Solig dag 30/4-12

Idag började Arragon med att gå i skritten en stund. När vi gjort iordning gick vi in i ridhuset och började passet. Det gick bra, fick bra bjudning och fint stöd ganska direkt! Jobbade en del skolor och skrittpiruetter. Efter ett tag gick vi ut på utebanan för att fortsätta lite.  Det gick bra även det! Red igenom några av galoppmomenten där ute, bland annat serpentinerna, uppridningen med volter och enkla byten. Är nöjd med sista genrepet!

När vi var klara badade vi A och sedan gick vi runt hotellet och så fick han beta medan han torkade i solen.
Träning för Ninni 29/4-12

Idag skulle det blivit träning för Hanchen, dock var hon tyvärr sjuk. Men Ninni kunde komma istället så vi fick våran träning!

Hade ju aldrig tränat för henne med Arragon tidigare men det gick superbra! Jobbade bara med att få en ärlig bjudning framåt så att han inte skulle krulla ihop sig. Jobbade i trav och galopp samt ett par öppnor och ökningar.

Efter passet promenerade vi ner runt hotellet och så fick han ställa sig och beta en stund. Känns som att vi fick ett bra genrep inför tisdag då det är tävling på Eskilstuna! Imorgon ska vi rida igenom lite programdelar och känna på de svåra momenten.


I skritten idag.


Skönt att bli kliad på manken!

Programridning för Lotta Bogård igår 27/4-12

Ja som sagt var vi iväg till Gustavsberg igår igen, denna gångern för att rida programridning för Lotta Bogård! Red FEI mästerskap. Kungen var riktigt fin på framridningen, en aning seg för skänkeln i början men det försvann.
Under själva programmet var det andra ekipage inne i ridhuset som kom i vägen ett antal gånger samt några ryttarmissar (bland annat ökningarna) som drog ner på poängen.

Sedan hjälpte hon mig och vi gick igenom ökningarna, slutorna, skrittpiruetterna och enkla bytena. Fick superbra tips för högre poäng på tävling, egentligen enkla grejer men som jag själv inte riktigt tänkt på i vardagen. Efteråt promenerade vi ner ute i solen och vårvärmen, helt underbart! Är supernöjd med träningen!

Har tyvärr inga bilder från igår.

Programridning på Gustavsberg

Är supernöjd med dagens programridning för Lotta Bogård! Mer info kommer imorgon ;)

25/4-12

Idag fick Kungen liten mysdag, gick i skritten i ungefär 30 minuter innan han fick gå in och få en ordentlig massage och rykt!


21-24/4-12

Nu ska jag verkligen skärpa mig med bloggningen på riktigt, förlåt mig!

Senaste dagarna har vi "satt igång" Arragon igen efter hans lilla viloperiod. Vi har haft en sjö över ridbanan de senaste dagarna som vi använt ett par dagar för att träna lite styrka och miljö! Har då promenerat runt hotellet och sedan skrittat samt travat en stund på banan i låg form innan vi har gått in i ridhuset för att kunna galoppera lite.

I söndags åkte vi till Gustavsberg, även då för lite miljöträning då vi ska dit på fredag på programridning. Började med att jogga igång i lilla ridhuset innan vi gick in och fortsatte en stund i stora. Där inne var det även hinder framställda och ganska mycket ekipage. Arragon var i alla fall superduktig! Red inte så mycket rörelser då utan mest övergångar och tränade på att själv hålla handen korrekt.

Idag blev det trim i ridhuset, red mycket delar ur FEI-programmen. Det gick bra, även idag tränade jag också på att hålla korrekt handställning. Promenerade fram runt hotellet och skrittade även av utomhus.


Sjön häromdagen ;)
Ett par bilder från idag, efter passet!

18-19/4-12

Igår blev det en skrittur bort mot Nils Emils och en vända i skogen, vilket inte riktigt uppskattades av Kungen, han var väldigt fåfäng när det gällde leran haha. Men det gick bra i alla fall! Var nog ute ganska länge, bara skrittarbete.

Idag
blev det första joggingdagen! Han fick gå i skritten en stund medan jag mockade, sedan gick vi in i ridhuset. Han var lite lat i början men bättrade sig efter lite trav och galopp. Förutom det så var han jätteduktig och gick i riktigt bra, lång, låg form och gav fint stöd i tyglarna så jag är nöjd! Efter passet promenerade vi runt hotellet som avskrittning.


Sötnosen igår, uppskattar verkligen att bli kliad på bogen! Stod i säkert tjugo minuter, han bara njöt!

Ett par läsarfrågor

Fick en fråga om vi hade köpt lastbil och nej, det har vi inte. Vi hyrde den till Skåneresan då det skulle bli mer ekonomiskt för oss att bo i den också. Dock blev det inte som vi planerade och det slutade med att jag och mamma checkade in på ett bed & breakfast haha.

Emma frågade även om küren. Vi har inte gjort küren själva, utan det är Anna Drugges kür med Arragon. De har fixat musiken och programmet själva, det är allt jag vet! =)


Bild från Hästhagen, framridning.

Inget nytt

Arragon har ju haft lite vila sedan Hästhagen då det blev väldigt intensivt med Högbo och Hästhagen helgerna efter varandra. Han har promenerats och tagit det lugnt, joggade ju även en dag förra veckan. Nu ska han promeneras och skrittas uppsuttet tis-ons och sedan ska jag jogga igång honom resten av veckan.


Sötnosen häromdagen.

Film från küren!Ja här är filmen från küren! Ha överseende då jag är medveten om missar och att jag är före musiken haha. Är ändå riktigt nöjd med tanke på att jag endast hade ridit igenom den 3-4 gånger och inte kunde musiken...

12/4-12

Igår blev det promenad för lille gubben igen, runt Grönköping och så fick han beta lite, mysigt tyckte han!

Idag vet jag inte ännu vad vi hittar på, men om bloggappen fungerar mobilbloggar jag kanske när jag är i stallet. Sen ska jag ladda upp videon från küren senare idag också, om det fungerar haha.

11/4-12

Idag fick Arragon först gå i skritten ett tag innan jag tog in honom och gjorde iordning honom. Gick in i ridhuset och joggade. A var supermjuk och fin i kroppen och gick i riktigt bra lång, låg form. Red mest övergångar och en del förvänd galopp. Det blev ett kort pass då det sedan var dags för hoppning i ridhuset så jag gick ut och promenerade en liten stund ute innan vi gick in igen.


Idag kom även ett nytt täcke vi har köpt till Arragon att ha som stalltäcke sen när det blir lite varmare, ett Amigo Mio =)

Hästhagen 8-9 april 2012

På lördagen startade jag FEI lag och sedan debuterade vi i Kür på kvällen! Det var första tävlingen som var utomhus för oss, alla framridningar var ute och även vissa klasser. På framridningen inför första klassen var A spänd, hann inte galoppera så mycket men i slutet kändes han fin! Inne på banan blev han spänd igen, det var några ungar som sprang runt på läktaren precis när jag red förbi och musiken startade jättehögt mitt i ritten när jag red förbi högtalaren osv. Fick i alla fall ett par fina kommentarer av domarna. Slutade på 59,06%.

Inför küren kändes det mycket bättre på framridningen, i slutet av framridningen fick jag en grymt fin känsla och han fick riktigt fint schvung i traven, helt underbart var det att sitta på honom då!
Det var galet coolt att vinka igång musiken i ridhuset, oj oj oj! Galet härlig känsla, en miss fick vi i en förvänd galopp. Fick 66%, en av domarna gav till och med 68%! :D Är supernöjd med debuten i kür, hade trots allt ridit igenom den bara tre gånger innan haha.

