Klinikbesök 1 mars 2011

Japp, idag var vi på säsongs-checkup på Mälarkliniken. Det var ju planerat att göra det nu innan säsongen drar igång ordentligt, plus att han inte känts riktigt riktig senaste dagarna.

Vi gjorde böjprov och longerade. Valle var fin i kroppen och hade inga markeringar i lederna, förutom i bakknäna, ungefär 1 grad på varje ben. Han var även väldigt väldigt känslig muskulärt i armbågarna i fram.

Vi behandlade i alla fall båda bakknäna samt båda fram armbågarna, "finslip" som Olof sa. Känns ändå rätt bra, det var ju trots allt inget i lederna eller så, och det är ju lederna som känns värst.

Nu ska vi i alla fall på återbesök den 22a mars. Fram till dess blir det: boxvila imorgon, sedan 20 min skritt/dag en vecka, sedan 30 minuter skritt uppsuttet på stigar osv 2 veckor, och dagen innan återbesöket ska jag rida igenom och känna på honom i de olika gångarterna och så.

Det känns så jäkla trist alltså... Det har ju ändå bara gått 4 månader sedan han friskförklarades, och han har nya reaktioner nu. Känns inte som att Valle kommer hålla på den nivån vi satsar på längre.


från ett besök på kliniken i höstas

Kommentarer
Postat av: Karro Grape

välkommen till klubben... :/

Dandy har ju som mest kännts fräsch i tre månader efter behandling.. Nu är det tre veckor sen senast och han är redan ofräsch igen...

2011-03-01 @ 23:01:24
URL: http://karrodandy.blogg.se/
Postat av: Helena Ahrenberg

Han håller säkert, om ni låter honom få en långsam igångsättning, äldre hästar behöver det.

Samt rid ut mer...Där får hästen en mer naturlig framåtbjudning , och jobbar mer rätt ( Bakifrån och fram ) i en låg form....

Bara ett tips från oss :-)

2011-03-02 @ 07:24:10
Postat av: Denisé

De var mig en söting till häst ;)!!!



Fin blogg!!

2011-03-03 @ 01:00:31
URL: http://smaaxxit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback