29 maj 2011

Igår red vi ut på Nils-Emils väg hela vägen bort till stranden! Supermysigt var det. När vi kom in på grusvägen så började jag galoppera en del för att få igång Valle. När vi kom in i skogen så fortsatte vi i mest galopp och skritt. När vi kom till stranden gick vi så nära som möjligt men det skvalpande vattnet tyckte Valle inte om, det var läskigt :P Sedan galopperade vi tillbaka på skogsvägen, Valle tyckte att det var superhärligt! Sen travade vi tillbaka igen och lät mamma gå bort en bit, sedan galopperade vi hemåt en sista gång. Den vägen är verkligen helt underbar att rida på, perfekt! :D Travade/skrittade hem igen =)

Lite bilder från dagen!


Dagens outfit!


28 maj 2011

Duktigt bloggat haha...

I lördags hände i alla fall väldigt roliga grejor! Jag och mamma började med att åka till Ekerö och fika hemma hos Ebba & Helena! Sen åkte vi till Gunillas gård. Där fick jag först rida en stund på Gunillas storhäst Funny Lady, och sedan en stund på Ebbas Totte! :D

Fanny hade inte var ordentligt igång på ett tag så jag red bara en liten stund, men det var superroligt! Jag fick passa mig för att ta i högertygeln då hon blev helt stum där då. Gjorde lite byten och trampade :D

Totte var likadan med högertygeln som Fanny hah! Fast ändå helt olik att rida. Han är ju C-ponny också så jag kände mig lite stor haha. Han liksom "hackar" med munnen så det var väldigt svårt att hålla jämn tygel utan att den skulle glappa. Stor eloge till lilla Ebba som rider honom sjukt bra, du är så duktig! <3

När jag och mamma väl kom till Fågelbro var det dressyrpass som gällde. Valle var jätteduktig. Får inte riktigt fram den där wow-känslan när jag rider på bettlöst, vilket är lite tråkigt, men det är ju för Valles skull. Red i alla fall en del skolor och förvänd galopp. Red ungefär i 50 minuter skulle jag tro.


Jag och Fanny :D

Veckoplanering v 22

Måndag: Träning för Hanchen

Tisdag: Skritta

Onsdag: Vila/Skritten

Torsdag: Träna på ängen

Fredag: Vila - Åker till Vansbro

Lördag: Tävling

Söndag: Tävling


Tävlingen 22 maj 2011

I söndags var vi ju på Årsta-Runsten och red finalomgången i division I! Har inte hunnit skriva om det ännu pga skolresan men här kommer det!

I laget den är omgången red:
• Ella Viebke & Daylight
• Elinore Jonsson & Bogis Miss
• Ebba Widell & Touch of Class
• Jag & Valle


Som vanligt hade jag inte förväntningar alls resultatmässigt för mig och Valle, den här omgången var det fler och bättre ekipage dessutom. I förklassen, som reds i LA.1, red Ella & Elinore. Ella red ihop 67,10% och vann C-ponny klassen! Elinore red ihop 60,78%.

Sen var det dags för lagklassen, som gick i LA.P1. Det var även 3 domare som dömde den klassen, vilket var roligt men samtidigt nervöst, den kan ju bli så att någon dömer ner en osv. Först ut red Ella som fick 58,94%, jag såg tyvärr inte ritten, men det var deras debut i LA.P1 så jag tycker att det var fullt godkänt! =)

Efter Ella var det Elinores tur. Ritten såg fin ut, lite missar i enkla bytena och Missy såg lite spänd ut, men hon fick ändå sammanlagt 65,96% och gick därmed upp i ledning!

Sen red alltså Ebba. Ritten såg fin ut, hon tappade tyglarna lite tyvärr, men inga stora missar vad jag såg. Hon fick 64,47% sammanlagt, vilket var riktigt bra! Domarna låg lite lågt på vissa ekipage tyckte jag.

Sist ut red alltså jag. Valle segade ihop totalt i travprogrammet, enligt mig existerade knappt ökningarna. Dock inga stora missar. Galoppen kändes inte alls lika seg, och jag fick till enkla bytena bra! Dock var jag inte nöjd när jag kom ut, Valle hade ingen anledning till att sega ihop på det viset. Procenten överraskade mig verkligen - 67,63%!


