Ledsen!

Förlåt för att jag missuppfattade din kommentar Stina, jag menade inte att låta dryg.. Jag har även skrivit en sak som kan missuppfattas, Valle ska inte säljas som tävlingshäst eller liknande, han ska pensioneras ;-) ledsen om det blev fel! Snabbt inlägg från mammas mobil för att ställa allt till rätta :-)

Kurs för Gunilla!

Om lite mindre än en timme åker jag och mami till stallet, ska packa grejor och bege oss till Norrby! Tis & Ons är det kurs för Gunilla, 2 pass om dagen.

Bloggningen kommer förmodligen ons kväll/torsdag =)

Svar på kommentar



Svar: Vi ska sälja för att vi känner att han inte riktigt räcker till, som du säger. Han är 16 år nu och han pallar inte trycket. Det hade vart en helt annan sak om han gick som på träning, på tävling. Om han gått som på träning så hade vi kommit topp 3 på många nationella tävlingar, helt klart. Men han gör tyvärr inte det och när jag tävlar får jag känslan av att han inte riktigt vill. Han har ju även haft problem med lederna osv, och behandlingarna håller inte hur länge som helst. Och hur kul är det att tävla en ponny som behöver behandlas konstant för att klara av att tävlas? Inte så kul kan jag tänka mig ;)

Mina ambitioner kommer jag förmodligen aldrig uppnå, oavsett vi behåller Valle eller köper ny. Jag vill tävla Globenküren och Falsterbo och internationellt på ponny. Dock fyller jag 15 år i år, så nästa år är mitt sista år att tävla Globen och internationellt, så dit kommer jag förmodligen aldrig komma. Dessutom skulle vi aldrig ha råd att åka utomlands. Jag vet inte om Falsterbo har samma åldersgräns som Globen, men oavsett så kommer nog även den tävlingen förbli en dröm.

Mer uppnåeliga mål är att fortsätta tävla nationellt och rida SM flera år. Som sagt klarar inte Valle av det, fysiskt. Och det är inte så kul att åka ut och tävla när ponnyn inte går fram så fort man kommer in på banan, det tar liksom stopp då.

Jag har som ambition att kunna åka ut och tävla nationellt på en ponny som klarar av det, och som har motor och verkligen vill och tycker att det är roligt.

Hoppas det svaret räcker.

Btw skulle jag verkligen uppskatta om ni åtminstonde kan skriva era namn, speciellt om ni kommenterar negativa kommentarer. Vet inte om den sista frågan var meningen att låta negativ, men det låter som det tycker jag.

Valle 26 juni 2011

Igår promenerade jag med Valle runt hotellet bara, mysigt var det =)

Grannarna hade fest vid hotellet, läskigt tyckte Valle som blev 150 i manken när vi gick förbi :P

Utflykt 26 juni 2011

Igår var jag och mamma på en liten utflykt till Västerås, kollade faktiskt på en ponny! En 7årig gångartsponny som står på lösdrift för närvarande, kollade bara när hon longerades =D

Som det ser ut för tillfället - om inte ett mirakel inträffar och vi köper gård, vilket är min största önskan just nu - så kommer vi sälja Valle efter SM. Därför håller vi dörrarna öppna. Om det blir något med den här ponnyn så skulle vi få låna den en längre period för att tävla och träna.

Inget är bestämt eller så, jag hoppas ju fortfarande på miraklet så att vi kan ha kvar Valle och skaffa en till, men vi får se.


Sötnosen, tjock och dan :P

25 juni 2011

Idag så följde Peter med mig och mamma till stallet och vi hade tänkt gå ut på stora ängen och galoppera och ha det mysigt. Vädret såg fint ut på väg ut, sedan började det dugga när jag hoppade upp. Vi hann kanske 100 meter innan det började ösregna! Peter gick i shorts och t-shirt och jag hade stövlar och dressyrsadeln... Vi gick en bit till och tog skydd under några träd en stund, men regnet slutade inte... Vi valde att vända, alla var dyngsura redan. Gick in i ridhuset och trimmade istället. Det kanske var ment to be, Valle var galet fin! Han var sjukt pigg efter att ha vilat igår och stått inne idag, han började till och med bocka i galoppen en gång!

Tränade en del på samlingen i galoppen, en del förvänd också. Mycket skolor och skänkelvikningar i traven. Han hade verkligen rätt energi och power idag, tänk om han gick såhär jämt! Då skulle vi alltid vinna haha :D

När vi var klara så kollade vi ut och då hade det minsann precis slutat regna så vi skrittade av runt hotellet, och resten av dagen har det varit helt underbart väder! Snacka om att ha valt helt fel timma att rida ut på :P

Är i alla fall supernöjd över min älskade lilla ponnyplutt idag, han var sååå duktig ♥



Från programridning för Roggan på Kersö i vintras, och OJ vad muppig jag ser ut ;)

Svar på kommentar



Svar: Hejsan! Det finns en del olika hemsidor där du kan göra headers, jag använder Picnik för att göra mina för tillfället. Eller så kan man ladda ner program, photoshop eller liknande =) Sedan gäller det att spara bilden på blogg.se och ändra i stilmallen. Tescho har en del bra tips! När jag skulle lära mig att göra header och design på bloggen så googlade jag fram allt, det är inte svårt när man väl har kommit på det! Och allt finns på olika bloggar/hemsidor (= En till bra sida är Designa din blogg.

Hoppas att du fick svar, annars är det som sagt bara att googla!

Designen

Fick lite random lust att byta design... Antar att denna blir lite tillfällig tills jag pallar göra en lite mer komplicerad, ändrade bara färger och gjorde en snabb header :P

Vad tycker ni?

Trevlig midsommar allihop!


23 juni samt Midsommarafton 2011

Idag gick Valle i skritten drygt 20 minuter medan vi gjorde i ordning allt, mamma kände sig hängig så vi var bara i stallet en snabbis på kvällen =)

Imorgon är jag och mami stallediga, snälla Nina hjälper till och fixar med Valle, han kommer gå i skritten även då =) Vet inte om det blir mycket bloggning, vi får gäster runt 3 och innan dess ska huset, maten och familjen fixas, så vi får se!

Ha en riktigt trevlig och rolig midsommar nu alla älskade små läsare!


Valle idag! (Igår blir det ju, klockan är 1.34 på natten... mwhah)

Hur coolt?

Det känns faktiskt riktigt coolt...!



Casini 22 juni 2011

Igår skrittade vi fram runt hotellet, sedan gick vi in på utebanan. Red liknande pass som mån-tis. Det gick bra idag också, Casini var lite tittigare på banan men han lyssnade ändå väldigt bra på mina hjälper!

Mamma var ju med idag och hon tog några bilder!








Rid på vågen 22 juni 2011

Idag fick jag pallra mig upp ur sängen 05.30, för vi skulle nämligen med ponnyn till Ekerö för sitsträning/kurs med Sjövillan-gänget!

Åkte alltså först till stallet och packade lite grejor och hämta Valle. Kom till Norrby (Gunillas gård) runt 08.20, packade ur ponnyn som var glad över att vara tillbaka! Han stormtrivs verkligen där :P Vid 9 åkte jag med Gunilla, Elena och Ebba till Rörby för att börja dagen! Kursen började med fika och kursledarna presenterade sig - Lena Lilja (B-tränare i dressyr, LA-domare), Marie Zetterqvist Blokhuis (ridlärare samt forskare i ryttarens sits) och Kjell Göransson (hästmassör, sadelutprovare). De har en till ledare, Pia Tillberg som är sjukgymnast, dock var hon tyvärr på semester så hon kunde inte komma.

Vi delades upp i två grupper. Den ena började med olika balans och sitsövningar för att kolla lite hur man var i kroppen. Vi fick även tips på balans, styrke och stretch-övningar som är bra att göra som ryttare! Den andra gruppen började med att sitta på tryckmätningsmattan på en "bock", som visade hur trycket fördelades på sittbenen och hur stor skillnad alla små, små rörelser gjorde! På bocken fick man "göra" olika moment och se hur man satt, till exempel galoppfattningar och skänkelvikningar samt halter.

