Nyduschad ponny ;)

dsc01249 (MMS)

Nyduschad ponny ;)


Testas mms-funktionen! Valle i hagen i mån...

dsc01229 (MMS)

Testas mms-funktionen! Valle i hagen i måndags <3


29 april 2011

Idaaag trimmade vi lite inför tävlingen på söndag! Började med att skritta fram runt hotellet och sedan gick vi in i ridhuset och red. Alltså... det finns inga ord för hur underbar Valle var idag! Helt otrolig är han... :''')

Jag använde bettlösa även idag, samt snodden. Arbetade mest skolor samt samling i galoppen. Valle gick verkligen i en superbra form, näst intill perfekt, och samlade hur fint som helst, utan att tappa energin. Det är oftast problemet, energin går förlorad i samlingen för våran del heh.

Även skolorna kändes riktigt fina, speciellt öppnorna! Med tanke på att Valle är stelare i vänstersida så blev högerslutorna lite stela, men så är det alltid och vi jobbar på det! :D

Vi red i ungefär 45 minuter.


<333

Tävlingsplanering vår-11

1 maj - Eskilstunaortens RF, nationellt.
FEI Lagtävlan & FEI Ind. Mästerskap.

8 maj - Täby RS, regionalt, division I omgång II
Lagtävlan för ponnyallsvenskan.

14-15 maj - Föreningen Mantorpsryttarna, nationellt.
FEI Lagtävlan & 2 st FEI Ind. Mästerskap, samt kval till Hagahill Ponnykür i ena Mästerskap

ev. 22 maj - Årsta Runstens SRF, regionalt, division I final
Lagtävlan för ponnyallsvenskan.

4-5 juni - Vansbro RS, nationellt.
2 st FEI Lagtävlan & 2 st FEI Ind. Mästerskap.

28 april 2011

Idag var det dressyrträning ute på ängen vid Grönköping som stod på schemat! Hade snodd och bettlösa tränset. Valles humör var något jag var totalt oförberedd på! Han var så OTROLIGT pigg och bara tryckte på framåt konstant! Det blev alltså inte så mycket träning på olika moment eller övningar som jag hade planerat från början, utan mest bara långa sträckor trav i början med tampoväxlingar på "fyrkantspåret" och sedan även lite i galopp, dock utan ökningar där :P Valle försökte även bocka en gång samt sparkade bakut en gång!
Det här är verkligen rätta uppladdningen för Valle innan en tävling, att rida ut och hoppa osv, han klarar inte av att man nöter i ridhuset varje dag, varken mentalt eller fysiskt. Uteritter och liknande, det är grejen! Och det går ju minst lika bra att träna utomhus =)
Red ungefär i 50 minuter.


Valle & jag på en Roggan-programridning i vintras

27 april 2011

Igår fick Valle massage av Maria och vilade sedan, jag var även stalledig pga plugg =)

26 april 2011

Förlåt för dålig update

I tisdags började vi passet med att skritta fram runt hotellet, sedan in på ridbanan och red igång, mycket skänkelvikningar och uppmjukande i skritt. Cantrade 3 varv åt varje håll i galopp oxå. Sen körde vi lite gymnastikhoppning! Det var riktigt kul, både enligt mig och Valle :P Började på galoppbommar på ena långsidan, sedan kort trav över ett hinder på nerlagda sockerbitar, sen även ett kryss på typ 50 cm. Satte ihop det till en liten bana också och ändrade lite, la upp så det blev ett nerlagd sockerbitshinder på mittersta galoppbommen, sen flyttade vi bort bommarna framför och bakom så det bara blev ett hinder och detsamma på trav-hindret :P
Valle drog på som en galning, hade dessutom dressyrsadel, oinridna stövlar och bettlöst träns men det fixade sig ju ändå hah! Som sagt var Valle hur pigg som helst och försökte till och med bocka i början av passet! Och det händer inte ofta kan jag säga :P


Gammal bild

Bilder i hagen

Här kommer lite bilder jag tog på Valle i hagen efter tävlingen i söndags, vad tycks? =D


Ensam heest som gneeggar =(


Världens snyggaste <3


<3


<3


Ny design

Såå, har suttit och filat på den här ett bra tag nu, vad tycker ni? Kände att bloggen behövde en lite fräschare vår-design nu! =D

