28 november 2010

Skrittade ut Valle barbacka idag, samma slinga som igår fast utan trav och galopp. Ragge fick för sig att följa med igen... På ett ställe där vi gick i snön så drog mina fötter i snön! Hah förstå hur djupt det var, och Valle fick arbeta ordentligt ;)

Red även Casini igen! :D Det gick bra, red på ungefär samma sätt som förra passet, pressade honom (och mig själv) lite mer bara. Det gick i alla fall bra ;) Red nog i ungefär 55 minuter.Ragge på bild :D

Snöö 27 november 2010

I lördags red jag ut och galopperade i snön på ängen vid Grönköping! Mamma följde inte med men Ragge gjorde... Dumma hund! Jaja, det gick i alla fall bra och båda hund och häst fick bra motion! Finns inte mycket att säga... Var ute i 45 minuter ungefär, Valle skötte sig jättefint =)


Åh jag hittade den andra bilden från träningen deen... 25? :D

Casini 26 november 2010

I förrgår så gick Valle endast i skritten, men jag red på Casini :D Maria var och jobbade i Globen hela dagen så hon frågade om hjälp, och sa även att jag gärna fick rida, det det tackar man ju inte nej till :D Det är riktigt bra träning och så att rida stor häst.

Det gick i alla fall bra att rida Casini! Red inte så hårt pass, det var ju första gången jag red honom så jag testade mig lite fram =) Han blev lite tjorvig i munnen då och då, men det var bara till exempel i vissa övergångar, men bara jag var snabb i handen gick det bra! =) Jag red mest i trav och skritt, en del skänkelvikningar, halter, och i slutet även en del skolor.

Red nog i 50 minuter (=

Jag och Casini, suddig mobilbild =/

Dressyr 25 november 2010

Har inte haft lust att blogga

Men nu! Anledningen till dålig update är att bilderna från de senaste dagarna inte ville laddas in i datorn, men nu har jag precis fixat det så det inte blir några bildlösa inlägg :D

I torsdags red jag ett litet dressyrpass på Valle, vilket gick suveränt! :D Kände redan från början att Valle inte alls var på "trycka-upp-nacken-i-vädret"-humör, han var mjuk ochh följsam! Jobbade mest på formen i alla gångarter, lite skänkelvikningar och tempoväxlingar i trav-galopp också. Jisses, han var verkligen på underbart humör! :D I början var han lite lat för skänkeln men när jag sagt till ordentligt så gick han som en klocka! Underbart, så här bra har han nog inte gått sen långt innan viloperioden, så det känns verkligen som att vi är på rätt spår! Lovely :D

Det kanske var det nya Catago-setet som gjorde det hela... ? Nej men så här ser det i alla fall ut på, hade det på i torsdags ;) hade en annan bild men jag hittar den inte -.-


Nya lindor!

Förutom det där sjukt snygga Catago-täcket och de matchande bruna lindorna har vi även köpt 8 set till med lindor! :D Cina har 'utförsäljning' på en massa hästgrejer och lindorna kostade endast 60-75 kronor för 4 stycken, beroende på material! :D

Så här är dem, fast de gula bytte vi ut mot ett par mer brandgula och de ljusbruna i mitten tog vi inte =)


tänkte köpa matchande schabrak till de blåa, röda och gula, har redan hittat 2 på Horze jag funderar på, som dessutom är på 50% rea! :D

TACK SNÄLLA MAMMA <3de brandgula ser  ni där längst upp till höger ;)


Och jaa det är endast lindor i hela kassarna.. Hah de valde vi mellan, tror det var 29 olika färger! Herregud :D

Här är schabraken vi tittat på, från Horze, kostade 239 kr, nu endast 119,50 kronor styck!!matchande till de röda, gula och svarta lindorna


matchande till de vita och röda


matchande till de mörka vita... åh jag älskar det här!!


matchande till de gula, svarta och vita.. mwihi


matchande till de bruna och båda olika vita... (y)


om vi köper något blir det dock förmodligen bara 2 stycken haha men alla var ju skitsnygga! Väldigt sällan jag hittar så snygga schabrak så billigt!

smygstart

Fick ju egentligen inte åka till stallet förrän på torsdag eller fredag enligt tandläkaren men vi smygstartade lite och åkte dit i måndags, och även igår.

