29/2-12 Underbar skottdag!

Ja vilket underbart vårväder vi har haft idag! Strålande sol hela dagen och drygt 10 plusgrader som varmast! Helt galet skönt. Passade på att ta en uteritt på ponnyn, skrittade runt hotellet och klättrade lite i backarna i skogen. Jag märkte att han inte är van vid det men han skötte sig fint! Travade även lite på grusvägen bakom hotellet. När vi kom tillbaka blev det dock en liten stund i ridhuset ändå, ville få ner honom lite i formen. det gick bra! Sen fick han gå en liten stund i skritten medan jag mockade.


Bäbisen idag ♥

28/2-12

När vi kom till stallet började vi med att ta en promenad med A i vårsolen innan den gick ner. Helt underbart var det! Varmt också för den delen, måste vart 7-8 grader.

När vi kom tillbaka gjorde jag iordning ponnyn och gick ut i ridhuset. Jobbade mycket med att variera formen idag, i alla gångarter och tempoväxlingar. Arragon var helt otroligt duktig idag, riktigt fin! Det är så galet roligt att kunna variera så otroligt mycket som det faktiskt går att göra på honom, helt sanslöst! Mamma var lyrisk efteråt och jag fick fin kommentar på min sits av Ninni som var i ridhuset och höll lektioner.
När stallet var klart och jag kom hem till ännu finare kommentarer av er läsare, länkning till min blogg på DM och drygt dubbelt så många unika läsare idag som vanligtvis - då blev jag ännu gladare än jag redan var! :D


Ännu en bild från Täby

Välkomna!

Märkte tidigare idag att jag vunnit en länkning på Dressyrmupparnas blogg, och så går jag in här och kollar, och statistiken har flugit i höjden! Herregud, vad glad jag blir! Hoppas ni som kikat in under dagen fortsätter kika in och läsa! :D


Förfrågan om sponsring

Hejsan!

Har ni intresse av att synas i ridsportsammanhang på SM-nivå?

Mitt namn är Ida Pantzar och jag är en 15-årig ryttare som i år satsar på att delta i ponny-SM i dressyr. Jag har nyligen fått hem en ponny som tillhör den absoluta toppen av Sveriges ponnyer i dressyr. Vi ska få disponera den fram till och med hösten 2013 med sikte på Sverige eliten. Det som saknas för min satsning är den ekonomiska biten. Vi har inlett ett gott samarbete med Husman Hagberg/Värmdö-kontoret, men ser med spänning fram emot att höra från fler Värmdö företag som vill vara med på vår resa!

På vårt hästsläp finns plats för ER Företagslogo!

Jag kan även ha er företagslogga broderad på schabrak/täcken och på mina kläder. Jag vill gärna vara ”test-pilot” för era produkter och marknadsföra dem på min blogg.
(växande blogg med drygt 100 unika besökare per dag)

2011 blev jag som en av fyra ponnyryttare uttagen till Stockholms ridsportsförbund Talang-2011. Genom den satsningen har jag fått chansen att träna för Kristian von Krusenstierna (hans hemsida) som tillhör Sverige Eliten.

Jag kommer att synas på Ridsportsförbundets Hemsida

och troligen i reportage i Tidningen Ridsport.

Se även Vision Häst Värmdös hemsida under nyheter;

 

Vi kommer att åka på ett tiotal Nationella tävlingshelger, och ert företag blir naturligtvis omnämnt på min blogg och via sociala medier! Ett ypperligt tillfälle att marknadsföra er och visa att ni gynnar sporten!

Som ni säkert vet är ju sponsring även till 100% avdragsgillt


Jag ser fram emot att höra från er!

Med vänlig hälsning
Ida Pantzar & Arragon

Kontaktuppgifter:

Ryttare; Ida Pantzar, Rosenmalmsvägen 144, 134 62 Ingarö, 0727 30 90 01
Mamma; Lena Pantzar, Rosenmalmsvägen 144, 134 62 Ingarö, 070 44 44 653

Mail;
idapantzar@hotmail.se lenapantzar@hotmail.com

 


Stallet igår

Ja igår kom jag äntligen iväg till stallet! Arragon fick skritta fram i skrittmaskinen, sedan gick vi ut i ridhuset. Det blev bara lite jogging, ponnyn var pigg efter att ha vilat flera dagar. Jobbade bara i lång, låg form, en hel del galopp för att få igenom honom i kroppen. Var nog bara ute i 30 minuter.


Abstinens!

Ja nu börjar jag få ridabstinens, har inte ens vart i stallet sen i torsdags... Men idag tänker jag åka! Mår mycket bättre, fortfarande förkyld men inget allvarligt längre.

Sålänge får ni lite bilder från de senaste dagarna. Första från i torsdags när jag precis hade ridit, han var superduktig och jag var galet nöjd! Sen tog mami ett par bilder när hon var ute och promenerade med honom igår.


Bilder från Täby

Bjuder på den sista haha... ;) Bilderna är fotade av min styvpappa Peter & min käre mor.

Veckan

Jag är ledsen att det blivit så dålig uppdatering, det har inte funnits så mycket att skriva om, och jag har gått och blivit sjuk.

Arragon har i alla fall gått superbra i veckan, tränade för Hanchen i måndags, sedan har jag bara joggat tis & tors, i onsdags gick han i skritten. Igår och idag tog mamma stallet då jag har legat hemma med feber. A har då bara gått i skritten. Hoppas verkligen att jag blivit av med febern imorgon så jag kan åka med till stallet och rida lite åtminstonde, hästen behöver motion och jag behöver frisk luft samt utlopp för min överskottsenergi jag känner att jag har samlat på mig...

Imorgon kommer det i alla fall förmodligen lite bilder från Täby, bättre sent än aldrig? ;)


Bästa ponnyn ♥

Gårdagens placeringar


Första tävlingen 19/2-12

Väckarklockan ringde redan vid 5 imorse, direkt till stallet. Valde att jogga igång Arragon hemma då det är begränsat antal ekipage i framridningen på Täby, ville inte behöva stressa när vi väl kom dit. Hemma kändes han toppen, mjuk och tog bra stöd hela tiden! Sedan knoppade och fixade vi innan vi for iväg till tävlingen.
Även framridningen kändes bra! Kände igenom mycket skolor och övergångar galopp-skritt-galopp. Väl inne på banan blev det ett par ryttarmissar som kostade en del poäng, men A var superduktig! Vi red som sagt ihop 67,89% och hamnade på en fin fjärdeplacering! Endast tre poäng från andraplatsen, lite störande med missarna på det, men målet med dagen nådde vi! Målet var nationellt kval och en jämn ritt, tyckte att vi lyckades riktigt bra!
Har tyvärr inga bilder, har inte ens hunnit kolla igenom kameran! Fixar det imorgon, sålänge får ni en mobilbild från när vi kom hem.

Mobilinlägg

Arragon har vart superduktig, vilket resulterade i en 4e placering på 67.89%. Längre inlägg kommer senare ikväll.


Under veckan

Trist uppdatering, jag vet. Här får ni en liten update om hur allt har gått i alla fall!

 

I onsdags var vi alltså på Täby dit Sharpman kom på sadelutprovning. Vi hittade en som satt perfekt, Prestige D1 Zero. Den ligger dock en bit över vår budget för sadel så vi ska kika runt lite till och se om vi hittar någon som passar som är lite billigare.

 

I fredags for jag och mamma iväg till Saltsjöbaden där jag fick mig en 50 minuters genomgång massage och ultraljud för min rygg. En tjej i stallet, Ulla Gerremo, är massageterapeut så vi åkte till henne. Jag har ju haft lite problem med ryggen, så det var skönt att reda ut felen! Ska tillbaka om en månad ungefär och fortsätta. Efter det åkte vi till stallet, Arragon fick gå i skritten då jag inte skulle rida efter behandlingen. Han skötte sig fint i alla fall!

 

Idag åkte vi först och hämtade en sadel på prov från Sadelmagasinet. När vi kom till stallet blev det lite trim i ridhuset inför imorgon. Testade även sadeln, den satt väl okej men den var galet obekväm, konstigt formad i sätet... Ja ja! Red i alla fall igenom programmet ett par gånger och det gick bra! Lite smågrejer som inte har med programmet att göra satt inte till 100% idag, det känns dock bra, för då vet jag vad jag har att förbättra till imorgon!Veckoplanering

Måndag: Lena Lilja träning.

Tisdag: Träna, rida program.

Onsdag: Sadelprovning på Täby, promenad och skritt.

Torsdag: Jogga på utevolten om möjligt.

Fredag: Skritten, massage, solarium.

Lördag: Dressyr, trimma.

Söndag: Tävling!


Anna & Arragon i Ridsport

Konkurrens - svar på kommentarer

Har fått lite önskemål om saker att skriva om, tänkte svara nu.

Vilka känns som de största "hoten" den 19:onde ? :)
Typ 5 stycken andra d-ponnyekipage :)


Innan jag skriver mitt svar på detta passar jag på att lägga upp en klok kommentar från Elli:
Största "hoten" på tävling är nästan alltid man själv, man får försöka att inte bli nervös osv... Men med ny häst eller ponny och första starten ska man inte ha några krav på sig själv utan bara gå ut och se hur man fungerar ihop på tävling..tycker jag :) Lycka till!

Tack Elli! Jag känner precis som henne. Jag har inga direkta resultat jag vill uppnå i helgen. Jag har bara mål med min ridning och hur jag vill att Arragon ska gå. Och som Elli skriver - största hotet är mig själv, att jag blir nervös eller börjar fippla i ridningen. Mitt mål är att inte göra något av detta, och bara göra så bra ifrån mig som möjligt.

