Skol-DM 26 september 2011

For iväg till Täby i måndags för att rida skol-DM i dressyr. Endast en LA.1. Fick en fråga om jag inte var för "duktig" för att vara med där med tanke på att jag ridit SM osv, men det tycker jag inte. Alla som inte är överkvalificerade från LA har rätt att vara med så varför skulle jag inte få det? Visst jag var med i SM men jag kom in på plats 39 av 40 ekipage och slutade därikring efter meetinget också. Jag och Valle är inte direkt överlägsna bara för att vi tävlat SM. Vår ritt i måndags var skitdålig, vi fick 65,26% och det var en snäll bedömning. Kom 9a av 23 ekipage. Vissa verkar tro att bara för att vi kom till SM så borde vi lätt vinna regionala tävlingar, men så är det verkligen inte ;)

Som ni förmodligen förstår är jag inte nöjd med ritten. Jag red som en sopa, om man ens kan kalla det ridning. Nu har jag lagt den ritten bakom mig i alla fall!

Gammal bildBlogg-app!

Nu har blogg.se äntligen gjort en gratis-app för iphone så nu kan jag blogga enklare när jag är i stallet, på tävling osv! Superbra! Just nu har jag dock inte mycket att säga, är med klassen på studiebesök. Det gick inte så bra igår på skol-DM men det skriver jag om senare eller imorgon ;) ikväll ska vi träna för Kristian!


Klubbmästerskap Fågelbro 2011

Idag var det alltså dags för det årliga KMet på Fågelbro! Planen var att jag skulle rida både Valle och Casini, dock strök vi Valle på grund av tjafs, plus att det hade blivit stressigt och vi ska tävla imorgon också. Så jag fokuserade mig på Casini istället, vilket jag är glad för!

Jag red fram på samma sätt som vi red igår, först skritt-trav övergångar och mycket galopp och sedan galopp-travövergångar. Sedan red jag lite volter i trav och galopp och mycket övergångar. Det kändes jättebra! Han var mycket stadigare och rundare i formen redan från början idag! Även övergångarna var mycket bättre, genomkörningen igår var väldigt hjälpsam!

När jag väl kom in på banan gick det bra! Något vinglig igångsättning från första halten. Skritten var faktiskt ganska bra! Fick en 6a på den, något dålig aktion. Satte vänster galoppfattning! Den är svårare än åt höger ;) Ena ökningen drog han upp huvudet så vi fick tyvärr en 4a där. Annars kändes allt väldigt stadigt och fint!

När vi kom ut fick jag veta att Jessica-Brave Heart bara fått 62% och att domaren var snål så jag tänkte att jaja jag kanske får 63 då. Hämtade protokollet och blev helt chockad! 69% fick vi!!! Är så galet glad över det alltså! :D Startade först av storhästarna så jag fick vänta ett tag, var nervös! Men alla kom ut missnöjda och det slutade med att jag blev klubbmästare! :D Helt oväntat, så roligt :D

Tack Maria för att jag fick låna Casini idag!

Resultaten för dagen:
Bilder:

Fixad Casini! Just det! Jag knoppade helt själv - är galet stolt hah, det blev svinbra! :D


Kafeteria/sekretariat - Maria, Isabelle och Petra i bakgrunden.


Agnes-Stella


Tove på vita Fogerty, Jessica på Braven samt en liten skymt av Agnes på Stella.


Jag och Casini, lite stolsits här och var (a)


Jessica kom 2a, Agnes & Stella 3a.


Etta, tvåa och trea i ponnyklassen.
Placerade i storhäst-klassen!


Göllig Casini!


21-24 september 2011

I onsdags red vi lite bommar på banan, vilket gick bra! Det var väldigt slabbigt underlag på grund av allt regn så det blev tungt och väldigt bra styrkearbete för Valle ;) Red travbommar, galoppbommar samt ett litet sockerbitshinder med tempoväxlingar emellan. Är nöjd! Valle var pigg ;)

I torsdags blev det en skrittur. Red upp på Fågelbrohöjden och kikade på alla fina nybyggen ;) Red även runt hotellet, vi var väl kanske ute i 30 minuter. Valle pigg och glad!

