28-29/1-12 Rörby

Förlåt mig för världens sämsta uppdatering!

Både idag och igår begav vi oss i alla fall till Rörby! Igår tränade vi för bästa Gunilla, och idag var det programridning för Gustav Svalling som stod på schemat.

Träningen igår gick galet bra! Arragon var en aning spänd när jag red fram i början, men sen gick det bara bättre och bättre under passets gång! Även idag blev jag påmind om mina händer konstant. Vi red mycket skolor, tempoväxlingar och övergångar. Testade även att göra överstrykningar i galoppen, vilket ingår i ett av de nya FEI-programmen. Det blev lite missförstånd första gångerna men sedan gick det bra! Roligt var det. Jag är överlag galet nöjd med passet, A var superfin och duktig!

Även idag gick det bra, inte riktigt lika bra som gårdagen men jag är nöjd! Jag blev lite slarvig när jag red igenom programmet, det måste jag verkligen tänka på, speciellt på tävling - det blir lätt så att jag glömmer att rida som jag normalt sett gör och då blir det ju inte bra. Har alltid haft ett litet problem med det. Gustav påpekade samma saker som mina tränare, vilket är bra, då får man ju en ny vinkel på "problemet". Men inget nytt, mest bara att jag ska vara noggrannare med flera olika saker.

Mamma fotade igår, och filmade idag. Fotona från gårdagen blev ganska suddiga, filmerna har jag inte kollat på ännu. Men jag slänger in några bilder från gårdagen så länge, sen lovar jag att det kommer mer i början av veckan!Min snygging! Man förstår att han har vart modell för Hööks ;)


<3
Vet inte vad jag gör med vaden, kolla istället på ponnyns galna bakbensaktivitet.

25/1-12

Åkte ifrån stallet någorlunda tidigt idag, skönt att inte vara där till kvällsfodringen! Åkte ut direkt efter skolan. Red ponnyn som skötte sig riktigt fint, sedan kom mamma och hjälpte till med mockningen och allt. Riktigt nöjd med dagen!


Programridning!

Gustav Svalling, internationell WC-domare, ska komma till Rörby på Ekerö på lördag, och hålla programridning. Även jag och Arragon ska vara med, bra träning innan tävlingarna kör igång! Det ska bli galet roligt, och förmodligen även riktigt lärorikt!

Idag fick vi i alla fall reda på tiderna för detta lilla arrangemang. Jag ska förhoppningsvis rida 13.30. Fick egentligen tid 14.00 men hoppas kunna byta med Ebbis. Är i alla fall pepp, och hoppas att det går bra!


Gustav dömmer ju bland annat Globen Horse Show varje år!

23/1-12 Snö

Hemkommen och fixad, har precis kurat ihop mig i sängen och ska mysa lite innan jag sover =)

Ännu en effektiv och bra stalldag idag, skönt, vi börjar bli bättre på att inte söla känns det som. Hade alltså hand om 3 hästar idag - Arragon så klart, samt Putte och Dior. Vi började med de stora sakerna, gosade lite med Dior innan vi släppte ut honom i skritten. Han fick gå i 30 minuter, medan jag gjorde i ordning Putte inför ridpass och mamma snabbmockade deras boxar (de var redan mockade tidigare idag). Dior var superlugn och duktig, och även Putte! Gick ut i ridhuset och när jag väl hoppade upp så gjorde jag samma saker som jag gjorde i lördags när Jeanette hjälpte till - joggade i trav, tempoväxlingar i trav och galopp, ett par byten, bakdelsvändningar och ett par skänkelvikningar. Putte skötte sig exemplariskt!

Han är så galet rolig att rida, man vill bara sitta kvar där uppe flera timmar och göra en massa bytesserier och grejer... Han är ju inte så igång ännu. Men jag hoppas i alla fall verkligen att hon kommer fråga mig när hon vill ha hjälp flera gånger, han var verkligen superrolig och jag kände att han hjälpte mig i min ridning just för att han är lik A till ridsättet.

När vi var klara gick vi in och klädde av honom och han fick gå in i boxen, sedan satte vi på reflexer på A och gick ut för en promenad i snön (och mörkret...). Idag var han på riktigt bushumör, pigg var han också, så det blev ingen lugn promenad haha. Men det gick bra i alla fall!


Idag får vackra Putte stå för bilden! Detta är efter dagens pass =)

22/1-12 Effektiv stalldag

Godkväll på er! Jag är verkligen dålig på att blogga direkt när jag kommer hem från stallet, det blir alltid i sista stund innan jag går och lägger mig... Men det är ju bättre än ingen bloggning alls! Försökte blogga från stallet idag men det sket sig...

