26 juli

Idag blev det en skön och lugnt uteritt.
Red genom området och in på skogstigen, upp för grusbacken och följde den till korthålsbanan, skrittade in på 'genvägen' genom skogen där :)
Mest skritt, lite trav och så galopperade vi uppför backen :)

Valle tyckte att det va skönt att komma ut och få en skön slappdag!
Red väl ungefär 40 minuter tror jag ;)25 juli 2010

Idag blev det ett dressyrpass i ridhuset som jag ångrar.

För det första: Det stod uteritt på schemat och det regnade inte.
För det andra: Jag var inte ens sugen på att träna?
För det tredje: Jag var inte på världens bästa humör om jag säger så, och när jag är på det humöret går det aldrig bra, för jag sätter alltid för höga krav på Valle och sen blir jag sur på honom när jag gör fel.
För det fjärde: Innan jag började linda så tänkte jag följande "Jag tar dressyrsadeln så joggar jag fram sen tar jag bort stigbyglarna och tränar lite på sitsen utan att pressa Valle"
För det femte: När jag är på det här humöret hakar jag upp mig på något som går dåligt, och börjar trimma på det när jag egentligen vet att jag bara borde hoppa av.

Jaja, det blev ju träning ändå, med stigbyglar.. :P Aja, skrittade fram och joggade igång. Började i galopp, mest förvänd och övergångar galopp-skritt-galopp. Detta gick bra iaf!

Sen jobbade jag i trav, tränade på skänkelvikningar (här hakade jag upp mig idag). Åt vänster gick det bra, men åt höger blev Valle jätteöppen och spänd i formen. Började därför göra högerskänkelvikningarna i skritt, vilket gick mycket bättre och på slutet fick jag till några fina i trav.

I skritt red jag även en del bakdelsvändningar, och de flesta gick bra :)

Red väl i ungefär 45-50 minuter, sen spolade jag av Valle och han fick gå i skritten 15-20 minuter.Svar på komentarsv; Hah det är min hund Ragge, smeknamn ;)


24 juli

Idag blev det en snabbis i stallet, jag ryktade lite snabbt sen fick Valle gå i skritten 10-15 minuter medan jag gjorde höpåsar och mamma mockade, Roynar fick oxå va med i stallet idag :D


Spa

Valle & Emilia, hans förra ryttare:


För att fylla ut med lite inlägg kan jag ju passa på att skriva att på söndag, efter NF-SM, så kommer vi åka med Valle till Örebro och hans förra ägare och så kommer han bo där lite mer än en vecka, som på spa.

Hans förra ägare, Ansi, hennes syster har nämligen egen gård där Valle stod innan vi köpte honom, så där kommer han stå och leva livet och vila ut ordentligt innan vi sätter igång inför höstens tävlingar :)

Now you know (y)


Ny design+header!

Vad tycks???

Gjorde headern och designen på typ 20 minuter så jag har ju inte suttit och filat... men jag är nöjd, kommer nog ha denna ett tag!

Komentera mer än gärna vad ni tycker!

kram

Bloglovin'

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1683018/fagelbroryttaren?claim=kg2arqu45s4">Följ min blogg med bloglovin</a>

Veckoplanering vecka 29-30

inget är spikat!

Lördag:
Skritta en sväng

Söndag: Uteritt

Måndag: Markarbete?

Tisdag: Träna dressyr

Onsdag: Jogga

Torsdag: Vila - åker till Vetlanda

Fredag: Tävling

Lördag: Tävling

Söndag: Vila - åker hem


New Forest Mästerskapen

Jaa jag har ju knappt skrivit något om tävlingen ja ska på om en vecka!
Nu på torsdag åker jag med mor och ponny till Vetlandaortens Ryttarförening och deltar i Svenska New Forest Mästerskapen!
Det är en tävling för alla New Forest-ponnysar, där är det dressyr och hoppning LC-LA och även utställning!

Det är 3e året i rad jag åker till NF-SM, första året var oxå i Vetlanda, dock med Kasper och utan framgång :P Förra året åkte vi med Valle och då var det på Örebros Fältrittklubb, kom 7a placerad i LA:1 på fredagen och 6a placerad i LA:4.

I år blir det också LA:1 och LA:4 samt utställning. LA:1 går på fredagen och LA:4, som även är mästerskapsklassen, går på lördagen, då även utställning.

I år kommer även Kaspers nya ägare och tävlar där, och Valles förra ägare Ansi följer med dom för att kolla och hjälpa till så det kommer bli superkul! :D

Så nu vet ni vad jag ska ha för mig nästa helg :P

Dagbok 23 juli

Idag blev det dressyr i ridhuset.
Det bra riktigt bra stundtals, okej stundtals. Det gick bäst i början, innan jag började pressa honom för mycket och jag blev på sämre humör. Va nog inte riktigt på träningshumör idag, det var dels därför det inte gick så bra :P

Iaf, red mycket skänkelvikningar och delar ur LA:4an som jag ska rida nästa lördag på NF-SM. Skänkelvikningarna kändes faktiskt väldigt fina, Valle flyttade undan fint och blev inte jätteöppen i formen. Sen red jag även ett par travökningar, den andra kändes jättefin! Vi fick bra flyt och takt och övergångarna kändes fina :)
I galoppen red jag mycket förvänd, vilket gick bra. Red även  sista uppridningen ur LA:4an som är lite annorlunda, man ska komma in i trav, göra halt och rygga på medellinjen och sedan fatta vänster galopp från ryggningen, galoppera fram till G och göra halt o hälsning.
Detta gick väldigt bra, Valle lyssnade bra på hjälperna och ryggade jättefint, lyssnade även bra på galoppskänkeln oxå :)

Jag är väl inte så nöjd med dagens pass, jag red riktigt illa och Valle kändes allmänt spänd och ville bara gnägga och stirra på läktaren... Men det positiva är att travökningarna och galoppen kändes fin!

Red i ca 50 minuter :)

Datorn gick inte med på att ladda upp ny bild så ni får en gammal ;)

Keep on going!


fortsätt så!! :D

Dagbok 22 juli

Idag Red jag både Picce och Valle!

Först Picce, honom red jag ut med. Red bara runt hotellet och klättrade någon vända i skogen, mest skritt, liite trav :) Red väl inte längre än 20-25 minuter antar jag ;)

Sen red jag Valle, för honom blev det hoppning i ridhuset :D
Det gick faktiskt riktigt bra. Började med att skritta fram och jogga igång lite, sen började jag bara med att trava bommar i båda varven, att han skulle gå lugnt före och efter bommarna och behålla takten, vilket gick bra!
Efter en stund satte mamma upp ett sockerbitshinder på sista bommen som vi travade över några gånger, sen tog vi till sist bort bommarna framför och hoppade bara sockerbiten några gånger i båda varven.
Sen hoppade vi även ett hinder som mamma hade satt upp på diagonalen, på 90 cm. Även detta gick bra i båda varven, haha Valle var sjuukt pigg, speciellt nu i slutet när jag började hoppa sockerbiten i galopp, han blev jättehet innan hindret så jag var tvungen att hålla in honom jättemycket och sen efter hindret sprang han iväg och tyckte det var jättekul :P

Sen red jag sockerbit-hindret i följd och även tvärtom. Efter det travade jag ner och skrittade av, sedan spolade vi av Valle innan han fick gå in i boxen :)

Tog några bilder på Picce idag, dock inget från ridningen på Valle :(Anonyma

Snälla ni som komenterar, skriv erat namn! Det är väldigt irriterande när jag får kritik från folk jag inte vet vilka de är, jag vill inte ta emot kritik från folk som är anonyma, då det kan vara så att denna Anonyma kanske inte vet ett skit om hästar eller ridning.

Om ni även har blogg så skriv gärna den, det blir mycket lättare att svara på komentarer och frågor när jag kan gå in på en blogg och göra det! :)

kram

Önskeinlägg - UtställningFörst och främst, Tack så mycket! :D

Jaa jag är ju inte direkt proffs på att visa hästar, har endast gjort det 2 gånger, en gång med min förra ponny Kasper och en gång med Valle... Men jag hittade en sida där det stod mycket bra info så jag lägger upp den här, hoppas det är vad du ville ha ;) Redigerar lite i texten, tar bort onödigt osv (:


För att din ponny skall göra ett gott intryck är det viktigt att den är ren och prydlig. Många passar på att bada sin ponny dagen före utställningen och ryktar sedan noga. Ryck kanske man och svans (och kanske även pannluggen) så att de blir jämna.
Naturnära raser som russ, shetlandsponny m.fl. ska inte flätas eller ha rosetter i man och svans. På andra raser, såsom t.ex. svensk ridponny är det tillåtet.
Om din ponny behöver skos om eller verkas gör du det c:a en vecka före utställningen. Om ponnyn är ömfotad kan den inte visa sina bästa gångarter.

