On the road

Nu är vi på väg mot Högbo! Har kört i ungefär en timme nu, det går bra. Har ju vart väldigt konstigt väder senaste dagarn, men enligt väderleksrapporten ska vi i alla fall slippa regn/snö under dagarna i helgen. Hoppas det stämmer!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1869174/images/2012/pic_196162791.jpg" class="image">


Ågesta 28/3-12

Idag har vi äntligen köpt en sadel! Mamma hittade en likadan sadel som vi testade hos Sharpman, ett år gammal begagnad på Hästnet, för en mycket lägre summa, så hon slog till och idag hämtade hon den!

Mamma hämtade mig i skolan när jag slutade och så stressade vi iväg till stallet för att hämta ponnyn och bege oss mot Ågesta för en Kristian-träning. Väl framme hoppade jag upp och började rida fram. Efter ett bra tag visade det sig att Kristian inte skulle dyka upp då han var på BB med sin nyfödde son. Ja ja, miljöträning är ju alltid nyttigt! Så vi tränade lite för oss själva där innan vi begav oss hemåt igen.

I början var Arragon lite uppstressad och tittig men han lugnade ner sig efter en stund. Red ju i nya sadeln då, satt som en smäck på ponnyn och var galet underbar att rida i! Och A gick som en dröm, bättre sista pass inför tävlingen hade vi nog knappast kunnat få! Helt underbar känsla, underbar ponny, avslutade passet på topp!

Imorgon åker vi från stallet strax efter lunch, det blir bloggning på väg dit och under dagen. Har lite film och bilder från idag som jag ska lägga ut då, men nu ska jag sova, ni får en smygtitt så länge.


28/3-12

Idag hade jag och mamma först tänkt gå ut och gå promenad med Arragon, sedan öste ju regnet ner under eftermiddagen och kvällen så vi ändrade åss och tänkte vara lite lata och bara låta honom gå i skritten. Sen när vi kom till stallet så visade det sig att skrittmaskinen hade gått sönder på något vis. Så det var bara att lägga på rengtäcket och dra på sig regnkläder och reflexer och bege sig ut!

Vi hade ändå tur, det duggade bara lite när vi var ute så det var lugnt. Var nog ute i en halvtimme ungefär.

27/3-12

Idag började vi med en promenad runt hotellet för att sedan träna lite idag igen. Körde på samma spår idag, massor av lösgörande ställa/rakställa, sidvärts osv. Fick inte riktigt till samma flyt idag som igår men jag är nöjd!

Baben <3

Startlistor inför Högbo!

Startlistorna inför Högbo kom ut igår! Nu gäller det att börja tagga, det ska bli galet roligt. Första nationella meetinget, och så är det kval till Globen i sista klassen, försöka kan man ju alltid haha =)

Fullständiga startlistor finns här.26/3-12

Idag stod det dressyr på schemat. Valde att rida inne för att få ut maximalt av passet, plus att det nästan inte hade ridit någon där idag så underlaget var bättre än det brukar vara!

Började med att värma upp med samma övningar som vi red för Kristian (ställa, rakställa, hålla jämnt stöd i tyglarna) samt mycket skritt-halt övergångar. Sedan lite cantring i galoppen och massa övergångar i alla gångarter. Sedan fortsatte vi med sidvärts, både skänkelvikningar och slutor på olika linjer. När han var ordentligt lösgjord och eftergiven så red jag lite olika moment ur FEI lag & mästerskap vilket gick bra!

Arragon var verkligen hur duktig som helst idag, så koncentrerad och arbetsvillig, galet mjuk och fin och bra power. Efter passet promenerade vi runt hotellet som avskrittning.


Det fick bli en favorit i repris ;)

Passet idag, 24/3-12

Idag blev det först skritten för lilla ponnyn innan jag gjorde iordning och gick in i ridhuse för att trimma lite och kunna se hur allt såg ut haha. Jobbade mest på det vi gjorde med Kristian i tisdags, jämna tygeltag, stadigt stöd, ställa och sidvärtes. Arragon gick superfint! Gick även ut en stund på utebanan. Mycket nöjd med dagens pass promenerade vi sedan runt hotellet.


Arragon idag efter passet =)

Ons-fre 21-23/3-12

Jag har vart stalledig ons och fre den här veckan då Arragon vilade i onsdags och hovis kom för att ta av hans broddar vid lunch så mamma tog stallet då. Joggade på utebanan i torsdags vilket gick ganska bra, jobbade mest på sidvärts och ställa/böja i skritt. Stalledig åter igen igår, så nu tar jag igen det genom att ta stallet själv idag och imorgon! Vet inte riktigt vad jag ska göra med honom idag, vi får se. Det är ju galet fint väder så vi kanske går ut en sväng, men samtidigt skulle vi behöva trimma lite. Återkommer med vad vi gjort och hur det gick! :)


Tränat för Kristian!

Nu är vi på väg tillbaka till stallet, har vart på Ågesta och tränat för Kristian för första gången på Arragon! Det gick galet bra, Kristian är verkligen outstanding som tränare, helt otroligt! Blir lite mer detaljerat senare, sålänge får ni en bild från när jag red fram idag.


Hanchen igår 19/3-12

Träningen för Hanchen igår gick bra. Red många övergångar och tempoväxlingar i början, sedan även en del skolor samt lite galoppmoment från gamla mästerskapsprogrammet. Arragon var duktig!


Bilder från i lördags

I lördags kom min vän Etta med till stallet och fotade mig och Arragon på utebanan när vi joggade! Tänkte att jag skulle lägga upp några här :)
Sötaste ponnyn ♥

Vår eller inte?

Förlåt för ingen uppdatering, men jag har haft massor i skolan, nationella i NO med mera så det har inte funnits tid. Arragon har i alla fall gått fint, igår åkte vi till Gunilla och tränade, red igenom FEI mästerskap också. Det är svårt men roligt! Utöver det red vi mycket övergångar trav-halt-rygga-trav samt tempoväxlingar i galopp för att få honom att jobba ordentligt med bakbenen och komma under sig. Det gick superbra, Arragon var superfin, speciellt i början och slutet haha!

Idag ska vi träna för Hanchen kl 18, sedan ska vi äntligen åka till Kristian imorgon! Ska bli superroligt att se vad han säger och tycker, han har alltid så himla bra tips på övningar och vad jag ska göra osv.Nya mästerskapsprogrammet

12/3-12

Igår när vi kom till stallet var det fortfarande ljust ute så jag gick ut med Arragon på promenad direkt. Gick runt hotellet så vi var väl ute i drygt 20 minuter.

Sedan gick vi in och jag gjorde iordning honom och gick in en sväng i ridhuset och joggade. Tog bara ett par varv i galopp, låg form, lite trav i lättridning och skritt. Arragon var mör efter tävlingen så vi var inte där inne länge. När jag var klar gick vi ut och promenerade av runt ladan och på stallplanen.


Bäbisen låg och solade i hagen imorse, söt! =)
Mysig promenad blev det.

Svar på ett par frågor

Anonym frågade:
En fråga! Jag tog hand om kings empire förut. Var något år sedan. Vet att ni står i samma stall. Hur mår han och vem har hand om honom nu? Skulle vara glad om du kunde skriva om hur han mår? Tänker på honom hela tiden! Tack.

Svar: Jag vet ärligt talat inte hur det är med honom för tillfället, om han är fräsch eller inte. Han tränas inte vad jag vet i alla fall. Det är ju Ida som tar hand om honom, sen har hon ett par tjejer som har hand om honom några dagar i veckan vad jag vet. Har inte så bra koll tyvärr, hoppas svaret duger ;)

Ebba frågade:
Hej! Tänkte bara höra med dig om du vet vad som är skillnaden mellan det gamla FEI's inl. program och det nya från 2012? :) Jag hittar ingen skillnad :/ Jättebra om du kunde svara i ett inlägg! :)

Svar: Jag fick för mig att det var ett helt nytt program, men nu när du säger det och jag tänker efter så är det ju exakt likadant som det förra, haha. Vad jag ser är det inga ridmässiga skillnader, det kan ju vara någon bedömningspunkt som är ändrad, till exempel koefficienterna, har du kollat det? =) Annars är det bara namnet som är uppdaterat =)


Fina Empe får pryda inlägget, lånade bilden av Ida.

Tripp till Mantorp 11/3-12

Ja nu är vi hemma från dagens resa! For till Mantorp för att tävla regional LA.P1 och FEI Inledande! Första start för oss var 14.22, och nästa 16.12. Arragon var superfin på båda framridningarna, mjuk och lösgjord i skolorna och lyssnade fint på allting!

I LA.P1an blev han lite väl explosiv på banan, men fick några fina moment med bra poäng. 60,52% skrapade vi ihop, det var bara att ladda om inför nästa klass!

I FEI kändes han riktigt fin, delvis var det en riktig fröjd att rida. Fick några missar i bl.a enkla bytena, men vi fick till riktigt fina ökningar och 7or rakt igenom på alla skolor, det kändes riktigt bra! Red där ihop 65.75% trots ett par missar.

Har därmed mina nationella kval, känns så bra! Inga placeringar idag men dagens mål var ju att ta sista kvalet vilket vi lyckades med så jag är supernöjd! Har dessutom fått vara med min underbara vän som bor där nere, vi träffas nästan aldrig så det var riktigt mysigt.
Klicka här för fullständiga resultatlistor på Equipe =)

8-9/3-12

Igår blev det dressyr i ridhuset, testade en sadel vi har på prov från sadelmagasinet. Jag är inte säker på att den satt 100, men var ensam så ingen kunde kolla ordentligt när jag red.
Passet gick i alla fall bra. Fortsatte jobba på det vi inte riktigt har satt i programmet. Arragon blev lite väl överpigg i slutet, men skötte sig ändå!

Idag tog mamma stallet på lunchen så Arragon gick bara i skritten på grund av att jag var hos min massageterapeut efter skolan, och man ska inte rida samma dag efter de behandlingarna, så tyvärr vilade Arragon. Hade helst känt igenom honom idag och kanske rida ut och så men tyvärr blev det inte så.


Gammal bild på A i skritten

Tävling på söndag!

Ja nu är det äntligen dags igen - på söndag åker vi iväg för vår andra tävling tillsammans! Då styr vi kosen till Mantorp, ska rida LA.P1 & FEI Inledande regionalt. Satsar på att ta det andra kvalet till nationellt (minst 62%). Startlistorna kom ut igår, det blir skönt med sena starter med tanke på att vi inte måste gå upp i ottan för att hinna dit, dock blir det ju en sen kväll istället.
Senaste veckan

Förlåt för sämst bloggning åter igen, nu är det verkligen dags att skärpa mig!

De senaste dagarna har i alla fall allt gått bra!
I fredags red vi ut mot Malma och tränade på halterna, att han skulle ställa upp jämnt varje gång. Efter ett tag fattade han att jag menade allvar haha, så han ställde riktigt fint!

I lördags for vi iväg och tränade för Gunilla på Rörby vilket gick superbra, fick två aha-upplevelser under passet vilket är så skönt! När man får tips, små ändringar man ska göra i sin ridning, som verkligen gör sån galen skillnad. Red igenom FEI Inledande i början och i slutet av passet, vilket gick bra, i alla fall andra gången när vi hade tränat igenom de svåra bitarna lite.

I söndags blev det en mysig uteritt i solskenet med mamma och Ragge. Bara skritt, lite klättring och jobbade även då med halterna och att hålla jämnt stöd i båda tyglarna.

I måndags var det dags för Hanchenträning. Red även här igenom FEI Inledande en gång och jobbade sedan på lite olika delar ur programmet.

Igår red vi dressyr igen, och vi jobbade verkligen bara på det vi haft svårt för. Det blev bättre och bättre genom passets gång, Arragon var pigg och superduktig!

Idag tog mamma stallet själv då Arragon bara ska gå i skritten och jag hade skolarbete att göra.
Två bilder från innan vi åkte till Rörby i lördags, putsad ponny med nya vita lindor redo för träning!

Gårdagen 1/3-12

Igår fick Arragon skritta fram i skrittmaskinen medan jag mockade. När jag hade gjort iordning honom sedan så gick vi in i ridhuset. På schemat stod dressyrtrim!

Det gick grymt bra! Han hade riktigt fin power som gjorde gott i rörelserna. Jobbade mycket mjukgörande, varierande form och skolor. Red även igenom LA.P1 en gång vilket gick bra! Avslutade med tempoväxlingar i galopp och förvänd innan jag joggade ner.