25 april 2011

Idag blev det en till tidig morgon för mig och mamma, eget utsläpp ;) Var i stallet vid halv 9, släppte ut en överlycklig poni som travade längst ner i hagen och rullade sig ordentligt hah! Jag och mamma tog en veranda-frukost i solskenet och därefter fixade jag lite på utsidan av boxen, satte upp 3 plaketter och flyttade på namnskylt, hah careface jag vet :D

Sen mockade jag ordentligt, mamma kom flera gånger och undrade om jag var klar, hon tyckte det var jättetråkigt att bara få göra höpåsar och vitaminhinken :P Vi bar även ut en massa vatten till Valles hage. När klockan passerat 11 tog jag in Valle, han fick äta sin lunchkrafft innan vi red ut en sväng barbacka! Red runt övningsgolfbanan bara, endast skritt och lite arbete. Var nog ute i 25 minuter, skön och slapp dag som var välförtjänt efter gårdagens framgångar! :D


Valle i hagen igår <3

Bilder från Siggesta!

Ja här kommer lite utvalda bilder, enjoy!


Jag och Valle innan start


Gunilla och Helena red på läktaren oxå hah!


Älskade lilla ponny <3
Min pappa kom och kollade och betade ponin hihi <3


SNYGGING <3


Ebba & Totte <3
En del av Sjövillan-gänget! Elena, Agnes, Rebecca, Louise & Anci!


Gölle <3
Ebba


Louise Warvsten


Elinore Jonsson


<3


Sjövillan! Med lagledare Helena mellan Elinore & Ebba, samt Djursholms lagledare Pytt vid Louise :P


Copyright på alla bilder, fråga om ni vill använda de! =)


Fler bilder från dagen finns på min facebook, Ida Pantzar =)

Allsvenskan division I på Siggesta 24 april 2011

Jaa idag var vi alltså och tävlade första omgången i division I! Lagklassen gick i lagtävlansprogrammet för allsvenskan. Jag tävlar alltså med Sjövillan-laget, och idag var det vi som red:

Elinore Jonsson - Bogis Miss
Louise Warvsten - Risdalens Bella
Ebba Widell - Touch of Class
Samt jag och Valle :D


Elinore var först ut i laget, hon startade även först i klassen. Tyvärr blev det 3 felridningar och därmed en uteslutning, men det såg superfint ut i övrigt, och hon fick huur bra procent som helst, men tyvärr räknades hon inte =/ Tror de fick runt 68%, med felridningar!

Efter Elinore red Lollo! Jag hann tyvärr inte se hennes ritt, men hon var nöjd! De fick ungefär 61% (?) =)

Anledningen till att jag inte såg Lollo's ritt var att jag själv skulle fixa ponnyn och börja rida fram! På framridningen kändes Valle fin, och speciellt i början var han sjukt taggad, han ville knappt skritta hah! Han kändes i alla fall riktigt fin, detsamma i collectingring och inne på banan! Han blev lite slö när vi kom in i ridhuset, det är sån skillnad på underlaget där inne jämfört med utebanan, det blir väldigt tungt, men han var sjukt duktig! Det kändes riktigt bra. Några av halterna blev lite "trampiga", sen var jag nära på att fatta galopp efter ryggningen haha, van vid FEI?? Men jag hann i alla fall fixa det. Jag kände innan jag red att jag skulle vara nöjd om jag bara kom runt programmet utan att rida fel. Lagtävlan är verkligen krångligt och ganska osymmetriskt. Men jag lyckades så jag var glad bara över det!
Efter ritten gick jag ut på utebanan och skrittade av. När mamma kom med protokollet kunde jag inte tro mina ögon eller öron - vi fick 73,71%!!!!! HELT OTROLIGT, det kändes ju helt.... ofattbart! Och endast en 6a. Fick tre 8or i allmänna intrycket, på ryttarens sits och inverkan, lösgjordheten samt korrektheten i programmet! Hah jag är ledsen, men jag är bara tvungen att skriva det, det var verkligen... helt underbart!

Efter mig red Ebba som sista ryttare i laget! Totte såg superfin ut på framridningen och Ebba red jättefint, även inne på banan! Det gick tyvärr lite långsamt när de väl kom in, men hon fick 64,0%, vilket hon var nöjd med! :D

Detta resulterade i en individuell vinst för mig och Valle, och även en vinst för laget! Så otroligt roligt, och jag tror att alla fortfarande inte riktigt tagit in det! Underbar start för laget <3

Lägger upp bilder i ett nytt inlägg haha!