Om jag ska vara ärlig tycker jag att 70% var överbetalt, ritten var inte så bra. Men det är ju bara att tacka och le! Med det vann jag klassen individuellt, och Elinore kom 2a! Ebba blev även placerad 3a individuellt för C-ponnyerna! :D

Laget vann även omgången, och efter 3 raka segrar i omgångarna så segrade vi även i totalen, så Sjövillan vann hela division I allsvenskan 2011! :D :D :D

Peter har kameran och är bortrest över helgen, och jag har tyvärr inte hunnit ladda upp bilderna från helgen... Kommer nästa vecka ;)

27 maj 2011

Idag red jag ut en sväng barbacka, med bettlöst träns... Inte smart haha. Tror att Valle straffade mig lite för att jag vart borta så länge ;) Han var i alla fall sjukt pigg och tittig och allmänt nipprig, jag kände hur det kröp i skinnet på honom. Red först runt hagarna, sedan bort på stora ängen och tillbaka. Han skyggade för minsta lilla och tvärstannade för att stirra på golfspelare mm, och vägrade lyssna på skänkeln i de ögonblicken. Emellanåt kändes han dock riktigt fin, när det inte fanns mycket att kolla på hah.

Imorgon väntar i alla fall ett riktigt dressyrpass, han behöver göra av med lite energi så att det går att rida ut normalt hah!

Klippte även manen, han såg ju ut som en skogsmulle innan haha. Dock blev den för kort så nu ser han ut som en hoppepony istället... Men söt är han iaf =)Så det blir lite saxtrim hela helgen för att få det perfekt ;)

23-26 maj 2011

Jag var som sagt bortrest med klassen. Valle gick i skritten en stund alla dagar samt fick laser och massage på onsdagen =)

Valle på rankingen!

Ranking för 15-16 åriga D-ponnyer 2011 i dressyr, Valle ligger på topp 5! :D


Besta ponin <3

Äntligen hemma igen!

Igår kväll kom jag äntligen hem igen, och efter en välbehövlig dusch är jag nu back in business! Ska precis kolla bussar (och pappa...) och sedan ta mig så fort som möjligt till stallet och rida! Har saknat min fina lilla bäbis way to much =( Drömde om honom inatt ♥

Ville bara att ni skulle få veta att jag lever!


Info/planering kommande vecka

Jaa nu är det såhär, idag ska Valle förmodligen vila och jag ska rida Stella. Imorgon blir det tävling på ÅrstaRunsten, final i div I (TAGGAA).

Sen ska jag iväg och typ vandra/campa med skolan. Vi åker tidigt måndag morgon, och kommer inte tillbaka förrän typ vid 23 på torsdag kväll, så då blir det noll uppdatering, det finns ingen elektricitet eller what so ever dit vi ska så... Jaa det blir ju kul :P

Mån-tors kommer dock Valle vila, om inte mamma bestämmer att Maria ska tömköra honom någon dag.

Men på fredag är jag tillbaka, då har vi kompledigt i skolan så då ska jag ta igen lite bloggning och berätta vad Valle har gjort osv =)

20 maj 2011

Idag red vi ut en sväng på ängen. Valle var superduktig, trots läskiga båtar och sprinklers runt omkring :P Red lite förvänd galopp och öppnor, men mest övergångar. Han var sjukt taggad så jag fick försöka lugna ner honom så gott det gick haha. Fick i alla fall till riktigt fina öppnor och övergångar. Jag försökte köra lite ökningar, men det fungerade inget vidare - jag fick knappt stopp på honom!
Red nog bara i 35 minuter ungefär.

bild från ÅrstaRunsten i vintras

19 maj 2011

Idag började jag med att skritta fram runt hotellet, sen joggade jag en stund på banan. Valle kändes pigg och fin, något stum i "munnen" (hade bettlösa :P) men man kan ju inte få samma känsla på bettlösa ;) Red mycket skänkelvikningar i skritt och trav, lite skolor också samt förvänd galopp.  Förvända och skänkelvikningarna kändes toppen, han blev lite för öppen i formen i skolorna men jaa, som sagt är det inte enkelt på bettlöst.