I fredags red jag på ängen. Det gick... inte bra alls. Valle var hur pigg som helst, dock väldigt spänd och tittig på allting och han lyssnade rent ut sagt bedrövligt dåligt på mig. Han var även väldigt stel i sidorna vilket jag försökte jobba med men det gick inte bra. Jag hade inte det bästa ridhumöret för dagen heller så jag blev förbannad more than once, tyvärr. Jag vet ju självklart att jag inte ska bli arg och irriterad på hästen men i fredags bara gick det inte. Till sist släppte jag bara tyglarna och skrittade hem, det skulle ändå inte fungerat.

Igår red jag först Casini, skulle ju tävla honom idag så jag fick lite hjälp av ägaren igår. Dressyr i ridhuset. Började med mycket trav-skritt övergångar på serpentiner samt tempoväxlingar i galopp på fyrkantsspåret. När vi kommit igång lite gick vi in påen stor volt och gjorde galopp-trav-galoppövergångar. Sedan red vi även en del ökningar i trav och galopp på diagonalerna innan jag red igenom programmet, LB:2, två gånger. Det gick okey men inte super. Är nöjd!
Efter Casini var det Valles tur! Honom skrittade jag fram på runt hotellet innan jag gick in en sväng på utebanan för att känna igenom honom lite. Det kändes ganska bra, red mycket uppmjukande och lösgörande, framför allt i skritten. Är nöjd, red inte så länge! Skrittade av runt hagarna.


20 september 2011

Idag fick Valle laser av Maria på morgonen och hon stretchade dessutom ut lite spänningar också, superbra! När vi kom fick han bara gå en kort stund i skritten, det blev en liten snabb stallvisit idag.

Ovanligt att jag faktiskt lyckas skriva dagbok för dagen! Brukar aldrig orka det hehe =) Ska försöka bättra mig.

<3 19 september 2011

Igår red jag för Hanchen. Min ponny var bara... underbar! Herregud han gick verkligen suuperfint! Är så satans nöjd med honom! :D Red även då på bettlösa.

Vi började med skänkelvikningar, först från medellinjen ut till långsidan och sedan från hörnan upp till medellinjen. Det bara flöt, vet inte hur det gick till! Sedan red vi skolor. Började med att rida upp på medellinjen i öppna till X, sedan fortsätta ut till långsidan i sluta åt båda hållen. Alltså jag kan inte ens klaga på detta! Efter det skrittade vi ett varv på lång tygeln innan vi forsatte med galoppen. Här red vi serpentiner på 3 bågar samt slutor från hörnan in till X, 8meters volt vid nästa bokstav och till sist enkelt byte vid G. Serpentinerna gick super. Slutor i galopp är ju inte direkt något vi tränar mycket på haha så de är ju inte världsklass men men.

Over all - GALET nöjd! Ett ord som kan beskriva passet: FLYT!


Suddig och några dagar gammal bild

Lite mer tömkörning 18 september 2011

I lördags var jag på tjejmiddag hos Ebba, sedan sov jag över och på söndagmorgon gick vi upp tiiiiidigt, Ebba skulle nämligen tävla sin söta lilla ponny Vickan! :D Och jag fick följa med! Tävlingen var på Ekerö RK, alltså inte alls långt, typ 20 minuter från Norrby. Hon red en LC:1 och kom 2a på 67% efter ännu ett Sjövillan-ekipage, Olivia Gogoll på 5-åriga EG Marie Curie som red ihop 71% på första starten! Superroligt :D Grattis båda 2! <3

Mamma kom för att kolla hon med, och när prisutdelningen var klar åkte vi till Fågelbro för att ta hand om guldponnyn Valdemar! Det blev lite tömkörning på utebanan! Det är verkligen superroligt och något vi måste göra oftare, det är inte bara skönt och nyttigt för Valle att slippa ryttaren på ryggen, det blir även värsta motionspasset för mig! Superbra och roligt alltså! Mest skritt och även lite trav blev det. Varvade lite mellan att gå rakt och snett bakom. Kände att han verkligen lutar in i högervarvet och inte gick på det spår jag rättade mot, han är lite svagare å det hållet även i ridningen så det är inget nytt. Jobbade i alla fall lite på det och i slutet lyckades jag få ut honom på större volter i det varvet!

När vi var klara ledde jag ut honom en sväng innan han fick gå in.


Olivia Gogoll samt Ebba på Vickan! :D


Travökning på ärevarvet, så fint! Vickan är verkligen helt otrolig!

