Kliniken

Godkväll på er, nu är det dags att berätta om vad som hände idag ;)

Åkte till stallet vid 7, och sedan vidare till Mälaren Hästklinik vid 8, hade tid vid 10.00. Kom fram, först böjde veterinären, Olof, alla knän och kotor och allt vad det nu är x) Valle reagerade på alla ben, olika ställen.
Konstaterade då att han inte alls hade svarat på kortisonbehandlingen han fick i Örebro. Sen gick vi ut och longerade, han var väldigt trög och vi fick tvinga fram honom i galopp, speciellt vänster varv.
Sen gick vi in och bedövade 2 ställen tror jag (kommer ärligt talat inte ihåg :P), och väntade på att bedövningen skulle verka, sedan böjdes han på de ställena och vi sprang igen.
Bedövade ytterligare 2 ställen tror jag, väntade på bedövningen, böjde och sprang, han reagerade inte på de ställena efter att vi bedövat.
Sen bedövade vi till sist vänster framknä och vänster (tror jag) bakknä? Eller bakhas. Väntade på bedövning och böjde ytterligare, den här gången reagerade han ingenting på böjningarna och sprang rent.
Då gick vi ut och longerade igen, och oj vilken spurt han fick hah! Travade och galopperade utan drivning, mamma tappade honom till och med en gång när han sprang åt fel håll xD
Efter det så röntgade vi alla ben runt om, sedan behandlades han.
Behandlade båda bakknäna, båda bakhasorna, båda framkotorna, vänster framknä och vänster fram hovled. Behandlade även med b-vitamin och typ antiinflamatoriskt (tror jag?) i musklerna i ländryggen, han var nämligen även väldigt stel och spänd där.

Sedan åkte vi äntligen hem till stallet igen, efter cirka 5½ timma på kliniken... När vi kom hem mockade vi och gjorde höpåsar bara.

Nu ska han ha boxvila imorgon, sedan gå i liten hage 1 vecka och då ledas 2x10-20 minuter om dagen. Sen får han gå ut i sin vanliga hage, och då ska han skrittas uppsuttet på lång tygel på plana ytor 30 minuter om dagen i 1 vecka. Sen 1 vecka uppsutten skritt på stigar etc, även här på lång tygel.
Dagen innan återbesöket ska jag känna på honom i båda varven, alla gångarter och sidvärts så att jag kan berätta för Olof hur han känns, om han är stel och spänd i sidvärts till exempel.

Oj nu blev det ovanligt lång text, Grattis alla som orkade läsa...
Men jaa som sagt, 3 veckor skritt nu, sedan återbesök och böja igenom igen, och förhoppningsvis är han frisk då, men man vet ju inte.. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback