Morgon på Ågestagården

Godmorgon! Sitter på rummet med Charlotta nu igeen, vi vaknade runt 07.40 och klädde på oss och gick ner för frukost i matsalen. Och nu är vi tillbaka här, ska strax göra iordning mig. 09.30 kommer Pierre Mood och då ska vi typ prata om prestationspsykologi, sen är det fika. 11.20 ska vi prata om typ träningsdagböcker med Pytt, sen lunch 12.00. 13.00 är det fyspass med Eva Nilbrink - det ser jag inte fram emot!! Efter det är det avslutning och fika, sen hem och vidare till stallet för min del =D

Nu måste jag stänga av, hörs sen!


Talang Stockhom 2011

Go'kväll!
Sitter nu i mitt rum här på Ågestagården nuu, delar rum med Charlotta Lundblad och en hopptjej =)

Kom hit vid 10 i morse, hade lite problem med att hitta rätt hus, men vi hittade till sist, alla började komma samtidigt så vi gick i samlad trupp haha ;)
Började med en fika i matsalen, sen gick vi ner till undervåningen och vi fick information om programmet, lite datum på träningar, Stallboken 2011 och lite annat, skrev på kontrakt osv. Sen var det dags för föräldrarna att åka! Då fortsatte vi prata, om värdegrunder, lite dopningsnack och presentation av varje ryttare osv. Sen åt vi lunch, spaghetti m köttfärssås - jättegott! Efter nästan en timmes lunchrast gick vi ner till föreläsningssalen igen, då kom det en tjej som visade oss Hippogrammet på internet, som vi ska börja använda nu. Där registrerar man sin/sina hästar och så fyller man i träningsdagbok och tävlingsdagbok osv, sen kommer även Kristian von Krusenstierna (tränaren som då är knuten till satsningen) kunna gå in och läsa och kommentera och så. Då började de flesta hålla på med det eller skriva anteckningar ett tag. Sen gick vi till typ "sovbyggnaden", installerade oss i våra rum och kollade på TV en stund, sen tillbaka till matsalsbyggnaden för middag - potatis med panerad fisk. Riktigt gott heh!
Efter middagen gick vi tillbaka till sovbyggnaden. Några satte sig och kolla på TV, några spelade spel osv. Jag, Charlotta, Linn Regild och Lee Fredriksson satte oss och spelade kort, riktigt kul hade vi! Åt chips och godis heh =) Sen satte sig Charlotta och pluggade, vi tre fortsatte spela en liten stund. Sen blev vi lite väl trötta och satt typ bara och slöade jättelänge innan jag och Lee gick till hennes rum och jag försökte få igång mitt Telia mobilsurf som mamma köpte idag :P Som ni märker nu så har jag fått igång det =D Skönt, då har jag liksom det alltid när jag är borta med Talang, eller på meeting osv, så jag kan hålla uppe bloggningen även då så då kanske jag inte glömmer lika mycket heh ;)

Nu sitter jag och Charlotta i rummet och surfar på varsin Macbook haha ;) Nu ska jag strax stänga ner!


Tävling på Årsta-Runsten =D

Idaaag var det som ni vet kvällstävling på Årsta-Runsten, regional LA.P1 =D Är riktigt nöjd, fick 63,95% och kom 2a av 10 ekipage! Valle kändes riktigt fin på framridningen, han blev lite spänd och seg inne på banan dock.  Men vi fick en 8(=16 p) på ett enkelt byte, haha herregud det var ju grymt bra! Trodde verkligen inte att jag skulle få det hah, de kändes inte såå bra :P Men jaa, riktigt kul!

1a - Kally Hansson & Nabucco R, 65,526%, Årsta-Runsten SRF
2a - Jag & Valle, 63,947%, Sjövillans Ridklubb
3a - Agnes Vannerus Lindblom & Uptown Boy, 62,632%, Sjövillans Ridklubb

Vi blev placerade då, riktigt kul att båda 2 Sjövillan-ekipagen blev placerade hihi =D

Nu är det snart dags för mig att sova, sen ska jag upp vid 8 imorgon bitti och åka till första Talang-sammanträffen! =D Det är hela dagen, sen övernattning och till 14.30 på söndag, vet inte om jag kommer blogga under det dygnet ;) Sen när jag kommit hem ska vi till stallet, på kvällen blir det bloggning om jag orkar. Sen på måndagnatt ska jag åka upp till Hassela och är på klassresa till tisdagkväll så jaa... vi får se hur det blir med inlägg nu kommande dagar ;)


Jag-Valle och Agnes-Uptown Boy

Inför tävlingen 27 januari 2011

Igår var jag stalledig som ni förmodligen vet ;)

Idag blev det en riktigt lång fixardag i stallet! Var nog där runt 6 timmar tror jag haha ;) Började med att smörja sadel, träns och stövlar. Sen klippte jag Valles man och badade hans svans, man och huvud, hah det tyckte han verkligen inte om! Sen stod han med massor av fleecetäcken på sig och torkade i gången medan jag sprejade svansen med pälsglans, försökte gnugga bort vätan med en handduk, borstade honom osv. Sen trimmade jag hans öron, han var ju helt lurvig är förut haha men nu ser han lite snyggare ut =D Sen därefter var det dags för mockning, mockade riktigt noggrant och väldigt länge xD Sen tog jag ut ponin i skritten medan jag gjorde höpåsar, nu kom även mamma till stallet. Han gick bara en dryg kvart. Sen in med honom igen, flätade svansen och satte på BoT-paddarna och in i boxen. Tog ut Brave Heart i skritten, mamma mockade hans box och jag gjorde hans höpåsar och lite annat, in med honom igen, tog in alla grejer och tog upp fleecetäckena på loftet osv. Sen åkte vi hem :P

Nu ska jag fixa den sista packningen här hemma, sen är det sovdags!


suddig bild på nysmörjt träns (a)


Valle var inte glad på mig efter den ofrivilliga duschen!

Hotmail

Nu har jag ny hotmail! Såå alla som vill, adda!

[email protected]

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

=D

Otto Schumacher

Alltså herregud deras grejer är verkligen to die for, älskar deras pannband speciellt! Kunde inte hålla mig från att kika in på hemsidan och kolla igenom allt haha (a) Dock verkar dom inte har pannband i brunt läder? Bajs! Men alltså om jag ska vara ärlig så har jag "tröttnat" lite på mitt bruna nu hah ;s Eller inte tröttnat, men det är så sjukt irriterande, det går inte att hitta brunt träns/sadel/pannband osv som är samma bruna färg, allt är ju i olika nyanser =( Blä på det... Och som sagt, vissa grejer finns inte ens i brunt över huvud taget... Tänkte i alla fall visa de pannband jag fastnade mest för heh (a)


platin mix



crystal aurore boreale



platin-crystal



silvershade



jet-platin


jet mix


gold mix



moonlight-silvershade



white mix


Oj det blev fler än jag trodde! Vilka är era favoriter av dessa? =) Om jag måste välja några så tar jag nog de tre mixarna, jet, white och gold! Riktigt snyggt med pärlor!

Men OS har ju inte bara pannband! Deras träns namnges ju efter olika stora städer, dom har Stockholm & Malmö bland dessa!






Stockholm till vänster och Malmö till höger!

Jag förstår inte grejen med det gråa "plastet" på Sthlm-tränset, visst om det vart svart men det fanns bara i grått, brunt, lila/blått och gul-beiget. Eller visst, jo det skulle nog kunna bli rätt ballt om man verkligen matchar med schabrak, benskydd osv, men absolut inte i dressyr ;s Men det är bara min åsikt :P
Malmö-tränsen tycker jag dock om! Finns inte mycket mer att säga, ett "vanligt" svart träns med lackad nosgrimma :P Vad tycker ni om Sthlm-tränset? Snyggt eller inte?

Kollade även på deras smycken, alltså herregud det är inte bra att jag sitter och kollar på sånt här, det är liksom in my dreams att jag någonsin skulle äga något liknande xD




ÅH de 2 första halsbanden!!! Ärligt, hur snyggt?? De i mitten, med pärlor, var oxå sjukt snygga, speciellt de vita & silvriga tycker jag! Och jaa, de sista armbanden, är ju bara snygga heh ^^

Jaa jag skulle ju kunna fortsätta med kandar, hundhalsband osv osv osv osv haha men det här räcker tycker jag! Såå aa, vad har ni för åsikter om Otto Schumachers prylar?

