31 augusti

Today is my birthday :D

var stalledig, mamma var i stallet under dagen och Valle fick nya skor :)

Bilder på det hästrelaterade jag fick i present ;D


underbart snygga ridbyxorna från Martha Ridewear, hade dom i skolan idag och ingen märkte att det var ridbyxor haha :D


Detta finfina halsbandet från LUC of Sweden, som ni ser med långa dressyrbanans bokstäver :D


Swarowskipannbandet, böjda med silverstenar längst ner :D

30 augusti

Idag följde min käre vän Cassie med till stallet och hjälpte till :D Gick först med Valle 20 minuter på utebanan, sedan 15 minuter i ridhuset :)

old pic

29 augusti

Today blev det 2 kvartars promenad på ridbanan, Valle var gosig.. hih :)


Veckans fråga!

Nu har jag kommit på en ny idé ;)

I menyn till höger ser ni en poll nu eller hur? Jag ska börja ha en varje vecka och fråga olika frågor, så Snälla rösta! :D


Planering - återbesök

Tänkte skriva upp här vad vi ska göra med Valle fram till återbesöket ;)

29 augusti - 2 september: Promenera cirka 2x15 minuter om dagen på plana ytor.

3-9 september: Skritta uppsuttet 30 minuter/dag på plana ytor

10-14 september: Skritta uppsuttet 30minuter/dag på stigar etc så han får arbete lite mer.

15 september: Rida igenom honom, känna på honom i alla gångarter, båda varven och sidvärts.

16 september: Återbesök.


26-28 augusti

förlåt för ingen uppdatering men jag har ju typ inget att skriva om, plus att jag inte vart hemma ;)

26 aug; Valle hade boxvila så var bara där och mockade och borstade på honom :)

27 aug; Ledde Valle 2x10 minuter, på stallplanen, utebanan och i ridhuset varierat. Red även Piccolo, cirka 40 minuter med snodd. Det gick bra, tränade mycket på att rida på rakt spår och ha honom rak i kroppen ca 2 meter innanför spåret utan att vingla, och även att rida på volt i galopp innanför spåret, för att träna balans osv.

28 aug; Idag ledde jag Valle som igår, fast i 2x15 minuter, det gick väl bra hah.. ;)


Kliniken

Godkväll på er, nu är det dags att berätta om vad som hände idag ;)

Åkte till stallet vid 7, och sedan vidare till Mälaren Hästklinik vid 8, hade tid vid 10.00. Kom fram, först böjde veterinären, Olof, alla knän och kotor och allt vad det nu är x) Valle reagerade på alla ben, olika ställen.
Konstaterade då att han inte alls hade svarat på kortisonbehandlingen han fick i Örebro. Sen gick vi ut och longerade, han var väldigt trög och vi fick tvinga fram honom i galopp, speciellt vänster varv.
Sen gick vi in och bedövade 2 ställen tror jag (kommer ärligt talat inte ihåg :P), och väntade på att bedövningen skulle verka, sedan böjdes han på de ställena och vi sprang igen.
Bedövade ytterligare 2 ställen tror jag, väntade på bedövningen, böjde och sprang, han reagerade inte på de ställena efter att vi bedövat.
Sen bedövade vi till sist vänster framknä och vänster (tror jag) bakknä? Eller bakhas. Väntade på bedövning och böjde ytterligare, den här gången reagerade han ingenting på böjningarna och sprang rent.
Då gick vi ut och longerade igen, och oj vilken spurt han fick hah! Travade och galopperade utan drivning, mamma tappade honom till och med en gång när han sprang åt fel håll xD
Efter det så röntgade vi alla ben runt om, sedan behandlades han.
Behandlade båda bakknäna, båda bakhasorna, båda framkotorna, vänster framknä och vänster fram hovled. Behandlade även med b-vitamin och typ antiinflamatoriskt (tror jag?) i musklerna i ländryggen, han var nämligen även väldigt stel och spänd där.