Ännu mer galopp 17 september 2011

Även igår blev det uteritt med lite race! Superroligt tycker Valle ;) Den här gången var det dags att rida via Winges väg och stigen ner på stora ängen. Skrittade mest på väg ner, och väl framme körde vi lite galoppraceing, en gång taggade han så mycket att jag knappt fick stopp på honom, även detta "på väg hem" ;) När vi kände oss klara skrittade vi ner längs hela hagen mot Fågelbrovägen för att skritta hem på asfaltsvägen men när vi kom fram ångrade jag och mamma oss så vi travade över ängen tillbaka och skrittade sedan via korthålsbanan hem igen! Vet inte hur länge vi var ute, kanske 45-50 minuter.

Dagens bilder:


En del av ängen!


Supermysigt med en liten typ sjö brevid! =)

Galen ponny 16 september 2011

I fredags tog vi en sväng ut mot Malma. Mötte Rosanna & Emelie på väg dit, dock skulle de bara skritta hem så jag fortsatte - vilket min ponny inte uppskattade! Han ville minsann inte fortsätta framåt när de andra gick hem, men efter lite övertalande lydighetsövningar var han inte lika förtvivlad. Travade och galopperade lite fram och tillbaka med tempoväxlingar på grusvägen innan jag red tillbaka "mot" stallet för att galoppera i backen. Satan alltså - min ponny var heelt inställd på att rusa hela vägen hem så det var svårt att få stopp på honom om jag säger så! Fick i alla fall stopp på honom en bit efter att backen tagit slut. Körde 3 gånger upp och ner och lät honom gasa på, sedan bestämde jag mig för att skritta hem. Fast så mycket skritt blev det nog inte, han taktade en hel del! Var ute i 45 minuter.

Bilder från dagen:


Lugn häst = på väg bort från stallet


Som ni ser red jag på bettlösa med snodd idag, något vi kommer göra så ofta som möjligt nu igen.
Pigg häst = suddig bild = på väg hem!

Tandläkaren 15 september 2011

Igår kom tandläkaren till stallet och kollade till Valles mun! Han fick dubbel dos lugnande, han höll på med tungan hela tiden haha. Han hade i alla fall fina tänder tyckte tandläkaren. Lite karies. Vi visade såret i mungipan innan hon kollade på tänderna och hon sa att de stämde med nedslipade "backar" i tänderna, som visade att han lagt bak bettet mellan tänderna för att minska trycket på mungipan. Tandläkaren föreslog antingen ett kort, rakt bett eller ett bomberbett, ett tvådelat bett som blir som ett rakt bett i munnen då det inte går att böja bakåt. I och met att det inte går att böja bakåt så gör det det omöjligt för Valle att lägga bak bettet. Sen ska vi så klart rida bettlöst så ofta som möjligt för sårets skull, men helst inte alls med det vanliga tredelade bettet som vi använder nu. Vi ska testa de andra betten och se om de fungerar bra, raka bett får vi ju inte använda på tävling dock.

Vi fick bråttom efter att tandläkaren var klar så Valle fick vila, han var fortfarande helt borta efter lugnande så det var lika bra :P Tog i alla fall några bilder när tandis var där!


I hagen när vi kom


Trött Valle ;)


Valles mun :P
Gullig tröttmössa =))<3

14 september 2011

Lite lugn ridning blev det i onsdags. Började runt hagarna för att fortsätta runt hotellet och gick sedan in på banan en snabbis.  Red lite mer runt hagarna och sedan skrittade jag av runt ladan. Valle kändes fin och pigg! =D


13 september 2011

I tisdags red vi ner på ängen vid Grönköping. Valle var galet pigg och jag orkade inte rida så länge pga förkylningen. Körde i alla fall lite lösgörande i alla gångarter. Var väl ute i 45 minuter.


