Tävling på Täby 27 februari 2011

Det var inte våran dag idag om vi säger så ;) Valle kändes fin på framridningen, ganska pigg och så. När jag väl kom in på banan bara dog han. Visst brukar han sega ihop, men det var verkligen extremt idag. Och oftast är det ju så att jag slutar rida när jag kommer in, pga nervositet. Men jag var inte nervös idag, och jag red som en galning! Fick kommentar om bryskt skänkel till och med. Men det känns liksom som att jag fick motsatt effekt nästan idag. Det bara tog stopp liksom... När jag väl kom ut från banan - så springer han på minsann! Och han vägrar stå still när vi kommit ut ur ridhuset.

Det är bara så otroligt frustrerande och jobbigt att Valle blir sådär på banan. Inte ens mamma klagade på min ridning idag, och jag vet själv att jag på riktigt inte var nervös. Det är inte så att han inte orkar fysiskt heller, han vägrar ju stå still när vi kommer ut och han blir ju inte svettig av ridningen. Han är inte seg och tjurig så som vissa hästar, han går liksom med öronen framåt genom hela programmet. Han är inte spänd heller på något sådant sätt, eller tittig på något.

Jag vet liksom inte vad jag ska göra, för att få bort den här... ovanan? Jag blir gråtfärdig bara av att tänka på det, hah... Vi kommer ju liksom inte komma någonvart om det ska vara såhär varje start. Det känns som att vi har provat allt, men inget hjälper... Det blir inte heller bättre av att använda spöt innan jag går in. Det är bara... Han vet liksom att när vi går in på banan, då har jag inget spö och då vet han att han kan skita fullständigt i mina framåtdrivande hjälper.

Finns det någon som har någon sorts tips? Inte bara tips som "tempoväxlingar och galoppökning i lätt sist och övergångar", för det vet jag redan om. Men... Om någon har tips - snälla dela med er! Jag är desperat haha...!

Åter till tävlingen - ritten räckte till 63,68%. Jag kom på 8onde plats av 21 ekipage, och det var 5 placerade. Visst, det var ingen dålig procent eller så, men själva känslan var bara... hemsk...
26 februari 2011

Som sagt blev det prepp-dag idag. Bada ben, svans och huvud på ponin, smörjde grejer, flätade manen, packade lite, jaa sånt :D

När vi kom hem såg vi att vi fått fasta starttider, så skönt! Jag startar 10.48, så det blir en rätt tidig morgon ;) Skönt i alla fall att man kommer hem rätt tidigt!
Valle idag :D

Morgondagens håruppsättning samt plastrong

Här fixas för fullt (hm) inför morgondagen!

Har precis testat morgondagens håruppsättning och fixat plastrongen. Plastrongen är omöjlig att göra symmetrisk, och jag blir lika frustrerad varje gång jag ska fixa den. Men det får duga såhär!

Nålarna i uppsättningen ska sättas i rakare och noggrannare imorgon, men det fick duga såhär idag!

Vad tycks?

Hair bun & hårnät - Gittandesign.se
Hårnålar - Glitter

24 februari 2011

Idag blev det ett sista trimpass på Valle inför tävlingen på söndag! Imorgon hinner jag tyvärr inte åka till stallet så Maria Ring ska tömköra Valle, och på lördag är det prepp inför tävlingen och Valle ska vila!

Idag gick det i alla fall gr8! Började med att skritta fram och komma igång som jag brukar, lösgörande och låg form med mycket övergångar. Efter en stund red jag igenom LA.P1'an, vilket gick bra. Valle fjantade sig lite och blev rädd för saker som inte existerade haha. Känner dock att skolorna och enkla bytena verkligen börjar hitta sin plats i pusslet =)


Kände dock att han inte riktigt kändes helt lösgjord under programmet, så fortsatte en stund efter, försökte få ner honom i en riktigt rund form, och gjorde lite mer skolor och enkla byten samt en travökning. Han kändes mycket finare där i slutet! Joggade ner och skrittade av, passet blev ungefär 55 minuter långt =)


Dagens outfit! Använde ett par av mina färgglada lindor för första gången hihi! Tycker faktiskt att han blev riktigt fin i gult! Jag hade även på mig mörkblåa ridbyxor samt gula handskar, tyvärr blev det ingen bild när jag satt på honom =/

Vad tycker ni om matchningen, good or bad? =D

23 februari 2011

Ni kanske förstår att jag inte var i stallet igår, det är anledningen till 0 uppdatering, och dagens inlägg-grejen behövde jag bilder på stallet för att kunna göra så den kommer idag/imorgon =)

22 februari 2011

Idag blev det en barbackatur mot Malma hah... Känner att jag har väldigt bra fantasi ;) Men det var mysigt. Bara skritt och lite galopp, och låg form. Valle var duktig ponny =)


väldigt söt gammal bild =D

Dag 10 - Mina drömmar

Jag antar att man menar inom hästeriet ;)

Mina två absolut största drömmar är att få rida OS, samt att äga en stor hästanläggning med hingststation och tävlingsstall! Förstå vad coolt det skulle vara... =D

Sen har jag även mer realistiska drömmar haha! Att tävla på Falsterbo HS & i Globen-küren, samt att bara flytta till en liten gård så att jag kan ha Valle hemma.

Sen har jag en till dröm, det är att kunna ha kvar Valle tills han dör... Och det hänger ju såklart ihop med att bo på gård haha ;)


Tänk att uppnå det Anky van Grunsven uppnått... Herregud! Hon har vunnit OS 3 år i rad, individuellt. Fyra silvermedaljer med lag, och en individuellt! Osv osv, alla hennes meriter skulle få plats i en roman haha!

21 februari 2011

Idag tränade vi för Hanchen =D Det gick... SÅ himla bra! Valle gick så himla fint, är så nöjd! Vi började med skänkelvikningar, sen även skolor. I galoppen red vi tempoväxlingar, 6 serpentiner med ett enkelt byte samt uppridningar som FEI mästerskap (8meters volt, enkelt byte, 8meters volt, enkelt byte). Fick till det mesta riktigt bra, är så glad =D

Om jag ska vara ärlig finns det inte mycket mer att säga... Hanchen sa att han såg ut som en riktig SM-ponny idag, måste få skryta lite om det, min lilla älskade pony =D


från i söndags

20 februari 2011 - Träning för KvK!

I söndags var det ju dags för första träningen för Kristian, på Ågesta Ridskola! =D Vi skulle rida en timmes-pass två och två, jag skulle rida tsm med Lee-Electra. Tyvärr fick dom inte igång bilen imorse så de kom inte =(( Men det var ju rätt bra för mig ändå, vi fick 1 timmes privat träning! Det var toppen ändå ju :D

Vi red bara grundläggande. Mest övergångar och tempoväxlingar. Första delen av passet red vi i väldigt låg arbetsform och jag skulle ha händerna väldigt långt ner och brett isär. Red på fyrkantspåret och diagonalen, övergångar trav-skritt-trav, halt ibland osv. Sen gjorde vi bara halvhalter istället för avsaktningar. Jag fick fokusera mycket på min hand, det var liksom rätt ovant att sitta med händerna så långt ner hehe ;) Tränade även på att hålla helt jämnt stöd på tygeln, jag har ju väldiga problem med min vänsterhand, jag släpper efter där typ hela tiden... Måste träna på det!!
Fortsatte med samma övningar i galopp också, galopp-skritt-galopp, halt ibland, och sen även bara halvhalter.
Efter ungefär halva passet plockade jag upp mina händer och Valles form så det blev mer "tävlingsform". Jobbade på samma övningar och även skänkelvikningar. Det gick fint!

Är verkligen supernöjd med passet, Kristian var riktigt bra och pedagogisk, noggrann och engagerad! Det ska blir riktigt roligt att få chansen att fortsätta träna för honom =DBästa ponin :D Bilder fotade av min styvpappa Peter, tack för att du följde med! =)

Dag 9 - Mitt bästa hästminne

Har väldigt många bra, men ett av de allra bästa måste nog vara min och Valles första tävling tillsammans! Det var på Järna RK, den 19 april 2009! Det var även Järna-klubbens första tävling om jag inte minns fel? Då hade vi haft Valle i ungefär 1 månad och 3 veckor. Lokal LB:1 red vi.

Valle kändes verkligen som en dröm, han gick så himla fint och känslan jag hade inne på banan var otrolig! Jag var ju van vid lilla Kasper liksom, som var huuur svår som helst och hård i munnen osv, på Valle kändes det som att jag åkte häst liksom! Känslan var verkligen toppen, när jag red ut ur ridhuset sa jag till mamma bah "Herregud" typ, och hon bah "Jo det var väl bra, men han var lite seg". Hahah jag minns det så väl, jag blev verkligen besviken, bah "Tack för att du förstörde den känslan" Haha. Men jag var lika nöjd ändå, det var ju ändå känslan jag hade på banan som räknades mest. Vi hade verkligen inte förväntat oss någon placering, jag har för mig att målet var 60% ?

Vi stod och väntade på vårt resultat. Vi väntade och väntade och väntade... Till sist kom det. Mamma började kolla nerifrån på listan. Jag tyckte det tog väldigt lång tid för henne haha. Till sist kom hon fram och bah "74 %!!!!" Jag kunde inte tro mina öron! Jag hörde ju vad hon sa, men jag var ändå tvungen att fråga igen, "Va?!". 74,48 procent fick vi. På våran första tävling. Jag höll verkligen på att krypa ur skinnet av lycka! Jag hade aldrig någonsin fått mer än typ 63%. Vi fick nio 8:or och resten 7:or. Två sjuor och tre åttor i Allmänna Intrycket.

Vi vann med den procenten, och jag var så nervös inför prisutdelningen haha! Jag visste ju inte åt vilket håll jag skulle rida i ärevarvet?! Jag vet fortfarande inte det förresten, och jag har blivit tillrättavisad en gång när jag red åt fel håll x)

Det var en dag jag aldrig någonsin kommer glömma!


från framridningen


Hah =)


Film på ritten!

19 februari 2011Japp, idag var vi ute och red mot Malma igen! Hah, det är typ den enda vägen som går att rida bra på ;) Det blev mycket trav och lite galopp idag. Valle var pigg och fin! =) Var ute 50 minuter.

Dag 8 - Min hästs vardagsoutfitHm Valle brukar ju såklart inte ha likadant varje dag, men just nu antar jag att detta är det mest använda! Vitt schabrak med blå/gul kant från Horze eller vitt Back on Track, olika vita lindor (bl.a från Showmaster) och ett mörkblått ylleländtäcke från Mia's (?)!


Det bruna temat åker också på ibland - fleecetäcke och lindor från Catago med ursnygg Burberry-kant!


Har såklart en del mer färger på lindor, dock inte mycket matchande schabrak tyvärr! Men jag tycker ändå det är snyggast med vitt, stilrent! =D

18 februari 2011

Sorry för zero update, har sovit hos en kompis!

Igår fick Valle tyvärr gå i skritten 35 minuter bara. Hade planerat ett dressyrpass men det var hoppkurs i ridhuset.


Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Hah ehm... Det skulle nog bli... Jag vet inte faktiskt xD Typ... Grimman kanske? Hah... Eller lindorna (a) Eller träns? Hovkrats? Jag har ingen aning ;o

Vad skulle du inte klara dig utan?


17 februari 2011

Idag när vi kom till stallet hade Siw vart och lämnat sponsor-grejerna vid Valles box! =D Vart så glad, riktigt fina grejor var det!

Ett grått ylletäcke från Mia's, ett grått Equiline schabrak, 2 vita tävlingsschabrak med svart kant samt fyra pikéer, tre svarta och en illgrön hah! =D

Tack så jättemycket, Siw & Husman Hagberg Värmdö för att ni vill vara med och stödja oss! Är verkligen så otroligt tacksam för detta! =)


Valle fick i alla fall en mysig skrittur utomhus i mörkret idag, tillsammans med Nette på Leia! Det var trevligt =) Var bara ute 25 minuter ;)

Dag 6 - Något annorlunda med min häst

Det första jag kom att tänka på - Valles öra! När han var föl blev han biten i vänstra örat av en hund, och därför känner man lätt igen honom på sin sneda örspets hih ;)


16 februari 2011

Idag var jag och mamma stallediga, som vanligt på onsdagar =) Det är faktiskt skönt att ha en dag/vecka off, bara kunna göra massa annat - till exempel skolarbete, och ibland vara med vänner osv ;)

Men idag blev det istället en tripp till Kersö gård för Sjövillan RK's årsmöte! Riktigt trevligt, det bjöds på saft, kaffe/te, mackor och bullar! Hade årsmötet, alla presenterade sig själva, sen gick vi bara runt och pratade och provade storlekar på bland annat klubbjackor, som man fick beställa där! Annika Vannerus har ju ridklädesmärket Martha Ridewear och det är deras jacka vi ska ha med Sjövillan-brodyr på. Sen fanns det även MR mössor, v-ringade stickade tröjor och vita ridbyxor. Sen hade en annan tjej med överdragsbyxor som vi ska ha på tävling med Sjövillan inbroderat, samt vita Mia's schabrak och ylletäcken! Vi beställde en jacka, överdragsbyxor och ett schabrak =D Min mamma är så snäll <3


Jackan. Bild från Martha's hemsida !


Mia's schabrak. Fast de vi beställde är vita med svart och silvrig kant/passpoal =) Bild från Google.

15 februari 2011

Blev jogging/lätt dressyr igår, i ridhuset. Valle gick som en klocka hihi =D Nämen det gick jättebra. Blev mest samma arbete som i förrgår, lösgörande och övergångar. Jobbade nästan bara i låg form. Red väl ungefär 30 minuter.

Sen fick jag rida Darwin också :D Inte så lång stund, tror nog det blev runt 15-20 minuter max. Men det var riktigt kul! Det är alltid roligt att få rida andras hästar, och det ger så mycket, speciellt att rida storhästar! Gjorde inte mycket speciellt, travade och galopperade runt, försökte sitta ne rlite i traven hahah, det gick iaf bättre än förra gången jag red honom xD


Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

Min ryktlåda... Hah xD Jag har en ljusblå Eskadron (?) ryktväska med bruna kanter.

Hm jag har en hel del grejer i min väska..: 2 rotborstar, en man&svans-borste, en piggborste, arnikaliniment, 2 hokratsar, en broddåtdragare, en hovoljepensel, ryktborste, ryktskrapa, 2 ryktstenar, 2 små ansiktsborstar, en burk med snoddar, en trimkam, en vanlig kam, en jättemjuk ryktborste, Superbra hästsalva, en whiteboardpenna, pälsglans, antiinfektionsspray....  Hm Helosan-salva.. Med mera xD Har säkert en massa småsaker också som jag inte kommer på just nu. Borde rensa väskan snarat, jag använder säkert inte ens hälften av allt skit som ligger i den ;)


Liknande den jag har, faast det är inte samma märke eller färg, men men xD

14 februari 2011

Igår red jag dressyr i ridhuset. Det skulle ju vart träning för Gunilla men tyvärr är hon sjuk och kände att hon inte orkade =( Krya på dig!!

Istället fick mamma hjälpa mig lite. Haha jag vet, big chock. Men som tur var gick det toppen, enda från början av passet, och hon bah "Nähe, jag behöver ju inte säga någonting, det går ju bra!" :P Men det gick verkligen toppen. Man märker att Valle är mycket positivare och piggare efter 2 dagars uteritt! Vi arbetade mest med övergångar och lösgörande. Det gick verkligen jättebra! Red 45 minuter.Elenas snygga landslags-jacka! ;)

Dag 4 - Favoritbilderna på min hästoch många, många fler

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Alltså jag har inte direkt någon stor rädsla som jag liksom tänker på ofta eller så. Men det är ju självklart att jag är livrädd för att typ ramla av och bryta ryggen eller dö, eller att Valle går omkull under ridpass eller i hagen och typ bryter ett ben eller ryggen. Usch jag får en klump i magen bara av att tänka på det! Sen har jag en mindre rädsla för att sälja Valle. Alltså jag vet inte vad jag ska ta mig till en dagen vi måste sälja honom! Fy fan, det här får jag en STOR klump i magen av! Usch den dagen fasar jag inför... Därför hoppas jag innerligt att vi flyttar till en egen gård inom 1,5 år så att jag slipper sälja honom!


Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Det bästa med Valle är nog att han alltid är så positiv! Han är alltid glad, har öronen framåt och jaa... Han är glad! Han kan alltid få mig på bra humör när jag är sur eller irriterad. Visst kan han även få mig att bli irriterad men det är en annan historia haha ^^ Men det måste jag nog säga är en av de bästa sakerna med honom!

Och det sämsta då... Alltså "sämst" är det ju inte, han är ju min poni och jag tycker att han är världsbäst, såklart! Men hm, om jag ska säga något så skulle jag vilja att han hade mer egen motor! Så det "sämsta" blir väl att han är lite för lat ibland helt enkelt :P13 februari 2011

Innan stallet svängde jag och mami in på Granngården! Lite bra, behövliga grejor fick följa med till stallet.En vanlig blå hovkrats, blå piggborste, en man&svans-borste, ett dressyrspö och ett Amigo Horseware stalltäcke =D Allt var välbehövligt, vår förra piggborste försvann på något mystiskt sätt, ena dressyrspöt försvann och det andra bröts av på mitten ^^  Sen är det ju bra med extra krats och ett täcke att varva med när det andra behöver tvättas!

Väl i stallet gick vi ut mot Malma som vanligt. Skrittur barbacka blev det. Eller, vi travade lite, väldigt lite! Valle var piggelin ;) Var ute 40 minuter, mysigt var det, med sol och grejer :D

12 februari 2011

Igår blev det en väldigt skön och rolig uteritt! Dock finns det inte många ridvägar att välja på, så som vanligt blev det ut på vägen mot Malma. Valle var pigg som... Haha jag vet inte vad, han var helt sjukt pigg och taggad! Var tvungen att korta tyglarna efter några minuter för att han försökte springa iväg med mig xD Gjorde lite skänkelvikningar och halter över vägen. Lite trav och galopp. När vi kom nedanför backen travade vi lite mer framåt, och sen tillbaka. Då när vi skulle uppför backen igen i trav ökade han som en galning och verkligen flög fram! Fattade galopp i början av backen och jisses va tagad han var haha! Jag fick typ skratanfall så jag fick knappt stopp på honom xD Körde en vända till upp där, sen skrittade vi bort en bit längre mot Malma, sen tillbaka och 2-3 vändor upp för backen igen. "Skrittade" sedan hem, hmm nä vi trippade snarare hela vägen haha, han hade verkligen inte lust att skritta! Till sist hoppade jag och och ledde honom för att han skulle sträcka ut i skritt.

Tänkte att jag bjussar på den här supervackra (HOST) bilden på mig! Datum ser ni i högra hörnan, från Ekstranda och hästen heter Lotuz =)


11 februari 2011

Det blev dressyr även igår. Fick låna ett par långa sporrar av Eva (tack så mycket!) för att testa och försöka få honom lite kvickare. Tror att de var 35 mm sporrar. Jan kan inte påstå att det hjälpte så jättemycket. Eller alltså jo det hjälpte, han reagerade ju bättre, men inte mycket bättre, bara lite. Jag red utan spö. Men ändå jag förstår inte, haha komigen, 35 mm sporrar borde han ju skjuta iväg när jag skänklar med :P Jaa, som jag skrev i förra inlägget - Alla tips och metoder ni vet som kan hjälpa mot detta problem mottages tacksamt!

Man känner verkligen av när man inte tränat för instruktör på nästan 3 veckor. Man bara känner att det inte alls går ihop längre, jag behöver verkligen hjälpen av mina tränare varje vecka för att träningen ska gå ihop! När det går såhär lång tid mellan träningar känner jag att jag bara harvar runt i ridhuset när jag ska träna, och varken jag eller Valle får ut något av träningen. Tur att Gunilla kommer på måndag, det behövs verkligen! =)


Bild från Skol-DM 2009

10 februari 2011

Lite dressyr i ridhuset blev det i torsdags. Började utan spö, och jaa.. Valle är för nonchalant mot skänkeln vid träning alltså. Jag tycker att jag skänklar väldigt mycket och alltså nästan "sparkar" på honom, men jag får liksom ingen reaktion... Och jag har ändå sporrarna på. Visst, jag kanske inte har så starka ben, men alltså som han agerar borde han inte göra enligt mig.
Jaja, som ni nog förstår var Valle nonchalant första halvan av passet, sen frågade jag Emma om jag kunde låna hennes spö (hon hade ridit klart då) och hon var jättegullig och lånade ut det, tack så mycket! Och ja, då blev det en helt annan häst haha. Han blev nästan lite för stressad av spöt och så, men det var bättre än när han inte lyssnade alls. Red i ungefär 55 minuter sammanlagt.

Det är väldigt... jobbigt, att det är så svårt att få till den rätta powern i honom. Utan spö är han nonchalant, men när jag tar spöt blir han istället helt stressad av det... Jag vet liksom inte vad som krävs för att jag ska få det jag vill ha, att han reagerar på skänkeln som han ska, är pigg och så utan att jag behöver hålla i ett spö! Frustrerande som f**...
Någon som har tips på.. jaa... något som kan hjälpa mot hans "skänkeldövhet" ? Alltså han är ju inte skänkeldöv, typ ute och så, inte alls, inte när vi hoppar osv, han fattar galopp när jag lägger galoppskänkel osv, men det är liksom ingen kvickhet i honom what so ever. Såå aa, tips på typ ridövningar, eller något annat? Foder eller utrustning eller jaa, vad som helst! Jag har ju börjat fysträna nu 2 gånger i veckan också så jag tränar upp mina ben, och när det blir vår ska jag börja powerwalka varje dag osv.

Jag säger absolut inte att jag är en perfekt ryttare och Valle bara gör fel hela tiden, men... vad är felet? =( Alla bra tips mottages tacksamt!


9 februari 2011

Idag är vi stallediga så Valle kommer gå i skritten en stund, och inte mycket uppdatering blir det heller =)


bara för att han är min, och han är bäst <3

8 februari 2011

Idag blev det bara dryg 25 minuters promenad i ridhuset. Benet kändes fint efter 10 minuter, ingen skillnad mellan höger och vänster fram så det var nog ingenting =) Skönt! Men det kändes ändå säkrast att ta det lugnt =) Imorgon går han ju också i skritten så han fick ta det lugnt nu bara, så rider jag på torsdag igen. Mamma smetade på lite kylgelé idag också ;)


älskade vän <3

7 februari 2011

Igår blev Valle skodd på morgonen, sen åkte jag ut för att pyssla lite på eftermiddagen. Vi gick ut en promenad mot Malma på 40 minuter sammanlagt, Valle var huuur pigg som helst!

När jag kom var han väldigt varm och lite svullen på höger fram. Så efter promenaden spolade jag i kallvatten några minuter, sen satte jag på kyllera. Idag ska vi också promenera och se hur benet ser ut, sen på onsdag vilar han ju också. Förhoppningsvis var det bara en endags grej! =)


Rättning!

Alva Lander på Orlando!


Ännu mer bilder från Kersö

Elena


Ebba & Totte


Gunilla & Funny Lady


Ebba & Totte


Ebba & Totte


Ebba & Totte


Funny Lady


Ebba & Totte


Gunilla & Funny Lady, Agnes Vannerus Lindblom & Uptown Boy


Ebba & Totte


Om någon av er ryttare eller hästägare till dessa hästar vill använda bilderna, det är bara att fråga! =)

Mer bilder från Kersö!

Gunilla Peterson & Funny Lady

Elena Garcia Peterson ;)Gunilla & Funny LadyEbba Widell & Touch of Class, brevid står mamma Helena


Ebba & Totte


Ebba & Totte


Totte


Ebba & Totte


Gunilla & Funny Lady


Funny Lady =D


Gunilla & Funny Lady


Funny Lady


Funny Lady

'
Okeeey, ÄNNU fler bilder kommer i ÄNNU ett till inlägg x)

Lotta!

Självklart! =) Om du vill kan jag skicka alla på er via mail? =) Puss

Lite bilder från Kersö

Vi drog med oss Peters systemis och fotade, så här kommer lite bilder =D

Bilderna på mig & Valle är tagna av mamma, resten av mig. Copyright på alla såklart, vill någon låna bild eller så måste du fråga och få tillstånd =)
Elena Garcia Peterson & Casino


Elena & Casino


Elena & Casino


Charlotta Lundblad & Audina


Charlotta & Audina


Charlotta & Audina


Charlotta & Audina


Alva Lander & ? (har tyvärr glömt...)Alva Lander

Heh så söt :D


mer bilder kommer imorgon i ett annat inlägg, det blev så sjukt mkt :P

6 februari 2011 - Programridning för Roger Olsson

Igår red jag som sagt programridning för Roger Olsson på Kersö gård, som ligger längst ut på Ekerö. Det var hur roligt som helst, och gården... den var helt otrolig! Alltså jag höll på att smälla av när vi körde igenom de elektriska grindarna haha :D Jag gick in en snabbis i stallet när jag och Ebba letade efter Helena, och jaa.... Herregud! Ridhuset var också jättefint, riktigt fint underlag, och jätteljust och fint! Det var otroligt trevligt att komma dit, alla var så välkomnande och trevliga, jag blev så glad när jag kom dit haha :D

Själva programridningen då ;) Det kändes fin när jag red fram, lite uppe i varv och stödde inte ordentligt på bettet dock. När min tid startade, klockan 12, började vi med att rida igenom programmet en gång då Roger bara kollade. Jag valde då FEI lagtävlansprogrammet. Sen när jag ridit igenom det en gång gav han mig lite tips och berättade vad han tyckte. Han sa att jag verkade kunna det mesta tekniskt sett, men att Valle behövde slappna av i nacken i vissa tillfällen. Och när nacken kommer ner rätt kommer ju även ryggen upp och rumpan in på rätt sätt. Och jaa, jag kan inte mer än hålla med, det är ju just det problemet som vi alltid haft!

Sen skrittade vi ett par varv på långa tyglar och körde sedan programmet igen, nu bedömde han även och gav lite instruktioner. Dock tyckte både jag och han att första rundan var en aning bättre, han hade mer power då ;) Sen travade jag av och skrittade av sen.

Jag fick sammanlagt 66,94% =D Är verkligen supernöjd, det är ju nästan 67 haha :D Och ett SM-kval ;) Fick tre stycken 8or, en på ett enkelt byte! Hah det är jag mest stolt över =D

en bild från passet :D

Svar på fråga


Svar; Jodå det kan jag göra, hade tänkt göra det ändå =) Vi blir sponsrade genom att vi får några schabrak och ländtäcke med deras logga på, och även en boxgardin. Vi ska även få en liten slant in på vårat TDB-konto för tävlingssäsongen =) I gengäld har vi då reklamen på prylarna och även dekal på våran transport :D

Det är ju inte "hela" Husman Hagberg som sponsrar, utan bara Husman Hagberg Värmdö ;)


5 februari 2011

Idag blev det en snabbis i stallet, Valle fick vila. Sen på eftermiddagen kom Cina & Rosanna och släppte ut honom i skritten en stund, tack så mycket!

Imorgon ska vi åka till Kersö Gård och rida programridning för Roger Olsson, så då blir det roligare inlägg =D

Skall inköpas

Detta är lite grejor som vi ska köpa, en del nödvändiga, en del inte så jätte, men som vi vill ha :P

• Stalltäcke, måste ha ett att växla med när det andra behöver tvättas osv!
• Sporrar (med och utan sporrskydd) - vill ha utan på tävling, och på de jag har nu är själva skyddet helt sönder...
• Nytt spö - mitt ena försvann, det andra är brutet på hälften (a)
• Ridhjälm, Charles Owen John Whitaker =D
• Nytt bett, 3delat med fasta ringar. Tänkte testa det och känna om det ligger stadigare i munnen på Valle, det vi har nu, som är 3delat med lösa ringar, känns ganska ostadigt, när jag liksom håller ojämnt stöd åker hela bettet runt.. =S

• Ny piggborste, den är också försvunnen haha!

4 februari 2011

Det blev en 40 minuters skritt barbacka i ridhuset idaag. Jobbade mest form, tempoväxlingar, övergångar halt-skritt, bakdelsvändningar och lite skänkelvikningar. Valle var såååå himla fin så jag kunde inte hålla mig från att trava ett par varv och även galoppera ett varv/håll hah (a) Men verkligen, han kändes så jädra fräsch, riktigt fin i formen och stödde riktigt fint på bettet, även när jag släppte ut i ökad skritt! Och bakdelsvändingarna går bättre och bättre! Åt vänster är de riktigt fina nu, mste fortfarande slipa en hel del så klart, speciell åt höger, men det har förbättrats riktigt mycket!

