Fågelbro vs Sjövillan

Fick en fråga från en läsare idag!Bra fråga! Näj men såhär är det. Jag står ju på Fågelbro, och när jag skapade bloggen i april 2010 så tävlade jag fortfarande för Fågelbro RK. Bytte inte till Sjövillan förrän vid årsskiftet -10/-11 och man kan ju inte bara ändra namn på bloggen, då måste man göra en ny blogg och det orkar jag inte göra ;)

Det är ju fortfarande Fågelbroryttaren med tanke på att jag står där =)

Senaste dagarna!

Det har inte hänt något kul på hästfronten den här veckan, jag och mamma har gjort en del beslut och vi ska till kliniken på fredag och kolla upp honom. Vi tror inte att det är något fel men det är dags för check-up nu efter höstsäsongen.

I måndags så cantrade vi lite i ridhuset. Eller, det var en tjej därinne på sin övertaggade och spända unghäst så jag ville inte racea runt, men mycket galopp blev det i alla fall, ganska lugnt tempo. Red i 40 minuter.
I tisdags var jag stalledig, hade massor av plugg att göra!
I onsdags red vi först ut mot Malma och galopperade en vända i backen, dock hade jag hjärtklappning så jag orkade inte rida i backarna, skrittade hem och tog ett par varv i galopp på banan. Var nog ute i 55 minuter, dock ett lugnt pass.
I torsdags gick Valle i skritten, snabbis i stallet blev det. Han var ute i 20 minuter.
Igår plockade mamma fram lite bommar och ett litet hinder på utebanan som vi skuttade lite på. Valle var galet pigg och tyckte att det var superkul :P Gullig <3 Vi red nog i 40 minuter, det gick fin fint!
Idag skrittade jag barbacka ut i det underbart vackra höstvädret. Red förbi korthålsbanan runt skogen och in på stigen mot Winges väg och hem igen. Supermysigt! Tog en liten galopp i skogen också. Var ute i 20 minuter.
Efter stallet åkte jag och mamma vidare till älskade Norrby och Widell-flickorna! Mer om det i ett annat inlägg ;)
Är inne på Ebbas dator så det finns inga bilder här :P Ni får en på Ebbas ponny Fix Victoria med Elena på ryggen, så fina!

23 oktober 2011

Idag blev det en promenad för mig och Valle, gick runt hotellet bl.a. Vi var nog ute i 25-30 minuter och mös!


Elit final på Årsta-Runsten 22 oktober 2011

Igår gick elitfinalen av stapeln på ÅrstaRunsten! Först ut i laget var Agnes på Uptown Boy som sammanlagt red ihop 63,07%, hon var nöjd!
Sedan var det min och Valles tur! På framridningen var han jättepigg och på, det var galet lerigt och äckligt underlag tyvärr. Jobbade mest i skritt samt skolor i trav och lite volter i galopp. Han kändes fin, fick honom dock inte till den punkten av lösgjordhet som jag hade velat ha.
I collectingring var han helt uppstressad och framåt, jag kunde knappt trava, han bara for iväg! Så jag red mest i skritt där med, rund, låg form.
Sen vände det totalt inne på banan! Han segade ihop totalt och blev tittig vid domarna och mitten på ena långsidan. På grund av att jag inte fick igenom lösgjordheten på framridningen så blev formen dålig och öppen och ojämn också. Jag blev sur och besviken efter ritten, men efter en stund blev jag mest förvånad, vad hände liksom?
Slutade i alla fall sammanlagt på 58,15%, fick tre 3or och en hel fel 5or och några 4or. Domarna tyckte att jag kom ut vid fel bokstav från en diagonal, vilket känns riktigt skumt då jag kan programmet och ingen jag frågade tyckte att jag red fel... hmm? Jaja ;)

Näst ut var Elinore på Bogis Miss. Hennes ritt var fin, några små missar men inget märkvärdigt. Missy gick något bakom lod, men domarna var galet snåla så hennes procent var inte mycket bättre än min, hon fick 58,42%. Men hon var nöjd!
Sist ut var Catherine hon red superfint som vanligt, Bambino gick fint! Hon fick 65,52%.