23 april 2011

Igår blev det en vääldigt mysig uteritt till stora ängen vid vägen! Det blev lite race och små skutt över stockar, Valle tyckte att det var superroligt! Blev ett kort och inte så hårt pass, var nog ute i 40 minuter tror jag =)


Bild från Siggesta 2009

18-22 april 2011

I måndags blev det skritt för Valles del. Hade det bettlösa tränset på, märkte att han hade fått ett litet sår i mungipan på något sätt ;S Men det gick bra i alla fall. Skrittade barbacka runt hotellet, och när jag var på väg "mot" stallet så fick jag världens hjärtklappning och kände att jag inte orkade skritta, så jag bytte till grimma och ställde honom i skritten 20 minuter. Sammanlagt gick han 35 minuter =)

I tisdags fick jag låna Brave Hearts hackamore! Red ut till Malma då, mest skrittarbete men även en del galopp. Det gick bra med hacket, han stödde dock lite väl mycket på det, jag fick väldigt ont i händerna mot slutet av passet hah.. Visserligen hade jag inga handskar men ja ja ;)

I onsdags fick Valle massage av Maria och jag var stalledig, så han vilade helt. Jag var på föreläsning om hästens hållbarhet på Ulltuna, och det var Chris Johnston som var föreläsare. Jag var där med Talang-gänget. Det var riktigt intressant, jag lärde mig en del och hörde många nya åsikter och synvinklar om olika saker! Vi fick även en liten rundtur i kliniken och Chris visade de olika delarna och så, riktigt intressant!

Igår så blev det lite jogging på utebanan. Hade bettlösa tränset och snodden, vilket fungerade rätt bra! Valle blir lite mer stum och okänslig med det, jämfört med vanligt träns, men det förstår man ju hahah. Red bara 40 minuter, mycket övergångar och en del skänkelvikningar och serpentiner. Valle var duktig!

Idag så blev det ett lite hårdare trimmpass på banan. Skrittade först fram ute, runt hotellet samt på stigen bakom hotellet. Valle var pigg och riktigt duktig! Red även idag med bettlösa och snodd. Red i typ 50 minuter tror jag. Jobbade mest på skänkelvikningar i skritt och framför allt trav.


Valle i tisdags, med hack =)

Resultat söndag, 17 april 2011

Nuuu kommer de försenade resultaten från i söndags, ledsen för att det dröjde!

Vi red alltså FEI's lagtävlansprogram på förmiddagen och sedan FEI's mästerskapsprogram på eftermiddagen.

På framridningen på förmiddagen var Valle helt sjukt på tårna hela tiden, vilket han aldrig vart förut, så jag blev glatt överraskad haha! Dock blev det lite problem med att få ner honom i en rund form då i början, men efter ett tag fixade det sig! Red precis som framridningen på lördagen - tänka på att få igång motorn, mycket skolor och skänkelvikningar och övergångar samt kvick för skänkeln.
Väl inne på banan blev han lite "segare" för skänkeln, sen slutade jag ju såklart att rida lika mycket som på framridningen. Fick lite missar här och var, ett galoppinslag i en travökning och trav i ett enkelt byte, men det var endast ryttarfel. Jag är ändå supernöjd med Valle!
Domarna i den här klassen var jag dock inte lika nöjd med om jag säger så haha. De dömde otroligt lågt, och det var endast de 5 placerade som sammanlagt fick över 60%, och endast EN som hade över 60% av alla domare! Vinnaren i klassen fick sammanlagt 62,31%, och hon gjorde en ritt helt utan missar!
Mina poäng blev;


OTROLIGT ojämna poäng, och en som dömde ner oss totalt. Under och efter klassens gång var det mycket diskuterande bland oss ryttare och föräldrar/tränare osv om hur lågt de låg. Jag kan helt ärligt säga, efter att ha sett filmen på min ritt, att den var inte värd 55%. Att få en 5a i ett program, är inte ens godkänt. Och betyget "Bra" ligger på 8an. 6 betyder Godkänt. Men att mina moment inte ens skulle vara godkända kan jag faktiskt inte hålla med om, förutom missarna såklart.
Om den här domaren (inga namn) hade dömt mig på samma nivå som de 2 andra, och lagt oss på kanske 59-60, då hade jag blivit placerad sämst 4a. Det är riktigt surt att tänka på det hah, att trots att majoriteten av bedömningen låg på placering, och ändå är det en tredjedel av bedömningen som kan dra ner så hårt! Som ni ser låg jag på 4e och 2a placering av de andra domarna, och sen en 14e plats...
Hamnade i alla fall till sist på 7e plats, varav 5 blev placerade. Det var några som kom fram till mig och sa att jag borde gå och fråga någon av domarna om detta, men jag känner att visst - om det hade kunnat ändra deras poäng, då hade jag utan tvekan gått fram till dem. Men det ändrar ju tyvärr ingenting, då blir det snarare så att den domaren kanske kommer ihåg mig senare, på andra tävlingar, som den tjuriga ungen som blev arg över sina poäng. Och då kan det hända att de drar ner bara på det. Det beror ju självklart på hur domaren är/hur h*n tänker, men det skulle kunna hända =)