I måndags red Emma på Valle, Elena kunde tyvärr inte följa med Gunilla på träningarna =/ Men det gick toppen, Valle skötte sig riktigt fint och Emma tyckte det var jättekul att rida ponny hah :D Han gick i ungefär 45-50 minuter, det behövde han! =)

Igåår så red jag faktiskt, dock barbacka och endast i skritt så det var nog ingen fara =) Jobbade lite i låg form, och Valle var duktig och positiv! Jag höll inte koll på klockan då jag inte hade mobilen på mig, men mamma sa att hon trodde jag red i drygt 30 minuter så det var ju bra! =)

Idag är både jag och mamma stallediga, Jennifer ska bara släppa ut Valle i skritten och mocka osv. Det känns bra, jag måste verkligen plugga inför engelskaprov som vi ska ha imorgon... Usch usch. Men imorgon åker vi även till tandläkaren och avslutar operationsgrejen och förhoppningsvis får jag börja rida ordentligt imorgon! :D

Så nu fick ni lite update om vad som händer heh, och nu när jag åker till stallet som vanligt igen ska jag börja uppdatera bättre!


Kram på er!

gammal bild...

19-21 nov-10 och Catago

Japp nu kommer här ett litet inlägg! Har inte haft lust eller ork de senaste dagarna. Har ändå inte funnits mycket att blogga om, jag har inte vart i stallet sen i onsdags (absineeeeens) så mamma har promenerat och longerat Valle de senaste dagarna.

Imorgon kommer förhoppningsvis Elena med Gunilla och rider Valle så han får lite motion! Jag kanske följer med till stallet... Vet dock inte om jag pallar, för om jag gör det lär jag behöva sitta i kafeterian hela tiden för jag får ju egentligen inte åka dit... Vet inte om jag skulle tycka det var roligt att bara sitta där och inte kunna mysa med Valle :/ Vi får se...

Till roligare grejer! Idag har mamma köpt ett begagnat brunt fleecetäcke, Catago :D Och ett set matchande lindor, SÅ SNYGGA! :D TACK MAMMA <33

18 november 2010

Igår tömkörde Maria Valle. Det gick tydligen bra, han hade lite svårt att förstå vad hon menade, till exempel när han skulle fatta galopp, men det gick i alla fall som sagt bra :)

Uteritt m Rosanna 17 nov-10

Idag red jag ut tillsammans med Rosanna och Darwin, vilket gick toppen! Pannlampan gick dock sönder när jag skulle starta den men vi klarade oss fint hah! Red långa slingan runt hotellet, och sedan upp en sväng bland de nybyggda husen på berget. Trots kolmörker och blåst skötte sig hästarna riktigt fint och Valle blev inte rädd för någon av bilarna som åkte förbi :D Duktigt!<3
Nu är det dock dags för mig att sova - imorrn är det dags för operation och sedan kommer jag inte kunna åka till stallet på åtminstonde hela den här veckan, än mindre anstränga mig så att jag blir andfådd eller börjar svettas :/ Men det blir ändå update om vad Valle gör, mamma är ju i stallet =)Duktig poni 16 november 2010

Idaag började vi med att skritta 20 minuter ute, runt på stallplanen och runt omkring stallet bara. Sedan gick jag in i ridhuset och arbetade lite i låg form i trav och skritt, sedan skrittade vi av. Valle var jätte duktig, kände att vi hade kvar feelingen lite från igår, det var kul :D
Red i ungefär 35 minuter bara, jogging liksom =)


Träning 15 november!

Idag tränade vi för Hanchen! :D
Valle var suuuuuuperfin och jätteduktig, och jag tänkte på att berömma honom mycket när han gjorde rätt.
Red skänkelvikningar, öppnor, slutor, volter och rakt upp på medellinjen i trav, tränade på att hålla stadig kontakt på ytter och att han skulle gå i fin rund form osv. I slutorna gick han sjuuuukt fint, verkligen toppen :D På medellinjen blev han lite ostadig i formen, och även i öppnorna spände han näcken och gick mot tygeln lite. Volterna blev bra (y)

I galopp red vi serpentiner, förvänd, slutor och tempoväxlingar. Serpentinerna satt som en smäck, även förvända gick toppen. Slutor i galopp har vi ju aldrig tränat på förut, men även de kändes kanoners! Tempoväxlingarna gick också bra (y)


Alltså Valle var verkligen underbart duktig och riktigt positiv idag, det känns super nu med tanke på att det känts lite halvdant senaste dagarna, men idag fick vi verkligen till det! :D Hanchen tyckte också att han verkligen gick myycket bättre idag och att jag red bättre än förra gången, det känns också roligt, och flera som red samtidigt kommenterade och sa att han såg fin ut :D Så roligt! Är riktigt nöjd med passet!