Vi åkte i alla fall ut efter lunch idag. Hade hand om Casini idag också, så vi började med att göra iordning en häst var, sen gick vi ut i ridhuset. Jag satt upp på Casini och red honom medan mamma promenerade Arragon. Casini kändes riktigt fin, mycket bättre än sist jag red honom! Mycket finare i munnen och så skrittade han mycket bättre! Red en del skänkelvikningar och övergångar samt skolor för lösgjordheten. Red väl 45 minuter.

Sedan hoppade jag av och bytte häst med mami. Hon promenerade ner Casini medan jag gick en stund till med A. Hoppade sedan upp och började arbeta. Satte på straight siten i början av passet, tog sedan av den när vi kommit igång. Han var hur duktig och fin som helst idag! Mycket tempoväxlingar och övergångar även idag, samt enkla byten. När jag var klar promenerade vi ner innan vi gick in i stallet där mamma hade mockat och fixat hästarnas mat. Det kallas teamwork! Så vi var klara med två hästar på 3 timmar!

Idag blir det bara en bild från igår, kommer kanske fler i början av veckan! Suddig och dan, oredigerad.

21/1-12 En bra dag!

Nu har vi kommit hem efter en lång stalldag! Ligger just nu och myser i sängen med musik, riktigt skönt. 8 timmar i stallet idag, lång men bra dag.

När vi kom dit så fixade jag i ordning lite i skåpet, rullade ihop tvättade lindor osv. Sedan kom Jeanette och vi började göra i ordning Putte. Började promenera runt hotellet - vilket vi fick ångra. Det var glashal isbana hela vägen runt, och det med en exalterad häst som inte har fyra broddar på skorna blev lite läskigt. Men vi klarade oss tillbaka helskinnade!

Väl tillbaka hoppade jag upp och började rida. Jeanette hjälpte så klart till. Det var hur kul som helst att rida honom! Så välriden och känslig. Joggade och gjorde mycket tempoväxlingar, lite sidvärts också. Han har varit skadad under en längre tid, och är under igångsättning nu. Så hon har inte hunnit komma mycket längre än till sidvärts. Det absolut roligaste med honom var nog tempoväxlingarna! Red bara lätt i traven, det var bara att rida lätt lite långsammare, krama med skänkeln och hålla ett bättre stöd på yttertygeln för att han skulle få i superkort trav, några gånger började han till och med gå in i sväv-trav. Och i galoppen var det verkligen bara att spänna magen så samlade han sig, och så fort jag slappnade av igen så gick han igång i arbetsgalopp igen!
Helt otrolig var han, och faktiskt lite lik Arragon att rida. Just att man verkligen måste vara supernoggrann med att hålla händerna stilla och mest rida med sätet samt skänklarna. Så det passet gav mig lite känsla för hur det skulle kännas, även på Arragon.

När vi var klara med Putte så var det dags för lunch för mig och mamma, godaste Delselius-pastasalladen! Mums. Sedan gjorde vi i ordning Arragon, promenerade och hoppade upp. Red med Straight Sit-bågen för att få ordning på mina händer, och mamma var på mig hela passet. Det gick superbra i alla fall, har verkligen något att jobba på där. Arragon var i alla fall superduktig! Jobbade mest rakriktning, övergångar och tempoväxlingar - målet med dagens pass var just att få lite ordning på min hand, så vi fokuserade på det.

Är supernöjd med dagen! Mamma fotade när jag red A, dock inte Putte. I början filmade hon lite men det blev inget värt att lägga upp här. Bilderna från passet på Arragon får vänta, de måste redigeras innan jag lägger upp dem, dock ska jag sova snart för jag är sjukt trött. Så ni får en printscreen av filmen så länge!


Jaa, så kan det gå.

19/1-12 Sen kväll

Idag blev det tidig middag innan vi åkte ut till stallet. Trodde att det skulle vara lugnt i ridhuset med tanke på den sena tiden, men icke. Promenerade och red i alla fall. Arragon var hur pigg som helst och busade! Mot slutet när det blev lugnare blev även han liiite mer relaxad och då kändes det bättre! =)

Förlåt för trist uppdatering men den blir bättre i helgen, fler hästar att ta hand om och vi ska ta med kameran och filma samt fota när jag rider dem så ni får se!

