Gott nytt år!

Jag vill önska mina underbara läsare ett gott nytt år!

Det här året har vart både helt underbart och alldeles hemskt för mig.
Började året med Sjövillans division I-lag och sammanlagt 7 blågula rosetter, fortsatte med placeringar nationellt, vidare till Svenska Mästerskapen i Kågeröd med godkända resultat, sedan elitallsvenskan och ett brons i Distriktsmästerskapen som avslutning! Helt otroligt vad jag och Valle åstadkommit tillsammans, jag trodde aldrig att vi skulle nå så högt!
Men sedan blev det dags att säga farväl till honom, och jag trodde att årets sista månad skulle bli pest och pina. Men jag avslutar nu på toppenhumör, och räknar timmarna till på onsdag! Det blir bara 1 månad och en dags hästfrihet ;)

Och bloggen har ju fått ett riktigt härligt uppsving! Från runt 20-25 läsare om dagen, till det fyrdubbla! Tack allihop, jag hoppas att ni fortsätter följa mig, nu med en ny ponny, nya mål och förhoppningsvis nya framgångar!

Nu ska jag packa inför Göteborg och göra iordning mig inför kvällen. Nästa vecka kanske det kommer någon årsresumé? Skulle ni tycka att det vore kul?

Ha en underbar kväll nu, så hörs vi 2012! ♥


Nya designen?

Den nya designen kommer dessvärre inte upp förrän nästa vecka, när vi hämtat hem Arragon. Kändes onödigt att göra en ny, noggrann för att ha i en vecka innan jag skaffar häst, så jag gjorde den här enkla vita, och sedan en lite finare (enligt mig i alla fall!) som blir mer "min och Arragons", det är inte rätt att lägga upp det redan nu känner jag... =)


Inget att skriva om

Hej på er!

Idag har jag haft fullt upp, vart iväg på IKEA och köpt nya garberober till mig och min bror, samt lite andra småsaker. Ska snart börja montera ner min gamla garberob och fixa.

Kommer tyvärr inte på något roligt att skriva om, så kom gärna med förslag! Vore supergulligt. Ni kanske vill se hur mitt rum blir?

Så, som sagt - alla förslag och frågor är välkomna! =)

Vinn en design hos Patricia!



För att komma till inlägget, KLICKA HÄR =)

Powerwalk!

För ett tag sen kom jag in efter veckans 3e powerwalk med Ragge! Så skönt (men lite jobbigt) att gå ut och powerwalka, antingen med en vän bredvid eller i mobilen, eller med hög musik i öronen. Plus att när man kommer in så kan man slappa ett tag utan dåligt samvete! ;)

Idag var vi ute i en timme nästan exakt, drygt 5 km blev det.


Läsarfråga - Inlägg nr 700!



Hej! Självklart kan jag göra det, dock inte utifrån egna erferenheter då jag bara ridit honom en gång ;)

Arragon heter han i alla fall som ni säkert redan vet. Mörkbrun valack född 2001, han har okänd härstamning. Han är korsning mellan tysk ridponny och PRE (spansk häst), vilket jag tycker är riktigt coolt! Han var tydligen hingst länge.

Han föddes i Spanien och kom till Sverige för några år sedan. Anna har haft honom i 2 år, men endast tävlat ett år, 2011. Tillsammans red de upp sig till SM och kom där 5a i finalen! Så han har egentligen inte så mycket erfarenhet av tävling och sånt.

Han är helt otrolig att rida! Helt mjuk i munnen och loss i musklerna, så otroligt rörlig i kroppen så det nästan blir lite vingligt att sitta på honom! Han lyssnar för minsta lilla vikthjälp, jag kände det så fort jag kom över lite på någon sida av honom så gick han dit. Otroligt känslig, vilket gör honom superrolig att rida!


Lycklig tjej ;)

Det får bli ett bättre sånt här inlägg senare, när jag lärt känna honom bättre som individ!

Planen för Göteborg

Ja det är ju nu i helgen vi åkter till Göteborg, för hockeycup (min bror spelar =)) och besikta Arragon och ta med honom hem!

Planen ser ut såhär; Vi (jag, mamma och min styvpappa) åker ner till Göteborg på söndag förmiddag. På måndag ska vi se på hockey och åka till kliniken och vara med på besiktningen. På tisdag så ska jag få vara med Anna och Ninni och jag ska få bekanta mig med Arragon, förhoppningsvis rida lite! Och sen på onsdag morgon åker vi och hämtar Arragon, och sedan åker vi vidare hem! Jag vill verkligen bara att den här veckan ska ta slut haha...


Anna Drugge och Arragon, tagen från deras annons på Hästnet

Röda kortet




Nu sitter det underbara julklapps-kortet uppe på väggen i mitt rum!