Vidare till andra klassen hah! Även här blev det lite missar, och Valle var trött efter förmiddagen. Men jag är ändå jättenöjd med honom, han segade inte ihop på banan alls lika mycket som han gjort tidigare, trots att han var trött!
Mina poäng:Är riktigt glad över SM-kvalet som Roger gav mig! =D Men jaa, även här var det ojämna poäng. 9% skillnad är liksom.... alldeles för stor skillnad. Under en paus mitt i klassen så gick mamma förbi Roger och hon frågade faktiskt varför det blev som det blev. Tydligen sa han att han såg potential i Valle och så, medan hon som dömde ner mest kollade på att han gick lite öppet i form (vilket han gjorde) och därför dömde ner alla moment pga det. Så det beror verkligen på vilken domare det är!
I sista klassen slutade vi i alla fall på 17e plats av 23 startande.

Är verkligen supernöjd med helgen, det har vart så otroligt roligt och mysigt och det har gått så bra! Vi hade dessutom bästa sällskapet som vi delade rum med på Bed & Breakfasten, det kunde inte blivit mycket bättre :D


Fler bilder kommer i ett nytt inlägg, detta blev så långt!

Resultat 16 april 2011

Jaa nu kommer det lite info om hur det har gått under helgen hah!

Den 16e, alltså i lördags, red både jag och Ebba FEI mästerskapsprogram. Ebba var superduktig och red jättefint, dock blev det två tråkiga felridningar, men det såg i alla fall jättefint ut och hon var nöjd efteråt =D

Sedan var det min tur, vid 17.15 på kvällen :P Valle kändes superfin på framridningen. Fokuserade på att få honom lite uppe i varv och kvick för mina hjälper och ha bra frmåtbjudning. Gjorde även mycket skolor och skänkelvikningar. Fortsatte med kvickheten i collectingring. Programmet kändes verkligen huuuur bra som helst! Skolorna kändes fina, jag fick till ökningar som jag är väldigt nöjd med och de flesta enkla bytena var skitbra! Och det bästa av allt - Valle gick framåt! Jag var så himla glad efteråt, när jag red av banan började jag gråta av lycka haha! På riktigt, funktionärerna och föräldrarna/medhjälparna såg helt förskräckta ut när jag kom, de måste trott det gick skitdåligt haha. Men jaa, det var så himla skönt, det var verkligen som en personlig liten revansch, och att verkligen komma tillbaka efter alla ledproblem och speciellt Täby-tävlingen.

Det var i alla fall 7 placerade i klassen och jag blev 12a. Av domare H fick jag 63,95%, domare C gav 61,58% och domare M gav 60%. Sammanslaget blev det 61,84%. Är riktigt nöjd, vi sa innan tävlingen att vi inte skulle bry oss så mycket om procenter eller placeringar i helgen, utan bara ta det som träning och känna efter. Så vi hamnade 12a av 25 ekipage!

Lite bilder från lördagen

Valle på morgonkvisten


Världens bästa ponny <3


Morgonpromenad med Sjövillan-jackorna! =D


Valles halvbror, Virdarnas Sider och hans ryttare Liv Nyström! De har samma pappa, Valentin Bell. Visst är de lite lika? =) Liv och Sider placerade sig förövrigt 4a i båda mästerskapsprogrammen och 5a i lagtävlansklassen under helgen! Grattis :D


Ebba & Totte!


Tyvärr blev det nästan inga bilder på mig och Valle, ännu färre bra =(

Designbyte ?

Jag har funderat lite på att fixa en ny design till bloggen, vad tycker ni? Har tröttnat lite på den här. Om jag fixar en ny tänkte jag ha lite vårigare färg! Vilken vet jag inte, såå kom gärna med förslag :D

Oj då!