18/1-12 Laser & Hovis

Ja idag blev det en tidig stalldag, kom hem halv 7, skönt! Idag blev det bara promenad och sedan kom vår nya hovis och skodde honom. På förmiddagen fick han laserbehandling av Maria, skönt! Både Maria och hovis tyckte att han var supertrevlig att ha och göra med, ja det är min ponny det! ;)

Sedan jag kom hem har jag pluggat lite NO och gjort engelska & spanska läxorna, som är till på fredag, skönt att ha det gjort! Endast 2 ämnen kvar som ska vara klara fredag & måndag, det ska nog gå bra.


Brist på nya bilder, förlåt för det.

Läsarfråga

Linnea om Vecka 3 & 4, planering:
Hej! Kan du lägga upp en bild på de andra hästarna du ska ta hand om? Bra blogg :)Jag tycker du verkar vara en duktig och ambitiös ryttare, lycka till!

Svar: Hejsan! Jo självklart kan jag göra det =)
Tack så jättemycket, det värmer!


Hittade ett par bilder på Putte på Google. Dessa är från Lag-SM för några år sedan, Jeanette och Patriek som han egentligen heter.
Och även Maria & Casini, samt en bild när jag red honom 2011.Vecka 3 & 4, planering

Ja här kommer lite planering inför de kommande dagarna, kommer bli mycket tid i stallet i helgen samt mån-tis, det ska bli roligt men förmodligen lite mycket att göra!

Onsdag 18/1 - Imorgon plockar mamma upp mig efter skolan, Arragon får laser och massage på dagen och på eftermiddagen kommer hovis och skor honom. Han kommer bara promeneras. PLUGGA när jag kommer hem!

Torsdag 19/1 - Rida Arragon. PLUGGA!

Fredag 20/1 - Rida Arragon. PLUGGA!

Lördag 21/1 - Vi ska ta hand om Casini som ska vila, ska även rida Putte inför måndag-tisdag, så hans ägare Jeanette ska hjälpa mig. Rida Arragon.

Söndag 22/1 - Ta hand om och rida Casini. Rida Arragon.

Måndag 23/1 - Ta hand om Putte och Jeanettes unghäst Dior. Rida Putte eller Arragon.

Tisdag 24/1 - Ta hand om Putte och Dior. Rida Putte eller Arragon.

Så ser det ut för tillfället! Jag antar att Maria ska bort lör-sön och att Jeanette ska bort mån-tis, vet inte varför. Men de frågade mig om jag ville ta hand om deras hästar, och självklart vill jag det! Alltid lika kul att hjälpa till. Det blir nog riktigt proppat på mitt schema mån-tis, med tanke på att jag går i skolan också, men som sagt - roligt att få hjälpa till och rida andras hästar. Det är ju genom att rida många olika hästar som man utvecklas bäst som ryttare, så jag tar de flesta chanser jag får, just för att kunna utvecklas!

Jag vet inte ännu vilken dag Jeanette vill att jag ska rida Putte, vi får se på lördag. Oavsett vad så kommer jag nog bara låta Arragon promeneras den dagen jag rider Putte, det blir för mycket med båda två. Då lär vi inte komma hem förrän tolv på natten, haha!

Grattis!Han är ju bara för grym, vann Jerringpriset! GRATTIS ROLF GÖRAN BENGTSSON!

Is this for real?

Helt galet. Mamma hittade ett gammalt inlägg från maj 2011 på Emma & Marias blogg Dressyrsnack, där Maria skrev om Arragon och fick kommentarer om att han var helt otrolig osv. Det känns inte som att han är min nu, på riktigt, haha helt sinnessjukt! Jag förstår ju att folk blir förtjusta i honom, han är ju helt underbar! =)

För att komma till inlägget, KLICKA HÄR! =)


16/1-12 Dagbok

Idag åkte jag direkt till stallet efter skolan, min älskade pappa hämtade upp mig och skjutsade!

Väl där gjorde jag iordning ponin och gick sedan ut i ridhuset. Promenerade innan jag satt upp. Joggade bara idag, det gick okej men han blev lite väl taggad ibland haha. När vi var klara hoppade jag av och promenerade ner innan vi gick in i stallet igen.

Tog inte ens en mobilbild idag, trist attityd... Förlåt!

15/1-12 Första uteritten!

Godkväll på er igen! Ledsen för sen uppdatering, idag har jag inget att skylla på men under veckodagarna blir det tyvärr så med tanke på skolan.

