30 mars 2011

Mamma åkte till stallet direkt efter jobbet så jag var stalledig. Men Valle gick i skritten 40 minuter - toppen! =)

29 mars 2011

I tisdags blev det en mysig uteritt! Hade snodden på för att Valle inte skulle gå och spänna sig. Arbetade mest i skritt. Började med att gå mot Malma-hållet bort till långa backen, sedan tillbaka. På väg tillbaka så gick jag upp på en stig och travade lite, samt klättrade 3 vändor i en backe =)

Valle skötte sig näst intill perfekt, duktiga lilla ponny :D

Gammal bild heh =)

28 mars 2011

I måndags var det äntligen träning för Gunilla! Det gick så otroligt bra, Valle var superfräsch och pigg och riktigt rolig! Jag red fram i ungefär 35 minuter innan passet, mycket lösgörande.

Passet bestod mest av skritt, det var välbehövligt! Känns alltid som om man nästan hoppar över skritten lite tycker jag, och det är ändå en väldigt viktig del i allt. Vi red mycket tempoväxlingar och bakdelsvändingar, samt några över gångar skritt-halt-ryggning-galopp-skritt osv osv =) Det gick som sagt sjukt bra! Bakdelsvändningarna var inte så jättebra, speciellt inte i början, men jag kunde i alla fall peka ut de flesta felen och sedan göra det bättre nästa gång, vilket kändes bra haha! Jag har alltid vart halvdålig på att känna sånt, när instruktörer har sagt till exempel att jag ska känna hästens bakben under mig osv, så har jag liksom.. inte känts så mycket :P Men jag tycker att jag börjar bli bättre och känsligare för det!

Tempoväxlingarna vi arbetade med gick otroligt smidigt! Jag tycker att det är väldigt svårt att rida i en taktfast skritt och ha hästen i form, utan att stegen kortas/längs om vartannat, så jaa - träningen hjälpte verkligen! Red samlad skritt, ökad, mellanskritt osv i olika kombinationer innan vi började med halterna och ryggningarna, som även dessa gick jättebra!

Jaa, alltså jag är otroligt nöjd med passet, och Valle var sjukt duktig! :D


gammal gölle-bild! <3

27 mars 2011

Idag stod en mysig uteritt på schemat! Hade snodden på, och red endast i skritt. Vi red bort till Nils-Emils (aka Iskällarvägen). På väg dit gjorde vi ett stopp och gick upp i skogen på en stig för att se om man hamnade någonstans, men vi var tvungna att vända efter en kort stund, stigen tog nämligen slut :P
Red hela vägen till stranden på Nils-Emils, och sedan tillbaka. Arbetade bara i rund, låg form och tänkte på att försöka hålla jämnt stöd. Det gick jättebra idag, Valle var på väldigt bra humör! När vi red på asfaltsvägen så reagerade han inte på en enda bil som kom - och idag var det som rena rama E4an ute på Fågelbro! Det måste åkt förbi minst 20 bilar när vi gick där, herregud :P

I alla fall - duktig ponny som sagt! Vi var ute i en timma, perfekt!

Nu ska jag sova och tagga inför Gunilla-träning imorgon! =D


Shopping 26 mars 2011

Idag har det vart en bra dag! =D Började med att åka till Lyckås och mamma köpte en ny hjälm till mig, det blev en Charles Owen Fiona's Hat! Den är såååå fiiin och jag är såååå glaaaad! =D

Sen åkte vi och hälsade på hos Ann-Catrin & Bellan! Vi fikade och mamma & Ankan babblade en massa ;)

Efter det bar det av mot stallet. Idag red vi runt hotellet, långa slingan, och travade lite fram och tillbaka på en grusväg som avviker lite från slingan. Valle var pigg! Jag hade på snodden för att han inte skulle gå och spänna sig så himla mycket hela tiden, och jaa - jag lär ju använda den oftare ;)

När vi kom till stallet möttes vi av hela familjen Carlsson, inklusive Rut och Nattis! Väldigt trevligt var det =)

När vi var klara i stallet åkte vi till BW Ridsport i Gustavsberg för att kolla lite, de ska stänga så de har 40-70% rabatt på allt i butiken under helgen! Vi köpte en stövelväska (välbehövligt!!) av märket John Whitaker, ett par bruna Roeckl ridhandskar, en Equipage vårjacka till mami, Superbra Hästsalva, arnika samt kylgelé! Jag är så glaaaad över att jag slipper bära runt på mina stövlar i kartongen vi fick dom med hahah! =)) Tack min älskade mamma<3

Bilder på dagens inköp ;)
Happy Happy Happyy!