Sedan åkte vi äntligen hem till stallet igen, efter cirka 5½ timma på kliniken... När vi kom hem mockade vi och gjorde höpåsar bara.

Nu ska han ha boxvila imorgon, sedan gå i liten hage 1 vecka och då ledas 2x10-20 minuter om dagen. Sen får han gå ut i sin vanliga hage, och då ska han skrittas uppsuttet på lång tygel på plana ytor 30 minuter om dagen i 1 vecka. Sen 1 vecka uppsutten skritt på stigar etc, även här på lång tygel.
Dagen innan återbesöket ska jag känna på honom i båda varven, alla gångarter och sidvärts så att jag kan berätta för Olof hur han känns, om han är stel och spänd i sidvärts till exempel.

Oj nu blev det ovanligt lång text, Grattis alla som orkade läsa...
Men jaa som sagt, 3 veckor skritt nu, sedan återbesök och böja igenom igen, och förhoppningsvis är han frisk då, men man vet ju inte.. :)


24 augusti

Tjo!
Promenerade som vanligt, tänkte först bara skritta fram oc tillbaka längs asfaltsvägen och skita i att gå runt hotellet, men när vi kommit ungefär 70-80 meter från stallet reste sig Valle på bakbenen! ;o Sen började han hålla på och slå och göra massa knäppt med huvudet, så jag vände, då började han också försöka stanna för att resa sig... Jättekonstigt, så jag gick in och promenerade mellan hagarna istället, men han fortsatte halvstanna och slå med huvudet, och jag blev jättenervös över att han gjorde pga smärta i frambenet ;s Men det borde ju inte vara det med tanke på att han inte har visat någonting så tydligt, varken innan eller efter att vi böjde och behandlade. Men jag bytte iaf till träns och gick in i ridhuset och ledde honom ca 10 minuter, sen gick jag resten av tiden på stallplanen, så var han ko-lugn hah :P

Men det måste ju bara ha vart för att han va pigg och på bushumör, eller hur?

Jaja, det får vi ju reda på imorgon, har tid kl 10.00 imorrn bitti på kliniken så som sagt är jag nervös, hoppas att alla ni som läser håller tummarna för att han är fräsch? :)

Hoppas btw att kliniken har de där supergoda mackorna där som dom hade när vi checkade honom i vintras, dom var verkligen sjukt goda (a)

Old pic på Valle, Sandö typ vår elr höst-09 (:

halluu

Goddag kära läsare! hah (a)
Ska åka till stallet om ett par timmar i guess, när mamma kommit hem :) Och idag blir det förhoppningsvis sista promenaden på ett tag *peppar peppar ta i trä*, ska ju till kliniken imorrn och kolla honom igen... åh jag är nervös ;s

Jaja, det var väl inte mycket mer jag ville skriva hah... Kommer ett inlägg ikväll såklart (:


23 augusti

Idag blev det ett kort varv runt hotellet först, sedan ledde jag Valle på stallplanen, vid hagarna osv i en kvart, ville inte riskera att Valle skulle slita sig om den kom en bil på vägen, han blev nämligen jätterädd och försöka springa iväg på första varvet... Knasig häst man har, vissa dagar är han livrädd för bilar, vissa dagar bryr han sig inte ens om att spetsa öronen haha ;)

älskade poni, vet inte vad jag skulle göra utan dig<3

Fixat!

Sådar nu har jag ändrat! Orkade dock inte fixa och göra om hela mallen så det blev bara ny header och så ändrade jag så färgerna matchade ;)

Så, vad tycks? :D


22 aug-10

Jaa sent inlägg blev det, hah som vanligt (a)

Promenerade 2 korta varv runt hotellet, 32 minuter tog det idag, Valle var lite seg och ville mest bara äta gräs haha... Har rensat och bytt ryktväska idag, den gamla va ful och tråkig och vääääldigt skitig så mamma tvättade den fina Eskadron-väskan jag hade innan den typ blev nerkladdad med glittergelé hah... så nu har vi en fin nytvättad (y) onödig info, men det blev ju ingen text ju hah :)

Gjorde förresten nyss en ny header, men eftersom det tar en stund att byta färger och sånt i stil/kodmallen så ändrar jag imorrn (;

en gammal bild får ni, vinst LB:1/LA:1 på Siggesta förra våren, ärevarv ;)

Ny header/design?

Vad tycker ni, ska jag försöka knåpa ihop en ny header och ändra design? Jag vet inte men det känns som att den behöver bytas, börjar tröttna på den :P

Vad tycker ni? Snälla svara =)



22 augusti

Hejsan!
Vi kommer åka till stallet om nån timme, så inlägg kommer ikväll ;)


Som ni kanske inte vet så försöker jag börja träna mer utanför stallet och även äta nyttigare,  och jag tänkte att jag ska börja skriva om min 'extraträning' här på bloggen, mest för min egen skull då :)
Kan ju börja direkt hih, jag och mamma var nyss ute med Ragge, gick powerwalk till Återvallsjön och tillbaka, ca 1½ timme tog det. Sen när vi kom hem gjorde jag 30 rull med en grej som tränar magen :P


Har även lagat en lång reva som va i Valles ena regntäcke (:

Älskade söt-ponnin på Sandö förra året :)<333

21 augusti

Jaa promenad blev det idag igen, ett långt och ett kort varv runt hotellet med ett stopp för golfare som absolut inte kunde vänta med att slå tills jag hade gått förbi, vilket hade tagit ½ minut.. störande men aja :P

Vid lunch idag åkte jag och mamma till en hästsportbutik i stan och provade Martha Ridewear ridbyxorna i storlek 25, vilka passade nästan perfekt, liite tajta men butiksbiträdet sa att de töjde ut sig ganska mycket, så vi köpte dem!! :D :D :D Är så glad hihi :D Har redan fått 2/3 saker jag verkligen önskade mig i år, och jag fyller inte år förrän om 10 dagar haha.... (a) Swarowski-pannband & MR-ridbyxor.

TACK MAMMA, DU ÄR BÄST, LOVE YOU <3




Wharette

Wharette

e; Warsteiner
ue; Vermouth
































19 augusti

Hejsan! Jag är så ledsen över att jag aldrig skrev igår, men ärligt talat glömde jag bort!

Iaf så promenerade vi runt hotellet igen, 30 minuter. Första varvet följde mamma och Roynar med :)

Idag var jag stalledig igen, har vart i stan och kollat på bio med en vän och sedan åkte vi vidare till Nacka Forum och chillade, så mamma har tagit hand om Valle, vet inte om hon promenerade eller om han gick i skritten... ska fråga när hon kommer hem :)

Har inte mycket mer att skriva, ni får en bild på Valle och en på Wharette ist (:



Today

Godmorgon!
Nu har skolan börjat igen, superkul... -.-

Det kan betyda sämre update vissa dagar, men om jag får som jag vill med schemat (försöker byta grupp från den som har sovmorgon 2 dar/veckan till den som slutar tidigt 2 dar ist) så kommer jag ha gott om tid på eftermiddag/kväll för stall, läxor, allt annat som behöver göras samt bloggen. Så vi får hoppas att jag kan byta grupp, det borde inte vara några problem med tanke på att det riktiga schemat inte följs förrän på måndag, hoppas hoppas (:

I alla fall, idag åker jag och mamma ner till stallet på kvällen när mamma har kommit hem från jobbet för hon ska ställa ner släpet där. Så sent inlägg blir det idag, får se om jag kommer på något annat att skriva om i eftermiddag :)

En liten bild på underbart vackra Wharette, Ankans dressyrhäst!

Ja förresten, i eftermiddag kommer nog alla bilder jag tog på henne! Bra idé? Är det kul att se bilder jag har fotat på min/andras hästar? Kommentera!

Florentino R

Jaa nu kommer äntligen bilderna på Florentino, enjoy :D

Florentino

u; Rosenduft N
e; Flórencio I


























18 aug

Idag är jag stalledig, så ingen uppdatering under dagen. Ikväll kommer dock bilderna på Florentino, jag lovar :)

16 o 17 augusti

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men jag skriver ju ändå inte om något viktigt/spec kul så ;P

Iaf, i förrgår (den 16e) gick jag 2 varv till runt hotellet, fast korta slingan, Valle var sego så det tog ändå 30 minuter ;)

Och igår (17e) gick jag ut på grusvägen mot Malma, fram och tillbaka bara. Valle var jättestressad och rädd för alla golfare och han trampade mig på foten 2 gånger när han hoppade till för nåt, hah så jag har blåmärke och bula på ena hälen nu... Mys ;)

Är inne på en kompis dator så jag har inga hästbilder tyvärr (:

Imorrn!

Jag skriver om idag imorrn, sover hos en kompis som jag åkte till direkt efter stallet så har inte tid, men imorrn kommer fler inlägg :)

Florentino R

Inlägg med bilder på Florentino kommer imorrn istället, orkar faktiskt inte just nu ;)

High X-clusive

Jaa här kommer en del bilder på fölet High X-clusive. Han var på fölvisning igår/idag (?) och fick 48 poäng och kommer därmed få vara med på fölvisningen på Strömsholm, där endast de finaste kommer med! :D

High X-clusive är u; X-T-Sea och e; Highcrusier.















Kommentera gärna bilderna :)

Gunilla-träningarna Bilder










15 augusti

Idag blev det samma sak, 2 långa varv runt hotellet, fast åt andra hållet, och det tog exakt 2 minuter längre än igår! Hahah jag mäter exakt hur lång tid det tar (a)

Snart kommer det nog en del bilder, några från senaste Gunillaträningarna, NF-SM och även på Ankans två föl, High X-clusive & Florentino R! Då får ni gärna kommentera lite, varför inte ställa någon fråga eller om någon har önskemål på inlägg? ;)

smakprov...

14 augusti

Idag ledde jag Valle i precis 30 minuter, 2 varv runt hotellet, den långa slingan :)
Valle var piggelinus! :)

Under förmiddagen så har jag följt SM, och måste gratta Lovisa & Sun Roy som kom placerade 5a i andra kvalet och tog sig till finalen imorrn! :D
Lovisa var och tävlade mot mig i Kågeröd, även hon kämpade för sitt andra SM-kval och hon fick det :)

Grattis såklart till alla andra som det gick bra för idag! ;)


Ignorera mig! Bild från Arboga

Oj oj oj

Förlåt åter igen! Men nu är jag tillbaka och kommer blogga dagligen, dock blir det förmodligen inte så kul med tanke på att Valle ska skrittas ca 30 min/dag till den 25e.

I tisdags kollade en veterinär på Valle och han blev sprutad i vänster fram knä & kota, och höger fram kota. Den 25e ska vi till en annan veterinär för återbesök, och han böjer då och så får vi se om Valle ska sprutas igen, vilket jag verkligen hoppas att vi slipper, för om han måste behandlas igen hinner vi inte va med på DM :( Men det viktigaste är ju så klart att Valle blir frisk så om det är vad som krävs hoppar vi så klart över tävlingar ;)

I alla fall så åkte jag & mamma och hämtade Valle i Örebro igår, han var lika snäll som vanligt att åka med, min lilla prins <3
När vi kom fram ledde jag honom och så fick han beta innan han gick in i boxen, han var så gullig för när han kom in och såg Bubblan i boxen brevid gnäggade han till henne :')

Jaa that's it just nu, vi åker till stallet i eftermiddag så inlägg kommer senare, om jag inte kommer på något annat roligt att skriva om :P

En bild från Skol-DM förra året, jag & Valle kom 2a för åk 6-7 i LA:1 och Bellan kom 2a med sin ponny Sindiman för åk 4-5 i LB:1 :)

Ny update

Jag är ledsen att det inte blivit några inlägg på typ en vecka, men tack för att ni har fortsatt besöka, keep it up!