Red nog i 35-40 minuter =)


16-18 maj 2011

Valle vilade helt i måndags, jag promenerade 15 minuter igår och idag skrittade jag barbacka 15 minuter. Han blev avmaskad i söndags kväll och fick laserbehandling idag så jaa =) Man kan säga att Valle vilar sig i form... xD

Imorgon ska jag äntligen få rida ordentligt! :D


från Täby

Mantorp 13-15 maj 2011

I fredags bar det av mot Mantorp för nationellt meeting! Kom fram vid 6-halv 7 på kvällen, då packade vi ur och jag gick en promenad på 30 minuter med Valle, som var hur pigg som helst!

På lördagen red jag båda klasserna, FEI lagtävlan samt FEI ind mästerskap. Jag hade absolut inga krav eller höga förväntningar den här helgen, jag har ju mina SM-kval så nu är vi mest ute för erfarenhet och om det går bra och vi har tur, så vill man ju öka sina chanser till att komma med i SM, genom fler och högre kval =)

Förmiddag, FEI lag:
Reds utomhus på sandbana. Den var väl stenig, vilket inte var så jättebra. Men det var inte för hårt eller för mjukt!  På framridningen kändes Valle väldigt fin, något okoncentrerad i början så jag jobbade en del skänkelvikningar och skolor samt förvänd galopp för att han sklle bli uppmärksam och rundare i formen. Väl inne på banan kändes han fortfarande fin, tappade lite skänkelkänslighet men så är det alltid :P Hade faktiskt inga större missar i programmet, och enkla bytena satt ganska bra faktiskt! :D Fick även till båda skrittpiruetterna :D
Hade dock som sagt inga förväntningar, och det var riktigt grymma startfält och det var hela 34 starter i denna klass! Min procent var seriöst överraskande - 65,55% totalt!
Domare:Jag kom som ni ser 11a totalt, första utanför placering! Lite surt, men en domare hade mig ju placerad 6a, på otroligt höga procent! :D Och att komma 11 av 34 ekipage är grymt bra :D Är supernöjd!

Eftermiddag, FEI mästerskap: Den här klassen gick i ridhuset, så jag tänkte att jag skulle ha ännu lägre förväntningar nu, eftersom att han förmodligen var trött efter att ha gått en klass redan och sedan stått i transporten flera timmar. Dock kändes han faktiskt riktigt fin trots allt, mjukare på bettet från början av framridningen.
Inne på banan segade vi lite som vanligt, och vi fick några missar tyvärr. Procenten slutade i alla fall på 62.89% och det här gav de olika domarna:


Kom alltså 12a, 5e utanför placering här så jag är nöjd! :D Och en av domarna hade mig placerad igen heh (a) :D

På söndagen red jag bara en klass, FEI mästerskap:
Idag gick den klassen på utebanan, vilket var bra enligt mig! Framridningen kändes likadan som lördagen: Valle var duktig men lite okoncentrerad till en början. Idag kändes inte underlaget lika stenigt, vilket var bra! På banan gick det helt okey, tyckte att han segade ordentligt dock, och första uppridningen blev helt sne och halten också hah, och skrittpiruetten kändes inte bra. När jag kom ut från banan sa alla att det såg bra ut, och att Valle inte hade skruvat i piruetten, men jag tänkte what ever, det spelar ingen roll om jag får typ 58%. För domarna hade legat lågt ekipagen före mig tyckte vi.
Skrittade av i väntan på att mamma skulle komma med protokollet från sekretariatet. Hon kom springande med världens leende, jag blev helt chockad hah! Jag fick 66,93%! Jag började gråta av lycka, helt otroligt kändes det!


En domare gav mig 8or på enkla bytena på den svåra uppridningen! Helt sjukt! Kom alltså 5a totalt, placerad! Så himla roligt, och de 5 första placerade fick dessutom gå in till häst (a) Det känns verkligen helt overkligt och underbart, jag som liksom bara är glad över att Valle är fräsch och vi överhuvudtaget kan gå ut och rida godkända program nationellt och absolut inte känner några krav på att det ska gå toppenbra, och så händer det här! Helt underbart :D Och det var liksom sjukt många grymma ekipage med, många Skåne-ekipage osv, och så kommer lilla jag och Valdemar och placerar oss! Haha helt overkligt ♥

Bilder kommer i ett nytt inlägg.