ADsettings

Tänkte påminna er läsare som har bloggar/hemsidor om ADsettings igen! Bli medlem, lägg ut valfria annonser på er blogg och få pengar för det!

Klicka på annonsen här under för att komma till sidan och registrera er!


Design klar!

Goddag på er!

Nu är jag precis klar med den nya designen, jag ändrade mig flera gånger och trixade mycket men nu är den äntligen klar! Dock kommer den inte upp på bloggen förrän nästa vecka.

Har en fråga till er också, enligt mamma så kommer man inte in på bloggen, man behöver lösen enligt henne. Om det är någon som också hade det problemet, men inte längre (tydligen, eftersom ni läser nu ;)) så får ni gärna kommentera och säga det! Om ingen har haft problem så är det ju mammas dator som inte har lust att fungera!

Ni får en liten sneakpeak på färgerna i alla fall, får ni någon vision om hur den ser ut? ;)

Färger?

Har en liten fråga till er läsare - vore jättesnällt om ni svarade!

Vad tycker ni att jag ska ha för färg att kombinera med i designen? Jag håller ju på med en ny design nu, dock har jag lite ångest...

Så alla tips och idéer är varmt välkomna, inte bara om färgen alltså! =)

Plaketter

I söndags när vi var i stallet plockade vi som sagt ner mina och Valles gamla plaketter. Nu har jag tvättat av dem och försökt skrapa bort fästkuddarna (förbannat svårt!). Nu är jag äntligen klar haha.

Vi lyckades samla på oss 42 stycken under våra nästan 3 år tillsammans.

Frågan är nu vad jag ska göra av dem... Någon gång i mitt liv ska jag ha ett rum eller en vägg, med alla plaketter och rosetter tillsammans med foton och collage genom alla år. Just nu finns det dock ingen möjlighet till det, och än så länge är nog samlingen lite liten ;)



Nätet nere...

Ledsen för att det inte blev någon bloggning igår, dock kunde jag inte göra något åt det då Telias nät inte fungerade pga stormen... Men nu verkar allt fungera igen så jag ska försöka hitta på lite inlägg idag, så bloggen håller sig vaken ändå, det har ju knappt blivit någon bloggning på flera veckor. Jag har inte haft någon motivation alls, men nu när jag vet att vi kommer ha en häst om en dryg vecka vill jag återuppliva bloggen och komma igång med den igen! Jag vill ju blogga för min egen skull, så jag kan kolla tillbaka och se träningar, tävlingar osv!

Nu ska jag i alla fall upp och äta frukost, mer inlägg kommer nog under dagen!


Random bild från provridningen på Arragon

Strömavbrott och powerwalk

Ingen rolig natt inatt inte, usch vilken storm! Vaknade flera gånger och trodde att takplattorna skulle lossna! Strömavbrott under natten och förmiddagen också. Jag gick ut med Ragge och min kompis Maja vid halv 12 och tog en lång, mysig powerwalk! Var ute i 2h och 15 minuter, en mil blev det! Riktigt härligt, och första biten var det dessutom strålande sol, helt underbart! Riktiga vårkänslor fick vi. Så dagens motion är avklarad, blir nog lite mag och rygg träning snart innan jag hoppar in i duschen.

Sen ska jag även fortsätta fixa med ny design. Har ju  en privat annan bloggsida som jag först lägger upp allt nytt på, så där håller jag på och fixar nu innan det visas här, så ni får vänta några dagar =)


Underbar sol, 2 träd som föll under stormen, och min lilla Ragnar ;)


RunKeeper (y)

Fråga ang Arragon

Fick nyss en fråga om vad jag menar med att jag fick "halva hästen", tänkte svara på det.

Inte så komplicerat faktiskt, vi ska köpa/har köpt ungefär halva hästen. Ninni (hans nuvarande ägare) kom på förslaget att vi skulle dela på honom just för att vi inte har råd att köpa honom helt. Så vi äger en del av honom, de äger den andra delen men vi har honom som vår egen typ. Sen när vi ska sälja så får vi våra respektive procentandelar av priset helt enkelt. Det blir win-win för alla; Vi får ha honom som vår egen för ett lägre pris, och de behöver inte släppa honom helt, vilket de är glada för!

Fix i stallet 25 december 2011

Ja nu sitter vi hemma igen, har ätit tidig middag och ser nu på film! =)

Fick flera gratulationer i stallet idag, tack igen alla! Casini fick sig en liten skrittur runt hotellet på 20 minuter. När vi spolat av hans ben så satte vi igen med att fixa våran box - tog ner alla plaketter och rengjorde på framsidan! Mamma la även in ny torv och rengjorde vattenkoppen som hade svämmat över, den läcker nog lite, och nu när ingen häst dricker ur den så rinner det ju över.