Individuellt slutade Elinore och jag på 18e samt 19e plats, Agnes knep en fin 7e placering och Catherine red upp sig till en 3e placering! Superbra jobbat! Laget kom även 3a i omgången och totalt, endast 1,5% från Djursholm! Vi är så gryymt nöjda och glada! Från att alla i laget red dåligt första omgången då vi kom 5a, till att ligga Djursholm och 2a placeringen hack i häl omgång 2 och 3! 1% ifrån båda gångerna, grymt duktiga tjejer! :D
Och den obligatoriska hopp-bilden!

Kärlek till er tjejer, tack för en underbart rolig höst-säsong! ♥ ♥ ♥

21 oktober 2011

I fredags skrittade jag fram runt hotellet, sedan gick jag in på banan och kände igenom honom i skritt och lite i trav. Han var superpigg och mjuk! Red i 30 minuter.

Mer ingående om torsdagens pass, 20 oktober 2011

Jaa som ni förmodligen märkte i torsdags så var jag galet nöjd! Eller jaa det är jag fortfarande!

Förra gången jobbade vi ju på förvänd sluta på volt mestadels av passet. Idag blev det en utveckling av det, mycket samling och även lite mer av den övningen. Lena blev jätteglad när jag sa att det var tack vare henne vi kom 3a i DM hah, hon är så himla gullig och glad hela tiden!

Jobbade verkligen på att samla gaalet mycket, Valle har nog aldrig gått så samlat som han gjorde i torsdags, det var sjukt kul! Jag fick verkligen till riktigt fin samling i galoppen, sån samling som jag kunde driva på lite utan att han gasade, men samtidigt så behövde jag inte driva för att hålla igång galoppen, helt galet var det! :DLäsarfrågaSvar: Jag skulle nog säga att nyckeln är att verkligen försöka få med sig bakbenen och ryggen in i halten! Tänk på att driva in i halten, och intebara bromsa in med tyglarna. Om du bara drar i tyglarna in i halten så kommer hästen bli förvånad då du inte har förberett den, och då stannar den bara och benen kan ställa sig åt alla möjliga håll och kanter :P

Förbered hästen när du är på väg in i halten genom att driva först, och bromsa sedan. Genom att driva lite extra blir hästen uppmärksam på dig och undrar vad som ska hända härnäst, plus att när du väl tar tygeln och bromsar in så får du som sagt med bakbenen in i halten och oftast blir även uppställningen mycket rakare och bättre!

Även om du jobbar i det andra arbetet med att försöka samla hästen mer så kommer det förmodligen hjälpa med halterna!

Hoppas du är nöjd med svaret heh =))


Bild från Google

Mobilbloggning 20 oktober 2011

På grund av att jag och min vän Cassie på något sätt lyckades ta varandras datorer idag i skolan så blir det inget långt inlägg om dagens pass idag, det kommer imorgon istället! Allt jag säger nu - ponnyn var värd 1 miljon idag, lätt! :D sååå nöjd. Mer får ni som sagt veta imörrn, nu ska jag sova!

Min smarta väninna, Cassie ;)


Dressyr 19 oktober 2011

För några timmar sedan kom jag hem från stallet och ett väldigt lyckat träningspass i ridhuset! :D
Red samtidigt som ett par tjejer hoppade men det gick bra ändå. Red på bettlösa med snodd, jobbade lite övergångar i början, sedan Lena-övningen innan jag fortsatte i förvänd galopp och ännu mer övergångar samt skolor. Valle var galet mjuk och rund och hade värsta powern så allt gick super! Fick till några riktigt fina öppnor och slutor! Red nog i en timme. Är riktigt nöjd med passet, och supertaggad inför träning för Lena igen imorgon, ska bli superroligt!


Från förra veckan, prommis!

18 oktober 2011

Idag var planen att jag skulle tömköra Valdemar, men det blev tyvärr inte av på grund av skitväder och dressyrträningar i ridhuset... Så det blev bara en skrittstund på 30 minuter i ridhuset. Jobbade mest bara skritt-halt-skritt, försökte få honom att ställa upp bakbenen jämnt, vilket är lite jobbigt ibland ;) Sen red jag även lite skänkelvikningar. Promenerade med honom sista 5 minutrarna.