Men nu kommer en update iaf. När dom böjde honom hade jag 3 graders hälta den 2 aug, nu hade den gått tillbaka till 1,5 för några dagar sen!
Britta har fortsatt laserbehandla och imorrn kommer veterinären ut och bedömmer om han ska behandlas, så jag är nervös :P Men om han behöver behandling så gör dom det direkt imorrn och vi kommer förmodligen hämta honom några dagar senare, han måste ju ändå vila och det är nästan bättre att han står i Örebro :)

Jag har inte mycket mer att skriva, jag skriver imorrn så fort jag vet hur det blir!

Ni får gärna skriva förslag på inlägg, om ni vill att jag ska skriva om något speciellt, eller fråga frågor! För att hålla igång bloggen lite mer ;)

kram

Örebro

Efter tävlingen igår åkte vi upp till Örebro där Valle som sagt kommer stå till nästa onsdag.

Idag gjorde dom ett böjprov på honom där uppe för att se om det var något med hans ben, för säkerhets skull, och han reagerade rejält på vänster fram, så dom kommer laserbehandla och se om det blir bättre, annars får vi ta honom till veterinär när vi tagit hem honom för att kolla noggrannare...

Detta är den största andledningen till att jag inte har haft lust att skriva. Men nu åker jag till en vän på tisdag och är borta till på fredag, plus att jag har inget att skriva om så räkna inte med bra uppdatering förrän vi har fått hem Valle på nästa onsdag.

Tävlingen 29-31 juli

Torsdag: Åkte till Vetlanda, Valle vilade.

Fredag: LA:1 idag. Valle var toppenfin på framridning och inne på banan, pigg hela tiden! Började tyvärr galoppera efter ryggningen, men annars fin hela programmet.

Lördag: Först var det utställning, Valle fick 37 poäng och silver. Sen var det dags för mästerskapsklassen på eftermiddan, LA:4. Valle var huuur fin som helst, jättepigg genom programmet vilket medförde galopp efter första halten och sen vart han tittig i ett hörn men annars var hann jättefin, verkligen!

Domarna dömde verkligen helt sjukt konstigt och framför allt LÅGT.
Fick 62,63% på fredagen, precis utanför placering.
På lördagen fick jag endast 58,78% och ingen placering, det var endast de 6 placerade som fick över 60%, de fick 60-67% bara.
Jämfört med förra årets procent i detta program, då kom jag 6a placerad/7-8 placerade och jag hade 68%.

Ursäkta men riktigt snåla och näst intill dåliga domare, jag menar det är ett rasmästerskap så skoj, det är inte ens lokalnivå??!

Är ändå jättenöjd över  helgen, det har vart jättekul och Valle har vart fin!


har inga bilder på den här datorn

27-28 juli

Förlåt förlåt förlåt för att jag inte har skrivit, min dator fungerar inte och så var jag ju på tävling torsdag-lördag natt då jag kom hem vid 2 på söndag morgon, idag har jag absolut inte haft någon lust att skriva, har inte det nu heller men jag gör det ändå.

27 och 28 tränade jag för Gunilla, ett pass tisdag kväll och ett onsdag morgon.

Tisdagens pass gick väl inte så bra, Valle var hur stressad och tittig som helst och osammarbetsvillig. I slutet gick det dock bättre när vi kom igång. Red på Gunillas utevolt.

Onsdagens pass gick lite  bättre. Red i ridhuset idag, red igenom LA:4an 3 gånger och jobbade på de jobbiga grejerna, sen red även Gunilla några minuter.