24-25 mars 2011

Joggade i ridhuset igår. Kände att jag var ringrostig, och det känns ju att Valle har vilat i drygt 3,5 veckor ;) Men det gick i alla fall bra, Valle var pigg! Han kändes lite stel och okänslig i munnen dock, men så brukar det vara när han har vilat. Är nöjd med passet, red nog 40 minuter.

Idag började vi med att skritta ut i vårsolen! Var nog ute i 20 minuter, gick en bit mot Malma och tillbaka. Mest skritt och liite trav. Arbetade i rund form och tänkte verkligen på att han skulle vara avslappnad. Känner dock att jag nog ska börja använda snodden när vi rider ut, Valle är för nonchalant mot mig, och han går bara och spänner sig hela tiden, det är inte okej :P
När vi kom tillbaka till stallet gick vi in en liten stund i ridhuset, inte mer än 15 minuter. Galopperade runt fyrkantspåret ett varv åt båda hållen, sedan 3 varv åt båda hållen i trav. Fokuserade endast på att Valle skulle gå i extremt lång och låg form, vilket gick ganska bra! =)


Planering fram till Högbo

Fredag 25/3: Jogga ute samt inne

Lördag 26/3: Rida ut

Söndag 27/3: Skritta ut och arbeta

Måndag 28/3: Lugn träning för Gunilla

Tisdag 29/3: Jobba i skritt

Onsdag 30/3: Skrittmaskinen

Torsdag 31/3: Jogg-pass - skritt-galopp

Fredag 1/4: Olof kommer och kollar på Valle.

Lördag 2/4: Kondition, galoppintervaller

Söndag 3/4: Skrittarbete ?

Måndag 4/4: Hanchenträning

Tisdag 5/4: Galoppintervaller

Onsdag 6/4: Skritten

Torsdag 7/4: Joggpass

Fredag 8/4: Galoppintervaller

Lördag 9/4: Uteritt, mycket galopp och skritt

Söndag 10/4: Uteritt

Måndag 11/4: Gunillaträning

Tisdag 12/4: Galoppintervaller?

Onsdag 13/4: Skritten

Torsdag 14/4: Promenad

Fredag 15/4: Åker till Högbo

Lördag 16/4: Tävling

Söndag 17/4: Tävling

Lite planer

Igår åkte vi äntligen bort till Örebro för att hämta Valdemar! =D Det gick jättebra att åka, vi kom fram till stallet 22.15, usch usch. Då lastade vi bara ur och fixade hans vatten osv.

Idag kommer hovslagaren nu på morgonen så mamma åker dit nu, sen efter skolan ska vi dit igen, så ska jag hoppa upp och jogga lite! =D Mamma pratade med Olof igår och han sa att vi skulle börja jogga igång honom nu, sen kommer han nästa fredag till stallet och kollar på Valle. Det kändes lite onödigt med ett återbesök just för att det bara var "smålir" förra gången, och Olof skulle ändå till Värmdö den dagen för att kolla på en annan häst, så det var ju toppen =D

Efter dagens pass, när jag har känt hur Valle känns, kommer jag lägga upp en planering fram till nästa fredag =)


Hemma igen

Japp, kom hem i söndags kväll, har dock inte haft något att skriva om ;)

Valle har ju vart hos Britta i Örebro under veckan. Han har fått laserbehandlingar och igår var kiropraktor-Micke och behandlade honom, så han har nog haft det riktigt bra!

Vi kommer åka och hämta honom nu i veckan, sen får vi se vad vi ska hitta på.

Kanarieöarna

Japp, imorgon bitti flyger vi till Kanarieöarna, så vänta er ingen update! Valle står hos moster Britta i Örebro nu, vi körde dit honom idag, där ska han va under veckan!

Hörs när jag kommer hem, i mitten på nästa vecka! Kram på er =)

Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen

Bilder lånade från Fågelbro Säteri's och Fågelbro Ridklubb's hemsidor.


Stora stallet samt parkeringen, Valles box är det andra fönstret härifrån ;)


Utebanan samt kortsidan av rihuset, kafeterian brevid porten.


Utevolten samt gången till stora hagarna, sett från stallplanen mellan volt & ridhus.


En av de stora hagarna, ridhusets långsida åt höger.


Närmare bild på gången mot hagarna.


Ridhuslångsida åt vänster, stall Solheim som ligger vägg i vägg, samt skrittmaskinen åt höger.


Kortsidan på ridhuset, sett från verandan vid kafeterian.


Stallplanen och andra långsidan av ridhuset, skrittmaskinen ligger åt vänster. Sett från verandan.


Skrittmaskinen.


Långsidan & ena kortsidan av stora stallet.


Nu kanske ni fick en lite bättre bild av Fågelbro? =)

4-5 mars 2011

Har promenerat runt hotellet både idag och igår, 20 minuter.


Senaste dagarna

Jaa, det har ju inte vart mycket att skriva om nu när Valle inte gjort något.

Igår boxvilade han bara så jag pysslade om honom. Idag var jag i stallet vid lunch, fixade allt och sedan blev det en promenad runt hotellet på 20 minuter.

Jaa, inte speciellt kul ;)


Klinikbesök 1 mars 2011

Japp, idag var vi på säsongs-checkup på Mälarkliniken. Det var ju planerat att göra det nu innan säsongen drar igång ordentligt, plus att han inte känts riktigt riktig senaste dagarna.

Vi gjorde böjprov och longerade. Valle var fin i kroppen och hade inga markeringar i lederna, förutom i bakknäna, ungefär 1 grad på varje ben. Han var även väldigt väldigt känslig muskulärt i armbågarna i fram.

Vi behandlade i alla fall båda bakknäna samt båda fram armbågarna, "finslip" som Olof sa. Känns ändå rätt bra, det var ju trots allt inget i lederna eller så, och det är ju lederna som känns värst.

Nu ska vi i alla fall på återbesök den 22a mars. Fram till dess blir det: boxvila imorgon, sedan 20 min skritt/dag en vecka, sedan 30 minuter skritt uppsuttet på stigar osv 2 veckor, och dagen innan återbesöket ska jag rida igenom och känna på honom i de olika gångarterna och så.

Det känns så jäkla trist alltså... Det har ju ändå bara gått 4 månader sedan han friskförklarades, och han har nya reaktioner nu. Känns inte som att Valle kommer hålla på den nivån vi satsar på längre.


från ett besök på kliniken i höstas

KvK träning igår, 28 februari 2011

Japp, igår var det träning för Kristian igen, på Högdalens Gård denna gång! Red tillsammans med Lee-Electra i 45 minuter. Det gick rätt bra. Valle kändes lite trött efter tävlingen, och väldigt stel i vänstervarv, i halsen liksom.

Började med att arbeta på två stora volter, som en 8a. På varje öppen del av volten flyttade vi som skänkelvikningar undan innerskänkeln, sen vid voltbytet gjorde vi avsaktning till skritt, skrittade några steg, sedan trav igen. Fick upp ett rätt okej tempo, och skänkelvikningarna undan högerskänkeln satt fint! Som sagt var han stel i vänstervarvet och jag fick inte riktigt till någon speciellt bra skänkelvikning där över huvud taget.
Sen fortsatte vi med att göra öppnor på lånsidorna i båda varven. Öppna halva långsidan, 10 metersvolt och sedan fortsätta i öppna till kortsidan. Även här var han otroligt ovillig i vänsteröppnorna, vet inte vad det var ;s

Arbetade även en del i förvänd galopp samt tempoväxlingar i trav. Förvända galoppen gick rätt bra, även tempoväxlingarna =)

Fick väldigt bra tips av Kristian hur jag ska skänkla (haha det där lät väldigt amatör-aktigt!), men liksom typ kicka till honom när han måste reagera mer. Har även känt att jag har börjat sitta i stolssits mer?! Mina ben är liksom alldeles för långt fram, inte okej! Måste tänka mycket mer på det nu, så det inte blir en hemsk ovana.
Lee & Electra


Kristian
Annelie kom och kollade :D


Kortad trav. Seriöst mitt ben? Omg =(