Det gick superbra, vi konstaterade (det var dock ingen nyhet haha) att jag är väldigt stel i kroppen, kanske främst i bålen/höften/buken vid olika övningar, samt lårmusklerna. När jag satte mig på tryckmattan förväntade jag mig att jag skulle sitta helt snett osv men det såg tydligen jättebra ut, jag blev förvånad :P

Efter att båda grupperna gjort båda "stationerna" så åt vi lunch och sedan skulle vi hämta hästarna och rida! Varje ryttare började hos Marie, som mest korrigerade sitsen lite och vi gjorde lite sitsövningar så man fick känna på hur det skulle vara. Jag blir lätt svankig i nedre delen av ryggen, och bara genom att hon fick mig att trycka in magen mot ryggraden och trycka fram höfterna så kändes direkt skillnad på Valle, han kom under sig mycket bättre med bakbenen! Sen så red jag även lätt lite stumt tydligen, jag skulle ha mer svikt i stigbyglarna. Problemet var att jag hade stigbygeln för långt ut på tån. Smågrejer som gör stor skillnad!

Sen gick jag över till Lena. Där red vi öppnor, slutor, någon halt-rygga och avbrott/igångsättningar. Det gick superbra, Lena tyckte det såg jättefint ut :D När vi var klara med det så joggade jag ner och sedan skrittade jag och Ebba tillbaka till Norrby tillsammans!

Galet lärorik dag som jag verkligen ska ta tillvara på och verkligen tänka på mina svagheter och försöka rätta till dem i ridningen, speciellt det med svanken! Det var verkligen grymt roligt att lära sig så mycket bra grejer som man inte tänker på så mycket själv!

Lånade 2 bilder från Google för att ni ska få se!

Tryckmattan.


Såhär såg man hur man satt. Personen på bilden trycker mycket bakåt nu, som i en halt.

20-21 juni 2011

Svinigt bloggat, I know, I'm sorry!

I måndags fick Valle i alla fall vila helt, vilket han tyckte var skönt! Igår så följde min vän Maja med till stallet, hon fick skritta och trava lite sen hoppade jag upp och joggade lite, allt i ridhuset pga vädret ;) Valle var i alla fall superduktig, pigg och mysig =)

Jag har även tagit hand om Casini mån-ons! Både i måndags och igår (tisdag) så blev det ridhuset, tänkte rida ut igår men det började spöregna när jag skulle ut så jag valde ridhuset för att vi inte skulle bli blöta och nerkylda :P (Och för att inte förstöra sadeln :P). Båda dagarna gick det bra! Casini var en aning piggare på måndagen. Red på tränsbett båda dagarna och jag kan inte riktigt pressa honom på det eftersom att jag inte hittat knapparna på honom, och när jag försöker korta upp och få ihop honom bättre så kärvar han i munnen. Då känner jag att det är lika bra att fortsätta i lägre men ändå på ett sätt bättre form ;) Red mycket mjukgörande, skänkelvikningar och skolor samt förvänd galopp. Det gick bra, är riktigt nöjd! Red inte så länge någon av dagarna, kanske 40-45 minuter.

En väääääldigt dålig bild på Maja och Valle från igår:

Hammarö 17-19 juni 2011

I fredags bar det av mot Hammarö, utanför Karlstad! Köer genom hela stan som tog en dryg timme extra, så vi kom fram runt 7!

På lördagen red jag FEI Mästerskap vid lunch. Jag hade en bra känsla på framridningen, dock försvann den på banan. En grov miss fick jag, ett kort avbrott i ena förvända galoppen, men inget utöver det. Hade dock intalat mig innan att det inte skulle göra saken bättre att bli besviken eller arg efteråt, så jag tog det med ro. Fick följande % av domarna:



Gillar mest domare M, haha. Nej men ni ser procenterna. Efter att jag sett ritten på film måste jag faktiskt säga att ritten var värd mer än 61-62. Visst gick Valle i för öppen form och ökningarna var dåliga, men som sagt var det inga missar utöver det. Men som sagt - jag är nöjd ändå =)

På söndagen red jag, efter mycket om och men, FEI mästerskap. Även här hade jag en fin känsla på framridningen. Energin försvann inte lika mycket den här klassen tycker jag, och inga stora missar. Fick:


Även här blev vi nerdömda tycker jag och mamma. Ritten var definitivt värd flera procent mer än 58, tycker att den borde legat runt 62-63 i alla fall. Men detta är ju trots allt en bedömningssport, domarna bestämmer och de tycker olika och bedömer på olika sätt.

Tycker i alla fall att det var coolt att vi kom 12a båda dagarna!

En sak som verkligen var på våran sida den här helgen var iaf vädret! Det regnade tydligen som tusan här hemma och på andra ställen under helgen, och väderleksprognosen för Hammarö såg inte heller ljus ut. Det regnade lite när vi kom fram i fredags, på lördagen blev det faktiskt ganska varmt och mestadels sol, sen regnade det under natten. På söndagen var det mest moln men bra temperatur och några enstaka regndroppar. Skönt med regn på nätterna - då slapp vi dammiga banor!

15 och 16 juni 2011

Igår gick Valle bara i skritten ungefär 35 minuter.

Idag blev Valle skodd, skönt att ha det gjort inför Hammarö! Efter skoningen fixade jag ordning oss och red ut en sväng på Grönköping-ängen. Dressyrade lite där nere, öppnor slutor och övergångar. Valle var superpigg och på som han brukar vara där nere, det är så roligt hah! Red dock inte så länge, var nog ute i 40 minuter bara, tyckte inte att det behövdes mer =)


Gabriella Sohlberg - Milous Pandora Tootsie, jag och Valle, Camille Tjärn - EG Bordeaux efter prisutdelning på Vansbro!

Läsarfråga



Svar: Hejsan, tack så mycket!

Nej ingen tränare som har rekomenderat. Jag använder den endast när jag rider ut samt när jag rider på bettlösa tränset. Utomhus blir Valle så stirrig och går med huvudet i luften och spänner sig hela tiden, så passen ute gör ingen nytta. Då känner jag att det är mycket bättre med snodden, han måste ju komma ner sig med huvudet då. Dock har jag den aldrig jättespänd, brukar faktiskt ha den så ospänd som möjligt så den hänger lite.
Detta gör att han arbetar mycket bättre ute och musklar sig dessutom mer på halsen! Han blir lätt skrämd ute och och med snodden så är han faktiskt inte lika lättskrämd för bilar osv så det är en väldigt bra hjälp!

Anledningen till att jag har snodd på bettlösa är även det för att han ska arbeta bättre, och det bettlösa jag har är ju typ som en grimma att rida med nästan (fast med spänd nosrem då ;)) så det förenklar även en hel del :P

Det är inte så att jag använder det för att tvinga ner honom i form eller för att han är svårriden så sätt, utan som sagt förenklar det bara, och det blir bättre både för mig och för Valle =)

Hoppas svaret duger!


Såhär ser mitt bettlösa ut

14 juni 2011

Igår så joggade jag lite på utebanan, men först skrittade jag fram runt hotellet. Red åter igen med snodd och bettlöst, och det gick mycket bättre än på träningen! Det beror ju såklart på att jag inte pressade honom lika hårt, men han var riktigt rund och mjuk i formen och hade bra power =) Red inte så länge, kanske 35 minuter bara =)


13 juni 2011

Haha åter igen dålig bloggning, men nu är det äntligen SOMMARLOV och jag har mycket mer tid till att blogga, no excuses!