Söndagen bjöd på hårda, iskalla vindar och regn, inte mysigt då min klass gick ute den dagen! Framridningen gick bra och han kändes superfin innan startsignal, sedan blev han skrämd precis när jag red upp och fortsatte vara spänd igenom programmet så slutade på 58,13%, men fina kommentarer ändock!

Det blev en bra lärohelg för oss, trots inte så bra prestationer. Fick hjälp av Anna och Ninni på framridningarna vilket var superbra! :D


Hemma

Nu är vi hemma efter en lång helg! Hur det har gått kommer imorgon, annars kan ni kolla Equipen redan nu =)

Update

Nu passerade vi Mantorp för en halvtimme sedan, stannade där på Statoil så Arragon och vi fick äta lunch. Nu är över halva resan avklarad!


Nu är vi på väg!

Ja nu beger vi oss mot Hästhagen och Öresundsspelen!

Har vart och hämtat helgens färdmedel och sovplats för mig och mamma, åkte till stallet och packade in allting och nu har vi rullat i ungefär en timme.

När vi kommer fram ikväll är det soundcheck inför morgondagen som gäller. Har blivit dåligt med bloggning, men imorgon startar vi i alla fall FEI lagtävlan och sedan debuterar vi i küren på kvällen! På måndag är vi anmälda till FEI Inledande men vi hoppas på att få byta, annars stryker vi oss och åker hem på måndag. Det ska bli superkul att åka ner och tävla mot Skåne-ekipagen, det är ju även storhäst juniorer och young riders under samma meeting och Anna Drugge är även där med sin storhäst så jag hoppas på att få lite hjälp av henne imorgon.

Målet för helgen är att ligga över 64% i alla klasser, har inga placeringsmål då det är så hård konkurrens men ridmässigt satsar jag på att hålla stadiga ritter och försöka minska missarna från förra helgen och verkligen rida igenom alla moment.

Mer uppdateringar kommer =)


5/4-12

Idag for vi iväg till Kristian för lite trimning inför helgen. Började lite spänt då andra hästar for runt på banan men sen när träningen väl började gick det superbra! Tränade även idag mest slutor, böjning och tvärning på olika linjer och olika moment, både i trav och lite i galopp. Sedan gjorde vi även en del enkla byten och ett par uppridningar. I slutet av passet fick vi till riktigt fin form och jag kunde höja händerna lite och samtidigt hålla dem stilla, helt underbart kändes det!


Sötnäsan!

3/4-12

Idag joggade vi lite i ridhuset, bara fokus på lösgjordheten och att han verkligen skulle gå i riktigt låg form i alla gångarter. Det gick bra, är nöjd med passet! Tog det bara lugnt idag.


Gammal men söt bild :)

3 månader!

Idag var det tre månader sedan vi körde hem med Kungen i släpet, tänk vad tiden går fort! :D


Helgens placeringar!

Sista klassen, FEI mästerskap, igår gick bra! Hade fin känsla, dock lite ryttarmissar som drog ner ganska mycket. Fick i alla fall en åtta på en av slutorna, vilket jag blev galet glad över! Jag har lite svårt för dem men tyckte att jag lyckades bra igår. Totalt fick vi 65,52% och slutade på en 5e placering! Och eftersom att det var Globenkval-klass fick jag även lite poäng där :D

Placerade FEI lag i lördags:FEI mästerskap i lördags:FEI mästerskap med Globenkvalet som Kally vann i söndags:

Fin debut igår!

Första klassen igår kändes riktigt bra, trots ojämna domarsiffror slutade vi på 66,83% och kom på en 2a placering!

Andra klassen fick jag inte riktigt samma känsla i men är jättenöjd med den ändå, en domare dömde ner oss så vi fick 65,61% sammanlagt, vilket räckte till 4e plac!

Är supernöjd med första nationella, nådde målet för helgen! Nu sitter vi och laddar inför sista klassen. Startar 16.13 så det är lugnt för oss. Mer uppdatering kommer väl när vi åker hemåt ikväll.