Det blev visst ingen bloggning under helgen, hade tyvärr inte tid, vi var ju på anläggningen hela dagarna och datorn låg ju där vi bodde och sedan var vi alla så trötta när vi kom hem på lördagen så vi gick och la oss ganska direkt =)

Nu är jag också väldigt trött, för lite sömn fre-lör och tävling och en massa känsle-svängar, nervös, lättad, spänd, nervös osv, och tidiga mornar så det tar lite på en =)

Bloggning kommer imorgon, ska ladda upp bilderna på datorn på förmiddagen och kanske hinner med ett inlägg, sen ska jag till stallet och ta hand om trött ponny och smutsiga grejor. Så det blir förmodligen mest uppdatering på kvällen.


Söta lilla Ebba utanför stallarna :D

15 april 2011 - Blogg från Högbooo

Godkväll! Nu är vi framme i Högbo, eller, vi har vart här ett tag nu :P

Resa hit gick toppen, Valle är så duktig! Det var lite svårt att hitta men till sist kom vi fram. Vi åkte ju samtidigt som Helena & Ebba med Totte =D Så vi kom fram samtidigt också. Vi tog ut hästarna så att de fick äta eftermiddagsmat, sen gick vi ut på utebanan och joggade en sväng. Var bara ute i ungefär 30 minuter. Det gick bra, Valle kändes dock inte så superpigg. Kan bero på att jag inte red igång haha, men aa :D Totte såg superfin ut <3

Innan vi red förresten, då så packade vi ut allting ut i stallet. Det var superfina stallar, det var permanenta med betonggolv och superfina boxar så det är ju toppen =D

Finns inte mycket mer att säga, så här kommer lite bilder från dagen ;D


Valle i transporten!


Mamma haha


Ebba när vi kom fram :D


Helena och bilen ;D


Ebba på väg in i "vårat" stall =)


Jag sätter upp boxgardinen!


Söta lilla Ebba ;D


Så underbart söta tillsammans, ni är bäst <3


Klart uppsatt! HusmanHagberg boxgardin!

14 april 2011

Idag fick Valle massage av Maria på morgonen, skönt! =D När vi kom dit på eftermiddagen fick han gå i skritten 30 minuter medan jag och mamma fixade litegrann inför morgondagen. Jag rensade ryktlådan (alltid skönt att slippa massa skit på meeting :P), mamma skurade inuti släpet och så packade vi ut krafftfoder och halm i transporten =) Resten fixar vi imorgon, kommer ha rätt gott om tid på förmiddagen innan vi åker =)


Här är mina starter i helgen! Mästerskapsklassen på lördag:Lagtävlan på söndag:Mästerskapsklassen på söndag:


13 april 2011

Igår red jag igenom Valle lite på utebanan =D Skrittade fram runt hotellet. Valle var riktigt pigg och på nästan hela tiden. När jag kom in på banan tog jag tyglarna och började arbeta i låg form, skritt trav och galopp. Började sedan arbeta i högre form. Red en del skänkelvikningar i början av passet för att mjuka upp honom, sen lite mer skolor, ett par uppridningar i galopp, lite förvänd galopp och ökningar. Det mesta kändes riktigt bra, är supernöjd med min lilla polle :D

taggad till 1000 inför Högbo!!! =D12 april 2011

Igår blev det en mysig skrittur mot husen och Malma. Hade snodd och arbetade mycket med skänkelvikningar och skolor. Det blev några travsteg och liiiite galopp heh (a) Var nog ute i 40 minuter.

Ändrad planering

Måndag 11/4: Gunillaträning

Tisdag 12/4: Skrittarbete

Onsdag 13/4: Lätt dressyr, känna igenom

Torsdag 14/4: Skritten

Fredag 15/4: Åker till Högbo! Vila.

Lördag 16/4: Tävling!

Söndag 17/4: Tävling!

