutor som blev halvdana, Valle drog och var stark i munnen. Gjorde även en serpentin med enkelt byte i galopp, det blev heller inte överdrivet bra, fortfarande stark och ville bara springa hem :P
Innan jag travade av gjorde jag en travökning som blev helt toppen! Valle klev på och fick upp frambenen jättefint och jag höll kvar honom i formen, och upptagningen kändes också helt okej! ;D

Allt som allt är jag ganska nöjd med dagens pass, travökningen i slutet gjorde nog upp för det som inte kändes så bra, så jag är nöjd!

Nu kommer det lite gamla bilder, som vanligt tar jag aldrig några nya ;s


Okej inte så gammal, men sjukt fint ekipage ;D Nina & Acanto


Ett till superfint ekipage, Elena & Fanny

13 maj igen ^^

Hellujsan, idag var jag o mamma i stallet på förmiddagen, jag red Valle och mockade till Jurenco, gjorde även höpåsar till Picce o Jurenco, imorrn ska jag rida alla tre, alltså Valle, Picce o Jurenco ;D

Nu kommer det i alla fall riddagbok alldeles strax, ska nog även göra en veckoplanering för resten av veckan, jag har verkligen vart sjukt dålig på att göra såna ;o Men det ska jag bli bättre på ;)

En bild på Valle sålänge :)


13 maj

Anonym om 12 maj:

hej! den dära hästen knappen vart hommer han i från??


Svar; Jag kommer inte ihåg vartifrån Lovisa 'lånade' (vad heter det nu igen? ^o)) men när hon hade honom var det ju på Säby :) Lovisa vart kom han ifrån nu då? x)

kram!

12 maj

Idag blir det inget roligt inlägg, jag är stalledig och Valle går bara i skritten :P Men några bilder får ni ändå ;)


Jag & Kasper


Fasen ;o Aja, jag & Kasper på Färingsö


Maskeradhoppning på Säby, Jag&Kasper och Lovisa&Knappen ;D


Dagbok 11 maj

Idag blev det jogging på ängen :)
Det gick bra! Jobbade bara i låg form, mycet trav och lite galopp också. Valle var pigg och glad!
Red bara i cirka 40 minuter, sen masserade och stretchade jag Valle (:


Valle i lördags ;D


Elena & Fanny

puss

Dagbok 10 maj

Tränade ju för Gunilla idag, det gick toppen!
Valle skrittade först fram 15 minuter i skrittmaskinen, sen hann jag bara jogga igång ca 15-20 minuter innan Gunilla kom :)
Vi började med att bara få honom att gå avslappnat i en rund form utan att spänna upp i nacken i skritten. I början var Valle väldigt envis och ville inte gå ner men efter kanske 10-15 minuter gick det jättebra och då kom han verkligen ner och gick verkligen jättefint! :D
Sen började vi trava, red mycket tempoväxlingar och övergångar, trav-halt-trav osv så att Valle skulle va kvar i den runda formen och vara snabb på mina hjälper, i början fick jag va väldigt hård mot honom för att han verkligen skulle va snabb, men sen efter ett tag gick det toppen!
I galoppen blev det också många tempoväxlingar och en del övergångar galopp-skritt-galopp. Tempoväxlingarna blev helt okej, det blev bättre mot slutet :)
Övergångarna gick bra! Gjorde några enkla byten på korta diagonalen, han dykte lite med huvudet på några men de flesta blev toppenbra!
Det blev även några ökningar på diagonalen i trav, den sista blev helt toppenbra!! :D
Sen travade vi av och sen fick Valle gå i skritten en stund :)

Är jättenöjd med dagen, Valle var verkligen sjukt fin och pigg och arbetsvillig, jättekul var det :D


Sjukt fina, Elena & Fanny i söndags :D

puss

Jurenco dagbok 9 maj

Jaa jag red ju som sagt Jurenco idag ;D
Red dressyr i ridhuset, det gick jättebra! Jurenco var väldigt pigg och känslig för hjälperna. Red mycket i trav, gjorde några skänkelvikningar, skolor och så, de gick bra! I galoppen försökte jag göra en del enkla byten men som sagt var han så känslig så det blev typ tvärstopp när jag skulle sakta av till skritt xD
Jobbade inte på något mer speciellt, en hel del låg form också bara :)

Är väldigt nöjd med passet, har trots alla bara ridit Jurenco typ 2 gånger tidigare :P haha

Har inga bilder på Jurenco så här kommer några från tävlingen i lördags!