Video från Täby!


12 maj 2011

Igår så blev det en sväng till ängen vid vattnet för lite dressyr! I början var Valle lite okoncentrerad och lyssnade inte ordentligt, men när vi kommit igång lite så gick det bättre. Red lite skänkelvikningar i skritt och sedan skolor i trav. Fick till några riktigt fina öppnor, om jag får till såna på tävling, då blir det bra! =D

Red inte så hårt, var ute i ungefär 40 minuter bara.


bild från senaste barbacka-turen, riktigt somrig bild! :D

10-11 maj 2011

Igår så blev det en skrittur barbacka runt Winges väg, 25 minuter.

Idag fick Valle massage av Maria och jag var stalledig, Valle gick även i skritten en stund =)


Träning 9 maj 2011

Igår blev det alltså träning för Gunilla, äntligen! Orkade dock inte skriva igår kväll, kom hem sent och var alldeles för trött hehe...

I alla fall red jag som vanligt på bettlösa, och Valle gick som en gud haha! Började med framridningen, han kändes mjuk och väldigt eftergiven, inte superpigg men inte slö heller. Red mycket skänkelvikningar i skritt samt trav. Skrittade mest innan passet började. När vi väl började fick Valle typ världens energikick och gick som ett tåg hela passet! Jag vet inte var som for i honom men jag kunde knappt lägga skänkeln mot honom, och när vi red på volten och kom ur hörnorna så siktade han direkt in sig på att göra travökning på diagonalen hah!
I traven red vi upp på medellinjen och red öppna, gjorde en volt och sedan sluta ut till spåret. I galoppen red vi mest sluta längs långsidorna. Det tyckte Valle var väldigt jobbigt och svårt, speciellt i vänstervarvet. Men vi fick till det i slutet, speciellt i högervarvet.

Är supernöjd med honom idag, jag var verkligen jättefin i formen och var riktigt pigg och på hela tiden.


Blogg.se

Inte mitt fel att det inte kom ut några inlägg igår, publicerade 3 stycken på eftermiddagen/kvällen men blogg.se hade något problem så ingenting kom upp ;)

Division I omgång II på Täby RS

Idag var det alltså dags för andra omgången av ponnyallsvenskan, denna gång höll Täby RS i tävlingen!

I laget red idag:
Ella Viebke - Daylight
Thomasine Nathhorst-Jener - Golden Roos
Elinore Jonsson - Bogis Miss
Jag - Valentin Dice
(Louise Warvsten - Risdalens Bella red individuellt!)


Laguppställningen var också i den ordningen som jag skrev. Ella startade genom att rida ihop 66,57%, vilket ledde till en andraplacering individuellt för C-ponny, efter Ebba Dyvik på Nattens Candrah.
Thomasine's ritt såg fin ut, tyvärr fick hon en felridning! Hon red ihop 61,71%. Elinore startade därefter, och hon var riktigt nöjd med sin ritt, tyvärr han jag inte se henne (eller Ella) för jag fick inte gå in i ridhuset hah... Hon fick i alla fall ihop 66,85% vilket räckte till en 5e placering individuellt för D-ponny! :D
Även Louise red innan mig, har ingen aning om hur det såg ut eller kändes, men hon fick 62%.
Sist ut i laget red jag då. På framridningen kändes han fin och framåt, dock segade han till rätt ordentligt på banan. Kände inte direkt att jag hade några stora missar annars, dock blir ju hela over-all känslan mindre bra när Valle inte går framåt :P Jag tänkte när jag red ut ur ridhuset, att jag skulle nöja mig oavsett procent, jag kunde liksom inte bli på dåligt humör på grund av en dålig procent när jag visste att ritten inte kändes bra.
Men oj så fel jag hade haha. Mamma kom ut och sa procenten, och jag blev helt överraskad! 70,85% fick vi. Jag blev helt överlycklig, jag trodde verkligen ALDRIG att det skulle bli så bra! Jag tänkte att jag skulle nöja mig med 63% typ haha.

Detta ledde till en individuell vinst för oss och även en till vinst för laget!! =D =D Så sjukt roligt, helt underbart :D Och alla är så himla duktiga <3 Jag ångrar verkligen inte en sekund att jag valde att gå med i Sjövillan och därmed vara med i deras lag, det har vart så otroligt roligt varje gång vi träffats och alla har vart så otroligt trevliga och välkomnande... Så kul, verkligen :D Tack alla <3Fler bilder kommer imorgon <3

Prestationspsykologi med Pierre Mood

Igår var vi som sagt på individuellt samtal med Pierre, prestationspsykologi. Det var väldigt bra, jag själv hade inte mycket att ta upp då jag känner att det verkligen har börjat gå mycket bättre nu, och jag är inte ens i närheten lika nervös som jag vart tidigare inför tävlingar (jag var mer nervös inför samtalet än jag var inför tävlingen dagen efter!).

Men som sagt gick det bra, vi gick igenom "prestationscirkeln" med bl.a rutiner, mål osv. Fick några bra tips, bland annat att jag skulle börja skriva vad JAG gjort bra varje ridpass, på bloggen. Hah, enklare sagt än gjort. Men det är ju bra för självförtroendet. Så jag ska försöka börja göra det, i alla fall de pass som är träning/tävling. Hah... Jaa sen pratade vi om mina mål och tävlingar, hur det gått tidigare osv, matvanor vid tävling, prestationsångest, stress, nervositet osv osv. Det var inte mycket att diskutera där, jag har prio 1, 2 och 3 tävlingar (Prio 3=allsvenskan, Prio 2=nationella, Prio 1=SM). Mina matvanor på tävling är ju dock inte de bästa, måste börja äta och dricka mer och mer regelbundet under tävlingsdagar. Dock har det faktiskt blivit bättre i och med att jag är mindre nervös, men det måste fortsätta uppåt! =)


6 samt 7 maj 2011

I fredags blev det en väldigt mysig dressyrträning på ängen vid Grönköping! Valle gick superfint och var pigg. Red inte så hårt, ungefär 40 minuter blev det.

Igår så vilade han, duschade och putsade grejer inför dagens tävling =)


Usch Usch

Jag är verkligen ledsen över att det blivit dåligt med update, har heller ingen vettig förklaring hah... Men imorgon lovar jag att uppdatera! Då blir det dagböcker från igår och idag, samt hur det gick på psykologi-samtalet med Pierre, och såklart även resultat från morgondagens tävling! Hinner jag så ska jag även försöka slänga upp bilder från Eskilstuna samt morgondagen.


Är i stallet, Valle njuter av vårsolen!

dsc01272 (MMS)

Är i stallet, Valle njuter av vårsolen!


Individuellt samtal med Pierre Mood

Japp, om 30 minuter sticker jag till Täby Ryttarcenter för att gå på individuellt samtal med Pierre Mood (prestationspsykologi). Är lite nervös, vet inte riktigt vad jag ska säga, och samtalet är 45 minuter? Haha jaja, jag tar det som det kommer =)

Efter det så bär det av till stallet, ska fixas inför tävlingen imorgon, som btw också är på Täby RC... Haha bra jobbat! Imorgon blir det ju alltså division I, omgång två. Är sjukt taggad, det känns som att jag måste ta revansch mot själva tävlingsplatsen, sist vi var där gick det inte överdrivet bra haha ;)


Från sist vi var på Täby, 27 februari

5 maj 2011

Igåår red vi ut en sväng, myspysigt =)) Red först mot husen innan Malma. Mycket trav dit, och galopp tillbaka :P Det gick så fort (25 min) så vi tog hotellrundan och red på skogsstigen. Valle var duktig, lite lat bara :P


Från Eskilstuna

Senaste dagarna

Nu har det blivit låg uppdatering på grund av att jag inte har varit i stallet tis-ons, och igår fyllde min bror år så det blev inte så mycket sittande vid datorn då =)

Ikväll ska jag i alla fall äntligen åka till stallet, och rida ut och köra galoppintervaller! :D Taggad (y)


Filmer från Eskilstuna

Här kommer även filmer på mina ritter i Eskilstuna! :D Det var alltså mästerskapsprogrammet jag fick kvalet för =)

FEI lag:

 

FEI mästerskap:


Filmer från Högbo

Japp jag har faktiskt lyckats fixa och ladda upp filmerna på mina ritter från Högbo, så här kommer dem!

Lördagens klass:

 

Söndag förmiddag:

 

 

Söndag eftermiddag:

 


Veckoplanering v 18

Tisdag: Vila

Onsdag: Skritt

Torsdag: Uteritt - galopp

Fredag: Kort dressyrpass

Lördag: Skritta

Söndag: Tävling!

2 maj 2011

Igår tränade vi för Hanchen. Jag sa innan vi började att vi skulle ta det lugnt med tanke på att vi tävlade i söndags men Hanchen verkade inte uppfatta det haha. Jag red på bettlösa med snodd, och Valle var superduktig. Red mycket skänkelvikningar, lite skolor, förvänd galopp och enkla byten typ. Jag kände att Valle var lite loj och jag hade velat ha honom kvickare för skänklarna, men han var jättestadig och fin i formen!

Duktig poni <3Eskilstuna 1 maj 2011

Jag är ledsen över att jag inte har bloggat förrän nu, men har inte haft tid, och när jag haft tid över har jag gått igenom och rensat bland de 700 bilderna som togs igår haha... =)

Det blev en tidig morgon, gick upp vid 4 och åkte från stallet med hästen klockan 6. Min första starttid var 09.18.
Först red jag i alla fall FEI lagtävlansprogram. Det var ju utomhus, både framridning och tävling, för första gången i år så det var lite spänt över hur det skulle gå. Valle kändes i alla fall jättefin på framridningen, något spänd pga att det blåste som attan.
När jag skulle in i collecting så visste jag inte om att det var direktinridning så heh, jag råkade rida iiin... Dock gjorde det ingenting som tur va! Red ut igen och inväntade startsignal. Själva programmet kändes fint, lite spänd ponny som sagt och några missar + att han blev skrämd av någon tjej som hukade sig som ett lejon i ena hörnan i slutet på programmet haha.
Poängen:Som ni ser, toppenprocent! Blev verkligen glad att jag fick över 61%, lite surt dock att det var så nära SM-kval tyckte vi då! Gillar i alla fall domare C, Ulf Wilken heh, bra bra procent! (y)


Andra klassen var som ni kanske förstår FEI individuella mästerskapsprogrammet! Även här fick jag tidig starttid, startnummer 2 av typ 24 ekipage :P Nu kändes Valle i alla fall mycket mer avslappnad förutom när funktionärerna vattnade tävlingsbanorna :P Men han var ändå mjukare och mer eftergiven.
På banan hade vi inga stora missar, Valle kunde vart lite mer kvick för skänkeln men annars var jag väldigt nöjd efteråt!
Procenten:!!!!!!!! Behöver nog inte säga mycket mer haha! SM-kvalen kirrade! Det känns verkligen så otrooooligt skönt, alla nationella vi vart på har jag hela tiden känt den lilla pressen att klara kvalet, och så känner man ju liksom. Men nu när jag inte behöver fler egentligen kan jag slappna av lite, och självklart försöka rida bättre och bättre och förhoppningsvis spräcka 66%-gränsen nationellt!
Låg på placering genom hela klassen, typ näst sista ryttaren petade ner mig hah, det var ju såklart inte planerat att få placering men det hade vart underbart, och man hoppas ju alltid! Men att komma 1a utanför placering, det är inte fy skam det heller! =D


Grattis till Ebba & Totte som tog sitt första SM-kval i mästerskapsklassen också, ni var så duktiga och du red så fint Ebba, du är så grymt bra! <3

Grattis även till Lee & Electra, som vann sin första nationella klass på den otroligt höga procenten - drygt 69%! Grattis igen <3


Ett smakprov på gårdagens bilder, har runt 700 jag måste rensa och redigera så det kommer mer imorgon!

Kom till stallet för 30 minuter sen, knopp...

dsc01253 (MMS)

Kom till stallet för 30 minuter sen, knopparna finputsas!