I måndags såå var det i alla fall dags för att träna för Hanchen! Var tvungen att rida på bettlösa med snodd igen... Det gick inte speciellt bra den här träningen haha. Valle blev galet tung och tryckte på sjukt mycket i handen. Att han dessutom bara har skrittat i två dagar gjorde inte saken bättre :P Men det var bara att försöka göra det bästa utav det. Red som vanligt de olika momenten i FEI-programmen. Öppnorna kändes rätt bra, och slutan åt vänster, åt höger blev det stelt och Valle flöt ut med bogaran mot långsidan.

Red de 6 bågarna med enkelt byte i galopp samt den svåra uppridningen. Det här gjorde vi i slutet av passet, och Valle hade kommit igång = han tryckte på och blev superpigg. Enkla bytena blev hastiga och inte bra, tror vi fick till 2 stycken.

I skriten red vi några skrittpiruetter, som faktiskt gick bra! Första trampade han ur med ytterbak, men de efter var jag beredd på och lade till ytterskänkeln bättre och de blev faktiskt riktigt bra! Det var nog det bästa med passet heh :P

Efteråt skrittade jag av runt hotellet och Valle fick stretching och massage =)

har inga nya bilder, är på en kompis dator så ni får leva med en gammal ;)

Startlistor för Hammarö!

Ska ju till Hammarö RS på fredag och tävla nationellt under helgen, och idag kom startlistorna ut! Fick grymma startnummer, de senaste tävlingarna har jag fått starttider väldigt tidigt i startfälten, men jag föredrar att starta i slutet och nu gör jag det! :D

FEI Ind Mästerskap, lördag:



FEI Lagtävlan, söndag:


11 och 12 juni 2011

Både igår och idag har det blivit barbacka-turer runt hotellet. Igår fick Valle även gå i skritten en stund efteråt =)


Programridning för Lotta Bogård 10 juni 2011

Jag är ledsen för att bloggningen inte har vart på topp senaste dagarna, har haft annat för mig ;)

I fredags kom i alla fall Lotta Bogård till Fågelbro för att hålla programridningar, och vi var med! Red FEI mästerskap, det är ju det programmet jag rider mest just nu. Valle kändes jättefin när jag red fram på utebanan, lite seg men det var ju gaaaalet varmt ute! Men jättefin och rund i formen var han!

När vi kom in i ridhuset blev Valle helt spänd på grund av att vi var ensamma. Vi red programmet först och Lotta betygsatte. Det gick inge bra, flera enkla byten slog han upp huvudet och avbrottet blev allt för tvärt, skolorna var spända, och hans form var knappt någon form över huvud taget haha, sjukt surt med tanke på att han gick superfint innan vi gick in!

När jag ridit igenom programmet så kom Lotta ut på banan och hjälpte mig som om det var en riktig lektion! Riktigt bra var det. Hon sa att det största problemet var att jag använda för lite yttertygel, och pga det så spårar inte Valle och han sladdar runt volterna osv. Så jag höll hela tiden på yttern och verkligen stöttade upp mycket mer på den, och det var galet hur bra det kändes då! Öppnorna kändes genast bättre, men framför allt volterna i galopp! Fick ihop Valle mycket mer så det blev inte alls lika svårt att rida 8meters volter.

Det låter som en väldigt simpel nybörjarsak kanske men jag glömmer ofta bort att hålla ordentligt stöd på yttern, och att ge extra stöd i t.ex volterna måste jag definitivt bli bättre på, så det här passet var en riktig tankeställare!

Som sagt så gick Valle som en klocka sedan efter programmet, är supernöjd! Duktiga lilla poni <3


Läsarfråga



Svar: Jadu det är väldigt olika från dag till dag! Det ligger oftast runt 25-50 unika besökare, så det är väldigt olika. Tror att rekordet är 67 unika =)

8-9 juni 2011

I onsdags (dålig bloggning igen, I knooow) så vilade Valle och fick laserbehandling.

Och igår så åkte jag till stallet tidigt och red ut. Red via Winges väg ut på stora ängen och galopperade! Valle tyckte att det var superroligt, och gasade järnet :P Det gick bra, var bara ute i 40 minuter ungefär =)

Lite bilder från Vansbro RS

Hittade några bilder på mammas mobil, såå jag tänkte att jag laddar upp dem =)

Första kvällen spelade vi volleyboll med några andra tjejer som var och tävlade, riktigt kul! :D





Reportaget!