Jag anser att alla har lika stor chans att vinna. Sen har jag självklart vissa ekipage som jag tror kommer i topp, men det är privat och jag håller det för mig själv, trots att de flesta som sett startlistan förmodligen har samma ekipage de tror på.

Men som sagt - jag satsar inte på någon vinst eller placering, jag vill bara få en bra känsla och jag kommer fokusera på min ponny och min ridning, det är bara dumt att hålla full koll på konkurrenterna, då tappar man sin egen koncentration. Sen vill jag självklart få minst 62% för att få ett av de nationella kvalen, men det har ju inget med de andra ekipagen att göra =)


Lägg gärna ut en planering! :)

Planering kommer förmodligen senare idag!


13/2-12

Idag var det dags för Lena Lilja-träning igen! Det gick grymt bra, Arragon gick superfint och hon tyckte verkligen att det var stor skillnad sen sist! Riktigt kul att höra, det ger boost och gör mig ännu mer taggad inför helgen!

Hon hade även med sig en sadel (hon är förutom tränare även sadelutprovare) som jag red i idag. Ett sprillans nytt provexemplar av en Prestige D1a, satt fint på A och den var skön att rida i. Vi får se hur det blir, den är inte direkt billig och det är svårt att få tag i den modellen begagnad. Vi ska iväg till Täby nu på onsdag då Sharpman kommer dit för sadelutprovning, hoppas vi hittar något bra där.
Anledningen till att vi ska köpa ny sadel är att hans nuvarande är Drugges och de vill ju så klart att vi ska köpa den för att ha den kvar, dock ligger även priset på den över vår budget. Vi får se hur det blir i alla fall!


Senaste dagarna

Ni får förlåta mig för mitt trista bloggande, men jag ska försöka bättra mig! Får försöka blogga mer från mobilen, det är just på datorn jag kommer av mig så fort jag försöker skriva inlägg.

Det har i alla fall gått riktigt bra med Arragon de senaste dagarna! Han har skött sig jättebra, lärt sig skritten - dock travar han lite väl mycket i den - men det går nog över. I ridningen har han också gått fint, imorgon ska jag och mamma planera veckan inför tävlingen på söndag så det kanske kommer en planering då. Är så taggad, längtar verkligen efter att få visa upp min fina ponny på banan!


Ingen tävling igår

Nej det blev ingen tävling igår, som ni kanske märkte. Vi valde att stryka oss för att det är en bit att åka till Linköping för en regional klass, i den här kylan. Och jag kände även att jag ville ha en till vecka för att rida igenom programmet mer, har ju knappt hunnit rida igenom det. Det känns som ett klokt val, så nu ska vi planera veckan och tagga inför den 19e, DÅ är det dags för första starten, på Täby! Lite närmare att åka så det är skönt.10/2-12 Kyla

Idag började vi med att Arragon fick gå i skritten i närmare 30 minuter, vilket gick bra! Sedan tog jag in honom och gjorde iordning honom innan jag gick ut och hoppade upp. Det blev en jogg i snön på utebanan idag, vilket gick superbra! Arragon var riktigt duktig och klev på superfint, är så nöjd idag! Min fina fina ponny <3

Såhär söt blev han idag, rimfrost i hela luggen och på öronen efter passet, sötnos!


8/1-12

Bara för att inte låta bloggen stå tom för dagen, kommer inte på något roligt att skriva om. Arragon fick sig en promenad ut i snön ikväll, runt Grönköping gick vi. Det tog ungefär 50 minuter. Han var piggelin, men det gick bra.

Första starten?Jaa, herregud, vi står redan med på en startlista, till Linköpings regionala LA:P1 på lördag! Jag är så galet tävlingssugen, dock får vi se om vi åker på denna. Just för att det endast är en klass, och det tar 3 timmar att åka dit... Det känns lite väl långt bara för en regional. Men vi får se. De senaste dagarna har A vart superfin, vilket gör mig ännu mer taggad inför tävling! Om det inte blir något nu på lördag så ska vi i alla fall till Täby den 19e, även det är en LA.P1, det är en aning närmare för oss att åka så det känns mer värt. Men som sagt - vi får se!

6/1-12 Duktig ponny

Började stalldagen med att ta ut Arragon i skritten. Här om dagen gick vi ut där för första gången. Jag vet inte om han har gått i skrittmaskin tidigare, han hade i alla fall inte gjort det hos Drugge. Så här om dagen började vi med att jag puttade på den och han gick med, idag fick han gå själv, men jag stod och kollade till honom. Han skötte sig i alla fall jättebra, hoppas det kommer funka med skritten. Han fick gå i drygt 10 minuter bara, hann inte mer. Tog in och gjorde klart allt i stallet innan det var dags för Hanchen-träning!

