Skolarbete!

Jag lovar att berätta om de senaste dagarna som har varit ganska späckade, om ett tag! Måste göra klart ett skolarbete först bara, sen lovar jag lite bilder och vad vi har köpt i Globen!

Valle och Casini 21 november 2011

Igår blev det skritt runt hotellet och sedan lite dressyr på utebanan, Valle var superduktigt, lite lat dock ;) Han har verkligen kommit in i sitt semester-mode!

Idag fick Valle gå i skritten. Har även hand om Casini idag-onsdag och eventuellt även i helgen! Idag skulle dock även Casini gå i skritten så det blev ingen ridning för mig ändå. Men imorrn så!


On my way!

Mår mycket bättre nu när min kära bestie är hemma igen och jag har slutat tänka på allt så mycket nu, det med Valle är näst intill bestämt så det finns inget att deppa över!

Dessutom har jag gjort klart massor av skolarbete, har en del kvar men flera små stenar har lyfts från mitt bröst tack vare det, den här helvetesveckan är över, ikväll har jag sett Breaking Dawn ikväll med bestie, träffat gammal väns mor och min moster på bion, imorrn ska jag på konsert med bestie och på söndag ska jag rida lektion för Gunilla på Boy!

Nackdelen med massvis med läxor och, för en gångs skull, andra planer, är att jag inte hinner med min älskade älskling Valle! Kunde inte åka till stallet igår pga skolarbete, idag pga bio och imorrn pga att vi måste köa för att få bra platser på konserten... =((( Saknar honom redan ♥ Längtar till på söndag då jag äntligen får åka till stallet och rida honom igen!

Nästa vecka blir det också absolut fullt upp! Matteprov, bokanalys, NO-dokumentationer i skolan, stallet+extra häst Casini mån-ons, lör-sön tror jag, rida min egen samt gymnasiemässa på torsdag och en helgdag samt Talang-avslutning med middag och bakom kulisserna samt kolla på genrep i Globen inför Horse show, sedan dressyrföreställningarna med mami fre, lör och sön!

Massvis med roligt men även en del jobbiga grejor. Är i alla fall sjukt taggad, det här fixar jag!Förlåt mig

Förlåt för denna usla "bloggning", känner mig lite dum nu faktiskt när jag loggar in. Men allt känns bara förjävla jobbigt just nu, har inte lust, tid eller ork till någonting. Skolan tar upp all tid och en stor del av tankarna hela tiden och vi har massvis att göra den här och nästa vecka. Orkar dock inte plugga så jag för ångest över det.
I stallet går det väl bra, Valle har verkligen fått lugna ner tempot nu. Vi har mest ridit ut, joggat och tagit det lugnt. Den här veckan kommer han gå lite varannan dag sådär, hinner förmodligen inte ens med stallet fre-lör då det för en gångs skull kommer hända lite roliga grejer för min del. Så Valle chillar verkligen! =)

Liten update om läget i alla fall. Vi väntar fortfarande på försäkringsbolagets svar på t-märkningen, det kommer förmodligen inte förrns nästa vecka tror jag, men hoppas på att få det nu i veckan, vill bara få det överstökat på något sätt...

Tack för att ni ändå, trots mitt urusla humör och sämsta bloggning kommer in och kollar! 49 unika idag, tack ♥


Promenad idag <3

...

Igår promenerade vi 20 minuter i ridhuset, idag har jag vart stalledig.

Är deprimerad, håller alla känslor inom mig, börjar må fysiskt dåligt på grund av det, kan inte sova. Idag lät jag en del av allt komma ut och jag kan inte sluta gråta. Vet att det är för allas bästa men det är svårt. Så svårt. inte bara allt kring hästarna utan allt runt omkring mig. Orkar inte

5-7 november 2011

I lördags vilade Valle, det blev en promenad på 20 minuter.

Igår skrittade vi fram runt hotellet innan vi gick in på banan. Joggade mest, red mycket övergångar och förvänd galopp samt ställa/böja/rakrikta för att mjuka upp. Det kändes bra! Red i 40 minuter.

Idag blev det en barbacka-tur i ridhuset. En hel skänkelvikningar, halter och övergångar. Valle duktig! Red nog i 30-40 minuter.

Motivationen ligger någonstans runt 0 just nu så jag orkar inte göra ansträngande saker. Dessutom känns det inte som att dressyr-trimning har något syfte nu heller. Valle njuter av att få ta det lugnt iaf ;)

Klinikbesök på Täby 4 november 2011

Upp vid 5 imorse för att ge oss iväg till Täby för att kolla upp Valle.