Det känns fortfarande inte som att det verkligen händer...


Julklappar!

Igår fick jag faktiskt lite mer grejer, trots den dyraste klappen jag någonsin fått ;)

Fick bland annat en ny hjälm, Uvex, och presentkort på Hästbiten samt pengar! Hjälmen kom tyvärr dock i fel färg så den ska vi skicka tillbaka för att få rätt, svart. Den är verkligen sjukt skön och galet lätt, väger ingenting! Plus att den är flera olika storlekar i samma, bara att skruva på en justering för att fixa så passar den perfekt!

Vilken tycker ni är snyggast, Floral, Glamour eller Classic? Den jag ska ha är Floral =)


Floral


Glamour



Classic

För pengarna jag fick får vi se vad jag gör. Vet i alla fall att det åtminstonde blir ett par nya ridbyxor - mina Martha Ridewear har tyvärr slitits med hälsan och fått ett hål på knät. Förutom dem har jag bara ett par till (Pikeur) som är fina, sen har jag gamla byxor som är för små - dem används på uteritter typ hah =) Så det är hög tid för det!
Har redan kikat på några jag vill ha, och det lutar mot Marthas Philippa Slim, galet snygga och samtidigt stilrena!



Vad tycker ni om dem?

25 december 2011

Godmorgon alla fina läsare!

Nu har jag vaknat till och ska börja dra på mig ridkläder strax, ska nämligen till stallet idag! Ska ta hand om Casini. Han har ju haft problem med hovbölder nu, och dagen efter jag red honom sist var han blockhalt pga det. Så idag blir det bara en sväng ute i skritt, och om han inte är varm/svullen i benet så ska vi in en snabbis i ridhuset och bara trava ett par varv. Kul att få komma dit igen!

Idag blir det nog även lite fix bland våra saker. Ska försöka få ner mina gamla plaketter och göra rent där, och kanske fixa lite i skåpet osv. Det blir en lugn och skön dag helt enkelt!


Fina Casini efter KM i höstas =)

Tillfällig design

Knåpade ihop en enkel, tillfällig design nu, det får bli en mer komplicerad i början av 2012 ;)

Wow!



131 unika besökare idag - Tack! Hoppas ni stannar! =D

God Jul!

Hoppas alla mina fina läsare har haft en underbart mysig julafton, med fina klappar och god julmat!

Själv fick jag århundradets absolut bästa julklapp...



♥ ♥ ♥

ADsettings? Hur?

ADsettings är för oss bloggare som vill tjäna pengar på bloggen! Det fungerar så att du går klickar in dig via annonsen och blir medlem, sedan kan du välja mellan olika annonser att sätta upp på bloggen, och beroende på vilken typ av annons det är så tjänar du pengar; Vissa tjänar man pengar på per sidvisning, vissa genom klick osv. Det går att läsa mer på hemsidan!

Så gör det nu, det är helt gratis! Pengarna du tjänar sätts in på angivet konto varje månad, så man får inte pengarna varje dag utan det är regelbunden utbetalning. Även mer om detta finns på hemsidan!

Klicka på aden om du vill kolla hemsidan eller bli medlem =)


Vill du tjäna pengar på din blogg?

Bli medlem i ADsettings och tjäna pengar på din blogg genom annonser, helt gratis!


3 år sedan



Jag kommer aldrig glömma den dagen, dagen då du förändrade mitt liv ♥

Back in the saddle! 18 december 2011

Idag fick jag äntligen rida igen! Maria ville ha hjälp med Casini, och självklart ställde jag upp! Började med en skrittur runt hotellet, sedan in i ridhuset - galet tråkigt regnrusk till väder!

Det blev ett lugnt pass, Casini har haft hovbölder och grejer och så var han lite varm i ena framhoven. Så det blev mest jogging, mycket fyrkantsspår och la mest fokus på att hålla jämna händer, trots att han var trälig i munnen. Jag kände att han har vilat ett tag och precis kommit igång. Men det var ändå grymt skönt att rida igen! Totalt var vi ute i 50 minuter =)


Glad tjej!

11 dagar

Tack alla underbara läsare som fortfarande går in varje dag för att se om jag bloggat!