Idaaag kom Nacka Värmdö Posten ut med reportaget om oss! Jag tycker att det blev riktigt bra, några småmissar i texten, men mycket bra! :D Dock ser jag sjukt snobbig ut på bilderna haha, tro mig det var inte meningen! Jag kunde ju knappt le utan att visa tandställningen sååå.... Det blev som det blev :P Jag menar inte att se så... egoistiskt nöjd ut haha =)




Här går det att läsa hela tidningen, samt kanske zooma in reportaget om det inte går att läsa här på bloggen ;)

Träning för Kristian 7 juni 2011

Jaa idag var det dags för att bege sig mot Ågesta igen, och träna för Kristian! :D

Det var riktigt roligt, och Valle gick superfint! Är verkligen sjukt nöjd med honom idag.

Vi jobbade som vanligt mycket med grunder, men även enkla byten samt skänkelvikningar/skolor. I skolorna fick jag tänka på att inte tvära för mycket. Jag vet ju att Valle tappar bjudningen om vi tvärar för mycket, men idag påminde Kristian mig hela tiden, vilket verkligen hjälpte! Tyckte att jag till sist fick ett riktigt bra flyt, både i öppnor och slutor.

I galoppen red vi en del förvänd samt enkla byten. Här jobbade jag mest med att behålla ställningen hela tiden, jag har en tendens till att rakställa Valle för mycket.

Allmänt under passet jobbade jag på att inte låta Valle "luta sig" inåt. Han gör det speciellt i högervarvet, vilket märks när vi gör 10 metersvolter, andra halvan av volten så glider han bara inåt och volten blir oval. Fick använda innerskänkeln en del, men till sist kändes det bättre! Tänkte även hela tiden på att hålla armbågarna längs mina sidor, och inte "tappa" tygeln. När jag ska öka/få igång Valle så blir det lätt så att jag drar fram händerna och tappar formen, så jag måste verkligen tänka på att inte göra så, det är så mycket som förstörs när jag gör så.

Ett par bilder från träningen =)



6 juni 2011

Valle gick bara i skritten 15 minuter igår =)

Vansbro 3-5 juni 2011

Tävlade bara en klass om dagen i helgen, jag tycker att det känns lite onödigt att köra alla klasser nu när vi är färdigkvalade, det tar bara på Valles krafter ;)

FEI mästerskapsprogram, lördag: Red fram i det svala ridhuset, det var helt sjukt hett utomhus! Valle kändes fin, liite för seg för skänkeln men inte mycket. När jag väl kom in på banan så kändes det som att sitta på en moppe som bara går i 30 km/h - det gick inte att få igång honom och rida fortare! Seg som kola var han, haha. På grund av detta blev skolorna för raka och bjudningen försvann ännu mer. Sedan sköt han upp huvudet i luften i ett enkelt byte och det blev något travsteg. Skrapade i alla fall ihop 62,45% sammanlagt.
Domarna gav:
H: 64,73%
C: 62,10%
M: 60,52%


FEI mästerskapsprogram, söndag: Idag var det inte lika varmt ute, bestämde mig därför för att rida fram utomhus. Idag kändes han finare på framridningen, bättre igenom och kvickare för skänkeln. Även idag blev han som en seg kolabit på banan, dock inte lika illa som gårdagen! Hade dock ingen bra känsla under ritten, trots att jag inte hade några stora missar, förutom att han trampade ut och skruvade lite i skrittpiruetten, dock dömde inte domarna ner det hårt alls! Sammanlagt fick jag 65,7%, långt över förväntan!
H: 65,78%
C: 67,63%
M: 63,68%

Startade som nummer 2 i klassen, av 18 starter. Gick upp i ledningen efter min ritt, haha. Det var en hel del bra ekipage kvar så jag förväntade mig ingen placering. Men min procent räckte en bra bit, tills Gabriella Sohlberg hade ridit och gick upp i ledningen efter en toppenritt utan missar! Det var rätt många ekipage kvar fortfarande, men ingen gick över min procent! Och galet nog slutade vi på 2a placering! Helt sjukt.... Jag vet inte om jag har förstått det riktigt ännu haha :P


Jag & Valle, Camille Tjärn på sin fina EG Bordeaux som kom på en välförtjänt 3e plats!