efteråt fick han välförtjänt massage med arnika och stretching (:Skritt 14 nov-10

Idag blev det en barbackatur i endast skritt. Red med Jessica-Brave Heart. Vi red mot Grönköping, sedan svängde vi av på en grusväg och red hela vägen tills det kom en återvändsgränd, då red vi tillbaka :P Valle var piggelinus, och väldigt skraj blev han när det körde förbi bilar, hah buse... Men som sagt, mest skritt, arbetade lite i låg form också =)


13 nov-10

Red ut och klättrade i skogen, Valle var lite uppstressad för att vi var själva, men annars gick det bra!
Red i 45 minuter12 november 2010

Tränade lite dressyr i ridhuset, vilket gick bra.
Jobbade mest lösgörande, böja ställa, lång låg form, speciellt i början. Lite skänkelvikningar i skritt och trav, och tempoväxlingar i galoppen.
Använde varken spö eller sporrar, så jag är nöjd med Valles respond, innan jag började arbeta var han lite lat men så fort jag sa till honom att det var arbetsdag så jobbade han jättefint =)

Red i 50 minuter ungefär, finns inte mkt mer att säga =)


KM Bilderna!

Oj nu har inte bilderna från KM kommit upp, fy på mig D:

Men det blir nog lättast om jag laddar upp dom på FB istället, så jag gör det hah :D Checka Ida Pantzar på Facebook, lägger upp dom i en egen mapp =)

Observera att bilderna inte blev så bra, och jag vet inte ens om jag har bilder på alla ekipage men jag lägger upp alla jag har =)


Smakprov, Mina och Shipp

11 nov-10

Heeej!
Det blev inget stall för mig idag heller, hovis var där vid lunch så mamma mötte upp honom och hon fixade allt när hon ändå var där :) Hon longerade honom även i ca 20 minuter =)

jag vet att det är tråkig update här, men jag har annat jag prioriterar, men det kommer iaf dagbok alla dagar (:


10 november 2010

Idag har det vart en helt stalledig dag för mig.
Mamma var i stallet på förmiddagen, veterinären var där och Valle blev vaccinerad =) Sedan fick han gå i skritten 40 minuter och sen gav mamma honom helkroppsmassage med massagegrejen vi har, som har infraröd värme och som vibrerar, vilket är bra mot muskelknutor osv :)


Skritt 9 november 2010

Igåår Var det helt hemskt väder, snöstorm hela dagen och när vi var på väg till stallet på kvällen blev det regnoväder -.- Skulle ha skrittat ute i en timme, och bara ta det lugnt, men det blev tyvärr ridhuset...
Började med att skritta fram på lång tygel i 20 minuter, sedan tog jag tygeln och började arbeta i lång, låg form. Jobbade på att kunna böja och ställa olika grader, och byta varv/ställning utan att han skulle gå upp ur formen. Det gick bra, dock gick han upp lite i varvbytena i början, mot slutet gick det dock bättre =)
Efter att jag hade jobbat i låg form 25 minuter skrittade jag av på lång tygel 5 minuter, och sedan ledde jag honom i 10 minuter innan vi gick in =)

Sammanlagt gick han alltså i exakt 1 timma :D


Ragge flyger hahh...

Träningen 8 november!

Jaa jag vet att jag inte har uppdaterat på ett par dagar... :/ Men jag har bara inte haft ork.
Men i alla fall! Träningen i måndags gick väldigt bra!
Under framridningen red jag bara lätt och jobbade på den låga formen, skrittade först fram i 15 minuter.  Red väl fram en halvtimme.
När träningen började så startade vi i trav. Gjorde en del övergångar mellan trav och skritt, tränade på att hålla kvar honm i en rund form och att han inte skulle tappa baken i avsaktning eller igångsättningen. Först blev han lite motsträvig i avsaktningarna och ville inte riktigt hålla kvar sig i formen, men efter ett tag gick det bättre! Gjorde detta i båda varven.
Sedan red vi på volten och när öppna delen började så gjorde vi skänkelvikning med rumpan utåt från volten, och på halva öppna delen så ställde jag om och gjorde en 10 meters volt ut från volten, sedan ställde jag om igen och fortsatte på stora volten. Valle var väldigt motsträvig i den här övningen, försökte dra upp huvudet och ville bara inte tvära. Det gick bättre efter ett tag. Gjorde samma sak i andra varvet, med samma resultat.
Efter det så körde vi galopp. Nu red vi också på volten, och vid 4 punkter på volten (vid C på mitten av kortsidan, vid M och H på 'långsidorna' och på mitten av öppna delen, vid 'A') så gjorde vi avbrytning till skritt, skrittade 3 steg och fattade ny galopp. I början blev avbrotten lite abrupta, men de sista blev riktigt bra! När det gick bra så gjorde jag bara halvhalter på dessa punkterna. Det var mycket svårare hahah! Vissa gånger blev det knappt någon halvhalt alls, och några gånger blev det avbrott. Fick dock till några som blev superbra!! :D Samma sak i andra varven, först med skritt och sedan halvhalter =)
Sen gjorde vi även ett par enkla byten på korta diagonalen, första gick inte så bra, andra gick bättre =) Gjorde även lite tempoväxlingar på volten innan jag joggade ner ordentligt och skrittade av 10-15 minuter :)
Efter passet blev det stretching och massage för ponnyn! (:


Tudaloo

Hejsan! Idag var jag och mami på utvecklingsamtal på morgonen (8.15 -.-), och efter det åkte jag hem igen. Har suttit hela förmiddagen och pluggat! Ska fortsätta efter att jag har bloggat (y)

Idag åker vi till stallet sent, säkert inte före halv 5 eller något =) Ska träna för Gunilla idag nämligen :D Ska bli jätteroligt, har ju inte gjort det på över närmare 4 månader ;s

Men men, nu vet ni det, om jag kommer på något bra så kommer jag att tidsinställa ett inlägg som kommer i eftermiddag =)

KRAM


7 november

Idag blev det ännu en mysig uteritt! Red mot Malma även idag, fast idag red vi hela vägen till stora vägen! Det gick jättebra, endast skritt idag! Jobbade bara på att få honom i en rund låg form, vilket gick okey =) Den lilla träbron som leder till själva 'Malma' var väldigt läskig, han liksom vände öronen mot bron och stirrade på den och blåste upp sig lite när vi gick över den, det låter ju varje steg han tar över, hah söt ponny! När vi gick tillbaka hem igen ville han inte gå över alls, hah, han backade bara bakåt hela tiden och visade tendens till att vända och springa iväg xD Då fick jag hoppa av och leda över honom, har faktiskt film på det :P Dock går inte heller den att överföra :( Men det gick bra till sist :)

Valle var varmare på höger fram än resten av benen innan ritten, men efteråt var alla lika varma, så det var nog ingenting :)

Nu är det tyvärr så att bilderna från idag inte går att överföra från mobilen till datorn, så snart ska jag skicka ett MMS till bloggen med en av bilderna, hoppas det fungerar! :P

Uteritt 6 november 2010

Idag har det vart riktigt fint väder, så jag passade på att rida ut! Red tsm med Siw-Greger, vi skrittade bort mot Malma. Efter en stund började jag plocka upp tyglarna. Jobbade bara på att få Valle i en låg rund form, som igår ungefär = )
När vi hade kommit en bit travade vi på en väg mot en återvändsgränd, och tillbaka. Sedan tänkte vi fortsätta ut mot Malma och klättra i några backar som tydligen finns där ( ? heh ), men när vi kommer en liten bit bara ville Greger absolut inte fortsätta för att han hörde ljudet av någon som sågade ved.. ;P Så vi red tillbaka hemåt, lite trav och samma jobb som på väg dit - lång, låg form! I början efter att vi började gå hemåt var Valle väldigt stressad, vilket han alltid är på väg hem från uteritter, men bara efter kanske 100-150 meter slappnade han av och gick ner i formen!


När vi kom tillbaka till stallet kände jag att Valle behövde lite galopp så jag red in på utebanan och galopperade några varv åt båda hållen, vilket gick bra!

Är allt som allt väldigt nöjd med ridpasset, Valle var även duktig när det åkte förbi bilar :D


gammal bild från sist Micke var och behandlade Valle (:


5 november 2010

Idag blev det lite trimm på utebanan! Eller trimm  ska jag inte kalla det, jag jobbade bara med att Valle skulle gå i låg, rund form i alla gångarter. Efter 10 minuters framskrittning började jag jobba i skritt, i kanske 5-10 minuter, bara jobbade i låg form, vilket gick bra!
I början när jag började trava var jag inte riktigt igång och ville inte stödja på tygeln, men efter ett par varv gick det bättre! Efter lite mer skritt och lösgörande så började jag galoppera, ett drygt varv åt båda hållen, krävde inte att han skulle gå i låg form här.