Framridning till första klassen


Framridning

OJ nu tar strax batteriet slut på datan, mer bilder kommer någon annan dag! :D

9 maj

Helloj

Idag var jag och mamma på Ryttarstadion på dagen och kollade på storhäst tävlingar i dressyr, superkul var det, träffade massa kuligt folk och kolla på bra dressyr ;D Grattis till alla som det gick bra för oxå!!
Sen åkte vi direkt till stallet, Valle fick bara gå i skritten men jag red våra vänners ponny Jurenco, dagbok kommer strax! :D


Elena idag på Ryttarstadion ;D


Ebba på Ryttarstadion ;D

Tävlingen 8 maj

Ja idag var det ju tävling på Arboga, regional Lagtävlansprogrammet & LA:P1 :D

Lagtävlan - Framridningen kändes toppen, jobbade mest på att få igång Valle och genom i kroppen, mycket galopparbete! Han var väldigt pigg också :D När vi kom in i collectingringen blev han en aning segare, dock inte alls så seg han brukar! På banan kändes han verkligen toppenfin, men självklart var ju jag tvungen att rida fel 2 gånger, jag blev helt virrig i galopprogrammet :P
I alla fall! ;D Jag fick 66,??% och kom på en 3e placering av 15 ekipage ;D ;D

LA:P1 - Framridningen kändes bra igen, Valle var liite tröttare nu bara. Red en del enkla byten som kändes väldigt bra, skolorna kändes lite spända. I collectingring blev det lite segare igen, detsamma när vi kom in på banan. Valle blev verkligen jätteseg, jag tyckte inte alls att ökningarna kändes bra, men öppnorna kändes fina! Första enkla bytet kändes också toppen, det blev varken tvärnit eller trav i avbrottet! ;D Red iaf inte fel!
Helt otroligt resultat också, 68,9% och en 2a placering/13 ekipage!!! ;D


Valle o Emilia

7 maj

Idag blev det som vanligt dagen innan tävling, badning (litegrann, mest på ben o svans), Valle gick i skritten, fläta, knoppa och packa grejer ;)


Emilia & Valle ;D

puss

Dagbok 6 maj

Nu är jag sjukt dåligt på att uppdatera igen, I'm so sorry men jag ska skärpa mig!

I torsdags (6e) så blev det trim inför idag (8e) med Valle, skulle ju egentligen rida Piccolo också men jag kände att jag inte orkade det, är väldigt förkyld, men jag mockade och gjorde höpåsar i alla fall :)

Iaf, träningen gick bra! Skrittade fram ute och sen tänkte jag rida på utebanan. Red där i cirka 30 minuter och försökte komma igång men underlaget var sjukt djupt och det kändes som att vi bara gled omkring så vi gick in i ridhuset :P
När vi kom igång där inne kändes det dock jättebra! Valle fick ett riktigt bra flås och trampade på ordentligt. Gjorde några öppnor som blev mycket bättre än de brukar, bra tvärning och Valle spände inte upp huvudet! Han kanske blev lite väl låg i formen men hellre det än att han spänner upp och går över tygeln ;) Slutorna blev som vanligt inte jättebra, jag måste lära mig att runda Valle mer i hela kroppen men samtidigt att han tvärar.
Gjorde även en del galoppserpentiner som kändes toppen, några enkla byten och ryggningar också som gick bra!
Red väl sammanlagt 1 timme och 20 minuter, och är väldigt nöjd med passet sammanlagt!


Valle i gångn på Sandö 2009

puss

5 maj

Idag var jag stalledig som vanligt, Valle har gått en stund i skritten bara ;)


Jag och Kasper på maskeradhoppning på Säby, a long time ago ;P


Hah jag o Kasper på Sundby, dressyrtävling, sjuukt länge sen :P

puss

Dagbok 4 maj

Idag blev det en skön uteritt!
Red ut på en stor äng precis brevid golfbanan/husen/vattnet, det var sjukt mys! Valle var väldigt pigg, speciellt när jag galopperade 'mot' stallet heh ;D Mest galopp blev det, lite racing :P Även en del jogging i låg, lång form i trav, det gick bra!
Var inte ute så länge, högst 40 minuter tror jag ;)


Jag o Valle när jag provred honom ;D

puss

Rööösta ;D

Jag är med i Veckans Blogg på sweetfrog.blogg.se ;D

Såå... rösta på moi? snälla ;D <3

http://sweetfrog.blogg.se/2010/may/blogg-tavlings-grejeeeen.html#comment


Strax kommer det dagbok, jag loovar! ;)

4 maj

Goddag på er!
Idag åker vi till stallet någon gång på eftermiddagen, det blir förmodligen uteritt idag, ganska slappt tror jag :) Hoppas vi hittar någon bra väg vi kan rida på :P heh.

Jaja, jag uppdaterar senare då ;)Älskade lilla ponnyplutt <3

puss

Dagbok 3 maj

Tränade ju för Hanchen idag, det blev ingen ridning på Empe idag, han hade tydligen fått kolik ;s Hoppas det inte är för allvarligt!

I alla fall, träningen idag gick superbra! Valle skrittade först fram 15 minuter i skritten och sedan började jag jogga igång, böjde mycket och så för att mjuka upp honom och tryckte på för att få igång bakdelen. Det kändes bra i högervarvet, han var stelare i vänstervarvet dock. Jobbade en del i trav först, men mest galopp för att Valle blir snabbare mjuk då. Det kändes verkligen toppen, han jobbade bra med baken och gick i fin form, jag kunde bara sitta och hålla handen stadig (y) Gjorde en del övergångar galopp-skritt-galopp, de blev också jättefina! Några gånger dök han lite med huvudet i avbrottet men i de flesta gick han kvar i en bra form och klev på fint!

