30 september 2010

Godkväll på er! Iag var jag stalledig igen. Mamma var i stallet på morgonen, Valle blev skodd och så tog hon hand om Piccolo :)
Själv har jag pluggat och flummat med en vän hela eftermiddagen/kvällen.. ;)
Imorrn ska jag äntligen till stallet igen :D


Ragge :D Har inga bilder på Valle i nya datan :(<33

29 september

Tudaloo :D
Idag blir det ingen värsting bra update, är stalledig så Valle kommer bara gå en liten stund i skritten typ... Är stalledig imorgon också, mamma ska till stallet på morgonen för att hovslagaren kommer... :P

28 september

Gokväll på er!
Idag blev det 20 minuter skritt ute igen, först fick vi sällskap av Bubblan & Vickan en stund, sedan en bit med Cheyenne & Marie (:

Valle blev lite väl tittig och pigg i slutet när vi blev ensamma, det var kallt och det blåste som attan :P

Efteråt masserade mamma och Valle fick stå en stund med magnettäcke som vi fått låna av Rosanna & Cina :D

27 september

Helloj.

Igår red jag Bubblan, vilket gick rätt okej! Testade Elenas gamla stövlar att rida i, dock var de för stora, lite för stora i foten och ganska mkt lxm vid fotlederna. Kände därför att jag inte riktigt kom åt Bubblan ordentligt, fick trycka till med skänkeln ordentligt några gånger när hon segade :P
I början var hon rätt seg, travade och galopperade igång, jobbade mycket skänkelvikningar i lång form, åt båda hållen. När vi kommit igång lite red jag även öppnor och slutor och ännu mer skänkelvikningar. Hon gick jättefint åt sidan, dock blev hon lite tjurig om jag tog för hårt i tygeln. Galopperade även lite mer, mest på volt med öka-minska :)
Red cirka 40 minuter.

Innan jag red Bubblan så red jag Valle, skrittade 20 minuter barbacka i ridhuset (=


24 september

God kväll :)

Idag blev det 20 minuter uppsuttet, skritt. Red längs vägen fram och tillbaka, mellanhagarna, på ridbanan osv :) Valle var duktig <3
sitter nu på min nya Mac dator så jag har inga nya bilder ännu ;)

Pollen!

KOM IHÅG ATT RÖSTA I POLLEN ALLA SOM LÄSER :D

23/9 2010

Todalo!
Idag skrittade jag uppsuttet på Valle äntligen! :D Han kändes pigg och framt, trots att vi red i ridhuset :) Skrittade 20 minuter.
Fodrade även kvällen idag, fick 100 kronor för det (y) Det är ju egentligen inte vårat stall (stora stallet) som gör det utan det gör Solheim, lilla stallet, men vi gjorde det för hon som skrivit upp sig för kvällen hann inte :)

igår blev det 20 minuters promenad fram och tillbaka brevid vägen :)

black and white

my world has turned black and white

21/9-10

Igår blev det 2x10 minuters promenad på stallplanen och lite brevid asfaltsvägen. Har inget mer att skriva... hah (a)
Elr jo! Efter promenaderna så linimenterade mamma några ställen som kiropraktorn sa åt oss att linimentera på, med ett väldigt starkt liniment. Det luktar som babypuder xD


lite bilder från de senaste dagarna i stallet


härom dagen<3
från i förrgår. både Valle och Roynar betar :P
från igår. Fint grimskaft som vi vann (a) banan är mer som en sjö :P

Bubblan 20 sept-10

Igår red jag som sagt Bubblan. Det gick helt okej! Det var ju trots allt andra gången jag red henne :P Skrittade fram, började plocka upp henne, travade och galopperade lite i låg form. I början var hon lite väl seg, jag fick peta på henne med spöet några gånger. Jag slår såklart inte till henne hårt!
Men när vi kommit igång lite började jag rida mycket skänkelvikningar, lite öppna och sluta oxå. Det gick bra, speciellt skänkelvikningarna! Det var lite svårt att få henne att tvära i öppnorna.
Sen började vi med galoppen, red mest på en stor volt och ökade/kortade galoppen om vartannat, även lite sånt på fyrkantspåret. Det gick bra! Speciellt att öka, det var kul tyckte hon :P