Sedan fortsatte jag lite mer i skritt och trav, lite serpentiner och annat. Sen körde jag galopp igen, på en stoor volt, och försökte bara få honom rund i formen, och det gick suuperbra! Han gick i toppenbra form, och verkligen stödde på bettet som jag vill! Gjorde samma sak i båda varven, sen travade jag ner och skrittade av.

Är verkligen supernöjd med Valle idag, han var hur duktig som helst och verkade jätteglad och var positiv hela passet! Dock red jag bara i ca 40 minuter, men det räckte! Vi avslutade på topp idag :P


och Valle var även i affären idag efter stallet, hah :D


4 november 2010

Idag red jag både Valle och Piccolo =)

Piccolo; Red dressyr i ridhuset, det gick väl inte bra direkt. Jag var lite småsur redan innan jag hoppade upp, och det ska man inte vara!! :P Men efter cirka 15 minuter insåg jag att jag inte borde trimma så hårt så jag körde mest trav och galopp på fyrkantspåret, försökte få honom lite låg i form, det gick okej :) Red väl i 40 minuter.

Valle: Blev det klättring med! Red på grusvägen bakom hotellet och upp i skogen. Körde cirka 6 vändor upp och ner tror jag, inte så mycket, sen red jag tillbaka för att jag var lite stressad tyvärr :/ Red väl i 25 minuter =)

Piccolo fick vara med på bild (=


han fick en fin fläta i manen :D dock åkte den ur :(

3 november 2010

Var som sagt stallediga =)

2 november 2010

Idaaag åkte jag buss till stallet, och när jag väl kom fram så gjorde jag iordning Valle och red ut. Idag blev det bara skritt, runt stallet och hagarna osv, skrittade även cirka 5 minuter på utebanan. Valle skötte sig fint, jag red som sagt bara i skritt, jobbade i väldigt låg form, pressade honom inte alls, det var mest för att han skulle ha något att tänka på, och inte skygga och stirra på massa grejer där ute :P

Red bara i drygt 20 minuter, hann tyvärr inte mer :/

Imorrn är vi stallediga, Åsa kommer ta hand om Valle och jag ska träffa min älskade vän på eftermiddagen efter jobbet så det blir förmodligen ingen update tyvärr ;)


1 november 2010

Idaaag var det dags för dagen med stort D! Första träningen på exakt 3 månader, vi red för Hanchen!

Det gick bra! Hade inte så stora krav på honom med tanke på att det var just första träningen, men vi körde på nästan som vanligt, dock mer skänkelvikningar än skolor, och serpentiner i trav och galopp, lite förvänd också. Och så satte vi in flera skrittpauser, dock bara några voltvarv, men för att vi inte skulle ta slut helt ;)

I början var han lite ostadig på tygeln, han ville inte riktigt ställa igenom och gå i rundare form, så vi började med serpentiner i trav och skänkelvikningar på halvt igenom, vilket gick bra!
I galoppen körde vi somsagt även här serpentiner, med bibehållen galopp. Första serpentinerna höll jag inte ihop honom riktigt ordentligt, men de sista kändes kanon!

Förvända galoppen körde vi på fyrkantspåret idag, Valle kändes jättefin där!

Red även några skolor i trav, man känner att han tycker det är jobbigare nu efter vilan, han körde upp huvudet i speciellt vänsteröppnan, dock gjorde även jag fel där, och i slutorna blev han också spänd och lite motvillig, men som sagt - jag gjorde det inte perfekt ;)

Blev väl ett pass på cirka 1 timma, efteråt masserade jag med arnika linimentet och stretchade lite lätt (:

Allt som allt är jag nöjd med passet, Hanchen tyckte att han såg jättefin ut, speciellt i slutet, och var glad över att vi var på G igen! Fick även komplimanger från flera i stallet som tyckte att han såg mycket fräschare ut nu, tack! :D


31 okt-10

Valle fick endast gå i skritten ungefär 25-30 minuter igår, vi hann inte rida då vi skulle iväg på middag efter stallet =)

30 oktober 2010

Red på utebanan i lördags, vilket gick bra! Red mest i skritt och galopp, blev även lite trav på långsidorna :) Valle var duktig!
I galoppen red vi mest tempoväxlingar, inga stora jätteväxlingar, men lite mer mellangalopp, ner till arbets osv. I skritten red jag mycket skänkelvikningar, vilket gick helt okej, kan fuskade lite i ena varvet, men då gjorde jag vikningen mot ingången till ridbanan så han försökte skjuta ut bogen och försöka komma ut :P

Efter passet ledde jag honom i ungefär 10 minuter, ute på vägen mot Malma, med Rosanna-Darwin :) Red sammanlagt kanske 45-50 minuter =)