Träning för Gunilla 11 april 2011

Igår tränade vi för Gunilla. Det gick väldigt bra! Vi började med att rida slutor på långsidorna, först i trav och sedan i galopp åt båda hållen. Valle kändes lite lite stel så det tog några varv innan det gick som det skulle. Sen red vi på stora volten i trav-halt-trav osv några gånger för att han skulle reagera bättre på mina hjälper.
Efter det gick vi in på en liten, liten volt i kort, kort trav, och jag skulle använda innerskänkel och möta upp den hjälpen med yttertygeln. Jag skulle tänka nästan som att vi skulle rida skänkelvikning, fast den blev aldrig av. Efter några varv på den lilla volten gick vi ut på stora igen, och oj - vilken förändring! Valle blev mycket stadigare på ytterskänkeln och samtidigt bättre samlad och ihop!
Gjorde samma sak i båda varven innan jag red igenom FEI mäskerskapsprogrammet. Det flöt faktiskt på riktigt bra! Det största problemet somv i måste öva mer på är tempoväxlingarna/galoppövergångarna. Öka ordentligt, hålla ut hela långsidan och sedan korta upp i samlad galopp för att göra en 8meters vändning tillbaka i samlad galopp på långsidan är inte simpelt hah! Och sedan är det ju det har med den svåra uppridningen i galopp, först en 8metersvolt åt höger, sedan ett enkelt byte vid X, sedan en till 8metersvolt åt vänster och till sist ett till enkelt byte. Det blir lätt så att det blir en halt vid X, så man måste verkligen tänka på att driva i avbrottet, men samtidigt inte för mycket så att det blir trav. En balansgång alltså hah!
Jag fick rida om en uppridningen ett par gånger men den sista gången tyckte jag att vi fick till det mycket bättre!


Detta är början av galopprogrammet i mästerskapsklassen.


Och detta är den väldigt svårra uppridningen :P

Träning för Kristian 10 april 2011

Red som sagt för Kristian igår! Red tillsammans med Charlotta på Audina. Jag trodde att det kanske skulle vara lite jobbigt att hänga med henne eftersom att jaa... Hon är ju en aning större än Valle :P Men det gick fint haha. Vi red på utebanan idag, vilket var väldigt skönt, soligt och varmt :D

Vi red mest lösgörande och tempoväxlingar. Började i trav på fyrkantsspåret. På ena långsidan böjde vi hästarna inåt, och sedan på nästa långsida så böjde vi utåt, men hästarna skulle fortfarande spåra trots böjningen. Det var mycket enklare att ställa utåt hah, inåt så försökte Valle gå ut från spåret och i högervarv så liksom "lutade" han sig mot min innerskänkel. För att fixa det red vi tempoväxlingar och så petade jag till med spöt precis bakom skänkeln, då gick det mycket bättre!

Efter att ha gjort det i båda varven så red vi riktiga öppnor, och efter halva långsidan så ökade vi tempot i öppnan. Sen gjorde vi samma sak i galopp, först böjde vi bara och sen även öppnor samt ökningar. När vi skulle byta varv gjorde jag enkla byten och Charlotta gjorde byten i språnget. De flesta gick faktiskt rätt bra, blev några som blev lite hastiga dock.

Tänkte även hela tiden på att jag inte skulle "tappa tyglarna". Jag har en förmåga att inte hålla i tyglarna ordentligt så de glider, och ibland tappar jag även fram hela armen för mycket. Tänkte hela tiden på att hålla kvar tyglarna och armarna, hålla händerna stängda men samtidigt försöka vara mjuk i överarmarna.

Är nöjd med passet, Valle var pigg men ändå inte så spänd eller tittig på omgivningen. Det var väldigt bra lösgörande övningar, och mot slutet kändes det verkligen härligt att rida! Passet var på 50 minuter.

Ett litet smakprov på bilder, har 169 bilder och har redan rensat hälften av vad som fanns, måste fortsätta men här är några i alla fall ;) Mamma har fotat med pappas kamera.9 april 2011

Igår så blev det en uteritt bort på en grusväg upp förbi Grönköping, vet inte vad vägen kallas haha.. Vi galopperade två vändor upp i en brant backe så det blev lite "klättring", annars blev det mest lugnt. Hade snodden som vanligt. Blev lite trav också, annars mest skritt =) Var nog ute i 40 minuter, ett lugnt pass.


8 april 2011

Igår red jag ut på ängen för första gången sedan snön blev oridbar på förra året! Det var riktigt mysigt. Red galoppintervaller, och Valle skötte sig utmärkt. Hade snodden på som vanligt. Han tyckte det var riktigt kul, han gasade hur mycket som helst när vi galopperade "mot" stallet :P


svettig Valle på väg hem ;)

Återigen - schemat fram till Högbo

Fredag 8/4: Galoppintervaller

Lördag 9/4: Uteritt, mycket galopp och skritt

Söndag 10/4: KvK-träning

Måndag 11/4: Gunillaträning

Tisdag 12/4: Galoppintervaller?

Onsdag 13/4: Skritten

Torsdag 14/4: Promenad

Fredag 15/4: Åker till Högbo! Vila.

Lördag 16/4: Tävling!

Söndag 17/4: Tävling!

Gud va fort det dagarna har gått, det känns verkligen inte som att det var så länge sedan jag skrev schemat! Härliiigt, är verkligen tävlingssugen <3

7 april 2011

Idag blev det ett lättare dressyrpass, vilket gick toppen! Hade snodden på för att Valle inte skulle gå och spänna sig pga av stormen utanför ridhuset. Han skötte sig väldigt bra!
Red mycket skänkelvikningar och bara tänkte framåt hela tiden. Han kändes riktigt härlig, framåt och mjuk i formen! Fick till några riktigt fina skänkelvikningar och skrittpiruetter, det kändes riktigt bra heh =D

Red i ungefär 45 minuter sammanlagt.


6 april 2011

Igår gick Valle i skritten 45 minuter, sen kom Maria och masserade samt körde med lasern lite =)

Gårdagen, 5 april 2011

Igår blev det en mysig kvällsuteritt! Det är ju helt underbart att man kan rida ut vid 6-tiden på kvällen, utan reflexer! Nu ska vi verkligen använda det, för det känns verkligen som att Valle går och mår mycket bättre när han får ridas ut ofta, och inte ridas i ridhuset hela tiden. Och det går ju alltid att träna utomhus dessutom =)

Vi red i alla fall ut mot Malma, dock inte hela vägen till bron. Nästan bara skritt och galopp. Hade snodden, som förmodligen kommer användas flitigt utomhus numera =) Mycket galopp bara på raksträckorna på vägen. På väg tillbaka blev det en vända upp i den branta backen, i galopp. Valle tyckte det var riktigt roligt hehe =D

Det var en väldigt kort ritt, runt 25-30 minuter, men det räckte =)


Längtar tills värmen kommer tillbaka for real!

Tävling snart!

Nästa tävling är på Högbo RK! Är så sjukt taggad så det är inte sant, det ska bli så otroligt roligt! Åker fredag den 15e och kommer hem på söndagen.

Vi kommer bo tillsammans med muppis Ebba och hennes mamma Helena under helgen, underbart! Det kommer göra helgen ändå roligare <3

De här klasserna kommer vi tävla:

Lördag: FEI Individuella Mästerskapsprogram.
Söndag: FEI Lagtävlansprogram & FEI Individuella Mästerskapsprogrammet.


Taggaaa!


Ebba och hennes ponny Tottebus <3

KommentarSant =)

4 april 2011

Idag tränade vi för Hanchen! Det gick jättebra :D Valle kändes riktigt fin och fräsch! Red ungefär det vi brukar göra - skolor, skänkelvikningar, enkla byten och förvänd galopp. Skolorna gick helt okey, lite stel i vänster öppna. Skänkelvikningarna satt bra, även här blev han lite springig och stel i formen i början, men vi fick till det bättre på de sista!
Red de 6 serpentinerna med enkla byten också, vilket gick väldigt bra! Kände ändå att jag fick ihop honom rätt bra och enkla bytet blev bättre än det brukar! =D
Skrittade av ute runt hotellet - underbart att man kan börja göra det nu! The summer is coming <3

jag orkar på riktigt inte kämpa med att redigera filmerna från dagen så här får ni en med ljudet kvaar, heh sorry =)


Svar på kommentarSvar: Som jag skrev i mitt förra inlägg så kommer vi förmodligen inte köpa en till, men vi får se. Vi var nyfikna på henne, jag gillar det jag sett tidigare på tävlingar osv på henne, och det var inget jobbigt med att åka heller - hon står ungefär en timme hemifrån mig såå... ja =)
Sen finns det inte så många ponnysar ute till salu just nu som vi är intresserade av =)

Svar på kommentar

Svar: Inte som läget ser ut nu, nej =) Eller alltså. Vi kollar runt lite och "håller korten öppna" om det skulle vara så att Valle inte pallar satsningen jag vill göra nu. Sen kollar vi även runt lite på gårdar och om vi hittar Den Gården, så flyttar vi förhoppningsvis och det gör det möjligt att ha flera ponnyer =)

Men som det ser ut nu, så är det inget spikat. Vi kan ju inte ha två ponnysar inackorderade, vi har varken tid eller råd för det.

=)

Jag orkar inte förklara, finns inte mkt att förklara ändå hahah, och ingen bryr sig =))

Nu ska jag snart till stallet och träna för Hanchen! PEPP <3


Spännande dag 3 april 2011

Idaag började jag och mamma med att åka till stallet! Skrittade ut runt hela Grönköping, det tog 35 minuter ungefär! Hade snodden och arbetade i rund, låg form hela vägen. Valle var duktig poni :D

Efter stallet åkte jag och mamma till Rörby på Ekerö för att provrida Prinzessin! Det var väldigt roligt och hon var riktigt trevlig att rida, pigg som en mört!

Kände att jag var tvungen att skriva vad vi gjorde idag hah, men mer typ... förklaring skriver jag imorgon, nu ska jag sova!


Resten av planeringen fram till Högbo

För att jag inte ska behöva scrolla så långt varje dag hahah...

UPDATE - Träning för Kristian den 10e april!

Fredag 25/3: Jogga ute samt inne

Lördag 26/3: Rida ut

Söndag 27/3: Skritta ut och arbeta

Måndag 28/3: Lugn träning för Gunilla

Tisdag 29/3: Jobba i skritt

Onsdag 30/3: Skrittmaskinen

Torsdag 31/3: Jogg-pass - skritt-galopp

Fredag 1/4: Olof kommer och kollar på Valle.

Lördag 2/4: Kondition, galoppintervaller


Söndag 3/4: Skrittarbete

Måndag 4/4: Hanchenträning

Tisdag 5/4: Galoppintervaller

Onsdag 6/4: Skritten

Torsdag 7/4: Joggpass

Fredag 8/4: Galoppintervaller

Lördag 9/4: Uteritt, mycket galopp och skritt

Söndag 10/4: KvK-träning

Måndag 11/4: Gunillaträning

Tisdag 12/4: Galoppintervaller?

Onsdag 13/4: Skritten

Torsdag 14/4: Promenad

Fredag 15/4: Åker till Högbo!

Lördag 16/4: Tävling!

Söndag 17/4: Tävling!

Hemligheter hihih

Nu ska jag och mamma snart bege oss ut till stallet, och Valle ska skrittas idag =) Sen ska vi vidare en bit och göra en grej som ni får reda på senare, kanske =D Mwihih =)))

2 april 2011

Igår så red vi hela vägen till Malma! Hade snodden på, och red galoppintervaller. Olof har sagt varje gång han kollat på honom att han ska muskla sig mer på låren typ, och att han rekommenderar fri galopp ute. Nu måste vi verkligen bygga upp hans kondition och styrka så det är bara att rida ut och köra långa galoppsträckor med korta skrittpauser! Vi hittade en jättebra väg som var rätt lång som vi galopperade på några vändor. Först förstod nog inte Valle att han faktiskt fick dra på lite men efter en stund så körde han på bra :P Första gången på väldigt länge som han blev svettig på halsen & under sadelgjorden! =D

Vi var ute i 50-55 minuter =)

Och ja - mamma tog bilen och körde första 15-20 minutrarna bort mot Malma! Hahah latmask <3

1 april 2011

I fredags var alltså Olof i stallet och kollade på Valle! Vi longerade i ridhuset och sedan kände han på Valle. Han tyckte att han var fräsch så nu har vi äntligen fått klartecken! =D Han gav Valle lite vitamin-sprutor bara. Sen red jag ut barbacka på grusvägen vid hotellet, red bara fram och tillbaka där i 40 minuter, mest skritt och galopp =) Valle var piggelin :D

Är så taggad inför Högbo nuuuuu!

Dagsfärska bilder, det kommer inte varje dag på den här bloggen hah!31 mars 2011

I torsdags (oj va sämst jag är på att blogga...) så red jag en C-ponny i stallet, Stella! Det var väldigt roligt, och som sagt - det är alltid nyttigt att rida andra hästar =)

I början var hon väldigt svår, och rätt hård i munnen (spec höger). Efter en stund i skrittarbete fick jag dock till det och hon gick jättefint! När hon väl kommit igång och accepterat bettet så var det väldigt mycket enklare hah! Red inte så komplicerat, lite övergångar och mest skritt/trav. Red nog i 45 minuter ungefär =)

superbra mobilbilder hahh..


Efter Stella så red jag igenom Valle, ett lätt dressyrpass! Han gick så sjukt bra, är jättenöjd! Red mycket lösgörande, samt alla gångarter, tempoväxlingar och skänkelvikningar. Det kändes verkligen toppen, han kändes riktigt fräsch! Red nog i 40 minuter ungefär.

Han har börjat muskla på sig mer igen =Dtravade av hah..

Det finns även film från när jag rider Valle så om jag lyckas fixa dem så kommer de upp senare/om några dagar =)