Galet.

dsc01313 (MMS)

Galet.


Galet. På väg hem nu, kommer nog till stal...

dsc01313 (MMS)

Galet. På väg hem nu, kommer nog till stallet vid tidigast 10 .. Snark :-P


Framme i Vansbro, väntar på att mamma ska ...

dsc01311 (MMS)

Framme i Vansbro, väntar på att mamma ska fylla boxen med spån :-P


På väg!

Nu är vi på väg till Vansbro RS för att tävlaa! =D Är sjukt taggad!

Framför oss åker Helena & Ebba, som har Amanda med sig! Det ska bli otroligt roligt, hoppas det går bra också!

Jag kommer tävla en klass om dagen, FEI mästerskap imorgon och sedan förmodligen mästerskap på söndag (är anmäld till båda på sön, men stryker en).


NVP 2 juni 2011

Den lilla "hemligheten" var att Nacka Värmdö Posten kom till stallet idag, för att intervjua och ta bilder till ett reportage om mig & Valle och våran elitsatsning! :D Helt sjukt roligt, jag var nervös innan haha men reportern var trevlig och jag tyckte att det gick hyfsat =) Dock borde de skickat ut någon som visste lite om hästar hah... =)

Tidningen kommer ut på tisdag med reportaget i! Är riktigt spänd på hur det blir :D

Efter intervjun så red jag ner på ängen vid Grönköping för att dressyra lite. Red på vanliga tränset, hade det vid fotograferingen så jag orkade inte byta. Och jisses, vilken skillnad! Det kändes som att rida en helt annan häst haha, helt otroligt. Hade trots allt snodden, det var väldigt mycket distraktioner där ute idag så det behövdes. Valle var i alla fall huuuur underbar som helst, jag satt och log nästan hela ritten! (Och när JAG gör det, då känns det bra!) Helt underbart, han var sjukt pigg och framåt samtidigt som han var helt lösgjord och fin, jag fick till riktigt fina slutor också! Red nog bara i 40 minuter, det räckte!


Haha bäbiis idag! Mobilkamera, haha sämst. Reportern hade en Nikon DS3 värd 100.000...... Tror hans bilder blev lite bättre kvalitétsmässigt xD

Spännande!

Idaaag händer en otroligt spännande och rolig sak, som ni dock inte kommer få reda på förrän ikväll!

En grej ska ni i alla fall få veta - jag är nervös!

31 maj & 1 juni 2011

I tisdags så skrittade vi bort mot Malma och tillbaka, var ute ungefär 35 minuter.

Igår gick Valle i skritten ungefär 15 minuter,  han fick massage av Maria på dagen =)


Ärevarv på Täby :D

30 maj 2011

Ledsen för dålig update åter igen!

I måndags var det i alla fall dags för Hanchenträning! :D Det gick toppen. Red mest olika programdelar ur FEI-klasserna, så som de 6 serpentinbågarna, skolorna i mästerskapsprogrammet och den svåra uppridningen i galopp. Öppnorna och förvända galoppen kändes super, fick även till några riktigt bra enkla byten! Är nöjd med passet!

Efter Valle så red jag även Stella! :D Det gick bra, det kändes som att hon har börjat acceptera mig mer nu, hon var inte alls lika motsträvig i början av passet som hon vart tidigare när jag ridit. Gjorde inte så mycket övningar, mest lösgörande och försökte få henne att acceptera bettet =)

Mamma filmade lite små snuttar när jag red Stella, så här kommer en liten film :D Ha överseende, det är som sagt 3e gången jag rider henne och jag sitter som en mupp xD