Här kommer en liten läges-update. Jag har inte vart på Fågelbro sedan den 3e, när Valle åkte, och inte heller ridit sedan dess. Känns redan som en evighet sedan, asjobbigt... Nu är i alla fall alla prov i skolan gjorda, sista var idag, har bara lite finslip på en uppgift kvar, otroligt skönt! Har dock inte avslutning förrän den 22a så jag får härda ut tills dess ;)

Imorgon ska i alla fall jag och mamma till Fågelbro, hon ska på styrelsemöte, jag får väl kanske putsa upp lite grejer eller något medan... På söndag så ska jag rida Casini så det ska bli galet kul! Känns som om jag redan kommer ha tappat all ridning hah... Vi får se.

skaffa-ny-häst-eller-ponny-eller-ta-en-paus-fronten är det inte mycket förändringar. Mest väntan just nu, jobbigt för mig, usch... Hoppas att det blir som jag önskar, heh =)

Valle har det toppen i Örebro, han går med sin gamla unghästkompis Larsa och tar det lugnt =) ♥


Mer update imorgon förmodligen, om det hände något kul i stallet vill säga ;) Hang on!

Eftersom att jag inte har några nya hästbilder får ni en bild på mig i skolan, från igår (a)


Kärleken kommer för alltid att bestå

Inte på världens lyckligaste humör efter dagen om vi säger så. Usch vad jobbigt allt ska vara. Alla grät idag - jag, mamma Ansi, Emilia och till och med Susan, stallägaren, hah, söt!

Deppig dag i alla fall, tur att jag har så många underbara personer omkring mig som stöttar mig, främst min älskade Cassie som alltid lyssnar och försöker muntra upp mig, trots att hon egentligen inte bryr sig så mycket om hästarna ;) Tack vännen min <3

Tack alla som gett mig styrkekramar och fina kommentarer på facebook, det betyder verkligen!

Det är verkligen själviskt att jag är så ledsen. Jag vet ju att Valle kommer leva livet - vila och ut i skogen och mysa, få laserbehandlingar och massage och gå på vatten. Han ska få gå med sin gamla hagkompis, unghästen Larsa i hagen igen. Han kommer bli galet bortskämd och verkligen ha det huur bra som helst! Det gör bara ont i mig när jag inte kan ha kvar honom för mig själv längre.

2,75 år, 33 månader, 1008 underbara dagar tillsammans med Valle. En tid jag alltid kommer minnas som vacker och underbar! Men nu var det dags för oss båda att gå vidare - Valle för att bli pensionär och fara till sin sista anstalt för att kunna leva livet sin sista tid på jorden. Jag för att jag vill utvecklas mer, längre som ryttare. Vi växte ifrån varandra helt enkelt. Det kändes bara fel att fundera över att ha kvar honom och pressa honom till saker han inte skulle klarat av. Och jag vill ju komma längre än vad jag kunde med honom, så det var dags att släppa taget lite.

Dock kommer jag aldrig släppa taget helt - Valle kommer alltid vara "min" och jag kommer att hälsa på så ofta jag kan!

Min älskade, älskade bästa vän, du kommer alltid finnas i mitt hjärta ♥


När jag läser detta i nummer 23 av NackaVärmdöPosten 2011 börjar jag gråta, fortfarande. Så vackert. Dålig bild från webtidningen, men... åh kärlek ♥

sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead


"I used to role the dice, feel the fear in my enemies eyes"
Kommer för alltid koppla låten till Valle!

Mot Solvalla

Har ju inte uppdaterat er bra över huvud taget, så det här kan komma som en chock för vissa haha. Nu är vi i alla fall på väg till Solvalla kliniken för att triangelmärka Valle. Har tid kl 11. Imorgon kommer Ansi och Emilia för att hämta tillbaka min älskade lilla prins...

Usch de här nästan 3 åren har gått alldeles för fort. Det känns jättejobbigt för mig just nu, trots att jag vet att det här är det rätta att göra och han kommer leva livet i Örebro. Saken är ju den att Valle är ju kärleken i mitt liv hah, han betyder verkligen allt för mig, det känns helt overkligt att han inte kommer vara min efter helgen. Att inte åka till stallet sent på kvällen för att rykta och mysa och hoppa lite sockerbitar... Att inte åka iväg till Kristian och träna dressyr och vara så jäkla nöjd för att Valle går huur fint som helst... Kommer verkligen sakna allt det här, men jag får helt enkelt vara glad och nöjd över allt vi åstadkommit tillsammans - SM 2011, brons i DM, 7 blågula rosetter efter division I i våras...

Vi har haft en underbar tid tillsammans och jag är verkligen så tacksam över det!


December

Jag är verkligen ledsen för att bloggningen verkligen vart i botten de senaste veckorna... Mycket skolarbete, stallet, dåligt humör osv.

Jag ska i alla fall fixa några inlägg om saker jag har gjort! Bland annat var vi ju på genrepet inför Globen Horse Show, som avslutning på Talang 2011.