På väg till ängen

12 september 2011

Lyckliga efter söndagens prestationer tog jag och Valle en promenad runt hotellet i måndags, en promenad som min förkylning dock inte tyckte var lika rolig ;) Var ute i kanske 20 minuter, sedan fick Valle fortsätta själv i skritten i kanske 15 minuter. Han var helt hyper och busig haha, gulle =)))<3


Resultat DM söndag 11 september 2011

I söndags åkte vi inte till stallet förrän framåt halv 1. När vi kom fram började jag direkt med att klippa honom, vilket gick bra. Efter att ha klippt Empe var det superlätt att klippa Valle haha ;) När jag var klar knoppade mamma medan jag bytte om och åt lunch, sedan packade vi in ponnyn i släpet och begav oss mot Vällingby RK! Sjövillan anordnade ju tävlingen, dock har vi ingen anläggning så vi fick vara på Vällingby. Vi kom väl fram runt 4-halv 5 tror jag. Valle fick låna en box på anläggningen några timmar, vi skulle ju inte starta förrän 20.40 men vi skulle ju vara funktionärer =) Så medan jag krattade banan och agerade dörröppnare så stod Valle och sov med ridskolehästarna haha. Vi känner dom som har anläggningen, och dom erbjöd att han skulle få låna en box, supersnällt, han slapp ju stå i transporten i 4 timmar =)

När det började dra ihop sig för våran del började det såklart regna! Det duggade bara till en början så vi tog Valle till transporten och jag hann linda innan regnet ökade. Vi valde att lasta och sadla där inne vilket var en himla tur, nästa minut öste regnet ner och det åskade till och med! Så jag fick kravla mig runt hästen för att få på sadeln haha men det gick bra! Drog på sadelskydd och täcke, lastade av och hoppade upp fort som satan och halv-travade till framridningen, som turligt nog var inomhus :P Hoppade upp vid 8 så jag red bara fram i 40 minuter - vilket jag tänker fortsätta göra! Skrittade fram i 10 minuter innan jag joggade några varv i trav och ett par varv i galopp. Sedan jobbade jag med övningen vi gjorde på träningen för Lena, skritt på volt och böja/ställa och samtidigt flytta ut baken så att han får in inner bakben. När han väl kom loss kom vi fram i trav och red lite skolor och lite mer på samma övning. Jobbade även lite i galopp, mest på samlingen och att han skulle lyssna kvickt på mina hjälper. Han kändes verkligen superfin! Gunilla gav oss några hjälpande tips när jag red förbi henne, hon stod i ena hörnan och hjälpte Elena, som red Agnes ponny Boy utom tävlan.

När det var dags för mig att rida in på banan travade jag in i ridhuset, regnet öste fortfarande ner. Jag var sista startande förutom Elena då. Väl inne på banan red jag förbi domarna ett par gånger i trav och fattade sedan galopp. Ebba, Louise och Amanda stod i hörnan vid porten och gav mig uppmuntrande ord varje gång jag red förbi hah! Programmet kändes i alla fall riktigt bra!! Valle höll ut i båda superlånga travökningarna och öppnorna kändes bra! Ena slutan blev lite för rak i slutet och halten+ryggningen var inte bra, helt ojämn halt och ena domaren tycke att det var ett steg för kort ryggning. Skritten kändes riktigt bra, skrittpiruetterna kändes bra och han klev på superfint i ökade skritten, ena domaren gav en 8a på den! :D Enkla bytena kändes toppen och även förvända, dock blev ökningarna, speciellt den sista, lite matta.

Travade tillbaka in på framridningen för att trava av och vänta på resultatet, var galet nervös haha! Man vet aldrig vad domarna tycker när jag är nöjd, antingen är det egentligen superdåligt eller så är det faktiskt bra... :P När speakern ropade upp for mitt hjärta upp i halsen, och när jag hörde poängen visste jag direkt att jag red in mig på en 3e plats!!! 750 poäng, 65,78% totalt!
Domare M, Inger Sobéus: 65,52%
Domare C, Christina Klingspor: 64,73%
Domare H, Lena Lilja: 67,10%

Fick alltså brons, på Stockholms distriksmästerskap 2011! Är så glad, vilken revansch från Rimbo! Och förutom allt detta, att ritten kändes bra, att Valle var framåt och att jag kom 3a, fick jag dessutom galet fina kommentarer från domarna!
Och att Valle fick en 8a på gångarter!!! Helt sjukt :D

Moa Södergren på gulliga Martell vann DM för b-ponny på 69,9%, före Klara Andersson-Antelli på Henfynyw Tywysog som knep silvret!

För c-ponny vann rutinerade Nathalie Ekroth på Milady G före Ella Viebke på Daylight som debuterade FEI!

Vinnare av DM för d-ponny gjorde Gabriella Sohlberg på Milous Pandora Tootsie, bara några poäng före silvermedaljören Catherine Kleberg på Bambino - och jag & Valle på bronsplats!