Idag var vi i alla fall ute i stallet på eftermiddagen. Gick ut mot Nils-Emils, och en bit på väg så hoppade jag upp! Första gången jag red ut på Arragon! Han var så lugn så trots att det skulle bli en skrittur, så tog jag en kort trav och även några galoppsprång på grusvägen. Han tyckte att det var kul och jag kände direkt när jag saktade av att han blev lite extra energisk och ville göra något mer, söt! ;) Vi var ute i en timme tror jag, när vi kom in pysslade jag om honom lite extra, skönt tyckte han!

Har tyvärr inga bilder från dagen, så det får bli en några dagar gammal.


14/1-12 Träning på Ekerö

Godkväll!

Idag var det äntligen dags att åka till Ekerö, träna för Gunilla och träffa Widellarna. Arragon skötte sig exemplariskt han var så duktig hela dagen! Började med 30 minuters promenad i ridhuset innan jag hoppade upp. När träningen väl började så red vi mycket små tempoväxlingar i trav, skolor, skänkelvikningar.  galoppen red vi också mycket tempoväxlingar och enkla byten.

Är supernöjd! Vi har mycket att träna på så klart! Bland annat har jag lagt till med ett par ovanor - jag kollar ner alldeles för mycket, och har händerna alldeles för långt ner och brett isär. Så det tänkte jag på hela tiden och Gunilla var på mig så fort de åkte ner igen, superbra! Så nu har jag flera nya tips och även hennes röst i huvudet om mina händer, när jag rider.

Mamma tog med systemisen och fotade lite, det blev även en liten filmsnutt, om någon är intresserad kan jag kanske klippa ihop lite och visa?
Red lätt3 sista bilderna kommer från filmen

Mot Ekerö!

Nu är vi på väg till Ekerö med ponnyn i transporten! Ska träna för Gunilla, det blir ju även miljöträning och bra för oss att veta hur han är på nya platser. Jag tror att det kommer gå bra! Kommer även träffa min älskade vän Ebba och hennes mamma Helena, kommer bli så roligt! Det var länge sen.

Fina Gunilla fyller även år idag så vi ska fika lite med dem :)


13/1-12 Duktig ponny!

Ja hej igen! Ledsen att det inte blivit mer än ett kort inlägg om dagen, har haft dålig inspiration till att blogga om grejer, ni får gärna kommentera och fråga frågor eller tipsa om saker jag kan blogga om, så blir det lite roligare för er att klicka in på bloggen =)

Har i alla fall vart i stallet och ridit för några timmar sedan! Promenad i ridhuset (snöstorm typ ute, inte mysigt att gå i) innan jag hoppade upp. Har bara en sak att säga - min ponny är bäst! Absolut bäst, det är de här passen som gör att man fortsätter kämpa när saker i livet/stallet (haha) blir jobbiga! Underbart underbart underbart, är bara allmänt överlycklig just nu, kanske är för att det är fredag den 13e och man inte har några förväntningar på att dagen ska bli bra? ;) Nej jag tänker inte på det - om man tänker att det ska hända något så händer det ju, right?

Men som sagt - supernöjd med passet och ponnyn!


Några bilder från dagen

12/1-12 Underbar känsla!

God kväll!

Nyss hemkommen, har precis ätit middag (Japp, så brukar det vara i vår familj ;)). Har vart i stallet och idag fick jag äntligen rida igen! Han fick som sagt bara promenera två dagar. Tror det var bra för honom, få vila lite mentalt också och börja känna sig mer hemmastadd.

Trodde att han skulle vara en riktig krutdurk idag, men han förvånade mig genom att vara superlugn! Promenerade bara drygt 30 minuter innan - när jag väl satt upp gick han såå fint! Lugn och bara helt underbar. Är så nöjd med min älskade lilla kung! ♥


Finaste efter passet idag.

11/1-12 Stressig dag

God kväll!

Ja idag blev det lite stressigt för mig i stallet, turligt nog inte förrän jag var klar med dagens promenad! Jag var själv i stallet idag, mor min var på hockeymatch.

Tyvärr planerade vi lite dåligt så min prins fick även idag bara en promenad. Hoppning i ridhuset på onsdagar, det borde vi ha tänkt på tidigare igår... Så kan det gå! Han skötte sig i alla fall fint, imorgon lär han vara superpigg!


Från hagen förra veckan

10/1-12 Lugn dag

Idag blev det en skön dag, bara promenad i mörkret. Arragon var hur duktig som helst ♥

Självklart mycket reflexer och pannlampa när vi är ute och går i mörkret! Fick till och med beröm för det idag, mycket trevligt. Arragon var supergosig och ville pussas hela tiden när vi stannade ♥

I och med att skolan börjar nu, så startar även tiden med sena, mörka stallkvällar. Fasar inför den här terminen, de 24 timmarna på dygnet kommer inte räcka till för mig med skola, plugg, nationella prov, stallet, tävlingar... Tur jag har så underbara människor omkring mig, framför allt mina föräldrar, som hjälper mig genom alla jobbiga och svåra tider.