Under träningen red vi mycket programdelar som vanligt, några Lag03-skänkelvikningar, öppnor/slutor, serpentiner i galopp och förvänd galopp.
Skänkelvikningarna kändes inte toppen, Valle blev stel och lite öppen i form och sprang lite i några av dem. Öppnorna kändes toppen! Valle tvärade jättefint och var fint ställd i nacken! Slutorna vart oxå okej, måste bara komma ihåg att få med baken och ställa ordentligt utan att han springer iväg.
Serpentinerna vart jättebra, Valle har ju lätt för förvänd så det är inga stora problem ;) Och förvända gick jättebra, Valle stödde jättefint på tygeln! ;D
Just det, red några ökningar i trav och galopp. Traven kändes bättre än vanligt, jag släppte inte efter lika mycket som jag normalt sett brukar göra så Valle blev inte så lång, så jag är nöjd med det! Galoppökningarna blev också bra, samma sak här, jag släoote inte tygeln lika mycket så det blev bättre än vanligt (y)
Skrittade av ute :)

Överlag idag så är jag jättenöjd! Valle skötte sig verkligen jättebra, han blev lite för lätt i munnen stundtals och ville inte riktigt ta stöd då men annars gick det bra!


Valle <3

puss


3 maj

Hejsan!
Idag åker jag till stallet vid lunch. Det blir träning för Hanchen 17.30med Valle, men innan det ska jag mocka, göra höpåsar, sätta upp plaketter och förhoppningsvis rida Kings Empire "Empe" =D Hoppas det går bra ;)
Har inte mycket mer att säga, jag skriver mer ikväll när jag kommer hem (:


En bild som jag redan har laddat upp, är nämligen på min brors dator och han har inga bilder på Valle :P

puss

Min utrustning

Ja, här kommer då lite info vad jag har för utrustning :P

Mina vita benskydd är köpta på The Horse i Sickla, de finns även i svart och kostar 399 kr för ett par framskydd och 449 kr för ett par bakskydd;

Framskydden med 2 kardborrar


Och bakskydden som har 3 kardborrar

Dressyrsadeln är en väldigt mörk brun Zaldi Close Contact, har ingen aning om priset men den är otroligt skön att rida i! Har tyvärr ingen bild

Tränset köpte vi som ett kombiträns på Lyckås, alltså ett träns med 3 olika nosgrimmor som ingår, remont, aachen och kryssnosgrimma. Det är mörkbrunt med vit fodring och kostade 595 kronor.


Ett sånthär fast mörkbrunt med vit fodring som sagt ;)

Det där får räcka för nu... fråga bara om ni
vill veta mer om resten av min utrustning :P

puss

2 maj

Idag blev det stallet tidigt, var där redan vid 8 imorse för att släppa ihop Valle och BraveHeart och se hur det gick :P Det gick bra, lite kickande i början men nu ska de börja gå tillsammans på förmiddagen, skönt :D
Valle vilar idag då, det blev ett ganska snabbt stallbesök idag :)

Fick förresten en komentar om att jag skulle skriva vad jag har för utrustning på Valle, märken och så, så strax kommer det ett lite längre inlägg, sålänge en bild :)


I collectingring innan LA.P1 igår :)

puss

Tävlingen 1 maj

Jaa, vi var ju och tävlade i Eskilstuna idag, regional Lagtävlansprogrammet & LA:P1, såhär gick det;

Lagtävlan; Valle var sjukt pigg och sprang iväg lite på framridningen och va lite ostadig på tygeln. Programmet kändes inte bra alls, Valle bara sprang och var ostadig på tygeln, och jätteöppen i form. Jag tror faktiskt även att banan var mindre än den skulle, det kändes verkligen sjukt liten ;o
Iaf, trots att det inte alls kändes bra så kom jag in på 1a plats efter ritten på 63,14% men sista ryttaren petade ner mig (med rätt, hennes ponny gick fint och stadigt hela programmet ;)) så jag kom på en andra placering ;D Det var 7 ekipage med i klassen.

LA:P1; Det kändes okej på framridningen, lite segt/springigt om vartannat och ostadigt på tygeln.. I programmet så gick det inte alls bra, och nu när jag kollade på filmen på ritten så gick Valle knappt på tygeln. Både jag och Valle var väldigt ofokuserade, och det var ju utetävling och det blåste som attan hela dagen och så. I alla fall, han slog upp huvudet i nästan varje övergång och var riktigt seg igen hela programmet..
Fick 58,??% och kom 6a/10 ekipage :)


Innan första klassen


Nej jag brukar inte sitta så med armarna & ryggen, tror jag.. xD Innan prisutdelningen ;)


Prisutdelning, vinnaren till höger ;)


Collectingring innan LA:P1

puss


30 april

Idag vilade Valle, eller han gick i skritten medan han torkade efter badet :P

Packade och flätade och så bara :)


Valle på utställningen NF-SM 2009

puss