Superkul med 3 Sjövillan-ekipage som knep medaljer! :DEnda bilden från helgen änsålänge, några vänner tog bilder, hoppas jag får några så jag kan lägga upp dem :DStockholms Distriktsmästerskap 2011

Idag är det dags för DM! Ska bli superkul att vara med, har ju aldrig ridit riktiga DM förr, är supertaggad! Drömde inatt att jag red min livs ritt och att mamma var så chockad att hon glömde att filma så jag ropade rakt ut när jag red förbi läktaren "Filma mamma!" :P Red ut och var supernöjd och slutade på 74% och vinst! Kan ju satsa på att fullfölja drömmen hih!

Snart ska vi åka ner till stallet, jag startar inte förrän 20.40 ikväll så vi ska klippa Valle och fixa innan. Måste ändå åka ner relativt tidigt då det är Sjövillan som anordnar så vi måste hjälpa till.

Taggar!

10 september 2011

Igår red jag barbacka, började med 3 varv runt stora hagarna innan jag gick in en superkort stund på banan för att bara känna igenom honom i skritt. Så fort jag tog tyglarna så var han supermjuk i sidorna så jag tyckte att det var onödigt att fortsätta. Red runt hotellet och tog en kort galopp i skogen, han tycker att det är galet roligt och blir alltid supertaggad! :D Var bara ute i 30 minuter.


Ängen 9 september 2011

I fredags red vi till ängen vid Grönköping och gick igenom lite från träningen för Lena igen. Det gick toppen bra! Att han fick mer power på ängen gjorde det lite svårare men till slut fick jag igenom honom. Han var inte riktigt villig att släppa igenom åt höger så jag fick jobba mer åt det hållet. Red lite öppnor och slutor i trav och lite i galopp. Är väldigt nöjd! Skrittade av runt hotellet. Vet inte hur länge vi var ute, kanske 40 minuter.


På väg ut!


Förkyld mamma åkte bil ut
Supermysigt väder, perfekt för ett ritt på ängen! Korthålsbanan på sista bilden.

Träning för Lena Lilja 8 september 2011

Skrev upp mig som reserv för Lena Lilja-träningarna och fick faktiskt en plats! Har velat testa att rida för henne sedan vi hade sitsträning med Sjövillan i somras, men det har inte blivit av.

Det gick i alla fall huur bra som helst! Får gärna en ordinarieplats för henne varannan vecka, hon är superbra! Jag sa att jag gärna tränade skolorna lite, de är vårat största problem vid sidan av framåtbjudningen som ibland inte existerar.

Vi började jobba i skritt på volten. Jag skulle ställa ordentligt inåt och samtidigt peta ut baken så att det blev lite som en förvänd sluta, för att han skulle komma upp sig i ryggen - det är ju då framåtbjudningen kommer. Red på stora volten och gick in då och då på supersmå volter ett par varv, och sedan gå ut på stora volten igen och fortsätta.

Gjorde detta i båda varven i skritt tills han släppte efter. Jag kände verkligen när han gjorde det för då behövde jag inte hålla ett lika stadigt stöd på innertygeln, utan han kom ner i formen och höll sig där självmant! Gjorde lite samma sak i traven och jisses vad det kändes bra! Red några öppnor åt båda hållen. Så fina och enkla öppnor har vi nog aldrig åstadkommit! Herregud säger jag bar, de bara flöt på utan ansträngning och han gick inte upp i formen!

Avslutade med endast lite galopp. Där behövde jag inte arbeta alls lika mycket, när han väl är igenom i kroppen i traven så blir galoppen också super. Red bara ett par enkla byten som gick bra innan vi joggade ner. Skrittade sedan runt hotellet.

Såhär fint har han verkligen inte gått på väldigt länge så jag är galet nöjd, detta behövdes verkligen inför tävlingen idag! :D Superbra tips med förvända slutan!