Så jag ville bara ägna ett inlägg till alla ni där ute som hjälper mig göra vardagen lite enklare - tack!
Framför allt tack till mamma och pappa, för att ni hjälper mig och stöttar mig mot mina mål och drömmar, det betyder allt för mig och jag är så otroligt tacksam för det, även fast det inte alltid märks! ;)


♥ ♥ ♥

9/1-12 - Hemma från stallet!

Ja nu är vi hemma igen, sedan några timmar tillbaka.

Jag hann mocka och fixa höpåsar och mathinken innan jag började göra iordning Arragon. Började med promenad runt hotellet samt en stund i ridhuset innan jag satt upp.

Han var på piggelin-humör idag, supertaggad! Tränade som sagt för Hanchen, vilket gick bra! Framåt slutet kändes det riktigt bra. Jag hittar allt fler knappar på honom, det är så roligt! Jobbade massa övergångar för att få med ryggen och runda formen ordentligt, det gick bra!

Efter passet fick han sola en stund även idag.
Bilder från när jag ledde ner efter passet idag =)

Snart - stallet!

Ja goddag på er!

Idag ska vi träna för Hanchen vid 18.30, det ska bli roligt! Pappa kommer och hämtar mig om 2 timmar, tänkte hinna med mockning och allt innan passet, det känns bra att ha gott om tid på sig.

Har inte mycket mer att säga, kanske blir någon mobilbloggning i stallet, annars hörs vi senare ikväll.


8 januari 2012

Idag åkte vi ut vid lunch igen. Gjorde iordning Arragon och gick sedan ut mot Nils-Emils på promenad. Han var superlugn och duktig, skönt med tanke på att det var första gången vi gick där!

Kom tillbaka efter en dryg timme, gick in i ridhuset och hoppade upp. Idag var han mycket lugnare och skötte sig superbra! Var mycket noggrann med att rida igång länge och vara lugn. Det blev mest skritt och trav. Efter passet gick vi ut och promenerade ner runt hotellet.

När vi kom in igen fick Arragon stå i solariet för första gången! Han tyckte det var skönt =) Medan han stod där masserade och ryktade vi.


Mysigt!

Kall dag 7 januari 2012

Ja usch idag har det var neråt 5-7 grader kallt, inte okej! Iskallt och trist.

Började i alla fall med att åka ut till Hööks för att köpa en sadelgjord , en fårskinnspadd att eventuellt ha under sadeln samt en hovkrats-grej som man kan dra åt broddar med. Sedan for vi vidare till stallet vid lunch, skönt att få sovmorgon! Gjorde iordning och sadlade. Tänkte bara promenera och hoppa upp och arbeta lite i skritt utomhus, men han var så galet pigg så efter en dryg timmes promenad gick vi in i ridhuset och jag red ett tag. Han var sjukt pigg och for iväg några gånger, jag kände att jag inte riktigt visste hur jag skulle hantera den energin så jag travade ner lite lugnt och promenerade ner.

Har pratat med Anna nu i eftermiddags så jag har fått tips på hur jag ska göra vid sådana tillfällen, och även en del annat - Tack åter igen! =)


Prinsen på gången idag, så vacker <3


Promenad i kylan, mitt ansikte var inte vackert så det fick allt försvinna heh...

Läsarfråga - angående min längd

Anonym frågade:
Jag undrar varför du köpte ponny och inte häst? du är ju trots allt ganska lång på honom.


Svar: Jag är fullt medveten om att jag är på gränsen för att kunna rida ponny utan att det ska se dåligt ut, eller det beror på vilket typ av ponny det är. Jag kan rida vissa maxade c-ponnyer utan att se stor ut, men ser lång ut på vissa d-ponnyer. Det beror helt enkelt på om ponnyn är bärande eller inte.
Anledningen till att jag ville fortsätta på ponny är väl att jag vill ta vara på mina ponnyår, de kommer aldrig komma tillbaka. Det är så mycket roligare med ponnytävlingar, jag har alla mina vänner på sina ponnysar och jag vill ha en chans att uppfylla mina drömmar inom ponnydressyr. Ett tag i somras var vi inne på att köpa en ungponny och utbilda och tävla några år, men sedan insåg vi att det skulle ta för lång tid och jag skulle inte hinna komma ut i högre klasser - vilket jag ju vill. Så vi sa det, jag och mamma - om vi hittar den rätta ponnyn, if it's meant to be. Annars skulle vi börjat leta storhäst och bara ta det lugnt och rida andras hästar lite nu i vår-sommar.