Små böjreaktioner framknän, sedan ridning i trav-galopp och kraftigare reaktioner efter ridningen. Bedövade vä fr knä för att kolla och det var ingen stor skillnad vid longering då. Veterinären gick med på triangelmärkning på grund av hans behandlingshistorik så nu ska vi sammanställa den och skicka in till försäkringsbolaget, om de godkänner så kommer Valle att t-märkas och flytta hem till Örebro för att leva livets glada dagar! Om de inte godkänner vet jag faktiskt inte hur vi gör riktigt.
Sedan fick han även vanlig vaccination innan vi åkte hem.

Det var inte jobbigt på kliniken, först på väg hem kom känslorna. Det är skitjobbigt, trots att jag vet att Valle kommer ha det galet bra i Örebro. Jag tycker verkligen det känns förjävligt att inte behålla honom, men det är för bådas bästa. Nu ska jag inte fortsätta skriva om det för då kommer jag börja gråta igen.


Min guldponny ♥

Provridning och träning för Lena 3 november 2011

Igår var vi alltså och iväg och provred EG Gould på Rånäs på förmiddagen! Det gick bra. När vi kom dit så stod han skälv i stallet och man kunde knappt tro att det var en 6-åring! Han stod verkligen och sov på gången också, otroligt psyke! Han var dock inte alls likadan när vi kom igångmed ridpasset. Riktigt rolig att rida, mycket egen motor och tänkte en del uppåt i igångsättningar osv, han kommer nog ha lätt för samling när han har byggt upp sig mer! Så nu är det upp till oss att fundera, vi är välkomna tillbaka och rida igen om vi vill.

Efter provridningen åkte vi hem och chillade lite innan det var dags att åka till Fågelbro för att träna för Lena! Träningen gick suuuperbra, trots att jag bara hann rida fram i 10-15 minuter. Fortsatte arbeta med samlingen och efter en stund kom Valle loss galet bra i formen och samlingen blev bättre och bättre! Jag fick arbeta mycket med överskänklarna, vilket var galet nyttigt för mig! Är riktigt dålig på att använda överskänklarna i vardagen, så jag behövde verkligen det här passet! Duktig ponny och ryttare med ångest på väg hem ;)


♥ ♥ ♥

2 november 2011

Herregud tiden rusar verkligen iväg, om 2 månader är det 2012...!

Idag blev det en mysig pysseldag i stallet, med ryktning, frisering och hovputsning! Tog sedan en promenad i mörkret på 15-20 minuter. Skönt och välbehövligt!


Sötaste, absolut bästa ponnyn någonsin ♥

Sön-mån-tis okt/nov 2011

De senaste dagarna har vi ridit mest på utebanan. Det har väl gått ganska bra, dock har jag tappat motivationen totalt. Jag har ju ingenting kvar att sträva mot tillsammans med Valle, och vi ska till kliniken på fredag och om allt går enligt planerna så kommer vi inte ha kvar Valle om en månad. Det känns bara allmänt jobbigt, så förbannat jävla jobbigt. Jag gråter varje dag, antingen över det ena eller det andra. Jag vet inte om jag är redo att släppa taget, dock känns det som att jag måste det. Jag vet att det är för mitt eget och Valles bästa.

Jag är bara galet deprimerad och ledsen, jag orkar inte.
Hur kan det vara det bästa att göra, när det känns så jobbigt?Vad ska jag göra utan dig? Älskade, underbaraste, bästa lilla Valle som betyder allt för mig ♥

Uptown Boy 29 oktober 2011

I lördags var vi alltså ute på Ekerö för att provrida Agnes ponny Boy! De har sagt att de gärna lånar ut honom till oss tills de får honom såld, då får jag tävla och träna som jag vill!

Det gick faktiskt över förväntan måste jag säga! Har suttit på honom förr men då red vi ut i skogen och badade i sjön på Ekerö hah, inte så seriöst då alltså ;)

Red i ridhuset och kände lite på honom, Gunilla hjälpte även till lite grann. Hon tränar ju Agnes och Boy regelbundet så hon vet hur han fungerar. Det överraskade mig att han var lite som Valle i ridningen, fast med lite mer egen motor.

Jag tycker i alla fall att det gick bra, och det verkade alla andra också tycka! Jag kommer förmodligen att åka tillbaka och testa några gånger till. Men vi får se hur det går med Valle på kliniken på fredag, först efter det kan jag bestämma mig för hur jag vill ha det.


Agnes och Boy

Herregud!Herregud! Antalet läsare brukar ligga kring 30-40, max 50-60, men 100 unika har aldrig tidigare inträffat! Jag vet ju anledningen då bloggen blev länkad  på en större blogg häromdagen, men ändå! Hoppas några av er kom för att stanna! =)