Uppvisaren skall vara prydligt klädd, hel och ren. Du kan exempelvis ha ett par snygga byxor, enfärgad collegetröja, skjorta eller liknande och skor som är bekväma att springa i. Om du har långt hår så sätt gärna upp det. Tänk på att det är ponnyn som skall dra till sig blickarna - inte du!

Ponnyer som är tre år och äldre visas i träns med vanligt bett och tyglar. Om du vill kan du ta bort nosgrimman. Ett- och tvååriga ston och valacker kan ha grimma och grimskaft. Hingstar ska alltid visas i träns, från ett års ålder och uppåt. Hingstar ska visas av person över 16 år med hjälm. Domaren har rätt att byta ut olämplig uppvisare.Så här går uppvisningen till
Först samlas alla klassens deltagare i/utanför ringen. Därefter tas ponnyerna fram en och en för bedömning medan de andra väntar på sin tur.
Kom i tid och håll koll på vem som är i tur in för bedömning.
Vid bedömningen ska du först ställa upp ponnyn framför domaren med den manfria sidan mot honom eller henne.
Ponnyn ska stå så att domaren ser alla fyra benen:


Därefter visas ponnyn i skritt och sedan i trav. I skritt ska ponnyn röra sig lugnt men med framåtbjudning. Du ska gå vid bogen på ponnyns vänstra sida.
Tyglarna håller du som när du leder ponnyn, i höger hand under ponnyns haka och tygeländen i vänster hand. I trav tar du tygeländen i höger hand.
Ponnyn ska röra sig snabbt med taktfasta rörelser. Föl visas delvis lösa, träna så att fölet är lätt att fånga in.

Klassvinnare och BIS (Best In Show)
När alla ponnyer är bedömda får deltagarna gå runt ringen igen medan domaren bestämmer sig för vilken ponny som är bäst, näst bäst osv. Även om två eller fler ponnyer får samma poäng så väljer man ändå ut en etta, en tvåa, en trea osv. i varje klass.
När domaren placerat ponnyerna i turordning får publiken höra vad varje ponny har fått för poäng och kritik. Därefter är det prisutdelning.
Den bästa ponnyn i varje klass kallas klassvinnare. På vissa utställningar väljer man att inte avslöja klassvinnarens poäng för att det skall bli mer spännande.

Bland de anmälda fölen koras Bästa föl och Reserv bästa föl som går vidare till BIS-finalen vid dagens slut.

De vuxna ston, valacker och hingstar som tilldelats guld eller blivit klassvinnare med 38 poäng eller mer är med i sista klassen, och vinnaren i den blir BEST IN SHOW (BIS) och den som kommer tvåa blir reserv BIS.


21 juli

Idag har jag vart stalledig och Valle har vilat, tror även att han fick gå i hagen heldag idag så det va nog skönt för honom ;)

En bild från Kågeröd ;)


Dagbok 20 juli

Idag var det meningen att jag skulle ta ett lugnt jogging pass på utebanan, men mamma var ute på promenad med Ragge hela passet och jag brukar ha svårt för att hålla mig till jogging när jag är på banan... heh :P
Skrittade iaf fram först såklart, sen joggade jag i låg form, många varvbyten och övergångar. Samma i galopp och skritt, mycket ställa, böja och jobba i rund form.
Sen började jag göra mycket halter och där fastnade jag och började trimma haha. Märkte att varje halt ställde Valle upp sig snett, antingen med bara bak eller alla fyra ben. Så jag red mycket halter, koncentrerade mig på att ge hjälperna jämnt för att minska risken att han skulle ställa upp ojämnt :P Efter en stund med kämpande fick jag till några riktigt fina halter och då joggade jag ner och sedan fick Valle gå i skritten 10 minuter medan jag gjorde höpåsar ;)


Bild från framridning på Kågeröd, jag rider lätt!

Svar på komentarSvar: Nej om man får ett/flera kval i år men inte deltar i SM har man kvar kvalen året därpå oxå, så jag har redan ett av 2 kval som man behöver ;)


Förlåt för den sugiga uppdateringen men strax kommer dagbok ;)

Tävlingen 17-18 juli!

Jaa det var ju tävling på Kågeröd i helgen, vilket gick okej ;) Vi åkte mest dit för att jag skulle få mitt andra SM-kval..

Lördag:

Regional Lag-03: Gick ganska bra, jag hade tyvärr inte fått igenom honom helt så han slog upp huvudet några gånger i programmet, men jag red iaf inte fel, vilket jag brukar göra i det programmet haha :P
Fick 66,571% och kom fyra, precis utanför placering. Det var endast 3 placerade, och egentligen skulle c- och d-ponnysarna vara ihopslagna, men det ändrades, men om det hade vart så hade jag blivit placerad :P
Jag tycker tyvärr även att ett par ponnyer som fick placering i min klass blev väldigt överbetalda... Men det finns inget att göra åt saken ;)

Söndag:

Nationell FEI's lagtävlan: Gick okej, inga felridningar men Valle kändes seg och jag vågade inte rida ordentligt. Jag hade fått igenom honom mycket bättre så det blev inga uppslagningar av huvudet i programmet :P
Domarna gav;
Domare H: 61,94%
Domare C: 63,05%
Domare M: 61,11%
vilket sammanlagt blev 62,03% och 14e plats/20 startande.


Nationell FEI's mästerskap: Gick mycket bättre än förra klassen, Valle kändes lite piggare och jag vågade rida mer. Red dock fel en gång... riktigt surt då jag såklart vet att det inte är så som jag red xD
Iaf, domarna gav:
Domare H: 62,36%
Domare C: 61,05%
Domare M: 63,94%
sammanlagt blev det 62,45%, jag tycker att det var lite snålt, trodde att jag skulle få kvalet, men huvudsaken är att jag är nöjd och ritten kändes bra, vilket jag är och den gjorde ;)


Stannade på väg till Skåne hos min älskade vän Helena för att luncha ponnyn, mys vare :') Tack för att vi fick pausa där! <333

Fler bilder kommer senare ;)

Dagens Fråga - 19 juli

Hur långt har du som längst åkt för att tävla? :D

I'm back

Jaa nu är jag hemma igen!

Anledningen till att jag va så hemlighetsfull med vad jag skulle göra i helgen var att vi höll det hemligt för en del personer som läser min blogg :P

MEN nu är vi hemma, och gissa vart vi va fre-mån? SKÅNE! :D

Var och tävlade, reg & nat på Kågeröds Lantliga RF.

Kommer strax resultat från helgen, samt en del bilder, måste bara ladda upp dem ;)

Bye!

Nu var detta mitt sista inlägg för helgen, återkommer med massa nytt på tisdag!

kram

Dagbok 15 juli

Idag testade vi som sagt Equimallen för första gången innan passet!
Jag tror att det fungerade för Valle var jättepigg och på, speciellt i slutet av passet, dock vet man ju inte eftersom att vi aldrig hade använt det förut, men vi får se nästa gång vi testar, då lär vi ju märka om han beter sig likadant :P

Passet gick väl helt okej, i början kändes han lite för olyssnande så det blev en del övergångar som för det mesta gick bra.
När vi kom igång började jag i galopp, red mycket förvänt och en del enkla byten, några blev bra men nu började han bli mycket piggare så det blev rätt slarvigt, med travsteg osv.
Red även några galoppökningar på långsidan, upptagning innan hörnet, 8meters halvvolt tillbaka, förvänd halva kortsidan och sedan enkelt byte. De första gångerna så gick det inte så bra, för det första blev ökningarna alldeles för mesiga och för det andra hann jag ändå inte korta upp honom för att få plats till en 8meters.
Men när jag fick mer kläm på upptagningarna efter ett par gånger och Valle fattade att han skulle öka, ja då jäklar! Haha Valle spurtade iväg och jag fick ändå tillbaka honom mycket bättre än innan så vi fick till några fina 8metrare! De enkla bytena gick väl helt okej, inga solklara, perfekta 8 poängare men minst 6or på de flesta ;)
Red lite andra övningar bara 1-2 gånger, dessa gick helt ok, några missar såklart (:

Arbetade såklart även i trav :P Red en del slutor, och även öppnor och skänkelvikningar.
Några slutor blev väldigt fina, men majoriteten blev för stela, och en fattade han även galopp i (en framåt slutet av passet, där han blev piggare :P). Men de fina kändes väldigt fina iaf!
Öppnorna idag kändes toppenfina, underbara ponnyn :D
De flesta skänkelvikningarna blev Valle alldeles för stel i nacken och hög i formen i, men några blev bra :)

Avslutade med några travökningar som kändes toppen! Första tappade vi takten lite i, men han höll ut hela diagonalen, de två sista fick vi till en mycket jämnare takt utan att tappa formen, blev dock lite segt i slutet av den sista.

Efter detta joggade jag av, sedan gick Valle i skritten en stund medan en annan tjej duschade sin häst, sedan fick även Valle en dusch (:

Några bilder från gårdagen och även idagdagen :D

Nyskodd och fin om hovarna!


Jag hade gott om tid på mig när hovslagaren var klar och jag hade fixat massa grejer.. så jag klippte, ryckte och knoppade manen :D haha, vad tycker ni om knopparna??


Snygging, jag tycker att han passar jättefint i den där färgen på läder, vad tycker du Ansi? ;D


*suddig bild, men jag är stolt ändå*

Från idag!

Det blev en rejääl dusch, han var väldigt svettig och även skitig, han var heller inte glad efteråt hah :P

Svar på kommentar

Om Aloha:


Svar; Trots att det inte har med hästar att göra ska jag svara på den här kommentaren om Ragge :P Han gick in i något hemma tror vi för en vecka sen och fick en skada på hornhinnan i ögat, så vi var på återbesök idag och kollade så att det hade läkt, vilket det hade gjort, så det var ingen stor grej men japp (:


Strax kommer dagbok från i eftermiddags och även en poll! ;D

Aloha

Nu har vi precis vart på kliniken med våran hund, Ragge (:

I alla fall, nu ska vi åka till stallet, ska testa Equimallen idag, hoppas jag märker skillnad! Inlägg kommer senare ikväll, håll ut ;)

kram kram

10 saker ni inte visste om Valle

¤ Han har tävlat fälttävlan och hoppning med förrförra ägaren

¤ Tillsammans med sin förre ryttare Emilia vann han DM 4 år i rad

¤ Han är guldbelönad på utställning

¤ Han har haft kolik

¤ När han var liten blev han biten på örat så ena örat är snett på toppen;


¤ Han älskar bananer

¤ Han förstår sig inte riktigt på sockerbitar :P


¤ Det går inte att rida med "vanliga" nosremmar (engelsk nosgrimma, aachen osv) då han får ont i tänderna

¤ När han inte "vill" arbeta när man rider så stannar han och böjer halsen och trycker näsan mot mitt ben och vill gosa istället :P


¤ Han (elr jag?) har svårt för att gå i sluta, han blir alldeles för stel i nacken och lämnar gärna baken efter sig


Dagens fråga 15 juli


Nytt!

Good morning!

Igår fick jag en väldigt bra komentar, en sån jag har velat ha länge! Den va full med konstruktiv kritik som jag har tagit åt mig, så nu ska bloggen förhoppningsvis bli bättre!

Vi börjar med en enkel Dagens Fråga i nästa inlägg, hoppas nu att alla svarar?

Jag tänkte dock ta en bloggpaus fre-mån, kanske kommer något inlägg på måndag kväll, men jag garanterar inget (:

Kram på er!

Dagbok 13 juli

Innan stallet åkte jag och mamma en sväng till Vaxholm (typ?) och köpte ett nytt 'foder' till Valle, flytande malt-naturligt-grejs som man ska blanda i maten innan ridning (i vårat fall innan tävling ;)) som tydligen ska göra hästen piggare och som även är bra för magen osv, hoppas att det fungerar nu! :D


Equimall hette den ;)


När vi väl kom till stallet var det uteritt som stod på schemat! Gjorde iordning en gosig Valle och stack ut. Vi red bara bort till lilla havsängen, joggade en stund där och sedan red vi tillbaka, fast en annan väg :)
Valle var vääldigt pigg, speciellt när vi red 'mot' stallet haha :P

Det gick i alla fall bra, var väl ute i 30 minuter (:

Dagbok 12 juli 2010

Idag blev det dressyrträning igen :)

Skrittade fram runt hotellet.
När jag väl började arbeta kändes Valle seg så jag red mycket övergångar, skritt-galopp, halt-trav-halt-galopp osv tills han lyssnade bättre på mina hjälper.
När han gjorde det red jag mycket skolor och skänkelvikningar för att få honom mjukare och mer arbetande i bakbenen. Det gick bra!
I galoppen red jag en del enkla byten och förvänd galopp som den är i FEI-programmen, vilket även det gick bra :)

Red i ungefär 50 minuter, sen spolade vi av Valle :)

Bilder från igår när vi red ut ;)Dagbok 11 juli

Idag blev det en barbacka-tur i shorts! :D
Riktigt skönt var det. Red bort och skulle testa att bada med ponyn. Vägen dit gick bra, och när vi svängt av asfaltsvägen och kommit ifrån alla hus var det en sand/grus skogsväg som var helt otrafikerad, superbra väg verkligen!
När vi väl kom till stranden hade nån gubbe satt upp ett jäkla TÄLT där och det blåste ju så Valle vart jätterädd för tältet (och gubben, som jag inte vill nämna något om här!), så vi red tillbaka...
Men det blev en ganska rejäl tur ändå, trots att vi mest skrittade, endast lite trav och galopp på grusvägen, och vi red vid halv 8-8 på kvällen blev Valle svettig på halsen och där jag satt, arbetade ju förstås i formen så ;)

Osis med stranden men vi får gå dit en annan dag ;) Annars skötte sig Valle utmärkt <3

Mamma har tagit lite bilder med mobilen men jag har inte laddat upp de, så jag gör det imorrn :)

Dålig stil

Jag måste faktiskt tycka att ni är väldigt dåliga på att komentera ;)

Visst om ni inte komenterar dagböckerna eller veckoplaneringarna, men när jag skriver ett inlägg där jag vill att ni ska skriva önskemål på roliga inlägg, för att göra bloggen bättre, då kan ni väl försöka? ;)

Jag har ju trots allt 18 besökare om dagen i snitt, ibland fler, ibland färre såklart (:

Så nu frågar jag igen; Har DU något tips på inlägg för att göra bloggen roligare? Snälla skriv då, det finns inga dåliga förslag!

:D

10 juli

Idag följde Etta med till stallet!

Tränade dressyr i ridhuset, det gick toppen!!! Valle var sjukt pigg och på, trots värmen! Tränade mycket programdelar som vanligt, skolor, enkla byten, förvänd galopp, galoppvolter osv.
Det mesta gick superbra, enkla bytena blev dock svåra då Valle som sagt var så pigg :P
Fick till flera riktigt fina travökningar och en speciell galoppökning that turned out great!

Finns inte mycket mer att skriva, Valle var obeskrivligt duktig idag :D Red endast i 30 minuter, det räckte gott och väl. Sedan spolade jag av honom sen fick han gå i skritten 25 minuter för att torka ;)

Efter att vi vart på Fågelbro åkte vi till Ettas häst Kidden och jag fick rida honom :) Det gick helt okej, han var dock ganska seg och jag hade glömt min utrustning på Fågelbro så det blev ju inte direkt dressyrtrim :PHar ingen bild på Kidden just nu :(


Dagbok 9 juli

Idag blev det ett joggingpass på utebanan.
Valle kändes fin! Jobbade mest bara i rund, låg form, mycket övergånger, varvbyten mm för att få honom mjuk. Det gick bra, han blev lite ouppmärksam på mig några gånger dock men bara korta stunder.

Red väl i ungefär 40 minuter skulle jag tro, skrittade av ute sen :)

Gammal bild på Valle :P

Veckoplanering vecka 27-28

Fredag: Jogga

Lördag: Dressyr

Söndag: Uteritt

Måndag: Dressyr

Tisdag: Uteritt

Onsdag: Skritten

Torsdag: Dressyr

Fredag: Vila


9 juli

Godmorgon!
Idag bär det av till stallet i eftermiddag, vet dock inte riktigt vad jag ska göra med ponin... Antagligen joggingpass eller liknande :)

Strax kommer veckoplanering fram till nästa fredag, känner att det behövs nu ;)

Tips på andra roliga inlägg jag kan skriva, för att göra bloggen mer läsvärd? Vad som helst, komentera bara! :D


8 juli 2010

Idag blev det ett dressyrpass på utebanan!
Det gick toppen. Valle var jättemjuk och fin i sidorna, och trampade på jättefint med bakbenen redan från början av passet!