Så kom ju Arragon ut på annons i höstas, och i början på december så sa vi det - om vi ringer kan vi inte få mer än ett nej tillbaka. Mamma sa det det första hon gjorde när hon hörde av sig till Ninni - att vi har inte råd att köpa honom, så om ni inte kan tänka er att sänka priset/eventuellt någon annan lösning, så är det ingen idé att ens prata om det. Och det här var tydligen meant to be ;) Sen att han bara är 145 cm i mankhöjd och ganska liten över ryggen kan man ju inte göra något åt.

Alltså, sammanfattning av svaret på frågan: Jag vill fortsätta på ponny för att jag tycker att det är kul och jag vill nå mina drömmar medan jag fortfarande kan. Det hade vart en annan sak om jag hade vart lång och bred åt andra hållet också, men det är inte så att en ponny inte kan gå med mig på ryggen. Om det hade vart på det viset hade jag inte fortsatt på ponny =)


Hoppas du är nöjd med svaret!


Suddig bild från dagens träning

Nipprig ponny 6 januari 2012

Hej igen! Nu är vi tillbaka hemma efter dagens andra runda till stallet. Och nu är även första träningen för instruktör utförd!

Är helt galet nöjd med lektionen! Började med att promenera runt hotellet, 30 minuter tog det (och det visade sig att det skulle behövts längre tid!) innan vi gick in i ridhuset och jag hoppade upp. Jag testade att rida med sporrar idag, bara korta ponnysporrar så klart. Vet inte om det var pga dem eller om det var pga för kort skrittrunda och att det är kallt. Men oavsett vad det var så var han sjukt pigg och nipprig! Innan träningen började så jobbade jag mycket bakdelsvändningar, skrittpiruetter och tempoväxlingar. Mest lugnande övningar! Han fick till och med för sig att spralla till en sväng i galoppen, jag fick mig ett litet skratt men sedan var det bara att fortsätta med lugna övningar! Tog även av sporrarna, det var förmodligen inte de som gjorde det, men de behövdes ändå inte.

När passet väl började så visade jag först lite skritt och trav på volten, lösgörande sidvärts för att han skulle runda runda sig i formen och få upp ryggen. Sedan fortsatte vi med skänkelvikningar halvt igenom. Fortsatte med tempoväxlingar innan vi fortsatte med galoppen. Även här fortsatte vi med tempoväxlingar på fyrkantsspåret och även lite enkla byten. Tempoväxlingarna gick super, han har ju så himla lätt för att öka och minska! Några gånger i enkla bytena så glömde jag att sitta om så det blev fel galopp, slarvigt av mig! Men så fort jag tänkte på det så var det inga problem! =)

När jag hade travat ner så hoppade jag av och promenerade i 25 minuter innan vi gick in i stallet där han fick lite massage och stretching innan en mumsig hink lusern. Jag är galet nöjd med dagens pass! Det var absolut inte ett perfekt pass där hästen gick som en klocka, men han var så otroligt rolig att rida med all energi, så mjuk och lydig, flera personer kom fram efteråt och gav fina komplimanger! Och Lena tyckte också att han var superfin. Ett grymt bra pass helt enkelt, det fick mig att längta ännu mer till tävlingssäsongen!

Idag blev det faktiskt några snuttar film som jag har klippt ihop! Hoppas ni blir nöjda, kom gärna med kommentarer =)


Snabbis i stallet

Vi har redan vart första vändan i stallet! När vi kom dit broddade vi Arragon och sedan fick han gå ut i sin hage och äta lunchhöet. Nu är vi hemma igen och käkar lunch, om 40 minuter ska vi tillbaka och promenera samt rida lektion!

Kameran hängde med nu på morgonen, och planen är att det även ska med nu och så ska mamma filma =)
Kungen i hagen ♥

Supersnyggt med omatchande hals på täcket haha... Så går det, det är ju trots allt funktionen som är det viktiga!

Angående färgen på texten

Har faktiskt funderat på att byta textfärg, kändes som att det var lite väl suddigt att ha den bruna färgen i inläggen. Fick nu en kommentar om det också så nu tog jag tag i det, hoppas ni också tycker att det blev bättre!

Lång dag i stallet 5 januari 2012

Ja idag var jag i stallet i 7 timmar tror jag, mysigt men det blev lite kallt emellanåt haha.

När vi kom dit så borstade jag och masserade Arragon innan jag gick ut på promenad runt Grönköping, vilket gick bra! Han var superduktig och lugn, så skönt! Var ute i 45 minuter. När vi kom in fick han gå in i boxen och äta sin lunch medan Susan fixade hans hage och jag städade upp lite i mitt skåp. Vid 12 fick han gå ut. Jag åt min lunch och mockade och fixade allt medan han var ute i några timmar.

Sen tog jag in honom och gjorde iordning inför ett ridpass! Promenerade fram honom i 25 minuter innan jag satt upp. Idag fortsatte jag att jobba in högerbog och vänsterbak, samt att få ett bra sug i tyglarna. Det gick bra med att jobba in, känns som att jag fick bra kläm på det direkt! Mycket bakdelsvändningar och sluta på rakt spår blev det. För att känna ett jämnare stöd i tyglarna jobbade jag mycket tempoväxlingar, dock gick den delen inte lika bra idag - så är det! Är så klart nöjd, hur kan man vara annat med en så underbar häst som Arragon? ♥

Taggar nu inför imorgon, blir första träningen för instruktör för oss då! Lena Lilja ska vi träna för vid 16.15, ska bli superkul! Hoppas att vi passar tillsammans även med Arragon, det är mycket personkemi som spelar in på om man tycker tränaren är bra eller inte. Med Valle var jag supernöjd med Lena, men det klart att Arragon kanske inte passar med hennes träning, men det tror jag nog, hoppas det ;)

FÖRLÅT, men inte heller idag blev det någon film, eller bilder! MEN imorgon LOVAR jag, då ska jag nog ta med systemkameran så får mamma fota.På promenad i morgonsolen, så mysigt!I sin nya hage =)

Läsarrekord!Shit, nytt läsarrekord IGEN! :D

TACK allihop, hoppas ni väljer att fortsätta följa oss i vår resa mot Sveriges ponnydressyrelit!

Första ridpasset hemma!

Ja go'kväll på er!

Idag åkte vi ut till stallet så vi var där strax innan 10. Arragon gnäggade när vi kom in! Så söt, lilla vännen =) Vi tog ut honom på gången och jag borstade och gjorde honom lite fin. Sen kom Ninni och Anna, som visade hur de brukar stretcha/massera innan ridpasset - superbra övningar! Mest rumpa och rygg. När vi var klara sadlade vi och gick ut och promenerade fram långa slingan, lite ledarskapsövningar gjorde vi på vägen. Sen gick vi in i ridhuset och Anna hoppade upp och visade hur hon brukar sätta igång honom, visade superbra övningar för att lossa och lösa olika små svårigheter Arragon har, t.ex att han skjuter ut högerbogen i högervarv och sånt. Samtidigt pratade hon och berättade vad hon gjorde osv, toppenbra!

Efter ett tag bytte vi och jag fick sitta upp! Anna hjälpte mig som en liten "lektion". Galet roligt att vara tillbaka på hästryggen! Känns som en evighet sedan ;) Vi jobbade med samma övningar som Anna gjorde, jag lärde mig hur jag skulle göra osv. Övningarna bestod av små fyrkantiga volter i skritt, med kvartsbakdelsvändningar i hörnorna och mycket arbete i sluta, speciellt i höger varv, i syfte att få in högerbog och vänsterbak. I trav gjorde vi som ruter från sida till sida, även här med kvicka vändningar och lite tempoväxlingar. Fokus var att få honom att spåra och vara rak i halsen.

Efter ett tag på fyrkanten i skritt tyckte han att vi hade hållt på alldeles för länge, så han började fuska och fatta galopp istället osv. Men då var det bara att gå på i trav och öka takten lite så han inte kunde fortsätta, och sedan börja med något annat en stund innan vi kom tillbaka bara för att visa att han inte vann.

När vi var klara så promenerade jag och Anna med honom en bit mot Malma också, innan vi gick in i stallet och han fick äta!

Det gick jättebra allting, förutom när han tröttnade lite på oss i ridhuset, men det var förståeligt! Jag är lite ringrostig i ridningen nu, men det ska bli så otroligt kul att komma igång igen, speciellt med underbara Arragon! På fredag ska vi rida för instruktör för första gången! Ska få rida för Lena Lilja då, ska bli spännande att se hur det går.