Träningen gick superdag, speciellt galoppen kändes toppen! Jobbade mest förvänd, några enkla byten och lite delar ur program, både i trav och galopp. Arragon kändes superfin!


Duktig pony idag i solskenet!

5/2-12 Vällingby

Träningen gick riktigt bra idag! Promenerade fram och hoppade sedan upp. Tänte som vanligt mycket på min hand och blick. Jag tror verkligen att han gillar det nya bettet, han är mycket stadigare i munnen redan från början nu! Fick hjälp av Annie en stund när jag hade kommit igång. Vi jobbade mest små tempoväxlingar och att han skulle behålla samma form hela tiden i traven. Red även lite skänkelvikningar, samt tempoväxlingar i galoppen. När hon slutade hjälpa mig så fortsatte jag själv och red en del enkla byten, här tänkte jag mycket på att verkligen få med yttersidan när jag vände upp på korta diagonalen. Fick till några riktigt fina byten! Sedan joggade jag ner och skrittade av.

Är supernöjd med passet! Är supertacksam för hjälpen jag fick av Annie, även om det egentligen inte var något nytt så är det verkligen superbra att ha någon som står och påpekar och hjälper till!


Gårdagens inköp

Igår tog vi som sagt en sväng till Hästbiten och sedan vidare till Stockholms Hästbutik. Inne på Hästbiten köpte vi svarta silikonsnoddar, nya rundade sporrar samt ett nytt bett. Det blev ett Sprenger Dynamic RS, det är speciellt utformat för att verkligen passa bra i munnen och vara bekvämt, och det är bra för hästar som har svårt för att ta stöd på bettet. Det är ett jättesnällt och ganska tjockt bett, använde det igår när vi kom till stallet och Arragon verkade trivas med det!

När vi kom till hästbutiken började provandet av nya ridbyxor direkt. De har haft utförsäljning av Martha Ridewears utgående sortiment så jag började med deras svarta jeans och manchesterbyxor, som var de enda kvar som var på rea. Tyvärr passade de inte min figur, så jag testade några olika Pikeurbyxor. De satt helt okej, perfekta i längden men tyvärr på gränsen på för vida runt knäna osv. Till sist testade jag även Marthas nyaste modell Agnes Elite som kom i butik för bara några veckor sedan. Självklart satt de som en smäck och de var galet sköna! Jag betalade själv så nu är plånboken så gott som tom, men det var värt det! Är supernöjd med dem, längtar till i vår när jag kan börja ha dem, det går inte att ha underställ under dem. Sedan blev det även ett fint, nytt stalltäcke till kungen, ett superfint Schockemöhle som det var rea på!


Ute och åker

Idag blev det ingen sovmorgon för oss inte. Vi är nu på väg mot Vällingby med lilla A i släpet. Ska träna och kanske få lite hjälp av Annie Smith. Jag ser fram emot det isolerade ridhuset! Även Helena & Ebba kommer dit och tränar med Vickan, så det ska bli trevligt.

Snart kommer inlägg om vad vi köpte igår, så länge får ni en bild på gårdagens vackra väder och morgonens temperatur...

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_187854840.jpg" class="image">


Tandläkaren i torsdags

I torsdags var tändläkare Susanna Staaf i stallet och tog en titt på flera hästar, inklusive Arragon. Hon slipade lite längst bak i munnen bara, förutom att han behövde det så var han fin i munnen! Sedan kollade hon på hans bett. Hon tyckte att det var en aning stort och att det syntes lite i munnen också. Men det var ingen fara! Det bettet vi fick med har vi ändå bara lånat, så idag åkte vi och köpte nytt.


Haha fin mun.

Kallt!

Det här är inte ens okej!


Mer shopping

Nu är dagens shopping avklarad, min plånbok är inte glad för tillfället, men jag är supernöjd med mina köp! Ni får som sagt veta vad vi köpt ikväll, någon som vill gissa? Vi har köpt fem saker idag ;)


Shopping

Nu är vi ute och shoppar i stan! Har precis vart en sväng på Hästbiten och gjort av med mitt presentkort och lite till. Nu är vi på väg till Stockholms Ridsport (tror jag?) på Norr Mälarstrand fö att kika lite. Ni får se senare ikväll vad vi kommer hem med ;)


31/1-12

Igår var jag stalledig, min bästa mor åkte ut och tog hand om Arragon.

30/1-12 Jogging

I måndags kom jag ut till stallet tidigt på eftermiddagen så jag hann ut i det underbara solskenet! Promenerade mot Malma, sedan hoppade jag upp och skrittade hem. Väl framme gick jag in i ridhuset och joggade idag. Red bara lät i traven och jobbade i låg form, många övergångar. Arragon var jätteduktig! Inget hårt pass.


Från i lördags