25 januari 2011

Igår hann jag tyvärr inte blogga. Red i alla fall Casini och Valle =D Började med Casini, vilket gick bra! I början var han lite "klämmig" och kom inte riktigt fram, och jag var dum nog att inte bara skänkla fram haha, men efter en stund gick han på riktigt fint. Det blev bara väldigt lätt dressyr, trav på fyrkantspåret, volter i olika storlekar, lite skänkelvikningar och så. Han var rätt svettig i måndags efter att Hanchen ridit så jag kände att jag bara borde ta det lugnt ;) Red i drygt 45-50 minuter.
Sen var det Valles tur! Han var så himla söt, när jag stod och gjorde iordning Casini var jag tvungen att stå i gången precis utanför hans box så han såg mig hela tiden, och jag märkte verkligen att han undrade vad jag gjorde med en annan häst haha, han krävde uppmärksamhet hela tiden, jag fick verkligen skuldkänslor ;s Mamma gjorde iordning Valle medan jag red, sen gick hon bara in i ridhuset så bytte vi häst när jag var klar, och enligt mamma var han lite uppe i varv på gången, sen travade han hela vägen till ridhuset, som om han visste att jag var där inne med en annan häst! Min lilla pluuutt :') Sen när jag red kändes det verkligen som att han ansträngde sig för att gå bra och verkligen tänkte typ "Kolla, jag är bäst, du får inte byta ut mig mot en annan häst!!" x) Men jaa - han var bäst igår! Han gick riktigt fint. Red bara ett väldigt lätt och kort dressyrpass. Mest låg, rund form och rida lätt, sen i slutet red jag bara öppna-sluta åt båda hållen och ett par enkla byten. Från höger till vänster galopp går det riktigt bra, han blir lite öppen åt andra hållet, men enkla bytena har annars förbättrats otroligt mycket! =D Skolorna kändes fina (y) Valle red jag bara runt 35 minuter ;)

Haha Valle, på våran allra första tävling, lokal LB:1 på Järna :P


24 januari 2011

Idag var det träning för Hanchen, jag är sååå otroligt nöjd med passet! Valle gick som en klocka från början till slut, spände inte upp nacken knappt någon gång och var pigg och på! Vi red skolor, galoppserpentiner och några ökningar i trav och galopp. Skolorna kändes super, serpentinerna satt som en smäck och ökningarna kändes bra! Är verkligen otroligt nöjd med Valle och jag kan knappt vänta till tävlingen på fredag!!! =D

Förresten kom de preliminära startlistorna upp idag! Jag fick toppen start, start 11/12 i D-ponny klassen, starttid preliminärt 19.09! Mamma hade mejlat till Årsta och bett om en sen tid just för att det blir väldigt stressigt för henne med jobbet annars, och näst sist är ju sjukt bra! ;)


dags för ännu en tripp till Årsta-Runsten på fredag!

23 januari 2011 - lång stalldag!

Godkväll! Idag var vi i stallet från 1 till 6-halv 7 ungefär, väldigt länge alltså! Vi skrittade en sväng barbacka mot Malma-hållet idag, var kanske ute 40 minuter. Dock var det dags för Valle att få en helkroppsklippning igen, och jaa - det tog tid! När jag hunnit med en fjärdedel av hästen så var det dags för intag så det blev en fikapaus där, sen ut och körde resten i ett svep! Är riktigt nöjd faktiskt, speciellt med rutan på ryggen, förra gången jag klippte (i typ oktober) så blev dom heeelt olika, men idag rättade jag till dom och de blev förhoppningsvis jämnare och rakare! Och jag lyckades hålla maskinen borta från manen också =D Förra gången råkade jag ta en liiten bit på det så nu har han lite stubb -.- Men det känns skönt att ha gjort vinterns sista klippning, för det första så ser han lite bättre ut nu inför tävlingen på fredag, och sen så kan jag bara vänta på att hans fina, guldiga nyans kommer i vår och då behöver jag inte raka bort den hah.

Nu är det så att jag glömde bort att ta kort på ponin idag, så ni får se bilder från förra klippningen istället ;)


som ni ser är rutan helt ojämn, och det var värre IRL ;)


Det här är min favoritfärg på honom! Precis i slutet av våren/början på sommaren, den här är väl från maj-09 tror jag =)

Dagens 22 januari 2011

Idag har jag inte bara ridit Valle, utan även Spotlight =) De som har honom nu ska sälja honom och frågade om jag skulle vilja ställa upp och rida idag och låta henne filma till försäljningsvideon, och självklart ställde jag upp! Det var roligt att få rida en annan häst igen, det var inte igår ;) Det gick rätt bra ändå, i början så var han otroligt ostadig i munnen och bara körde upp huvudet, men efter ett tag förstod jag att han var väldigt känslig i munnen (det kändes inte som det i början) och då gick det riktigt bra! Jag kunde knappt hålla tygeln stadigt utan att han började spänna sig. Han gick alltså bäst i formen med vääldigt lätt hand! När jag förstod det här så filmade Petra och mamma tog kort med deras kamera ;) Ska bli spännande att se hur filmen blev haha ;s Vi jobbade inte så länge =)

Efter Spotti så red jag Valdemar :D Det blev ett riktigt lugnt pass, red faktiskt bara långa rundan runt hotellet, mest skritt och lite trav, vi var bara ute i 20 minuter. Det gick knappt att gå på vägarna, det är ju liksom isgator, och man kan inte gå i snön heller nu när det smält och sedan fryst på, så det är inte världens bästa förhållande ute för uteritt just nu =/


idag har jag fört över lite gamla bilder från Backupen, till nya datorn så det kommer lite roligare (fast äldre) bilder nu =D Denna är från Gripen sommar 2009, Sparbanken Rekarna Ponny Cup =D

Nytt, nytt nytt!

Nu har jag gjort om designen! Är rätt nöjd, vad tycker ni? Blev det bättre eller sämre än förra?

Har som ni ser en ny bild och länkning i menyn, Husman Hagberg! Klicka på bilden för att komma till hemsidan ;) Har inte skrivit något om detta men jag ska väl göra det snart :P

21 januari 2011

Idag gick Valle bara i skritten 25 minuter

20 januari 2011

Sämst att jag inte lagt upp list-grejen ännu ;s Jag har börjat med inlägget men inte hunnit bli klar xD Men igår blev det i alla fall ett 50 minuters dressyrpass. Valle gick fint men jag var inte på så bra humör och satte för höga krav på mig och även Valle så jag fick inte en så bra känsla. Red väl gamla vanliga, skolor, skänkelvikningar, bakdelsvändningar och enkla byten.


drygt ett år sedan

Dag 1 - Presentera mig och min häst

Min ponny heter då Valentin Dice, hans vanligaste smeknamn är Valle, men kärt barn har många namn heh ;) Han är född den 28e juli 1995. Efter Valentin Bell, undan Rodlease Spice and Dice. Han är en renrasig new forest :D Han kom till oss den 28 februari 2009, det är alltså min andra ponny. Vi har alltså snart haft honom i 2 år =D Han är hur go som helst, dock kan han bli väldigt lat i ridningen, men alltid positiv till arbete! I stallet är han väldigt snäll, lite irriterande när man ska tränsa hah xD Jaa vad mer kan jag säga? Han har tävlat LB hoppning och debutant fättävlan med tidigare ryttare, den ni! Jag förstår dock inte det, han är världens fegaste när man rider ut ^^



Jag då, mitt namn är Ida Pantzar, 14 år och fyller 15 i augusti =D Bor på Ingarö, Värmdö tillsammans med min kära mamma, styvpappa, lillebror och världens mest korkade jack russell terrier ^^ Jag har ridit sen jag var 3 år, ett ridlekis, 2 ridskolor, haft medryttarponnyer och foderponny. 1 mars 2007 fick jag min första ponny, Kasper Lyon kategori C. Han lärde mig rida under de 2 år jag hade honom. När jag inte är i stallet spenderar jag min tid i skolan, med vänner, äter och spenderar alldeles för mycket tid med datorn i knät haha. Ändå blir det ingen bloggning, hmm 0 kreativitet? Jag är en riktig tävlingsmänniska som verkligen ger allt för att vinna! Jag är väldigt bra på att sätta alldeles för höga krav på mig själv så att jag blir besviken på mig själv väldigt lätt haha... (=



Jag älskar min ponny <3



Inget stall idag

Idag är jag och mamma stallediga, men i eftermiddag/i kväll kommer första delen på den där listan, så lite får ni läsa iaf heh :D

18 januari 2011

Iag blev det är väldigt lätt dressyrpass/jogging. Red bara i lång och låg form, tänkte på att hålla handen stilla och korrekt och bara försöka få ett jämnt stöd av Valle, i varvbyten i trav speciellt. Det gick riktigt bra! Och sen är ju jag som jag är - när jag bara ska "jogga", så sätter jag inte lika höga krav mentalt på varken mig eller hästen, så då går det skitbra för jag stressar inte upp mig osv, men när det är riktig träning så sätter jag upp kraven mkt högre och jaa, då går det inte lika bra i min hjärna liksom... Hah irriterande, måste jobba på det!

Red iaf i 40 minuter ;)

♥ för att göra bloggen lite roligare

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Tänkte ta den här listan och försöka köra en punkt om dagen, det blir lite roligare uppdatering plus att ni som läser bloggen som kanske inte har så stor koll på oss får chansen att lära känna oss bättre ;) Om jag hinner så börjar jag ikväll, annars börjar jag imorgon ;)

Träning 17 januari 2011

Jaao igår blev det tyvärr ingen uppdatering om träningspasset, kom hem strax innan 11 så då var det bara för mig att borsta tänderna och krypa till sängs, typ ;) Var i alla fall sjukt trött såå =)

Men det var i alla fall träning för Gunilla igår, vilket gick finfint! Öhm jaa vi red mest skolor och enkla byten, även den svåra uppridningen ur FEI mästerskap några gånger, lite skänkelvikning och ett par travökningar. Öppnorna känns som om de sitter mer eller mindre gjutet nu, slutorna - jaa, det är ju slutor, och slutor är bara allmänt svåra som vanligt! Vi börjar dock på riktig kläm på enkla bytena nu vilket känns väldigt bra! Det största problemet är just att jag inte ska tappa Valles form i fattningen, så vi tränade mycket på det i slutet, red på volt och fyrkantspår och bara gjorde övergångar galopp-skritt-galopp osv. Fick till några riktigt awesome fattningar på slutet! :D Travökningarna gick väl också rätt bra, och upptagningarna blir bättre och bättre! Dock känns han fortfarande lite kort i steget med frambenen, dock inte alls lika kort som för en vecka sedan så det känns i alla fall bra =)


Bild från en träning på Gunillas gård i somras


Planering fram till tävlingen

Måndag: Gunillaträning

Tisdag: Jogga

Onsdag: Vila

Torsdag: Träna program

Fredag: Jogga

Lördag: Uteritt

Söndag:
Skritta 1 h

Måndag: Hanchenträning

Tisdag: Träna

Onsdag:
Skritten eller jogga

Torsdag:
Vila

Fredag:
Tävling



Ungefär, det blir säkert ändringar.

16 januari 2011

Idag har jag inte mycket att säga, en skön barbacka skrittur mot Malma blev det. Vi var ute i ungefär 50 minuter.


gammal bild från i somras :D

Fix 15 januari 2011

Idag blev det en skön pysseldag med uteritt =) Peter följde med till stallet och hjälpte till att fixa med mitt skåp, så himla sjysst :D Här är resultatet:


han skruvade upp korgen och krokarna...


sågade en bit av hyllan för att tränset skulle kunna hänga där och skruvade upp hållaren och den 3e kroken där bakom!

Vad tycker ni, visst blev det bra? :D Riktigt skönt att ha det gjort, plus att jag rensade ur lite onödiga grejer ur skåpet och lade upp dem i vårat extraskåp uppe på loftet (som även det är fullt, heh..). Så det blev ordning och reda till sist!

Ridningen då, idag red vi vägen mot Malma, och vid ett ställe är det en brantare backe neråt, det galopperade vi uppför 3 vändor. Valle tyckte det var jättekul, sista gången tog han i som attan och verkligen raceade upp hah :D Förutom uppför backen och lite trav/galopp nedanför blev det bara skritt på väg dit/hem =) Skön uteritt som var välbehövlig! Vi var ute i ungefär 40 minuter.

