Kommande planering!

Ja nu har det ju inte hänt så mycket på ett tag, mest bara vart hemma och tränat. Vi har fått nytt underlag i ridhuset hemma på Fågelbro så vi har inte kunnat rida där inne. Det har såklart bidragit till mer mental träning samt klättring för Arragon, vilket är toppen! Har fått komplimanger från flera stycken i stallet senaste dagarna om att han ser finare ut i kroppen, vilket gör mig jätteglad! Han har börjat sätta mer muskler över ryggen tycker jag.
 
Arragon här om dagen.
 
Nu är det i alla fall dags börja förbereda inför nästa vecka! Nu på söndag, den 1 juli, kör mamma ner mig och Arragon till tränaren Pernilla Andersson i Rävlanda för en tredagarskurs! Anna Drugge tränar för henne och gjorde även det med Arragon, så det ska bli superroligt! Det blir ett pass måndag, två tisdag och förhoppningsvis ett på onsdag morgon.
På onsdag kommer sedan mamma tillsammans med Helena & Ebba Widell och fina Vickan och hämtar upp oss. Då bär det äntligen av ner till Dagstorpsortens RF där vi ska tävla ponnyderbyt! Tävling alltså fre-sön och sedan ska vi hem igen på måndagen därpå.
 
Ser verkligen fram emot nästa vecka, ska bli otroligt roligt att träna för Pernilla och sedan åka på Svenska Dressyrponnyderbyt tillsammans med bästa Widellskorna! Där blir det ju även Globenkval sista dagen. Är supertaggad inför tävling nu, det känns som att jag och Arragon blir mer och mer samspelta och det fick vi kvitto på i Roslagen, även om det bara var en regional så är det känslan som räknas och det kändes riktigt bra!

Nya bloggverktyget!

Nu har jag äntligen fått det nya bloggverktyget på blogg.se!

Från och med nu kommer jag inte att skriva inlägg som svar på era kommentarer, eller gå in på era bloggar - jag svarar istället direkt, som en kommentar på kommentaren haha.

Så ni som har bloggar - om ni skriver in eran bloggadress när ni kommenterar så får ni en notering på erat konto när jag svarar på kommentaren. Ni som inte gör det, eller inte har bloggar, måste helt enkelt klicka in er till eran kommentar för att se mitt svar numera!

Kurs på Norrby 19-20 juni 2012

Igår åkte vi till Gunilla på Norrby för att spendera två dagar med träning där! Red första passet direkt på förmiddagen, i ridhuset på Rörby. Jobbade lösgörande i skolor och skänkelvikningar samt förvänd galopp med enkla byten. Arragon var superfin! Synd att mamma var tvungen att åka och jobba, jag hade velat ha kort från det passet...

Sedan blev det lunch tillsammans med Gunilla och Elena innan jag gick ut i stallet och fixade med mina grejer. Fick frågan om jag ville rida Elenas häst Mexico åt henne då hon inte hade tid, och självklart hjälpte jag till! Red ut tillsammans med Gunilla på hennes häst Funny Lady. Jag kan ju säga att det var en otrolig upplevelse! Satt och skrattade när vi travade hahah. Mexico är väldigt stor och maffig, och har otroliga gångarter. Man blir nästan åksjuk av att skritta på honom, och det var galet svårt att rida lätt då jag inte hann komma ner i sadeln igen innan jag skulle ställa mig upp igen! Jag kan bara tänka mig hur häftigt det måste vara när han är igenom under ett ridpass, att ha full kontroll över så mycket energi och explosivitet! Helt galet.

På kvällen åkte jag med Helena, Ebba och Rickard till familjen Klebergs gård Kersö för middagsknytis med Sjövillanmedlemmarna! Hade det supermysigt med picknick, kubb, brännboll och tårta! Åkte hem till Ebba efteråt för att slockna direkt.

Idag lyckades jag och Ebba försova oss men lyckades ändå ta oss till stallet och slippa stressa allt för mycket hah. Jag red min lektion vid 10, idag uppe på utebanan. Arragon försökte hitta saker att titta på för att komma undan lite i början när jag red fram så han blev lite spänd. Dock blev det bättre när lektionen började. Idag jobbade vi mycket på bakbensengagemanget, först i galopp. Massor av tempoväxlingar och noggranna hörnor. Efter ett tag var han helt fokuserad på mig! I traven jobbade vi likadant. Mamma kom precis när vi avslutade galoppen och hon hade kameran med sig så här kommer lite bilder från det passet! Är nöjd passet ändå, målet för dagen var att lyckas rida igenom och ta hjälp av hans spänning i början vilket vi lyckades med! :D


Kan inte direkt klaga på hans uppförsbacke ;)


Finaste ponnyn! ♥


Tävling i Roslagen 15/6-12

Idag var vi iväg i regnovädret och startade en regional LA.P1 i Roslagen! Trots 40 minuters försening i bilköer blev det bra med tid för framridning, och trots ösregn på utebanor skötte sig Arragon superbra! Spunkade inte en enda gång och blev inte heller spänd när vi gick in på banan! Är så nöjd med honom! Slutade med 66,31% och våran första vinst tillsammans!


Nya knappar!

Den senaste veckan har jag valt att lägga bloggen lite åt sidan då det har vart sista veckan i skolan - inga långa, jobbiga dagar men jag har umgåtts med vänner och vart i stallet istället för att sitta vid datorn.

Har i alla fall kommit igång och träna mer med Arragon. Red för Ninni lör-sön förra veckan och jobbade på den ärliga framåtbjudningen, massor med tempoväxlingar och även skolor och enkla byten. Har hittat allt fler knappar på A vilket känns bra!

Idag ska vi äntligen åka och träna för Kristian igen, det ska bli riktigt kul! Ska alldeles strax bege mig mot bussen för att åka till stallet och göra iordning Arragon. Bloggar igen ikväll och berättar hur det gått!


Promenad

Helt ok utsikt över Vomfjärden på vår promenad!


Sommardesign

Jag kommer säkert sitta och småfixa på designen ännu mer de kommande dagarna, men i stort sett är den klar!

Vad tycker ni, förbättring? Den förra var så himla mörk och trist..

Om det inte kommit upp något nytt, uppdatera sidan!

Ny design på G!Har en del kvar att fixa men den borde komma upp inom de närmsta dagarna! Känner att det verkligen är dags för en uppfräschning.

Lördag & söndag 2-3 juni 2012

I lördags var vi inne i ridhuset och jag jobbade igenom Arragon ordentligt i kroppen. Inget speciellt ansträngande, men ändå tillräckligt för att han verkligen skulle komma loss i musklerna. Började i mycket skritt, tvära slutor på rakspår för att få in högerbogen och vänsterbak. När han kommit igång i skritt och trav jobbade vi mycket galopparbete, samla-öka några få språng i låg form för att han skulle arbeta ordentligt med ryggen. När det kändes bra jobbade vi även mycket förvänd för att A skulle slappna av där. Till sist red jag lite moment ur küren och avslutade med att jogga ner ordentligt. Är riktigt nöjd med passet, fler såna! Det gäller verkligen att vara supernoggrann och ha otroligt mycket tålamod.

Igår red vi lektion för Ninni. Jobbade på att få fram en ärlig, jämn bjudning på jämna tyglar. Tempoväxlingar, övergångar och bakdelsvändningar. Till sist red vi även några slutor på diagonalen, och då fick vi verkligen till det! Fick till samma jämna flyt som på rakspåret och med rätt tvärning, riktigt härlig känsla!


Nöjd ponny efter lördagens genomgång!

Testar Remby


31 maj 2012

I förrgår fick Arragon gå ut och klättra i skogen och mysa. Skrittade bara, ändå blev han lite småsvettig under sadeln, antagligen på grund av värmen. Duktig var han i alla fall, inga spurtryck!


Mamma fotade med sin mobil i gången heh, söt hest =)