Från i söndags. Ignorera de suuupersnygga Graninge-stövlarna ;))

17 oktober 2011

Igår blev det lite lätt dressyr på banan. Skulle ha ridit för Hanchen men Valle var helt varm och gallig i fram i söndags så det kändes dumt att rida hårt om han inte skulle kännas bra i benen dagen efter.
Men han kändes i alla fall fin i benen igår så det blev dressyr! Red på bettlösa. Valle var superpigg och underlaget på utebanan var sjukt fint! Jobbade nästan bara med övergångar i alla gångarter, först travserpentiner med skrittavbrott på medellinjen, sedan trav-halt-trav och till sist galopp-skritt övergångar, detta gjorde jag på diagonalen. Red i galopp hela kortsidan, sedan vände jag in på diagonalen och gjorde enkla byten med ett bestämt antal galoppsprång mellan varje avbrott. Först 5, sedan 4, sedan 3, 2 och en gång testade jag med ett faktiskt! I slutet gjorde jag Lena Lilja-övningen - ställa inåt, peka rumpan utåt, på volt.

Valle kändes riktigt fräsch och fin, pigg och glad! :D Är supernöjd. Var nog ute i 45 minuter.Bild från några dagar sedan, när han var nyklippt!

Klippning 16 oktober 2011

Idag började vi med en skrittur bort på grusvägen bakom Grönköping, var kanske ute i 30-35 minuter.

Sedan bestämde jag mig för att det var dags för Valle att få en till klippning! Igår blev han svettig av galopp-racet så det kändes som att det var dags, han måste fortsätta vara pigg och glad! Klippningen gick bra, dock började maskinen ge upp i slutet så han blev randig på ena rumphalvan, skall fixas på lördag innan tävlingen! Note to self

Ponnyn ville btw ICKE posa efteråt, han var hungrig och ville in i boxen ;)Startlistor inför Elit-finalen!

Nu har startlistorna kommit ut för finalen i elitallsvenskan! :D Sjövillan hade minst sagt otur i lottningen, att vi startar först av alla lag... Men det är bara att göra det bästa av det! Är verkligen sjuukt taggad, bara 6 dagar kvar nu! :DEfter den här finalen avgörs det vilka två lag som går vidare till lag-SM! Ställningen inför det ser ut såhär:

• Årsta-Runsten 16p 22
• Djursholm 12p
• Aros 9p
• Sjövillan 8p 16
• Stora Wäsby 6p
• Siggesta 5p
• Trosa 2p

Om man vinner en omgång får man 8 päng, kommer man 2a får man 6 poäng, 3a 5poäng osv. För att Sjövillan ska komma till lag-SM måste vi alltså vinna omgången, och Djursholm måste komma högst 5a... Högst osannolikt alltså hahah. Men vi ska kämpa och göra vårat bästa, det är ju bara roligt att kunna vara med i elitallsvenskan så alla i Sjövillan-laget är bara glada över det! :D

Senaste dagarna

Nu var det så länge sedan jag bloggade så om jag ska vara ärlig så kommer jag inte ens ihåg alla dagar! Därför tänker jag bara blogga om de senaste dagarna, från i tisdags och framåt. Det har faktiskt blivit 2 träningar för instruktör den här veckan - Kristian i tisdags och sedan första lektionen för Martin Ågevall i torsdags!

I tisdags bar det av till Ågesta för årets allra sista Talang-träning! Supertrist att det är sista redan nu i oktober, men jag får blinka lite extra med ögonfransarna åt mamma så vi kan åka dit lite då och då för privatlektioner ;)
Lektionen gick i alla fall bra! Jobbade som vanligt mycket på lösgjordheten och framåtbjudningen. Mycket öppnor och en del slutor i trav samt serpentiner i galopp, och skrittpiruetter, i skritten, som ni förstår ;)
I öppnorna kändes det helt okey förutom att Valle sköt ut ytterbogen och försökte springa iväg. Då gjorde vi halt på yttertygeln några gånger för att få honom att lyssna upp där, för att sedan komma igång i trav och göra öppna igen. Det hjälpte verkligen så det knepet kommer jag fortsätta att använda!
I första serpentinen blev det lite tajt sväng in i andra bågen och sedan lite för stor sväng in i tredje bågen så jag fick tänka på det och på att samtidigt hålla uppe tempot i förvända bågen, vilket gick bra i båda varven! I skrittpiruetterna fick jag också ett bra tips till, med tanke på att Valle ofta blir lite väl "på stället" och nästan tänker lite bakåt ibland i slutet på piruetterna. Alltså ska jag börja som vanligt, men styra ut honom lite mot slutet så att piruetten blir lite större. Det är såklart något jag gjort hemma också, men det är alltid extra hjälpfullt när tränaren säger det själv, då känns det bättre och man får bekräftelse på det man tidigare tänkt på.
I slutet red vi även några travökningar på diagonalen, först i lättridning för att verkligen få fram honom hela vägen. Tänkte inte på formen då utan bara på att han skulle öka hela vägen. Efter ett par i lättridning satte jag mig ner första delen av diagonalen och red lätt sista metrarna. Det gick bra och Valle gick på!
Är nöjd med passet, Valle skötte sig fint och det kändes bra!

I onsdags blev det bara en promenad med Valle, stora slingan runt hotellet så vi var ute i ungefär 20 minuter.

I torsdags testade vi att träna för Martin Ågevall! Jobbade bara på lösgjordhet och skolor, inget galopparbete. Arbetade typ likadant som vi alltid gjort med skolorna, gjorde volter när Valle började krypa upp ur formen osv. Inget nytt men det är ju alltid bra att träna på. Är nöjd, kommer inte fortsätta träna för Martin då jag känner att de jag redan tränar för klickar bättre med oss, men han var bra!

I fredags gick Valle i skritten och jag var faktiskt stalledig.

Igår blev det en suuupermysig uteritt på Nils-Emils! När vi väl kom fram och började galoppera så kom även Maria på Oddy, Valles hagkompis! Så vi raceade några vändor i skogen tillsammans! Superroligt och jättemysigt! Valle skötte sig hur bra som helst. På väg hem så red jag lite skolor på grusvägen, han var galet eftergiven och bara gick! Underbart! Vet inte hur länge vi var ute men jag kan tänka mig typ 50 minuter =)


Jag & Valle, Maria & Oddy i skogen!

Ny design!

Nu kände jag att det var dags med en ny, höstigare design! Kommer förmodligen tröttna på den om ett tag på grund av färgerna men såhär kommer bloggen se ut ett tag framöver i alla fall!

Vad tycker ni? =))

3-7 oktober 2011

Åter igen är jag galet efter i bloggningen, ni får förlåta mig ännu en gång! Här kommer i alla fall snabb-resumé över veckan som gått.

I måndags tränade vi för Hanchen. Valle var pigg, dock lite rörig i formen. Annars kändes det bra. Red en del skolor, skänkelvikningar och förvänd galopp på olika spår.

I tisdags red vi mot Malma i mörkret, läskigt tyckte Valle så han var väldigt pigg och spänd haha. Gullig =) Mest skritt och även en del galopp.

I onsdags tömkörde jag faktiskt! Började med att promenera runt hotellet och sedan körde vi igång på utebanan. Det gick bra, det blev mest skritt och trav så klart, försökte få igång lite galopp men det var svårt så jag hoppade över det! I början jobbade vi bara rund och låg, bytte varv osv och till slutet samlade jag ihop honom lite mer i formen och fick till och med in lite öppnor i trav! :D

Igår var jag och mamma stallediga och Cina tog hand om Valle! Han gick i skritten en stund bara, medan jag körde hårt fys-och konditionspass med Talang för Eva Nilbrink! Har GALEN träningsvärk i HELA kroppen nu, herregud!!! Nyttigt som fan dock så jag är nöjd!

Idag körde vi lite jogging. Skrittade fram långa rundan runt hotellet och gick sedan in på utebanan. Den hade två gigantiska vattenpölar "i mitten" av varje stor volt så det blev mycket varv/volt-byten och massor av övergångar, skritt-trav-skritt, galopp-skritt-galopp osv. Sedan red vi även mycket förvänd galopp och lite tempoväxlingar, alltså bara kom-igång övningar! Red på bettlösa. Det gick bra och jag är nöjd! Blev ett långt pass på 55 minuter faktiskt, tiden rusade verkligen iväg!

Några bilder från veckan:

Supersöt ponny i måndags innan träningen i think <3


Läskig uteritt i tisdags!


Galet fin solnedgång igår!


Och till sist våran supersnygga och seriösa outfit idag! Haha vi fick många kommentarer om lindorna kan jag säga ;)

2 oktober 2011

Igår åkte vi till stallet på kvällen och Valle fick bara gå i skritten 20 minuter. Under dagen var vi iväg och köpte 8 hour moisturizing cream för hans mungipa. Den luktade ganska starkt (och illa) och jag kan tänka mig att den inte smakade värst gott heller... Det tyckte inte Valle i alla fall. Vi hade tagit på våra händer innan vi åkte till stallet, och när vi kom dit skulle han lukta på händerna, sen ville han inte att vi skulle ta i honom haha! Så här såg han ut när jag väl fick in lite salva i mungipan:

Och så höll han på typ hela kvällen. Han ville heller inte äta morötterna vi gav honom i handen... Tönt ;)))

Winners!


Wihooo seger-hoppet kirrat!

okey inte seger tekniskt sett, men det var seger för laget!

Resultat!

Nu är vi på väg hem! Elinore fick drygt 65% och kom på en fin 6e placering! Catherine red superfint och alla var galet nervösa tills resultatet kom! Hon behövde få över 66,14 för att laget skulle komma 2a och över 69 för vinst. Hon fick 65,26% ungefär så vi kom på tredjeplacering med laget! :D Vi trodde att det bara var 2 lagplaceringar men precis när prisutdelningen skulle börja fick vi veta att det var tre! Så jag fick springa ut och slänga på mig stövlar och kavaj och springa in på prisutdelning! Så himla roligt, alla är supernöjda och glada! :D

Lite bilder kommer förhoppningsvis om några dagar, vi själva hade ingen kamera men Agnes tog kort!


Nu har jag ridit!

Nu har jag ridit klart! Är nöjd med ritten, den kändes mycket bättre än skol-DM. Fick sammanlagt 63,42% och jag ligger 5a just nu tror jag. Det är 8 placeringar så jag blir nog inte placerad.

Agnes fick drygt 62% och är nöjd med det! Nu ska Elinore precis gå in på banan så nu ska vi hejja! Valle står och mumsar i transporten :)


På väg till Stora Wäsby!

Nu är vi på väg till Stora Wäsby för att rida andra omgången i elit-allsvenskan! Nu har jag laddat om efter skol-DM och är galet taggad! Följer tävlingen på Equipe, Elinore med Missy måste ha ridit sin livs ritt på 74% i förklassen! Vinst för henne, så roligt!! :D Även Ella på Delle vann förklassen för C-ponny på 71%, så duktiga :D Fick dessutom precis reda på att Gunilla kommer och hjälper till på framridningen, så gullig! Det är välbehövligt ;)

Mer uppdatering kommer senare!


Darwin och Valle 30 september 2011

Idag fick jag jogga lite på Darwin! Det var roligt att få rida honom igen, det var länge sedan! Började på utebanan, dock var han väldigt ofokuserad och höll koll på allt förutom det han skulle göra ;) Gick in i ridhuset och då gick det bättre. Han var väldigt lat, som han vart varje gång jag ridit haha, lite dålig framåtbjudning. Joggade mest på fyrkantsspåret, trav och galopp, lite tempoväxlingar och övergångar. Kunde inte låta bli ett par galoppombyten (a) Red nog i 40 minuter.

Valle red jag barbacka på banan, kände igenom honom mest i skritt och lite skolor. Han kändes jättemjuk och fin, red bara i 25-30 minuter =)

27-29 september 2011

I tisdags skrittade jag Valle bara och i onsdags red vi ut. Igår skrittade jag fram runt hotellet och sedan blev det lite dressyr på utebanan i det härliga höstvädret! Det gick bra. Jobbade på Lilja-övningen med att peta in baken i början, varvat med förvänd galopp och skolor. I slutet red jag igenom LA:P1an som jag ska rida imorgon på Eliten, vilket gick bra! Valle blev lite öppen i formen i galoppen på grund av att han blev galet pigg men det är inget att oroa sig för imorgon ;) Piggheten alltså.
Red nog i 45 minuter.