Tyvärr glömde vi ta bra bilder och filma idag! Förlåt förlåt förlåt! Men jag LOVAR att det kommer upp från antingen imorgon eller träningen på fredag! Mamma tog i alla fall mobilbilder innan passet idag, de får ni så länge.


Dags för promenad i stormen.


Göllig.

Nya designen är uppe!

Ja nu var det äntligen dags för den nya designen att visa sig!

Vad tycker ni om den?

Jag tycker att den ger en lite mysig, trevlig känsla. Den blir väl också lite halvtemporär, när vi tagit finare bilder på mig och Arragon, helst inte i ridhuset, så ska jag fixa i alla fall en ny header!

Home sweet home!

Ja nu är vi hemma igen! Det känns som att vi har vart borta huur länge som helst, men vi åkte liksom ner i söndags? Och det är bara tisdag idag... Galet!

Resan hem gick i alla fall superbra! Arragon skötte sig exemplariskt hela vägen. De gånger vi stannade och checkade läget på vägen så började han gnägga när vi öppnade dörren, sötnöt! Han saknade nog Stroller.

Ninni & Anna följde ju med upp, de har tydligen släktingar i Stockholm så de åkte upp för att hälsa på dem och samtidigt kunna ge oss lite tips och råd med Arragon. När vi kom fram till Fågelbro gick jag ut med honom i ridhuset och promenerade ett tag för att han skulle få röra på sig. Han var hur cool som helst, jätteskönt! Sedan kom Anna och Ninni, då gick vi in i stallet efter en stund. Där inne tyckte han dock att det var lite läskigt, boxgrannen Gucci var lite skrämmande, fåglarna har också läskiga haha, gulle! Men det gick i alla fall bra med Gucci, det är ju det viktiga!

Nu sitter jag hemma och kollar på JVM i ishockey, ska nog ta en dusch snart och börja dra mig mot sängen. Ska upp ganska tidigt imorgon, ska träffa A & N i stallet vid 10. Då ska jag rida och få hjälp av Anna, toppenbra! Sen ska han få bekanta sig med sin nya hage och så har jag och mamma en del att fixa med våra prylar. Längtar efter att få rida nu, ska bli såå roligt! :D

Tog tyvärr inga bilder när vi väl kom fram, men ska nog be mamma ta någon bild/filma när jag rider imorgon, har ni lust att se en film?


På väg

Det blev en tidigare hemfärd än väntat, vi har precis börjat åka nu! Arragon har skött sig toppenbra än så länge, han blev lite nervös när vi stod och satte på skydd osv. Han gick på släpet direkt och står nu och mumsar hö och spanar.

Dock har GPSen valt någon skum grusväg som vi tydligen ska åka på i ett par mil innan man ens kommer ut på motorvägen och det är ju lagom kul... Hoppas den inte är allt för jobbig, det blir inte kul att åka hela vägen till Stockholm om mamma är irriterad.

Arragon i camen


Besiktad!

Nu är vi på väg tillbaka till hotellet efter en lång väntan på kliniken. Det gick i alla fall superbra, han gick igenom utan anmärkningar! :D

Jag blev nervös på väg dit, var nog undermedvetet nervös i natt, fick väl sammanlagt 3 timmars sömn - inte kul efter en sen nyårsnatt och att sedan gå upp vid 7 tog emot rejält!
Men nu är det i alla fall kväll, Arragon är besiktad så jag har inget att vara nervös över. Längtar till sängen! Det har även gått bra för min bror i hockeyn, de har vunnit sina 2 matcher idag - hoppas de vinner dagens sista ikväll också!

Arragon idag efter besiktningen :)) <3


Framme på Gothia Towers

Nu är vi framme på hotellet här i Götet, så skönt! Det var en riktigt långtråkig resa på ungefär 7 timmar, usch för snöblandat regn och hala väglag.

Sitter och kollar på Änglagård i väntan på roomservice. Det blir en tidig morgon, måste sätta larm senast klockan 7 för att hinna till första hockeymatchen.

Sen på eftermiddagen ska vi till kliniken och vara med på besiktningen, det blir väl mobilbloggning under dagen så ni får uppdateringar!


Mot Göteborg!

Hej på er!
Hoppas alla fick en fin avslutning på 2011, för mig blev det en lugn och mysig kväll.

Nu sitter vi i bilen ner mot Göteborg! För tillfället är det riktigt äckligt väder att köra i så det går lite långsamt, men enligt väderrapporterna ska det bli bättre nedanför Örebro, vi hoppas det stämmer! Det är bättre med taskigt väder nu än om det är det på onsdag i alla fall!