Hahah håruppsättning på SM, hade inga speglar i det mobila stallet xD

Första tömkörningen 7 september 2011

I onsdags testade jag för första gången att tömköra Valle! Han kan ju inte riktigt det, Maria har "lärt" honom det typ i år/förra året och jag har aldrig testat tidigare, men det gick i alla fall bra faktiskt! Gick först ut en liten bit mot Malma. I början var han väldigt motsträvig och tyckte att det var helt fel att matte skulle gå BAKOM honom, men efter en liten stund gav han med sig och efter ännu en bit kom han ner sig riktigt bra i formen och vi testade även att trava några steg, vilket gick bra det med. När vi kom tillbaka till stallet gick vi in i ridhuset för att han skulle få trava lite mer, då gick vi på volt, lite mer longering. Han jobbade riktigt bra och jag är lite stolt över att jag klarade av det heh (a)
Dåliga mobil-bilder, men de är iaf nya! ;))

Promenad 6 september 2011

Idag var planen att jag skulle klippa Valle, dock kom vi ganska sent till stallet och det var mycket folk där så det blev inte som vi hade tänkt. Vi får helt enkelt klippa på lördag istället, så länge jag får det gjort innan tävlingen på söndag!

Det slutade i alla fall med att jag tog en promenad med Elin & Empe, långa slingan runt hotellet. Det var supermysigt! =)


Bild från en promenad på SM

Träning för Hanchen 5 september 2011

Igår tränade vi för Hanchen. Hann inte riktigt rida fram så länge jag tänkt mig då jag slutade sent och fick ruscha till stallet osv ;) Men det verkade vara bra då Valle gick som en klocka ändå! Är supernöjd med passet. Red ett par moment ur FEI Inledande som är DM-klassen.

Började i trav med öppna på halva långsidan, sedan 8metersvolt och sluta in till medellinjen och ut på fyrkanten. Det gick bra, de första slutorna blev lite väl stela men sedan fick vi till det bättre. Red även lite skänkelvikningar.

I galoppen red vi serpentiner, både med bibehållen förvänd galopp samt med enkla byten vid varje passering av medellinjen. De första enkla bytena blev inte så bra, galoppfattningarna blev lite sega och Valle gick ur formen. Efter några försök till gick det mycket bättre! Red även ett par galoppslutor och förvänd galopp på fyrkantsspåret som gick bra.

I slutet gick vi in på volten och Hanchen tog fram långpiskan för att väcka Valle lite genom att snärta lite i marken när jag skulle fatta galopp. Han blev lite för stressad först men efter några fattningar och avsaktningar gick det väldigt mycket bättre. Då gick vi ner till trav och gjorde en ökning innan det var dags att trava av. Sen gick vi ut och skrittade av runt hotellet.


Elit omgång I på Rimbo 4 september 2011

I söndags bar det äntligen av på tävling! :D Rimbo var destinationen, tävlingen var första omgången i elitallsvenskan ponnydressyr, alltså regional LA.P1! Sjövillans lag, i startordning, bestod av:

• Jag & Valle
• Elinore Jonsson & Bogis Miss
• Agnes Vannerus Lindblom & Uptown Boy
• Cathrine Kleberg & Bambino

Jag var alltså först ut. Testade att inte ens ha något spö på framridningen för att se hur det fungerade. Valle var fin på framridningen och jag tycker att jag fick till en fin, mjuk form och ganska bra framåtbjudning. Dock försvann framåtbjudningen ju längre tid jag var inne i ridhuset. Travprogrammet kändes inte bra alls, dåliga ökningar, sega, stela slutor och öppnor som började bra men sackade ner mot slutet. Skritten var heller inte speciellt bra, jag glömde att det var ökad skritt direkt från det att jag saktade av så jag red i mellanskritt genom en hörna innan jag släppte ut tyglarna. Valle kom inte ner sig i formen så som hästen bör i ökad skritt och genomtrampet i skritten var sisådär.
Galoppen var den bästa delen av programmet för dagen tycker jag, i alla fall enligt min känsla. Han kom igång lite mer i alla fall, fick till stadiga serpentiner och ett fint enkelt byte, det andra kom vi tyvärr igång lite för sent i men annars är jag nöjd med det iaf!
En till sak jag är ganska nöjd med för dagen är att jag, bortsett från skritten, höll kvar Valle i en okey form, tappade inte ut honom så mycket och han var eftergiven så det blev ingen ostadig form!

Fick i alla fall drygt 61% och hamnade väl någonstans i mitten på resultatlistan, vet inte exakt vart då Rimbo fortfarande inte fått upp resultaten på hemsidan... hmm ;)


Jag kommer ärligt talat inte ihåg exakt lagets procenter men alla fick 60-62% så det var helt enkelt inte Sjövillans dag! Vi slutade i alla fall 5a med laget, det var 7 lag med.

Nu taggar alla om inför nästa omgång som äger rum på Stora Wäsby den första oktober! Och jag taggar om inför DM nu på söndag, nu har jag lite annan taktik inför framridningen som jag tror kommer hålla bättre men vi får se =)

Har tyvärr inga bilder tillgängliga just nu så texten får räcka för idag! Imorgon kommer jag förhoppningsvis ha tid och ork över för att ladda upp bilderna och redigera.

2-3 september 2011

I fredags åkte jag ut till stallet tidigt på förmiddagen för lite race på stora ängen! Red via stigen och Winges väg dit. Raceade lite fram och tillbaka, Valle tyckte att det var superkul, han har nog aldrig sprungit så fort med mig haha xD Skrattar lika mycket varje gång vi racear! Skrittade sedan hem via korthålsbanan, vi var nog ute i 50 minuter.

Igår skrittade jag först barbacka runt hotellet och sedan gick vi in på utebanan för att jobba lite. Började lång och låg och rund innan jag plockade upp honom lite. Red en del skänkelvikningar, gjorde halter och skrittpiruetter. Han kändes riktigt fin i formen! När vi var klara ledde jag honom runt stora hagarna. Var ute i 30-35 minuter.Om hur det gick på tävlingen idag kommer imorgon, måste sova nu för att orka upp till skolan! ;)

Sluttrim 1 september 2011

Igår blev det ett sista dressyrpass innan tävlingen på söndag. Det kändes riktigt bra så jag är supertaggad inför helgen! Började med att skritta fram och trava igång. Sedan red jag lite samma övning vi red hos Kristian, jobbade på breda händer i galopp på fyrkantsspåret. Det gick dock inte så bra då det var andra i ridhuset så jag jobbade lite tempoväxlingar, övergångar osv. Red även en del uppridningar för att få lite koll på att verkligen rida rakt och få till en bra halt. Några blev faktiskt jättebra! :D Jag har ju problem i halterna, Valle trampar väldigt ofta bak bakbenen och det är ju inte så bra, har fått en del "tänker bakåt"-kommentarer. Ibland tar han bara bak en hov och då blir det ju ojämna halter istället ;) Men fick som sagt till några bra så jag är nöjd! Red några skrittpiruetter som blev toppenbra också. Sen fortsatte jag med lite skolor och enkla byten. Skolorna kändes bra, dock blev skritten i enkla bytena lite för hastig och Valle blev för öppen i formen så jag red lite mer enkla byten varvat med förvänd galopp. Mot slutet fick jag till några riktigt fina enkla byten, då travade jag av och skrittade av!


31 augusti 2011

I onsdags var det min födelsedag faktiskt, 15 år fyllda nu, byxmyndig och så får jag cykla utan hjälm hah (y)

Åkte självklart till stallet ändå. Det var dags för ännu en skrittur, den här gången mot Malma. Jobbade lite i låg form och småtravade/galopperade lite, kunde inte låta bli (a) Men Valle kändes mjuk och fin och pigg så det var bra! Vi var ute i 35 minuter.


Gaaaammal bild, men snart kommer snön åter!

Träning för Kristian 30 augusti 2011

I tisdags var det dags för höstens första dressyrträning med Talang igen! Iväg for vi med transport och häst till Ågesta för att träna för Kristian. Det gick riktigt bra, är supernöjd! Jobbade mest på fyrkantsspåret. Tränade på att hålla mina händer minst 8-10 cm från vardera sida av manken, då jag har väldigt lätt för att trycka över händerna på fel sidor på långsidor/i hörnor. I början var Valle inte riktigt eftergiven men efter en stund slappnade han av och kom ner sig i formen och då kändes det super! Red lite tempoväxlingar på fyrkantsspåret i både trav och galopp, sen red vi lite förvänd och gjorde enkla byten innan vi gick ner i trav igen och red några öppnor och slutor. Öppnorna kändes toppen! Allra sist så fick jag plocka upp Valle lite i formen och samla ihop bakdelen mer på stora mittvolten, då fick vi igång ett riktigt fint schvung! :D Travade sedan av och ledde honom ett tag innan vi svampade av och åkte hem!


Från en tidigare träning på Ågesta.. Dåligt med nya bilder, I know =/