Övningar: Bakdelsvändningar, tempoväxlingar.
Fokus:
Mjuk och i form
Nöjdpoäng (0, 1, 2, 3):
3.
Intensitet (0-10):
2.

gammal bild från tidigare i vintras ;)


3 februari 2011 - Valle

Efter Braven red jag Valle =DD Var riktigt taggad, har verkligen längtat! Hade liksom inte ridit sen i söndags, och inte heller vart i stallet mån-ons =(

Det gick i alla fall sjukt bra! Jag kände verkligen att Elena ridit igenom honom ordentligt, han var riktigt mjuk och pigg och framåt för hjälperna. Red bara lätt dressyr i 40 minuter. En del travökningar, skänkelvikningar och övergångar. Red mest lätt, i låg, rund form. Han kändes verkligen otroligt fin!

Övningar:
Travökningar, skänkelvikningar, övergångar.
Fokus:
Lång, låg form.
Nöjdpoäng (0, 1, 2, 3):
3.
Intensitet (0-10):
4.


3 februari 2011 - Brave Heart

Idag tog jag och mamma hand om Brave Heart, och jag fick även rida honom =D Det var ganska kul. Red mest trav och lite lösgörande, inte hårt pass eller så. Red nog i 40 minuter, mest trav. Finns inte mycket mer att säga haha, det gick väl bra. Braven kändes rätt känslig för hjälper, vilket jag inte trodde att han var så det var en överraskning!


bild på Braven med hans ägare Jessica

Klassresa 31 jan-1 feb 2011

Jaa jag har vart borta i Hassela på klassresa senaste dagarna, så jag har inte haft möjlighet att blogga ;)

I måndags kom ju Gunilla och höll träningar som vanligt, och Elena följde med för att rida Valle =D Jag har en liten video från det som mamma filmade, dock går det inte att redigera den just nu så den kommer inte upp här =( Det gick iaf bra ;)

I tisdags tömkörde Maria Valle, vilket också gick bra! =)

Och igår var vi ju stallediga och Valle gick en stund i skritten ;)

Talang 29 januari 2011 - miss!

Jag glömde totalt bort att säga att Kristian von Krusenstierna kom och pratade med dressyrgruppen en stund på lördagen! Vi pratade bara lite allmänt, han presenterade sig och berättade om hans sätt att träna sina elever, hans engagemang osv =)

Resten av Talang-sammanträffen 30 januari 2011

Förlåt för att jag inte har bloggat, har vart på klassresa fram till igår kväll så ;)

Sista dagen på Talang startade med frukost och sedan Prestationspsykologi-föreläsning med Pierre Mood. Vi pratade mycket om vad som påverkar oss inför och under tävling, hur vi beter oss och reagerar i olika situationer, vi pratade om mål vi har inom ridningen/mentalt också. Vi fick lite uppgifter vi gjorde i par tillsammans med en annan Talang. Vi pratade om hur man skulle tänka osv inför tävling, och en grej som verkligen är bra - Tänk inte på det du Inte ska göra/kan göra/kommer göra/skulle kunna göra! Man ska tänka på det man är bra på, och jaa, tänka på allt "positivt" och inte negativt! Riktigt bra att tänka på tycker jag ;)

Vi hade föreläsning med honom enda till lunch, och efter den var det dags för det fruktade fyspasset för Eva Nilbrink! Vi tränade mest bålen, körde grundläggande Core-träning. Olika knäböj, situps/crunches, sidoplankan, plankan, rygglyft osv. Jag var darrig redan efter 10 minuter kan jag säga hah ;) Men riktigt nyttig träning! Alla fick med sig en CD hem på 30 minuter, där hon visar och berättar det man ska göra. Så nu ska jag bara fysa 30x2 gånger i veckan, sen kommer det även vara fys på Feel Good i Täby någon gång i veckan med Eva ;)

Efter fysen var det avslutning och sen var sammanträffen slut! Det var riktigt lärorikt och roligt tycker jag! =D