Tränade mycket övergångar, slutor och skrittpiruetter (bakdelsvändningar).
De flesta slutorna kändes toppenfina, Valle ställde ordentligt och hängde med med baken utan att bli stel i nacken. 
Bakdelsvändningarna idag... åh va det blev bra!!! Jag klarade av att hålla kvar honom i formen genom hela vändningen, och samtidigt ställa ordentligt och han trampade på toppenbra med bakbenen! Mamma sa också att de såg jättefina ut :D

Jag själv tänkte också hela tiden på att hålla handen korrekt, att hålla tummarna uppåt och lillfingrarna neråt och mot min mage. Det gick bra, och mestadels av passet (framåt mitten av passet ) fick jag igenom Valle så bra att jag kunde höja händerna mer och därmed inte luta dem mot fårskinnspadden, då jag oftast har händerna lite lutande mot den och mer så att händerna 'ligger' ner, med handflatan mer vågrätt neråt än lodrätt.
Men som sagt gick det mycket bättre än det brukar, och det är nog också en av anledningarna att det gick så bra idag, ryttarens sits och hjälper påverkar så mycket mer än man tror!

Är i alla fall supernöjd med passet idag! Vet inte riktigt hur länge jag red men inte mer än 50 minuter, sen spolade vi av Valle och sedan fick han gå i skritten 15 minuter :)

Gammal och dålig bild ;)

7 juli

Idag var jag stalledig och Valle vilade ;)


Grejer

Har förresten glömt att skriva en sak!
För några dagar sedan fick vi 2 fulla IKEA-påsar med hästgrejer av Cina & Rosanna! Några täcken, ländtäcken, grimmor, lädergrimmor, tränsdelar, flera schabrak, boots, tömmar, 2 typ tömkörningsträns (?) mm!

Ville bara passa på att tacka så så så mycket för grejerna, även fast, vad jag vet, varken Cina elr Rosanna kollar bloggen :P

Har bara bild på grimmorna ;)
Den överst längst till höger är superfin!! Älskar oxå den klarblåa men den var för liten D:
Och de bruna lädergrimmorna längst ner... dreggel!!!<3


Dagbok 6 juli

Idag blev det ett pass på utebanan.
Travade och galopperade över bommar, galopperade cavaletti och i slutet hoppade jag några gånger på ett sockerbitshinder.
Det gick bra! Valle var ganska pigg och tyckte att det var jättekul! Mellan cavalettin och bommarna och så red jag jogging, låg rund form, mycket ställa, byta varv, enkla byten, övergångar osv. Valle kändes jättemjuk och fin, och han arbetade på bra med ryggen tack vare bomövningarna! ;)

Red kort och intensivt, 25 minuter, sen dusch och 25 minuter i skritten :)

Jag knoppade även Valle idag innan passet, för att öva, vill gärna börja göra det själv innan tävling nämligen :P De flesta knopparna blev dåliga, men det var första gången jag knoppade hela manen själv och manen är väldigt jobbig!Jag är typ nöjd med den första och den sista... hah :D

Dagbok 5 juli

Idag red vi ut en sväng ;)

Red först ut på skogstigen mot ängen, fast istället för att rida till ängen tog vi en annan väg mot sjöängen, skrittade in i skogen vid hotellet och runt där.
Mest skritt idag, även lite trav och galopp, Valle var mycket pigg och glad!


Dagbok 4 juli

Åkte ut till stallet en kortis när jag kom hem, red lite barbacka på utebanan :)
Valle var pigg, red mest skritt och lite galopp, han fick för sig att han skulle bocka några gånger haha, även han kan vara busig ibland :P

Men det gick bra iaf ;)


Helgen 2-4 juli 2010

Jaa jag har ju vart i Karlstad i helgen, följde med min vän Ebba, hennes mamma Helena och hennes kompis Amanda när hon skulle tävla! Samma tävling som jag skulle vart med på egentligen ;)

Träffade iaf även Mathilda, hennes mamma Åsa och hennes vän Camille där, och Mathilda tävlade!
Träffade också min gamla kompis Alicia som var och tävlade sin B-ponny Brodals Mistral ;)

Det har gått jättebra för både Ebba och Mathilda! Det var deras debut nationellt och båda red FEIs lägtävlans program lördag och söndag.

Valle vilade fredag & lördag ;)

Fredag:

Alicia Carlsson & Brodals Mistral:
Red LA:2 på 63,72% sammanlagt och kom 2a!
Domare H: 275
Domare C: 266
Domare M: 281

Lördag:
Ebba Widell & Touch of Class (Totte):
Hon red på sammanlagt 58,98%, det blev tyvär flera grova missar med mycket avdrag pga av det och så gick Totte i lite för öppen form.
Domare H: 202 poäng
Domare C: 221 poäng
Domare M: 214 poäng

Mathilda Andersson Antelli & Felix:
Red på sammanlagt 60,37%, inga stora missar ;)
Domare H: 224
Domare C: 216
Domare M: 212

Alicia Carlsson & Brodals Mistral:
Red på sammanlagt 61,39% i LA:2.
Domare H: 275
Domare C: 257
Domare M: 260

Alicia Carlsson & Brodals Mistral:
Red LA:P0 på sammanlagt 63,18% och vann klassen!
Domare H: 285
Domare C: 288
Domare M: 280

Söndag:
Ebba Widell & Touch of Class (Totte):
Red på sammanlagt 63,88%, inga missar och formen var mycket bättre idag, hon fick till och med plus för den! Hon kom placerad 2a med bara 1 poäng mindre än vinnaren!!! :D
Domare H: 235
Domare C: 226
Domare M: 229

Mathilda Andersson Antelli & Felix:
Red på sammanlagt 61,94%, inga missar förutom att hon red fel, annars finare ritt än i lördags!
Domare H: 228
Domare C: 207
Domare M: 234

Alicia Carlsson & Brodals Mistral:
Red på sammanlagt 54,87% i LA:4an.
Domare H: 227
Domare C: 229
Domare M: 219

Alicia Carlsson & Brodals Mistral:
Red LA:P0an på 56,44%.
Domare H: 270
Domare C: 245
Domare M: 247

Lite bilder ;) :

Alicia & Mistral
Mathilda & Felix
Ebba & Totte

Fler bilder hittar ni på min Facebook, Ida Meyer Pantzar, inom ett dygn ;)

Dagbok 1 juli

Red lite dressyr i ridhuset.
Det gick bra! Tränade mycket skolor, speciellt slutor, och enkla byten och ökningar.
Slutorna kändes fina, han ställde mycket bättre i nacken än normalt sett, enkla bytena och ökningarna kändes också bra!
Jag tänkte också mycket på min hand, att hålla den stadigt i rätt position.

Jag kommer ärligt talat inte ihåg så mycket mer av passet ;s men men :D


30 juni

Idag fick Valle vila, det blev bara cirka 20 minuter i skritten ;)

Red dock Piccolo, det gick bra! Red inte så länge, bara cirka 40 minuter. Tränade mest på formen och mycket trav o galopp, att han inte skulle springa ifrån arbetet i galoppen, mycket serpentiner i trav och volter i galopp.
Det gick som sagt bra!

Dagbok från kursen!

Förlåt för att jag inte har skrivit något på en vecka, men jag har haft fullt upp och 2-4 juli var jag i Karlstad!
Iaf; har ju som sagt vart på en kort kurs för Gunilla på hennes gård. Vi red 2 pass på måndagen och ett på tisdagen, 28-29 juni:

Dag 1:

Första passet; Gick toooppenbraa! Först red jag fram ganska kort stund, det var ju så sjukt varmt så jag ville inte ta slut på Valle :P
När passet började så red jag först FEIs lagtävlansprogram och Elena filmade. Det kändes jättebra, fast skolorna blev stela (såklart :P) och så ryggade jag ett steg för lite och enkla bytena blev lite hastiga.. Men Valle kändes jättefin! När programmet var klart så tränade vi på öka-minska i galoppen, det gick jättebra, speciellt i slutet! Sen skrittade vi av och red tillbaka till gården :)

Andra passet; Gick också jättebra! Red fram ännu kortare nu. Vi började lektionen med att träna på skolorna, och speciellt slutorna kändes mycket bättre än det första passet! Tränade även på bakdelsvändningarna, vissa blev toppenbra :D I slutet av passet red jag igenom programmet igen, och det gick mycket bättre än förra passet, inga stora missar alls!

Dag 2:

Idag red vi på utebanan hemma hos Gunilla (red i ridhuset en bit bort dag 1). Det gick bra! Vi tränade mest på övergångar, tempoväxlingar och jag fick tänka mycket på att hålla handen korrekt och stilla. När jag väl höll handen rätt och stadigt på ytter, vilket jag kan va dålig på ibland, så gick Valle i en mycket bättre och finare form och övergångarna blev genast bättre, och han slog inte upp huvudet då!


Är jättenöjd med alla pass!!! Valle kändes verkligen toppenfin båda dagarna, jag är så nöjd!

Kan tyvärr inte lägga upp några bilder då jag inte är inne på min dator men det kommer imorrn!