Dressyr 14 januari 2011

Igår blev det ett längre dressyrpass i ridhuset, ungefär en timme. Det var bara jag och Rosanna i ridhuset, väldigt skönt, plus att jag kunde rida igenom LA.P1an :D Valle gick riktigt fint, han var super i formen och klev på som bara den, piggelin! Innan jag red igenom programmet red jag lite öppnor och slutor och kände på honom, en del övergångar, skänkelvikningar också. Programmet kändes helt okey, fast jag var osäker på vägarna men jag fick ihop det till slut :P Fick till ett riktigt fint enkelt byte, och öppnorna kändes toppen! Efter att jag ridit programmet red jag lite mer slutor och travökningar. Travökningarna gick fint, första 2 blev liite ojämna och han saktade in för tidigt på diagonalen, men den sista fick jag till riktigt bra! :D Slutorna gick väl bra, eller högerslutan gick bra, men åt vänster är det ju mycket svårare för att han inte vill att jag tar för hårt i vänstertygeln, han stödjer liksom inte fullt ut på den, så när jag tar i den för att han ska behålla ställningen i slutan så kör han upp huvudet. Efter ett par försök fick jag till det, och jisses vilken sluta! :D Den blev verkligen riktigt fin, och jag travade av direkt efter den. Hade nya stövlarna idag för andra gången hah, så på grund av det så var det väl några saker som hade blivit bättre om jag hade kunnat röra benen ordentligt, men jag kommer ju aldrig kunna använda som ordentligt om jag inte rider in dom först, right? ;)


Rosanna-Darwin, jag-Valle

Stövelväska

Nästa inköp för mig och mami blir en ny stövelväska! Jag har 4 stycken, dock är varenda en för liten för dom nya stövlarna -.- Mina nya vinterstövlar frick precis plats i en av dom (den fulaste haha...). Så nu har jag precis kollat upp lite nya på olika hemsidor, och jag skulle vilja ha eran åsikt, vilken tycker ni är snyggast? :D


Königs väska, finns på Hästbiten för 345 kronor


Catagos väska, finns på Grand Prix-hemsidan för 295 kronor


Horze's väska, 169 kronor och finns i 2 färger


Hööks stövel & hjälmväska, 179 kronor


Hööks andra väska, 179 kronor

Såå, vilken gillar ni bäst? Jag gillar inte Hööks modeller dock ;S

Årets första! :D

Nu är årets första tävling bokad och vi är anmälda! :D Det är den 28 januari, en kvällstävling på Årsta-Runsten. Regional LA.P1 blir det. Det ska bli riktigt skönt att äntligen komma igång och tävla igen, efter ett halvårs uppehåll! =D


13 januari 2011

Idag blev det en kortis i stallet, jag tog ut Valle och Brave Heart i skritten och mockade bådas boxar medan mamma var på styrelsemöte ;) Sen hjälptes vi åt och gjorde höpåsar och foderhinkar till båda, sen var vi klara =) Valle gick 30 minuter och Braven gick 45 ;)


dåliga blogg-dagar... uppdatering

Sön: Nu känner jag skammen skölja över mig! Det klart jag kommer ihåg vad vi gjorde i söndags! Anders Eriksson kom och hade tömkörningslektioner på Fågelbro, och vi var med! Dock kände jag att jag var för matt för att orka springa i ridhuset i en timme, så mamma fick ta lektionen. Dom jobbade mest med grundläggande övningar, typ hålla tömmen rätt, styra på rakspår och serpentiner, volt tillbaka och så. När mamma hajat så longerade dom lite i trav och galopp, Anders lärde mamma lite knep osv. Valle såg riktigt fin ut, speciellt i traven! =D Duktiga mamma också, är stolt över henne!

Mån:
Valle gick bara i skritten 25 minuter.

Tis:
Tränade lite dressyr i ridhuset. Det gick väl helt okej, fick inte någon speciellt bra känsla alls, Valle var kort i gångarterna, liksom "trippig" med frambenen speciellt, men mamma sa i alla fall att han såg ut att gå i riktigt bra form och den ska jag inte klaga på, så vi lyfter fram det positiva ur passet!

Ons: Mamma var i stallet på morgonen för att Micke, kiropraktorn, kom och skulle känna på Valle =) Han tyckte att han var ännu finare muskulärt än förra gången, ännu färre "knutar" och han tyckte att Valle hade byggt ännu mer! Han gratulerade haha (a) Det enda större området var vänstersida manke, ungefär en hand-stor yta som var spänd och så, vilket beror på allroundsadeln. Den behöver verkligen bytas ut snarast, den sitter ohyggligt dåligt på Valle och är inte rätt bomvidd ens. Så från och med nu tänker jag sluta rida helt med den, så ska jag och mamma köra bort till Mustang någon dag och köpa ny och lämna in den!

Kommentar



Svar: Men oj förlåt! Jag trodde att jag hade skrivit det här! :o Jag kom i alla fall med =D Fick beskedet för.. Jaa vad var det? Några veckor sedan... Hah jag trodde verkligen att jag skrivit det, men nu vet ni iaf =D

Jag skulle btw uppskatta om ni skrev erat namn, och gärna länk till eran blogg om ni har en ;)

Bortrest ;)

Jaa nu har jag faktiskt inte vart hemma och kunnat blogga utan jag har vart nedanför Linköping hos min bästa vän, onsdag morgon-lördag eftermiddag ;)

Valle gick i skritten ons-tors, och igår blev han tömkörd av Maria. När jag och mamma kommit hem från tågstationen idag blev det lunch och vila en stund innan vi åkte vidare till stallet :D Jag åkte dock på en fet förkylning där nere, såå jag är inte på topp.. Blev i alla fall ett kortare dressyrpass i ridhuset på 45 minuter. Hade en rätt fin känsla ändå, om jag hade haft ork så skulle det nog gått ännu bättre! Men Valle var riktigt fin i munnen och formen, dock hade jag gärna haft honom mycket mer framåt för skänkeln, men som sagt - hade inte riktigt orken idag! Red en del skänkelvikningar speciellt i början, för att mjukgöra och få honom med lyhörd för skänkel. Sen red jag även lite skolor, enkla byten och tempoväxlingar, vilka gick rätt bra =)


2 januari 2010

Igår var jag i stallet sent, red inte förrän efter 8, men skönt ändå, för det var knappt någon i stallet =) Det blev i alla fall ett 40-minuters jogging pass i ridhuset idag, lugnt blev det. Jobbade på skänkelvikningar och halter litegrann. Nu måste vi rida ut mycket den här veckan för nu har vi ridit i ridhus rätt mkt förra veckan ;)


Bra kondis... ?

Haha!


Tävlingar 2011

Tänkte ta och rada upp de nationella tävlingar/meetings som är i år, som jag har chansen att kvala SM på.
Målet för i år är att rida ihop vårat andra kval till SM, och sedan även starta SM ;)

12 mars - Föreningen Mantorpsryttarna, regional - bara för att komma igång liksom ;)

15 april - Högbo Ridklubb, nationell

21 april - Ryttarsällskapet Grums, nationell

24 april - Hästhagens Ryttarförening, nationell

1 maj - Eskilstunaortens Ryttarförening, nationell

14 maj - Föreningen Mantorpsryttarna, nationell

28 maj - Klippans Ridklubb, nationell

2 juni - Strömsholms Ridsportförening, nationell

4 juni - Vansbro Ryttarsällskap, nationell

18 juni - Björklidens Ryttarsällskap, nationell

1 juli - Karlstads Ridklubb, nationell

15 juli - Jönköpings Fältrittklubb, nationell

29 juli - Dagstorpsortens Ryttarförening, nationell

12 augusti - Kågeröds Lantliga Ryttarförening, elit, SM

Vi kommer väl åka på 3-4 av dessa nationella. Jag är även med i Sjövillans division I lag så vi kommer åka på de regionala lagtävlingarna, jag har för mig att mamma sa att de 3 omgångarna gick på Siggesta, Täby och Årsta-Runsten. Jag hoppas även att laget kommer kunna vara med i Elit-omgångarna i höst men det får vi se =)

1 januari 2010

Jag planerade ett lätt joggingpass i ridhuset, barbacka med vinterkängorna meen... Valle kändes så himla fin i början så det fortsatte (a) Är sjukt nöjd med passet, Valle var riktigt pigg och framåt, mjuk i formen och .... allmänt underbar! Red en del skolor, skänkelvikningar, bakdelsvändningar, enkla byten och några travökningar i slutet. Allt kändes verkligen toppenbra! Fick till några suveräna bakdelsvändningar och öppnor bl.a :D

ÄLSKADE PONNY ♥


Nyår 31 december 2010

Hah jaa ett par dagar sent, men Gott nytt år alla läsare! =D

På nyårsafton var det ju otroligt fint väder under dagen, och vi passade på att rida ut en sväng. Skrittade först runt hotellet, sedan fortsatte vi en liten bit ut mot Malma innan vi vände. Sen travade jag några varv på utebanan, vilket Valle tyckte var lite jobbigt med tanke på att det är väldigt djup snö där :P Sen skrittade jag av på stallplanen.

Alltså jag har film från när vi travade lite på banan men iMovie väääägrar att klara av å hitta filmen, och det går inte att rotera den i iPhoto och jaa... Det är sjukt irriterande :P

iaf några bilder