Sen joggade vi ner och skrittade av, red cirka 45 minuter :)

bilder kommer i eftermiddag

Ida hissar och dissar

Jaa nu tänker jag göra en sån här, vet att måånga gör det, men jag måste verkligen, är störd på en viss grej (a)

Disssssar:

Små rosetter! Det är en grej I dislike såå sjukt mycket! Visst om man har små rosetter på LOKALA tävlingar, men när man är ute på nationella tävlingar och blir placerad/vinner förväntar man sig ju i alla fall medelstora? Visst kan det ha och göra med klubbens ekonomi men om de inte har råd att köpa in större rosetter när de ska ha regionala/nationella tycker jag att de ska hålla sig till mindre tävlingar ärligt talat! Alltså: FET diss till SMÅ rosetter på STORA tävlingar!

Var med en vän när hon tävlade på ett nationellt meeting i somras, hon kom 2a i FEI lagtävlan, kolla rosetten? Visst var denna inte jätteliten men jag har sett mindre på nationella meeting!Hisssssar:
Det blir såklart Stora rosetter! hih, älskar stora rosetter, stora och 'fluffiga'! Jag blir alltid extra glad om rosetten är stor när man blivit placerad ;)

Rosetten från ÅrstaRunsten, min första nationella! Och exakt lika stor som den där, fick jag när jag vann lokal LB:1 och LA:1 på Sandö förra året, dock tror jag tyvärr inte att de har samma rosetter i år. men jag blir så GLAD av det! hah (a)Detta är en PERSONLIG åsikt så snälla skriv inte dryga kommentarer, jag förstår mycket väl om det inte går att fixa större rosetter, säger bara vad jag tycker!

Ny Poll!

Japp nu har jag fixat ny omröstning, RÖSTA :D

Todaay

Hejsan, idag som sagt så ska jag rida Bubblan igen, och promenera med Valle såklart :) Åker till stallet ikväll så det kommer inlägg senare (:

17-18 september

Inget kul att skriva om, har bara promenerat med Valle på utebanan & längs asfaltsvägen senaste dagarna, 2x10-15 minuter varje dag ungefär.

Hinner inte blogga något mer nu, måste plugga massa... :( Men imorrn blir det mer, ska nämligen rida Bubblan då igen :D


kram på er, tack för att ni fortsätter kolla bloggen trots att jag är så dålig på att skriva nu när Valle promeneras <3

Kiropraktorn 16/9

Godkväll ;) Ursäkta mig för kass update men jag har inte haft lust, trots att jag ville skriva om kiropraktorn som var i stallet i torsdags och kände på bl.a Valle.

Mikael Eriksson heter han, grymt duktig! Han hittade en hel del fel på Valle, många små muskelkramper, en liten muskelbristning och även en stor på rumpan, som dock nästan hade läkt. Han hittade även 3 förskjutningar i ryggraden.

Det var verkligen helt otroligt vad den mannen kunde åstadkomma med sina bara händer och en liten träklubba! Han bara kände och tryckte lite med fingrarna, masserade lite, slog lite mjukt på musklerna och sedan var krampen på de stället han höll på med borta! Förskjutningarna i ryggen tryckte han oxå bara lite på, sedan slog han lite med klubban mot ryggraden och sen hörde man bara ett litet knak och så var förskjutningen fixad! Och ena förskjutningen, som satt i 3e kotan i nacken, så tog han bara ena handen i Valles grimma så att huvudet inte flyttade sig, sedan tog han andra och tryckte på översta muskeln på halsen, tryckte så att halsen 'böjdes' lite, stod där några sekunder och så *klick*, knäppte det till och det var fixat!
Herregud jag stod där och kände mig som ett fån, med ögonen uppspärrade haha xD
Valle njöt i fulla drag av behandlingen och stod med öronen framåt hela tiden! Micke behandlade Valle rätt många gånger när Emilia & Ansi hade honom, så det kändes bra för han kände igen Valle och visste lite hur han vart tidigare i kroppen.

Valle var jättenöjd efteråt, och vi ska kanske, efter återbesöket på kliniken, åka med honom till Örebro och Brittas stall då Micke kommer dit en vecka efter för han ville gärna behandla honom igen om cirka en månad, men vi får se om det blir av ;)

Efterråt promenerade vi 15 minuter :)

Designen

Färgerna var ju förstås Creme & Brun, det blev dock inte riktigt creme, hur svårt som helst att hitta den exakta färgen!!

Men nu är jag strax klar, ska fortsätta imorgon och fixa lite i menyn :)

VAD TYCKS??

15 augusti

Tjoo, idag blev det en snabbis i stallet, mami mockade medan jag tog av bandage på ponnyn, ryktade och fixade, sedan gjorde jag höpåsar och gav honom vitaminer.

Imorgon tror jag, kommer ny design på bloggen! Tror inte att jag pallar idag, måste plugga lite nu, sen Idol och sen måste jag egentligen plugga mer men vet inte om jag pallar (a)

Men håll utkik, bör komma imorgon som sagt!

Gammal bild från Gunillaträning i dec/jan-09/10 :)

Ny design, igen

har bestämt mig för att fixa ny design igen, har tröttnat på den här... hah (a)

det lutar åt att det blir c****/b***-design, låter det bra? :D

ska försöka ägna lite mer tid år den nya än jag gjorde åt den jag har nu, så det blir mer detaljer och sånt om jag pallar, heh :P har ju inte så bra program att göra headers i (powerpoint-07) så det blir ju inte värsting men aa... :)

3 veckor

Nu ska Valle ha boxvila imorgon, sedan promeneras 2x10-20 minuter dagligen i en vecka, sedan uppsutten skritt på plana ytor 20-30 minuter om dagen 1 vecka, sedan samma fast på stigar etc. Känna igenom honom i alla gångarter dagen innan återbesöket om 3 veckor, den 5e oktober.

Klinikbesöket

Hej på er!

Idag har vi vart på kliniken igen och kollat Valdemar. Först böjde vi benen, Valle reagerade liite på båda bakknäna, ganska mkt på hovlederna fram, och även vä framkota. Vi gick in och longerade i ridhuset, man såg att han inte riktigt ville gå rätt böjd i kroppen eller sträcka fram vänster framben i högervarv. Vi gick in och bedövade kotan, väntade på att den skulle verka, och böjde den igen. Han reagerade fortfarande lite på det benet och då kände Olof noggrant på honom, till sist bestämde han sig för att bedöva övre delen av senan på vä fram. Väntade på bedövning och sen longerade vi bara igen. har jag för mig (a)

Behandlingar: BB knän, BF hovleder, VF kota och VF övre gaffelbandsfäste. Han fick även samma spruta som han fick i ländryggen förra gången, remember? Fast i underhals, bicep och tricep på båda sidor.

Han fick även lugnande när vi behandlade, ville inte bli sprutad i bakknäna.

bilder från dagen

Valle i boxen


Gulle :P


trötter efter lugnande<3


:(

Veckans poll v 36

YEY 21 RÖSTANDE DENNA VECKAN!! :D tack tack tack!

Som sagt, 21 röster, 15 röster på Ja - jag har egen häst/ponny. 6 röster på Nej - Jag har inte egen häst/ponny.

Ny fråga på G, måste bara komma på en, men ska byta nu ikväll


RÖSTA PÅ

12 september

Tjenaree!
Lika tråkig dag som vanligt.. Skrittade ut runt hotellet och gick på stigarna bakom hotellet idag, sedan red jag ett varv runt några hagar vid stallet. Valle var pigg och glad ;)
Red väl bara i cirka 25 minuter idag.
Imorgon ska jag rida ordentligt! :D Ifs blir det inget trimm eller så, bara lugnt, men jag får trava och galoppera! Åh jag är sjukt taggad, men samtidigt nervös, tänk om han känns konstig? ;s Ska äver rida Bubblan imorrn, det blir spännande, har aldrig ridit henne förut :)

Är även sjukt nervös över klinikbesöket på tisdag... Det känns som att det är 50% chans att han är frisk och 50% att han fortfarande reagerar på böj... Usch vill inte tänka på besöket men det är svårt att inte göra det...

älskade ponnyn på första nationella på Årsta i maj <333

Valles låt <3Viva La Vida - Coldplay

inte nyaste låten, men i början hör ni att han sjunger i used to role the dice, feel the fear in my enemies eyes

i mitt hästsammanhang blir det såklart i will role my Dice, feel the fear in my enemies eyes

<333

10 augusti

Igår, den 10e augusti, red jag i Sadel på Valle för första gången på 5 veckor och 6 dagar! :D

Skrittade förstås bara, på långa tyglar. Men igår fick vi ju skritta ut på stigar etc så att han skulle arbeta lite mer med benen. Jag red upp på Winges väg och ner på stigen där bakom, i skogen. Red hela vägen till grusvägen, då skrittade jag tillbaka samma väg till stallet. Vi hade 10 minuter kvar att skritta då så jag gick in på ridbanan.

Valle var jättepigg och lite spänd när vi var ute, men han tyckte nog att det var jättekul att slippa ridbanan! Han klev på jättefint, speciellt på vägen hem heh :P När vi kom in på ridbanan vart han lite segare förstås, men han var inte lika seg som han vart vissa andra dagar (:


Poll poll poll

Halloj, nu har jag satt in en ny poll i menyn, snälla rösta :D

Förra pollen var det 19 personer som röstade i, TACK till er :D

Skulle bli väldigt glad om fler än 19 röstar i den här pollen? Det tar trots allt högst 1 sekund, och ni gör mig gladare oxå haha (:


har vart stalledig idag, Valle gick i skritten en stund..


säämst

jag vet att jag är sämst på att uppdatera men nu har skolan kommit igång på allvar=prov och plugg och läxor på fritiden, plus att jag har stallet som ni vet, och så umgås jag med vänner, så bloggen är inte direkt första prioriteringen.

Men just nu är det ju ändå inget viktigt att rapportera om, jag fortsätter ju skritta Valle 30 minuter om dagen till på måndag, då ska jag rida igenom honom och känna båda varven, alla gångarterna och skänkelvikningar, sen på tisdag den 14 är det återbesök, då kommer såklart ett längre inlägg om hur det gick osv :)

Ny poll!

Jag vet inte hur länge jag har haft samma poll i menyn nu? Hah jag glömde den totalt, men imorgon ska jag sätta in en ny som ni mer än gärna får rösta i :D

5 september

Tudaloo, idag blev det samma som vanligt, 30 minuters skritt på utebanan med BoT på Valles rygg (: Han ville dock inte gå, han ville mest bara mysa hah, gulle :)

Efter att jag hade ridit hjälpte jag och mamma till att måla om hinderparken, hann dock inte måla så mycket för vi var tvungna att åka hem men lite gjorde vi iaf, och jag blev helt gul om händerna :P

Pics from today på min älskade Plutt :D <3
hahah det är sjukt hur lång och lurvig päls han har fått, den började lurva i augusti liksom, men det känns så onödigt att klippa nu när han inte går hårt och vi inte vet om han är frisk efter senaste behandlingen.. Men om han är det på återbesöket så ska jag klippa direkt :D Hans färg när han är klippt är dock inte alls lika fin som sommarpälsen, han blir ju inte guldfux som han är nu utan han blir typ ljusbeige... inte lika vackert :P


Kolla halsen lxm xD

underbart <3

Lurvboll :D

4 sept

Idag blev det 30 minuters skritt på ridbanan, vilket gick rätt bra (: Valle vart dock rädd för några ungar som sprang runt på andra sidan vägen några gånger, plutt ;)


Nya pannbandet :D

3 september

Idaaaaag har jag suttit på min älskade ponii för första gången på en månad!!! :D
Wohooo det va sååå skönt, åh det var en lättnad alltså (a) Han var piggelinus, skrittade 30 minuter i ridhuset på långa tyglar, men det var så kul :D

heh (aa)

old pic

2 september

Gick 15 och 10 minuter i ridhuset idag med Valle, det gick bra.

Sedan red jag Piccolo, även han fick gå i ridhuset. Red med hoppsadel och utan snodd, det gick toppen! I början var han stel och ville inte arbeta igenom ryggen ordentligt, men mot mitten-slutet av passet gick han toppen, han var inte alls så hård i högermungipa som han brukar vara, och jag kunde hålla vänstertygeln rakt utan glapp nästan hela tiden! Då när han kom igenom gjorde han även jättefina skänkelvikningar åt vänster, men åt höger vart det lite för jobbigt så då protestera han genom att backa, men fick till ett par fina åt höger också! :) Galoppen gick inte överdrivet bra, så jag fokuserade på att det skulle gå bättre och bättre i skritt och trav istället. Red cirka 45 minuter, är väldigt nöjd med passet!


1 september

Ledde 2x15 minuter på banan idag, sen kollade vi på när Hanna Leach hoppade Casper, det gick braa :D Träffade ju då oxå Camilla och Elin som även dom var där och kollade :)